Träning!

Den 11 Mars är det träning som gäller för mig och Cox, ska bli så underbart skönt kan jag lova. Att få hjälp med allt som jag behöver hjälp med, att få han att lossna i sidorna t.ex. Sen är Mia så bra att hon ser alla mina olater osv, så då kan jag även få tillsägelser själv att jag ska förbättra mig på det jag gör fel!
Jag kommer även vara med som två pass den 11 Mars, körsektionen ska ha öppen träning. Det är att människor som kanske vill se hur körning går till eller dem som är intresserade att börja träna får komma och titta. Så där ska Cox och jag vara med och visa upp oss, haha det kan sluta hur som helst ;)

Men det jag är mest glad över är att få en ordentlig träning, i December och Januari var det ingen träning inplanerad alls och den som skulle vara i Februari vart inställd pga någon utbildning/kurs för Mia och vissa andra i körsektionen.
Men nu hoppas jag på att inget kommer imellan och det tror jag inte heller så nu siktar vi in oss på den 11 Mars.

Gammal bild, träningshelg på Sorf. Jag träna för Mias man denna helg!

Härlig dag i stallet!

Är nyss hemkommen från en riktigt härlig dag i stallet! Här på våran altan är det nästan 15 plusgrader, solen skiner.. och Lola var PIGG, haha. Kan det bli så mycket bättre? ;)

Nej men red ut en sväng idag och var ute i minst 1 h och bara njöt av vädret. På vissa ställen var underlaget superbra, dvs. där all is smält undan. Så där red vi lite fram och tillbaka och tränade på skänkelvikningar, galoppfattningar, ökad trav samt lite annat smått och gott. Lola blev dock heltokig så fort jag fattade galopp och for iväg i 200 blås, haha. Sedan så backtränade vi lite också så Lola var alldeles svettig när vi kom tillbaka till stallet. 

Nej, det var riktigt härligt att rida idag och jag ville aldrig att det skulle ta slut, haha. Hoppas på lika underbart väder imorgon också (och gärna ända fram till sommaren)! :D


Färsk bild från idag!

/ Linnéa



Ni glömmer väl inte!?

Att anmäla er till BLOGGTÄVLINGEN!! den avslutas nu på Lördag (3/3)

/Lovisa

Dagens pass!

Vart att köra på samma ställe som dem andra dagarna den här veckan. Men idag så vart det inte ner bulins väg!
Han var ganska så stel idag och hängde imellanåt i tömmarna, gjorde halt och börja om! Han vart helt okej fin i slutet, men en riktig genomkörare skulle inte sitta fel!
Underlaget var helt okej idag, och jag trava en hel del och galoppera en liten bit bara för att känna hur han kändes! Han var faktikst helt okej i galoppen, inte lika stark som i traven så det var skönt!

Vet inte mer vad jag ska berätta om passet, så det får räcka så här!

/Lovisa

Hemma!

Har vart på innebandy nu ikväll, Silverstadens damer går vidare till elitserien även nästa år :D Det är därför jag inte kunnat blogga nu ikväll. Nu ska jag titta klart på Big Brother så är jag tillbaka imorgon igen, har några inlägg på gång! ;)

/Lovisa

Passen som gått 21/2 till 23/2

Jag har ju inte haft så gått om tid till att blogga när jag har haft praktik. Så jag tänkte kortfattat skriva om passen som gått i detta inlägg!

21/2- Jag kom inte ihåg om jag longera eller om jag lät han vila!

22/2- Jag kom inte ihåg om jag longera eller om jag lät han vila!
Var en av dagarna jag longera och den andra lät jag han vila, men kom inte ihåg vilken!

23/2- Fick sluta tidigt från praktiken och det var fint väder + grader och sol! Jag besluta mig för att köra en liten längre runda och få av honom energi! Det fick bli runt Mellandammen och jag hade inga större krav än att få av honom energin och att ha KUL!! Jag tyckte jag lyckas bra med dem kraven och Cox hade öronen rakt fram hela tiden! :D

Gammal bild!

/Lovisa

Dagens utekörning 28-02-21012

Körde vid gruvan idag med, var så underbart väder ca 6 + grader i skuggan och ännu mer i solen! Var fortfarande lite hårt men inte som igår, så jag trava lite mer idag! Han var fortfarande lite stark, men mer avslappnad än igår. När det vart som värst gjorde jag halt och rygga några steg och sen fortsatte i trav! Han behöver bli lite uppmärksammare på kommandon osv.
Han var jättefin i skritten på slutet och verkligen trampa under sig, och vädret gjorde inte dagens pass sämre! :)

Vi koncentrera oss bara på trav och skritt idag, som jag kommer göra nu i några dagar framåt iallafall!
/Lovisa

Godmorgon!

Vakna för en timme sen, så har redan ätit frukost! Ska snart klä på mig och gå ut till stallet, är + grader så är kanske helt okej underlag ute. Dock har det kommit snö, men det är mer som slask så det försvinner nog snart!

Hade tänkt att köra vid gruvan idag med, fortsätta att jobba på i skritt och trav som igår och få han ännu mjukare :)

/Lovisa

Dagens utekörning!

Körde ut med Linnéa och Lola som ni redan säkert förstått! Var ett tag sen sist, men det var trevligt! :) Jobba honom mycket i skritt, och lite i trav. Det är så jäkla hårt i marken men trava så mycket som möjligt iallafall, han var riktigt fin idag. Visst vart han lite stark i traven, men jag kan inte begära mer då han vilat i flera dagar!
Jag trodde han skulle vara motstridigare än vad han var för att ha vilat så pass mycket, men han var riktigt fin faktiskt! :)

Gammal bild!

/Lovisa

Dagens ridpass!

Kan ju börja med att säga att jag inte städade eller pysslade i sadelkammaren idag, haha. Efter ridturen så var jag ganska nerkyld och ville hem. Sadelkammaren får vänta..

Red iallafall ut med Lovisa och Cox som sällskap idag, alltid trevligt! Det är dock jävligt hårt ute i backen så det blev mest skritt och även lite trav, men ytterst lite dock. Red barbacka på fleecetäcket så vi trosade bara och mös lite. Men när jag samlade upp henne och bad henne arbeta så var hon riktigt fin faktiskt! I både trav och skritt! :)


Gammal bild men snygg Lola!

/ Linnéa

Godmorgon!

Vaknade för ca 1 h sedan så tyckte det var dags att börja röra lite på sig, haha. Hade lite planer för idag men det blev inget med det så nu funderar jag på att städa mina hyllor i sadelkammaren och pyssla lite där! Är behövligt om jag säger så. Lola ska även ridas såklart och de vardagliga stallsysslorna måste göras! Låter som en fullspäckad dag trots allt?

Nåja.. tänkte också vara duktig och CYKLA upp till stallet idag. Den ni! ;) Haha nej men jag har laddat ned en app i mobilen som heter Shapeup Club. Supersmart! Där kan du skriva in allt du ätit och hur mycket du motionerat varje dag och så räknar den ut hur många kalorier du ska äta för att gå ner i vikt eller bara "leva sunt" så att säga. Så nu följer jag den där skiten slaviskt haha och har blivit skitpepp på att träna och äta nyttigt! Så det är en app jag kan rekommendera er!

Men nu ska jag sätta fart så jag kommer upp till stallet någon gång. Ska även försöka fixa ihop en film till er idag från igår och en liten text. Filmen blir ganska kort men alltid något, eller hur? Jaja, vi hörs sen hörrni! :)





/ Linnéa


Ut till stallet!

Har ringt samtalet så nu är allt iordning så att jag kan slappna av! Men nu ska jag fixa stallet och ge hästarna hö, sen blir det att köra någonstans, är ju minus grader ute så det är nog hårt i marken :(

Nu: Byta om till stallkläder och sen gå ut till min plutt!

/Lovisa

Måndag och det är LOV!!

Måndag idag men det är ju lov så inge stress här inte! Ska troligen snart åka och handla och sen ska jag ringa ett samtal osv.
Ska köra min dunderkula idag hade jag tänkt, han är nog jäkligt pigg. Ska även skriva inlägg till er osv, så ingen lugn stund här inte! ;)

/Lovisa

Göteborg Horse Show!

Vem är inte avundsjuk på alla som har vart/är på GHS. Tänk att få shoppa och bara gå runt och titta på allt och alla! När man ser alla bilder på olika bloggar på vad dem shoppat och alla ryttare dem sett så kan man inte bli annat än avundsjuk. Jag blir iallafall det!

Mamma sa igår att vi kanske åker ner nästa år, så det är bara att hoppas!


/Lovisa

Före - och efterbilder!

Raka Cox idag och som jag lova igår så skulle det bli lite bilder här på bloggen! Kanske inte dem mest vackraste och roligaste men det är iallafall bilder ;)

FÖRE











EFTER









Så här mycket hår vart det!


Dock var det inte allt, det vart en hel skottkärra full!

/Lovisa

Funktionär!

Igår var jag funktionär på Dressyr- och presicioncupen på SORF. Det var lite surt att jag inte var med själv, men måste slutmäta honom först. Men det kommer mer chanser! :)

Men jag kan ändå inte släppa det, klasserna var perfekt. Dressyren gick i den kalssen som jag körde på KM:et så jag kunde ju programmet och presicionen gick i clearound klass för dem lägre klasserna. Alltså den som var felfri fick en rosett!
Nej, ska slutmäta honom och sen kommer vi vara ute på banorna och konkurera ut dem andra.. ;)

Jag hade hand om in-och utsläpp hela dagen, ca 1 timmes lunch men annars stod jag ute och frös hela dagen. Om jag hade vetat att jag skulle ha hand om det kunde jag ha tagit mina termobyxor, men saken är redan gjord så bara att släppa det!
Men jag tycker det är ganska så roligt att se tävlingarna från "andra" hållet om ni förstår, inte som tävlande då! Det är så mycket som ska gå ihop med varandra för annars blir det fel! Men jag skötte mitt jobb och alla kom både in-och ut ;)

Det var många ponnyer med shettisar, russ och någon annan ras (som jag inte vet namnet på). Men dem var så gulliga att titta på, och där kom min längtan ännu mer att få tävla när jag såg dem! Hahaha var så gulligt i presicionen när dem körde en träningomgång efter sin tävlingsomgång, då öste dem på i galopp och sladda som bara den haha så gulligt.

Det var en shettis som var med som tävla i Nat MSV och dem vann presicionen, det är bra att ha shettis för dem har bättre svängradie än vad t.ex. 2 stora frieser som kördes i par! Så jag heja på den lilla shettisen, om dem hade haft ner en boll mindre hade dem även vunnit totalen men det kommer fler chanser.
Det var en sak till med den shettisen, han hade vunnit ungdoms SM:et med sin kusk. Hur coolt är inte det på en skala! ;)

jana thoren i precison
Jana Thoren med Simon af Riddarhagen i precision. (Silverhästen 2011)
Bildkälla

Hoppas ni orka läsa allt, vart längre än vad jag trodde ;)

/Lovisa

Dålig update!

Ja, jag säger som Lovisa.. Det har inte varit särskilt mycket uppdatering eller nya bilder här på senaste tiden. Vi båda vet det och vi ska försöka ta tag i det men ibland så tappar man bara suget och då blir det sådana här uppehåll. Men Lovisa skulle komma tillbaka ordentligt igen imorgon tror jag så då säger jag samma sak även där. Jag kommer också tillbaka på heltid imorgon och förhoppningsvis med något roligt. Ska nämligen träna för Bettan imorgon så en film eller bild är något utav alternativen! Ja, vi får se men inlägg kommer det åtminstonde! :)

/ Linnéa

Svar på kommentar!

Fick denna kommentar av en Anonym!


Jag vet att våran blogg börjar bli trist nu med antingen inga bilder alls eller så jätte gamla att man har tröttnat på den för 100 år sedan! Men jag ska försöka fota lite imorgon så kan ni få se lite nytt iallafall från mig!  

Det är jätte bra och dessutom roligt att få kommentarer med positiv kretik som vi kan förbättra oss på! Så fortsätt så! :D

/Lovisa

Kommer tillbaka på Söndag!

Jag kommer inte att ha tid att blogga imorgon, så jag kommer tillbaka på Söndag så håll ut! ;) Då skriver jag om passen som har gått som ni inte fått reda på!

/Lovisa

VÅR!

Det känns som det är vår ute! Inte mig emot alls ;)
Fick sluta tidigt idag så det blir utekörning, det får bli en lång runda då det är så pass skönt ute + 5. Vi ska bara koncentrera oss på att ha roligt idag, inga speciella krav eller något sådant uten bara att ha ROLIGT!!!!

Vi kan även säga hej då till gärdet för denna vinter som det ser ut nu iallafall, det är som en stor sjö! Men nu ska jag äta något och sen blir det att köra. Hej svejs så länge!

/Lovisa

Bättre uppdatering kommer!

Just nu i ca 3 veckor har inte min uppdatering legat på topp! Detta beror på att jag har haft praktik, det är ansträngande och man blir trött. Så min tid har mesta dels gått åt till Cox bara... visst har jag bloggat lite men inte som jag brukar. :(
Nu på Fredag är sista dagen på parktiken, lite tråkigt men skönt att återkomma till det normala. Dem här 3 veckorna har jag bara vetat dag för dag när jag slutat så jag har inte kunnat planera något. Så Cox har haft det ganska så lungt dem här veckorna.
Men nu på lovet och sen när skolan börjar igen så kan jag planera exakt då jag vet hur dagarna ser ut! Så ni får hålla ut tills på Söndag eller Måndag för då börjar den vanliga uppdateringen igen!

/Lovisa

Gårdagens ridpass!

Igår så red jag ett pass på åkern. Lola är brunstig just nu så hon var inte framme för skänkeln, tvär och kickade när jag krävde något extra = inte särskilt roligt! 

MEN eftersoma att jag känner Lola så pass bra nu efter snart 3 år så vet jag precis hur jag ska rida för att komma åt henne utan en massa tjafs vid dessa tillfällen. Det tycker jag är ganska coolt faktiskt. Det bevisar ju att man kommer långt med att bara känna sin häst eller hästen man sitter på! Iallafall.. målet fick bli att få fram henne för skänkeln och i vilken gångart är det bäst? JO! Galoppen såklart! Så efter att jag travat fram en liten stund bara utan några speciella krav så drog jag igång i galoppen och lät henne galoppera fram och tillbaka på åkern. Sedan la jag in att efter varje "kortsida" så satte jag mig djupt ned i sadeln och samlade ihop henne och red ett par varv på en stor volt och sedan iväg i ökad galopp till nästa "kortsida" igen och gjorde likadant där. Tillslut så släppte det och hon var riktigt fin faktiskt!

Kan ju dock medge att hon varit finare men jag fick detta från början knappt kunna nudda henne utan en kick till att hon faktiskt arbetade på fint i alla gångarter utan en enda sur min. Sådant är KUL! :) Red iallafall detta ganska intensivare pass som tog ca 35min. Alldeles lagom, men kan dock tänka mig att hon blev redigt trött i bakkärran så skrittade av henne länge och lindade benen efteråt. 

/ Linnéa

Om bloggtävlingen!

Det är jätte roligt att det är så många som är med i tävlingen! :) Men jag (Lovisa) har beslutat att tävlingen kommer att avslutas den 3/3 istället för den  25/2 då jag har fullt upp i helgen osv.
Men det gör ju inget, då hinner ni som inte anmält er än, hinner göra det i lugn och ro!

/Lovisa

Gårdagens longering!

Orka inte skriva om longeringen igår, så gör det nu istället!

Cox har som sagt vilat några dagar, då jag vart förkyld. Men igår så longera vi och han var piiiiiiiiiigg!! Vi börja med att skritta fram i ca 10 min en kvart, gick sedan ner på gärdet och börja trava igång! Efter att vi travat ett tag fick han något ryck och verkligen galoppera som jag vet inte vad. Men sen sakta han av själv och då kunde vi börja jobba normalt!

Hade inget "mål" med detta pass, eller jo ett förresten att få av honom energi! :)

/Lovisa

Praktik snart!

Idag börjar jag inte förrens kl 10:00, men jag måste gå ner då det inte finns någon buss som passar riktigt! Tänkte gå vid kvart över 9, slutar iallafall vid 4 halv 5. Men nu ska jag packa matlådan och sen ska jag gå!

Ha en bra dag, så hörs vi ikväll! :)

/Lovisa

Hoppträningen igår!

Lovade ju faktiskt er att jag skulle berätta om gårdagens hoppträning idag så jaa, bättre sen än aldrig.. eller hur? ;)

Meningen är ju att jag ska träna för Joanna (har tränat mycket för henne förut) men hon skulle hoppa en häst för en annan tjej vid namn Linda och frågade därför mig om jag också ville vara med så så blev det! MEN Linda var sjuk igår så det hela slutade med att jag fick hjälp från Joanna även fast även hon satt på hästryggen, haha.

Vi ställde iallafall fram en liten bana på 4 hinder. 3 räcken och 1 oxer. Lagom höjd - ca 60cm. Varken Lola eller jag har ju varit igång med hoppningen på länge så jag förstod att vi båda skulle vara ringrostiga, osäkra och lite nervösa. Detta medförde ju en del stopp såklart men bortsett från dom så var det jäääkligt roligt att komma igång igen! Lola drog med mig som tusan, haha! På både gott och ont.. (mina armar gör väldigt ont idag haha!).

Efter ett tag så började Lola bli trött och blev jäääkligt sur, haha! Jag har aldrig varit med att hon har kickat så mycket förut! Hon var verkligen skitsur men samtidigt överlycklig, haha. Avslutade med en bra hopp! Men även om det inte gick så jättebra kanske så tyckte både Lola och jag att det var superkul att komma igång igen. Fick även en massa beröm utav Joanna som tyckte Lola hade musklat på sig rejält och att hon blivit riktigt trevlig! Jag kan faktiskt låta bli att inte hålla med! Lola har blivit grymt fin, allmänt liksom. Hennes galopp har stärkts otroligt verkligen! Sååå kul när träningen ger resultat. Fick liksom ett kvitto på det igår kändes det som. 

Har redan planerat vad jag ska göra nästa gång jag ska hoppa med Lola. Men det får ni ta del utav då för tänkte låta mamma filma då! ;)


Bild från en framhoppning förra sommaren..

/ Linnéa

Big Brother 2012

Nu sitter jag och tittar på första avsnittet av Big Brother 2012, men som det ser ut än så länge så var det bättre personer med förra året. Men vi får se efter programmets gång!

Nej, nu börjar det! Sen efter blir det att lägga sig i ett nybäddad säng, myyyys!! ;)

/Lovisa

Veckoplanering v.8 - Lola

Måndag: Skrittur.
Tisdag: Uteritt.
Onsdag: Dressyr på åkern.
Torsdag: Dressyr på åkern.
Fredag: Barbackatur.
Lördag: Vila.
Söndag: Ev. dressyrträning för Bettan.

/ Linnéa

Hoppträning

Japp, idag så var jag iväg och hopptränade med Lola för första gången på över 6 månader tror jag? Det var verkligen skitroligt! Även om det kanske inte gick superbra och lite väl fort så är jag endå glad. Vi ska komma igång med hoppningen lite mer nu igen så vi kör väl ev. varannan vecka hoppning och varannan dressyr för att utvecklas lika mycket i båda grenar samt få så varierad träning som möjligt! :)

Berättar mer om passet antingen senare ikväll eller imorgon. Ska om ca 1½ timme åka och ta in hästarna samt pyssla om Lola lite. Hon fick ha lindade ben idag efter hoppningen så ska ta av dom samt sätta på hasskydden osv. Självklart ska ponnyakuten hinnas med att titta på också! ;)

Ha en bra kväll!

/ Linnéa

Ingen Nh-träning!

Blir ingen NH-träning idag, då jag tycker att det är viktigare att jag blir helt frisk! Vi skulle tömmköra idag och min hals + kall luft är ingen bra kombination! Så jag står över denna gång och så satsar vi på nästa! :)

Cox kommer få vila helt idag med, men tänkte börja sätta igång honom imorgon igen! :)

/Lovisa

Nyinköpt!

Detta kom på posten idag! Det första var ett par stigbyglar. Insåg nog själv tillslut att ett par vanliga i metall är snyggast i dressyren så det fick det bli. Sedan så köpte jag även hasskydd då Lola får skaver upp skinnet där. Köpte dom i stl L men tyckte endå de var lite små? Hon kunde ju ha dom men njaa.. jag vet inte! Fast skyddar dom så är väl iallafall det bra..






/ Linnéa




OOOOMMMGGG!!!!

KOLLA IN HÄÄÄR OCH VAR MED DU OCKSÅ!!!! HELT SJUUUKT! :O

/ Stall Bernhardsro

Massage/Stretching

Tänkte berätta att jag har börjat stretcha och massera Lola nu igen. Hade ju ett litet uppehåll men nu tog jag tag i det igen då det är superbra för Lola som kan kännas lite stel. Brukar faktiskt stretcha och/eller massera innan ridpasset för att mjuka upp henne lite, men det varierar från dag till dag så att säga.

Där jag masserar Lola är först och främst på ländryggen där hon är väldigt spänd. Masserar med vanligt linement för hästar. Tar en normalstor klick och masserar in det tills det blir "torrt" på båda sidor. Sedan så brukar jag massera vid sidan av svansroten. Heter det så, haha? Har faktiskt ingen aning men där svansen börjar iallafall. Där är hon också ganska spänd och reagerar om man trycker där så där brukar jag massera lite försikigt bara. Sist men inte minst så masserar jag hennes muskelknuta som sitter på halsen. 

Stretchar gör jag oftast bara på bakdelen. Dels för att det är där jag upplever att hon "sitter fast" och för att jag fått rekommendationer utav av equiteraput att stretcha där. För att spara på ryggen använder jag ett grimskaft som jag bara sätter runt benet och håller sedan i ändorna på grimskaftet och lyfter/drar upp benet. Hoppas ni förstår hur jag menar? Jag kynter inte det utan bara låter benet "hänga" i det, haha. Okej ska sluta förklara nu för det låter bara knäppt. Men iallafall.. Då stretchar jag bakbenen framåt och åt sidan. Lola tycker detta är jättejobbigt men det är som sagt väldigt nyttigt för henne och det går lättare och lättare ju mer man gör det. Sedan så brukar jag även dra lite lätt i svansen för att stretcha ut ryggen. 

Jag masserar och stretchar Lola ungefär varannan dag, ibland varje. Det beror lite på vad jag gjort osv också! När hon tränats/ridits hårt några dagar brukar jag vara lite nogrannare och göra det varje dag och oftast efter ridpassen. Har hon därimot vilat/ridits ut lite lätt gör jag det ungefär varannan dag och oftast före ridpassen. 

Detta fungerar jättebra på Lola och hon känns mer avslappnad när jag rider faktiskt. Alla dessa övningar har min equiteraput visat mig så det är alltså inget jag hittat på själv men det finns en del bra stretchövningar på nätet också om ni själva är sugna att testa på era hästar. Men bäst tycker jag är om någon erfaren visar er hur man ska göra. Förresten.. är det någon som brukar massera eller stretcha sina hästar? Ni kanske skulle vilja se en film på när jag stretchar Lola? :)


Lola hos Lena (equiterputen)..

/ Linnéa



Hoppelihopp

Japp, ni gissade rätt! Jag ska HOPPTRÄNA på söndag, haha! Ska bli obeskrivligt kul verkligen! Har nog inte hopptränat ordentligt på 6 månader nu? Så vi ska börja lungt såklart, men både jag och Lola kommer lysa som två solar har jag en känsla utav, haha. 

Kommer berätta UTFÖRLIGT om hur det gick. Kan tänka mig att Lola kommer vara överladdad till 1000, haha. Bara hålla i hatten och styra.. typ. ;)



/ Linnéa



Inge bättre idag!

Lika sjuk idag, inte roligt kan jag lova! Cox har stått idag med, har bara borstat av honom. Mamma och min lillasyster hjälpte mig med stallet idag, så tack! :)
Imorgon skulle det bli + grader och snö eller snöblandat regn. Så vi får se hur jag mår om jag kör eller gör lite Nh-träning bara. Kan ju inte vara på gärdet heller om det är + grader då det bara blir massa snöstyltor.

Men vi får se hur jag gör och hur jag mår.
Vakna kl 4 imorse och var tvungen att gå upp för jag var så täppt i näsan, men som tur var kunde jag somna om till halv 9.

/Lovisa.

Gissa vad jag ska göra på Söndag!!!!!

Det var ett jääkligt bra tag sedan nu! :D:D:D:D:D

/ Linnéa

Förlåt!

Förlåt för dålig update idag, men jag är verkligen jätte förkyld. Feber, ont i hals,huvudet och örat och näsan helt täppt! Så typiskt, men sjukanmälde mig för imorgon också, så får jag ta det lungt i helgen osv.

Cox har fått vila, jag orkar verkligen inte. Mamma var så snäll så vi hjälptes åt med stallet. Skruva även ur polarpadsen och borsta av fleecetäcket från allt spån!

Nu ska jag duscha och sen ska jag titta på tv och mysa ner mig i soffan igen!



Så här ser jag ut och mår lika dåligt!

/Lovisa

Dagens och gårdagens ridpass..

Gårdagens pass som jag redan avslöjade igår kändes inte alls roligt till en början. Hon var väldigt tvär och kickade så fort jag la an skänkeln eller krävde lite extra ifrån henne. Men efter en del arbete så la hon av med sina sto-fasoner och arbetade på riktigt fint! Red ju som sagt på åkern och valde att bara rida igenom henne lite lätt och inte ställa allt för höga krav på henne.

Red i alla gångarter på volt och tränade en del i trav på rakt spår då jag känner att jag måste träna mer på att rama in henne för att det inte ska bli vingligt. Tränade också lite på skänkelvikningar som gick helt okej men det behövs lite finslipning på dom känner jag! I slutet var hon riktigt riktigt fin och ridpassets höjdpunkt måste varit galoppen! Superfin! :)

Idag så fick det bli en skritt - och travrunda runt örnstugan för att få bort ev. träningsverk. Hon var ganska mjuk och fin i kroppen men hon satt dock fast i höger sida som hon nästan alltid gör/gjort. Hon har ju en liten muskelknuta på höger sida av halsen som jag masserar med liniment varannan dag men jag tycker inte hon blir särskilt mycket mjukare där. Någon som har något bra tips på hur man ska stretcha ut halsen? :)



/ Linnéa

Testar iPhonen!

Är tvungen att testa att blogga med iPhonen! Cox kommer få vila helt, för jag börjar bli jätte förkyld:( Men ha det bra så länge så hörs vi senare eller imorgon då jag fick ledigt, för hon skulle hålla på med bokföringen!
/Lovisa

Fy fan för snööööööööööö!!!!

Det har näst intill snöa hela natten så pappa hade jour på sitt jobb så han åkte ut 10 över 2 i natt! Så jag och mamma fick fixa alla djuren imorse, hade tänkt sova till 7 men fick gå upp kl 6 istället! Men ah sånt händer, det snöar fortfarande + att det blåser :( Inte roligt.

Stallet är redan klart, så ska bara longera ikväll om det går att vara på gärdet vill säga! För om det är så att snön klumpar sig så att det blir som snökokor över gärdet så är det inte så roligt att varken rida eller köra för att det blir så ojämnt när dem fryser på! Men vi får se, annars får det bli lite NH-träning istället!

Nu ska mamma och jag åka och hämta ut våra iPhoner och sen sak jag till praktiken, börjar halv 11 idag! Dock vet jag inte när jag slutar, men det visar sig!



/Lovisa

Kvällen vart bra!

Det vart en helt okej alla hjärtans dag iallafall, vi fika när mamma kom hem med kärleksmums-tårta och kubb! Supergott ;) Min iPhone har även kommit så ska bara hämta ut den imorgon, vi åker även ner på stan och sätter på skyddsplast på en gång! :)

Imorgon börjar jag halv 11, dock vet jag inte när jag slutar! Funderar på att gå upp i skaplig tid imorgon och fixa själva stallet och sen longera på kvällen. Tror det får bli så faktiskt! :) Nu väntar sängen!

/Lovisa

Dagens ridpass..

.. kändes helt okej! I början var det verkligen inge roligt men i slutet blev hon riktigt fin! :) Tänkte berätta mer om imorgon då jag verkligen måste sova nu! Men kan iallafall berätta att det blir ett pass på åkern imorgon med. 

Förresten.. Hoppas ni haft en bra alla ♥-dag allihopa! :)

/ Linnéa

Dagens körpass 14/2-12

Hann som sagt köra och fixa resten av stallet före praktiken idag, skönt! :) Körde på åkern och det gick faktiskt riktigt bra!
Skritta fram som vanligt 10 minuter på cykelbanan, sen vart det ca 25 minuter på åkern med att jobba honom i alla gångarter och sist men inte minst vart det avskrittning 10 minuter igen på cykelbanan. Jag jobba honom riktigt mycket i trav idag på 8-volter, han vart riktigt fin i slutet. Vi körde även galopp på 8-volt, första gången jag prova det och det gick skapligt! Det känns som han har fattat att det inte går att stressa upp så mycket i galoppen, så idag fick jag till och med smacka på honom för att få honom att "orka" hålla igång!
Gjorde även lite serpentinbågar men det är så svårt när man inte har några bokstäver att följa eller hela väggar att hålla sig inom! Men jag är absolut nöjd med dagens pass!

På Lördag ska Cox rakas, spelar ingen roll hur kallt det är nu. För idag när jag var klar med passet så¨var han hur svettig som helst. Han fick till och med stå inne och torka lite innan jag släppte ut honom. Och jag tycker inte att det är så snällt att låta honom bli så där svettig och sedan ut i hagen, dock så var det inte så kallt idag men dat kan ju bli det fortfarande!

/Lovisa

Tisdag den 14 Februari.

Jaha, då är det alla hjärtans dag och jag är forever alone, haha ;) Nej, nog om det! Ska gå ut till stallet nu och köra min lilla plutt! Blir ett pass på gärdet, mest trav och skritt kanske lägger in lite galopp vi får helt enkelt se!

Börjar inte förrens kl 13:00 idag så behöver inte stressa så mycket idag, slutar därimot kl 17:30 :( Nej, klä på sig och gå ut!

/Lovisa

Dressyrträning 12/2 - 12

Igår så åkte vi äntligen och tränade för Bettan igen! Nu känns allt plötsligt myyyycket roligare igen! Konstigt vad en träning kan göra egentligen? Nåja.. Tänkte iallafall berätta hur den gick men som ni säkert förstod så gick det kalasbra! ;)

Jag började med att skritta och trava igång som vanligt, kändes faktiskt ganska bra! Lola var inte sådär tung och stretig som hon lätt blir annars. Utan kändes väldigt lätt att arbeta med vilket var ett stort plus! Sedan så övade vi en del på öppnor. Dom satt faktiskt ganska bra, vissa blev lite halvdanna och det märks att Lola tycker dom är riktigt riktigt jobbiga så de ska vi öva vidare ordentligt på! Det är dock ganska svårt när man liksom inte har en långsida att gå efter utan bara ett öppet fält och då är det ju lätt att de blir lite svajjiga, haha. Mer ben Linnéa!!!! ;)

Sedan så la vi in lite galopparbete och det gick ut på att jag skulle trava på en volt där jag samtidigt flyttade henne mer och mer inåt mitten så att hon tillslut gick på en ganska liten volt och DÄR skulle jag fatta galopp för att sedan hålla mig på den lilla volten i galopp. Gick faktiskt över förväntan och fick kommentarer som "Denna övning vet jag flera halvblod som knappt klarar av men ni gör den riktigt bra". Sådant tycker jag är kul att höra för det är ju endå bevis på att att ridtravare klarar av saker precis lika bra som andra hästraser!

Nej men det kändes som en riktigt lyckad träning och nu fick jag massor med motivation till träna stenhårt så att allt sitter som vi tränat på hos Bettan dvs. öppnor, skänkelvikningar, "galopp-bågen" m.m. :)


/ Linnéa

Full rulle hela dan!

Börja halv 10 idag, men det betyder att jag måste ta tio i 9 bussen ner! Hade praktik fram till halv 6, men det var helt okej faktiskt! Så nu har jag nyss ätit, fixa stallet gjorde jag precis när jag kom hem så det är också klart :)

Imorgon börjar jag kl 1, så hinner både köra och fixa stallet innan praktiken. Går till halv 6 då med, men det är ju kort dag om man tänker på när jag börjar!
iPhonen kom inte idag heller så hoppas på imorgon, vill ha den nuuuuuuuu!!!! ;)

/Lovisa.

BLOGGTÄVLING!

NU tänkte vi presentera bloggens första bloggtävling! Kul va? Japp, det tycker vi med! Så häng på här och va med, vi själva har alltid velat haft sådana här skyltar och hur snyggt är inte det på en skala 1-10 att ha dessa hängandes med antingen ditt eller hästens namn ovanför tränset t.ex.? Passar dock lika bra att ha i stallet som någon annan stans!

För att vara med i denna bloggtävling så ska dessa instruktioner följas:

1. Lägg ut bilden här nedan på din blogg/facebook/bilddagbok.

2. Länka till våran blogg och till http://www.dekaltext.com/

3. Lämna en kommentar här under där det står att du medverkar i tävlingen och länken till där ni lagt ut bilden. Glöm inte att skriva er mailadress och namn! 

Så! Enklare kan det inte bli så sätt igång och va med du också! :)


Tävlingen avslutas den 3/3 -12. Lycka till! :)



/ Stall Bernhardsro!


Imorgon..

.. så kommer det upp en rolig sak här på bloggen! Håll utkik! :D

/ Stall Bernhardsro

Haha klockrent!

Var bara tvungen att visa detta från mammas broshyr hon fick i Thailand. Detta är verkligen typiskt Thailand, haha! Klockrent med bilden längst ned i hörnet! Även om det egentligen inte finns något kul i detta alls så kan jag inte låta bli att skratta åt texten "Damn! I wish i´d read page 16" och så ligger han där blodig och skadad? Haha vafan?

I texten så står det iallafall lite om kör-reglerna nere i Thailand och de är ju nååågot annorlunda jämför med våra. Några exempel är:

- Om du kör en moped och en lastbil kommer bakom dig så måste du akta dig då alla större fordon har förtur.

- Om en bil blinkar med sina ljus två gånger så menas det ungefär med "Akta dig annars kör jag över dig".

- Att du inte alltid kan svänga av vägen hur du vill. Det beror alldeles på trafiken bakom dig.. Alla stannar inte för din skull!

- Sist men inte minst.. ALLA bryr sig bara om sig själva i trafiken!


Jahapp, låter det kul? Faktum är att det roligaste som finns är att befinna sig ute i trafiken där - tycker jag, haha! Ingen hjälm, kör hur fort du vill, var du vill MEN man ska såklart vara medveten om alla risker det medför. 

Ett ganska icke-hästigt inlägg men som jag bara kände att jag ville dela med mig utav! :)




/ Linnéa

I´m back..

Japp, ni läste rätt! Nu är jag (förhoppningsvis) tillbaka på heltid, haha. Nu ska jag börja blogga ordentligt igen. Lovisa har verkligen varit en duktig bloggkompanjon som har hållt igång här nu ett tag utan mig! Hon är duktig hon! :)

Har ju en del att ta igen och då tänker jag främst på "dagens ridpass" men jag tänker nog inte sitta och dra alla dom så tänkte att jag kunde sammanfatta det lite iallafall:

Lola har ridits ca 4 dagar/vecka, alltså inte särskilt hårt. Mestadels uteritter och någon gång på åkern. Hon har känts helt okej, väldigt pigg men endå mjuk och fin i kropp och mun. Har även ridit barbacka en del och promenader har förekommit. Ja, men två lugna veckor har det varit. Tror inte att Lola behövde dom men därimot jag gjorde det! Nu känns det dock som om jag är back on track och är redo att ta tag i allt och göra dessa sista månader med Lola till de bästa! 


Underbar bild på Lola!

/ Linnéa

Jag längtar så mycket!

Jag hoppas verkligen att min iPhone kommer imorgon! Det skulle pigga upp min dag så mycket, för troligtvis så kommer jag jobba till halv 6 :( Men det är sådant man får ta när man är på praktik! ;)

Jag ska ladda ner massor med appar och äntligen kan jag också börja spela wordfeude, lite efter men så är det.. ;)

/Lovisa.

Dagens körpass!

Idag var mammas kompis barn med, Filippa. Vi körde vid gruvan och lite små vägar runt där, han var lite hoppig och lite stark så gjorde halter och lite tempoväxlingar.
Hade inte så mycket krav på honom utav vi skritta, trava och galoppera kravlöst. Kändes som han tycket det var skönt att få gå lite som han ville!

Filippa fick även köra när vi skritta av och jag tror hon tyckte det var roligt, hon sa det iallafall! :D

Imorgon blir det vila för Cox del, då jag troligtvis går till halv 6 :(

/Lovisa.

Michelingubbe!

Ja, som rubriken lyder över så kan man kortfattat säg aom mig när jag kör! Tänkte lägga upp bilder på vad jag har på mig!

Huvudet:

Rånarluva, rekommenderas kalla vinterdagar!


Hjälm, så klart!

Överkroppen:


Underställs tröja!


Vindjacka, från hööks.


Vinterjacka, med fleécefoder!


Fuskpolo, så skönt för halsen!

Underkroppen:



Långkalsonger.


Mjukisbyxor.


Termobyxor.

Fötterna:



Strumpor


Sockor.


Vinterrid stövlar, mina är utan snörning!


Ja, man kan lungt säga att jag är påklädd. Jag ser verkligen ut som en uppstoppad Michelingubbe!


/Lovisa

Nästa inköp!

Funderar stark på att beställa hem en trimsax/urtunningssax nu från Hööks, det är ju fraktfritt så! Jag skulle verkligen behöva en då hans man är så tjock och jag vill få lite ordning på den, men vi får se!


Så ser den ut!

/Lovisa.

Söndagens planer!

Imorgon är det en lika fullspäckad dag som idag, så jag gör upp ett litet tids-schema!

08:00- Väckarklockan ringer! Går upp och äter frukost.

08:30- Klär på mig stallkläder + ytterkläder.

09:00-
Går ut till Stallet och tar in Cox och skruvar i Polarpadsen.

09:30- Fixar allt som ska vara "klart" inför körningen, tex. linda upp benlindorna!

10:00- Filippa kommer (mammas en kompis barn) tar in Cox och gör iordning honom för en körtur!

11:30- Kommer hem från körturen, borstar av Cox osv.

12:00- Mockar, fixar hö + vatten och krubbmaten.

Försöka hinna mocka åt kaninerna och städa rummet som ser ut som en bombnedslag! Intresseklubben antecknar!

Ca 16:00- Wilma spelar innebandy match, ska försöka hinna med och titta!

Sen är det nästan bara att sova, för att sedan börja ännu en vecka på praktiken!!

Så ser morgondagens planer ut och jag hoppas jag hinner med allt som ska göras! Rummet är nästan prio ett!

/Lovisa.



Dagens utekörning 11-02-2012

Det blir inte så ofta nu att man kör ut, ut! För när man har tillgång till gärdet så väljer man ju det hellre än en utritt i kyla och mörker! Men idag valde jag att köra ut!!

Vart ingen lång runda och inte så avancerad för den delen heller, bara ett ganska så kravlöst pass runt gruvan + bulins väg! Det märks att han inte är körd så mycket utanför gärdet, allt är läskigt och så tycker han att det är så roligt att han bara ökar och ökar hela tiden! Jag vet inte hur många halvhalter och halter jag gjorde under detta pass!
Det var längesen han var så stark, men jag kan förstå honom på ett vis. Han tycker det är roligt och han bara älskar att galoppera på vägen upp mot Christina Schaktet! Cox tyckte det var ett roligt pass, medans jag var lite smått irriterad över hans dragfasoner, men det är sådant man får ta ibland..;)

Körde i ca 30 min och det var ett helt okej pass.

/Lovisa

Gårdagens pass på åkern!

Orka inte skriva om gårdagens pass igår, så jag gör det nu istället!
Börja med att skritta fram 10-15 min på cykelbanan, gick sedan ner på åkern och jobba honom där i trav och mycket galopp! Gjorde det i ca 30 min, efter det vart det avskrittning i ca 10 min.

Han var jätte fin i traven direkt från början, han lyssna och gjorde det jag bad om! Travjobba sammanlagt en kvart med honom, la sedan ner 15 min sammanlagt på galoppjobb. Han vart lite överladdad ibland så fick göra halter och lite tempoväxlingar, efter det börja han lyssna någorlunda igen!
Det finns inte så mycket mer att säga om gårdagens pass, mer än att han vart riktigt svettig och blöt av snön som stänkte upp på honom!

Det kändes som jag fick igenom honom, och att jag fick honom som jag vill ha han!


/Lovisa

Sängen!

Ska gå och sova nu, ska ställa klockan på 08:00. Tänkte hinna klart med stallet till 12:00 för att hinna först titta på min lillasysters innebandymatch och sen ska vi till Västerås! Min lillasyster ska göra en sak (hemligt) och då ska resten av familjen bara åka till ÖoB, så ingen rolig affär! Så ser morgondagen ut:)

Fick tyvärr inte min iPhone idag, kommer säkert på måndag. En sak till, jag skriver om dagens körpass imorgon istället orkar inte nu..;)

/Lovisa.

Longeringen igår!

Longera igår och det gick super!! :D Vi börja med att skritta fram i ca 15 min, 10 min på cykelbanan och 5 min på gärdet. Sedan övergick vi till traven och han tjaffsa lite, men jag behöll lungnet och det hjälper verkligen på honom! Han trava så fint och lyssna på fram- och tillbaka kommandona! När vi hade travat ett tag i båda varv så börja vi med galoppen. Tog först det enkla varvet (vänster) och det går ju jämnt bra så inga problem, övergick sedan till högervarv där han har det svårt. Dem första fattningarna vart det vänster- eller korsgalopp, men sen tog han höger och jag vart så glad :) Tog 2 varv galopp i vänster innan vi börja trava av, tog av snodden så att han kunde sträcka ut ordentligt!
Skritta sedan av i ca 10 min på cykelbanan innan vi gick tillbaka, han såg ut som en snögubbe när vi kom in i stallet, helt frostig!


/Lovisa.

Strax iväg!

Ska snart gå ut med Leija och sen ska jag gå upp till bussen! Börjar halv 10 idag, men dock vet jag inte när jag slutar! Hoppas på att jag slutar tidigt, för jag hinner inte med att fixa stallet när jag börjar så här tidigt så allt är kvar när jag kommer hem! :(

Vi hörs senare, så ha det så bra så länge!! :)

/Lovisa

Stallet nu!

Ska sätta på mig kläder och gå ut till stallet. Börjar inte förrens kvart i 11 men jag måste troligtvis gå ner så då går jag vid 10-tiden!
Vet inte när jag slutar idag men troligtvis vid halv 5 eller halv 6!

Nu: Stallet!

/Lovisa.

FÖRLÅÅÅÅÅÅT!

.. ännu en gång för världens sämsta uppdatering! Känns egentligen ganska meningslöst att skriva förlåt eftersom att jag vet att jag kommer få göra det minst en gång till innan min bloggtorka är över!

Har verkligen NOLL lust till allt just nu. Jag ska verkligen försöka komma igång med bloggningen men är väääldigt omotiverad just nu! Ska iallafall försöka få ihop ett inlägg/dag. Lola har iallafall ridits ut och vilat de senaste dagarna - inget avancerat med andra ord. Tänkte rida lite ordentligt på åkern imorgon och försöka bli av med energin! Hon var riktigt fin igår när jag red, sådär himmelsk fin nästan! Åh, härlig känsla! :)

Jaja iallafall.. om min blogg-app på mobilen kunde fungera så hade ni kunna fått lite fler inlägg men tyvärr så vill inte den riktigt samarbeta sååå tyvärr, haha.....



/ Linnéa


...

Ingen bra rubrik, ingen bra uppdatering och jag är almänt trött! Praktiken är jobbigare än vad jag trodde, visst är det roligt men ja som sagt man blir trött!
Fixa stallet redan i morse, så det var redan klart när jag sluta halv 5 idag. Men jag hade tänkt kört, men jag var för trött, så imorgon blir det longering med inslag av NH och resten av veckan ska jag försöka köra!

Längtar även tills jag får min iPhone :D Då kan ni få mer inlägg/dag!

/Lovisa.

LYCKLIG!

Denna skönhet kommer komma hem till mig förhoppningsvis på Fredag, hoppas!!


En iPhone 4S, nu är jag glad! :D

/Lovisa.

Gårdagens körpass.

Vart ett snabbt körpass igår. Börja med att skritta fram i 10 min, gick sedan ner på åkern och trava och galoppera lite i ca 20 min och efter det vart det avskrittning i 10 min.
Han var väldigt fin när jag skritta fram, han samla sig riktigt fin när jag bad om det! När jag gick ner på åkern och börja travjobba honom så vart han stark, men jag gjorde lite ökad trav och samlad för att få honom att lyssna på mig! Det vart väl lite bättre så jag gav mig när han gick någorlunda iform, då galoppera jag av honom och sen skritta av.

Jag kan förstå att han var så här pigg då han inte rört på sig ordentligt på flera dagar!

/Lovisa

Saker på ge!

Förhoppningsvis i helgen så kommer det komma upp en liten rolig sak! Så håll koll, så ska jag och Linnéa prata ihop oss!

/Lovisa

Ut och köra.

Nu ska jag gå ut och köra först och främst och om jag hinner ska jag fixa resten av stallet. Annars blir det efter praktiken, men det är det att jag slutar vid 6 tiden ikväll :( Men därimot börjar jag inte förrens halv 12.

Skriver antagligen ikväll så ha det bra så länge!

/Lovisa

Dålig uppdatering och nu körmöte!

Det har verkligen inte vart den bästa uppdateringen på ett tag nu, syns även på statestiken att vi inte bloggar lika mycket :( Men ska försöka att komma igång igen, men vad vill ni läsa? Jag tror inte att det är så jätte roligt att bara läsa om dagens pass osv. Så kom med förslag, tack!

Jag kan inte heller säga att vi kommer uppdatera så bra ikväll heller, för snart åker vi på körmöte och vet inte när vi kommer hem! :)

/Lovisa.

Praktik!

Nu snart ska jag gå till bussen och sen blir det praktik, vet inte när jag slutar men det märks väl sen! Ikväll är det körmöte också, så om jag hinner kör vi lite NH annars blir det vila. Veckoplanering kommer ikväll eller imorgon!

Ha en bra dag så hörs vi senare!

/Lovisa

NH- kursen 5/2-12

Ja, det vart kurs idag iallafall och det var jätte roligt! Jag lärde mig massor med saker, och Cox lärde sig också saker + att han tycket det var roligt! :D

Vi lärde oss att sänka huvudet, rygga på olika kommandon och massor med andra saker. Ja, jag kan berätta hur mycket som helst nästan, men det är så svårt att förklara med text!
Nu är det träning om 2 veckor, så nu ska det läggas in NH-träning på veckoplaneringen!

/Lovisa.

Myskväll!

Känslan när man sitter framför datorn, nyduschad, känner lukten utav kladdkakan som står i ugnen, vet att ponnyakuten börjar precis tills kladdkakan blir klar och att man har en soft skolvecka framför sig är gaaanska bra! ;)

Haha, ja som ni märker är mitt humör på topp just nu! Ikväll ska jag bara njuta av att det är söndag. Sen att jag har en lugn skolvecka framför mig är bara sååå skönt! På tisdag är det simning med skolan (ÄNTLIGEN! Älskar att simma, haha), några lektioner är inställda, eget arbete på vissa.. S.K.Ö.N.T! 

Skriver nog om dagens ridpass lite senare, eller imorgon. Var riktigt roligt att rida idag och Lola var.. pigg, haha! Men hon blev nog av med en del energi för jag märkte hur hon efter ett tag lugnade ned sig och gick och småfrustade, haha! Men mer om det sen! 



/ Linnéa :)

Strax..

(Det här skulle ha publicerats runt cirkus kl. 12.30 idag, haha! Men smart som man är så tryckte jag aldrig på publicera-knappen! IQ:n på topp!)

Ska strax dra mig upp mot stallet. Snöar som bara den ute och det är säkert sån snö som piskar en i ögonen när man rider.. Kul! 

Haha nej men ska rida ut en sväng tänkte jag! Galoppera en del som igår. Hon måste bli av med energin. Skulle egentligen bara vilja släppa henne så hon får springa, men man vill ju gärna få stopp på henne också.. eller hur? Nej nu ska jag ta och klä på mig varmt och sedan bege mig iväg. Är väl hemma om ca 2½ timme eller något, hörs då! 

/ Linnéa

NH- kurs imorgon!

Först verka det inte bli någon kurs imorgon pga att om det var mer än - 10 så var den inställd, men nu hade dem tydligen ändrat så det blir iallafall även om det skulle vara kallare än - 10.
Det är väl kul att komma igång på ett sätt, men det hade ju inte skadat om det var lite varmare. Det är bara att sätta på sig alla vinterkläder man har ocn så kör vi!

/Lovisa

Tack och lov för körkort!

Ja, jag säger då det! Jag förstår inte hur jag kunnat cykla upp till stallet i denna kyla (om inte värre) tidigare år? Tack och lov för körkortet, haha!

Idag så red jag som sagt ut en vända. Pga kylan så red jag inte en så lång runda men en bit blev det iallafall. Blir kanske längre imorgon beroende på vädret! Galopperade iallafall så mycket som jag bara kunde för att få av henne lite energi. Idag var faktiskt första gången denna vecka hon inte försökte sticka iväg med mig haha! Så det var ju positivt men hon var jäääkligt tittig, studsig och allmänt flamsig! Skuttade och for åt alla möjliga håll.. 

Det kändes endå bra att rida idag, inte alls särskilt jobbigt faktiskt! Kanske håller på att vända? Hoppas det! Lola gör mig iallafall alltid på bättre humör och idag var det inget undantag. Jag är ägare till världens bästa häst, helt enkelt! :)



/ Linnéa

Fy fan för vintern!

Det är 22,5 grader kallt idag, så Cox kommer få vila om det inte blir varmare ville säga men det tror jag inte! Hästarna står inne, dels för att stallet inte ska bli så himla kallt och sen tror jag inte dem tycker det är så kul att vara ute heller själva!

Så dem kanske kommer ut lite senare, men vi får se! :D

/Lovisa

Cox vs. Harry Boy.

Haha varje gång jag ser reklam om Harry Boy så tycker jag att själva Harry Boy hästen är lite lik Cox. Eller vad tycker ni ? ;)


Haha ja, eller så är der bara jag!

/Lovisa.

Tungt!

Idag har det varit en riktigt skitdag! Orkar inte ens berätta! Men allt just nu känns så jäkla tungt. Vill helst gräva ner mig och inte vakna upp förrän om 3 månader. 

Förlåt förresten för världens sämsta uppdatering denna vecka. Har varken motivation till Lola eller bloggen just nu. Eller..  såklart jag har motivation till Lola men inte ridningen. Som sagt, de mesta känns tungt just nu! Lola är pigg som jag vet inte vad så känner hur pressen ökar på mig hela tiden.. hästen.. skolan.. allt..

Herregud vilken deppigt inlägg men just nu känner jag mig deppig utan att egentligen ha en riktig anledning till varför. Antar att livet är som berg - och dalbana, allt går upp och ned. Problemet är att min bara går nedåt nu. Eller säger man uppåt eftersom det går trögare? Jaja, jag tror ni förstår! 

Men jag ska bli bättre på att blogga, jag lovar. Och jag vet att motivationen kommer komma tillbaka sen när mamma kommer hem från Thailand så vi kan åka och träna och göra lite roligare saker. Det jobbiga tycker jag är att Lola är hur motiverad och rolig som helst att rida nu, typ: "livet leker" MEN jag därimot orkar bara inte.. och det tar kål på mig! Men imorgon ska jag göra något roligt för Lola´s skull. Ska rida ut en lååång mysig uteritt och bara ha kul - galoppera mycket, även om hon stuckit med mig de gånger jag försökt gjort det tidigare i veckan, haha..

Men hoppas ni förstår och håller ut ett tag till! Jag är snart tillbaka! :)

/ Linnéa

Videoinlägg stallet!

Den här videon la jag upp den 2 December 2011, på min andra blogg innan vi börja blogga här. Men stallet ser ju fortfarande lika ut, bara att där jag har kärran är kaninerna nu + att det är snö ute! Sen säger jag att Cox får vila pga av att jag vart hemma från skolan, men det är inte sant i detta fall även fast han har fått vila idag!



Ni får ta hänsyn att det är min första videoinlägg någonsin!

/Lovisa

Soft Fredag!

Jag var till skolan idag, men det var nog den ovärdaste dagen på länge! Först börja vi med Biologi, där jag skrev ca 10 rader och sen var jag klar med det jag skulle, satt och titta på olika bloggar sen!
Efter Biologin var det dags för matte, våran "kära" mattelärare hade genom gång i ca 1 timme och medans han hade genomgång räkna alla, för ingen orkar lyssna! Men det fattar han inte förren han hade stått där och berätta allt Det var väl den mest värda lektionen.  Sen hade jag egentligen Svenska, men bara för att jag inte hade läst ut boken så slapp jag komma!
Så tog 20 i 12 bussen från skolan och sen hämta mamma mig på stationen. Åkte ner på stan och handla presenter till min brors son som fyller år!

/Lovisa

Nu sängen!

Är inte ett dugg trött, men jag måste gå och sova för att orka med skolan imorgon! Imorgon slutar jag tidigt och sen har jag praktik i 3 veckor och sen 1 veckas lov efter det! Så jag är borta från skolan i 4 veckor! :D

Nej, nu måste jag sova. God Natt!

/Lovisa.

Örnstugan 2/2-12

Vart en promenad runt Örnstugan med Linnéa och Lola, båda var ganska pigga men efter en tillsägelse till Cox gick han bakom mig hela vägen hem sen! Det tog max 15 min att gå runt tror jag, för det kändes som vi power walka då hästarna var så pass pigga!

Nu ska jag fortsätta läsa min tråkiga bok, men ha det bra så hörs vi imorgon!

/Lovisa

Promenad får det bli!

Det kommer nog bli en kort liten promenad för Cox idag. Det snöar och jag fryser, så det blir bäst så.. ;) Kanske kan köra imorgon istället, även fast det skulle vara hans vilodag! Men ska även på kalas imorgon så det kanske blir lite ont om tid, men vi får se imorgon helt enkelt!

Nu- stallet, sen fortsätta att läsa!

/Lovisa

Gårdagens utekörning.

Vart att köra ut igår när jag hade lite mer tid, och jag kan säga att Cox tycket det var sjukt roligt! Jag har inte kört ut, ut om ni fattar utan mest hållit mig på gärdet. Och det kändes som båda jag och han hade tröttnat på det, men igår tändes livsgnistan igen i Cox, ögonen bara lyste av lycka! Så det var roligt att se! :D

Jag körde ner vita vägen, upp till Christina Schaktet, ner förbi Rockland, upp genom Hagaberg, in bulinsväg och sen vita vägen hem igen!
Ja, det vart en ganska så lång runda, men det var så fint väder och bara allmänt härligt så det kändes inte som vi hade vart ute närmare en 1 timme när vi kom tillbaka.
Jag tänkte inte alls på formen igår, men den kom av sig själv när jag korta tömmarna :) Men jag jobba honom inte på det sättet, utan vi körde galopprucher och trava på långa tömmar!

Ni skulle vart med när vi galoppera han tog i som jag vet inte vad och det gick snabbt kan jag lova! Men gårdagens pass var verkligen sjukt roligt och vi hade roligt båda två tror jag!!


Jag vill ha lite nya bilder, kan kanske fota lite imorgon då jag slutar tidigt och han ska vila!

/Lovisa

Sjuk!

Vart hemma idag men ska försöka gå imorgon! Jag mådde illa och var lite yr, så jag bestämde att jag fick bli hemma.
Men vi får se om jag kör eller longerar, helst skulle jag vilja jobba igenom honom lite mer ordentligt men vi får se!

Nu ska jag skriva om gårdagens pass och sen läsa min bok som ska vara klar tills imorgon :( :)

/Lovisa

Hade helt glömt!

Som rubriken lyder har jag helt glömt bort att jag hade en biologi uppgift som egentligen skulle vart inne igår, men gör den nu istället! Sen ska jag läsa ut en bok tills på Fredag, som jag inte ens har börjat på men det är lungt eller? ;)

Nej, om ni har tur så uppdaterar jag om dagens pass ikäll eller så får det bli imorgon.
Nu - Plugg!!!!!

/Lovisa

1 februari..

.. firas med en kväll i stallet och plugg - för ovanlighetens skull liksom!

/ Linnéa

Inlägg.

I Januari skrev vi 179 inlägg, så nu ska vi se om vi kan blogga ännu mer i Februari!



/Lovisa och Linnéa.

RSS 2.0