Jag fattar inte!

Jag tycker det är så j*vla sjukt att man kan göra så här mot just travhästar eller varmblod rättare sagt! Visst finns det dem som får det bra om dem inte lyckas på travet. Men alla dem som inte får det då, dem går till slakt. Är inte det hemskt?
Alla häsar har väl ett liv och bara för att vissa inte klarar av att springa just fort som det är frågan om så ska dem slaktas, bara för att folk ska tjäna massor med pengar.
Denna status hitta jag på fb, men det är inte bara där man ser utan på hastnet förekommer det också väldigt ofta!


Dem ska bort så fort som möjligt och sen om dem inte kommer bort fort skickas dem till slakt!
Jag tycker iallafall att alla hästar förtjänar att leva så länge dem inte lider av någon sjukdom osv.
Vad tycker ni om detta?

/Lovisa

Dagens pass 31/1

Vart longering idag istället för körning, så jag ska ändra lite på planeringen. Men det var att det var så kallt och rått ute så jag hade inte lust att sitta still och frysa, så vart lite longering så att jag också fick röra mig lite!

Börja med att skritta fram i ca 10 min och sen gick vi ner på åkern och börja trava och galoppera. Han skötte sig jätte bra idag med och galoppen i höger varv satt även ganska så bra, han vart lite uppstressad när han halkta till i höger varv men annars gick det super bra! Börja trava av och sen skritta jag av 10 min. Sammanlagt så höll jag på i ca 45 min, helt lagom.

La även in lite NH- övningar, som att stanna när jag stannar osv.

/Lovisa

Baucher bett!

Åh, detta bett tror jag Lola skulle fungera PERFEKT på i hoppningen! Alltså det är typ precis vad jag söker! Har aldrig sett det förut heller men det är iallafall ett vanligt tvådelat (som hon fungerar bäst på) med viss hävstångeffekt. Jag menar? Halleluja! Haha.. 

Kostar iallafall 199kr och finns att köpa på Hööks. Är det något utav er som har detta bett? Fungerar det bra på eran häst? Varför/varför inte?




/ Linnéa

Morgondagens planer.

Ja, som sagt är jag ledig imorgon, från skolan iallafall. Har en del saker som bordes göras imorgon, så jag lägger upp en liten lista på var det är!

Först och främst så ska jag sova så länge jag vill, eller iallafall längre än kvart över 6.

Fixa stallet, och fota lite saker som ska säljas och lite till några inlägg här på bloggen.

Köra, en liten längre runda får det bli om det är skapligt varmt och fint väder!

Ev, mocka åt kaninerna, annars blir det i helgen.

Skriva lite tidsinställda inlägg osv till bloggen, så att ni har något att läsa!

/Lovisa

Friluftsdag!

Imorgon är det friluftsdag för mig! Först hade jag tänkt gå promenad + grillning till järndammen med hund, men jag titta upp på eniro och det är 6,4 km enkelväg och vi ska gå fram oct tillbaka så sammanlagt skulle det bli 1,8 mil. Orka det liksom.. ;)
Man kunde även välja att vara hemma och ta hand om sin häst så ja, det fick det bli det! Så imorgon blir det sovmorgon och sen köra! LYCKA på hög nivå här! :D

/Lovisa.

Hela 3 år sen!

Idag är det hela 3 år sedan min morfar gick bort, det går fort! Men jag saknar honom och vissa saker gör att man tänker mer på honom vissa dagar än andra. Men jag vet att han har det bra och någon dag kommer vi ses igen! :) 



/Lovisa

God Natt

Ligger i sängen nu med min systers iPod :) Så jag testa blogga lite, nu ska jag sova så God Natt!! :D
/Lovisa

Jag klara det!

Haha, det lät väl lite överdrivet men jag klara det. Men det gjorde alla så, det var inte så speciellt. Men nu är det klart så nu ska bara alla andra papper fixas och sen är vi redo!!

Men nu är måndagarna inte lika stressiga längre och jag kan lägga in NH-träning eller något på måndagar!


/Lovisa

Måndag

Det fick bli en uteritt idag, nästan likadan som igår. Fast har ju inte skrivit om gårdagens ridpass men det var iallafall en fartfylld uteritt = superkul och uppiggande! :D

Idag så försökte jag få liiiite mer kontroll på henne. Gjorde mycket avsaktningar i alla gångarter, halter, ryggningar, framdelsvändingar, öppnor osv osv. Tränade på det mesta faktiskt! Tycker det är kul att bara släppa "ridbanan" för en sekund och träna ute också, vilket ger mer än vad man tror! Men Lola var såklart superpigg idag med, fast det tycker jag mest är kul. Hon känns så himla fräsch och glad nu vilket smittar över sig till mig med! :D

Lola var lite väl närgången idag också så en bra bild var alldeles för mycket begärt.. ;)





/ Linnéa

Hjälp!

Ni som vet vad detta är får gärna hjälpa mig! Lola har nämligen som en liten kula i kinden. "Kulan" är rörlig och går att peta och trycka på hur mycket som helst utan någon reaktion från Lola. Det är nästan som om det skulle vara en fett eller brosk-knöl? Nej, jag har verkligen ingen aning! Har ni?



Sen så tror jag att Lola fått mugg. Är dock inte säker och det är ytterst lite isåfall. Det är som små skorpor som går att pilla bort. Gör rent det med vanlig sårsprit då och då men är osäker då det hela tiden kommer och går.. Är lite osäker på om det är mugg men tycker det ser ut som det men ni som är lite mer "hemma" på sådant här får gärna rycka in. Ni kanske har något supermedel eller kur som ni vill tipsa om?



/ Linnéa

Lunch!

Har lunch just nu så passar på att slänga in ett litet inlägg! Troligtvis blir det kanske ett inlägg til från min del idag, har ju som sagt slutprov på grönt kort kursen ikväll och det är ju lite ont om tid med stall och allt! Men vi får väl se,nu ska jag läsa i boken lite och sen börjar lektionen igen.

Ha, det bra så länge så hörs vi ev. senare idag!

/Lovisa

Veckoplanering Cox v.5

Följde förra veckans planering helt okej, om man pratar om mig så! Så nu ska jag försöka följa denna vecka lika bra!

Måndag: Vila. Pga grönt kortet.
Tisdag: Longera.
Onsdag: Köra.
Torsdag: Köra.
Fredag: Vila.
Lördag: Köra, Filippa kommer.
Söndag: NH-träning.

Jag längtar verkligen till Söndag, då NH-träningen är :D

/Lovisa.



Dressyrpass

Igår så red jag och Lovisa över till Wincent ridhus. Kände att jag ville rida igenom Lola lite och försöka få henne göra sig av med lite energi.

Passet kändes helt okej men inte mer än så. Hon var väldigt pigg så var tvungena att hela tiden aktivera henne med något för att hon inte skulle tycka det var tråkigt eller tappa tålamodet. Lola är lite "har för många bollar i luften samtidigt" när hon är sådär överpigg. Svårt att förklara men aktivering är ett måste samt lugn från en själv! Tränade iallafall på skänkelvikningar och dom var helt okej men öppnorna kändes inte alls bra! Behöver en träning för Bettan känner jag! 

Galoppen la jag helt åt sidan. Gjorde tre försök till att galoppera och alla tre drog hon iväg eller sparkade bakut. Det var dessutom ett annat ekipage där inne som reagerade när Lola gjorde något så för deras skull valde jag att låta bli, haha. Kändes som ett ganska klokt beslut faktiskt! Nej men passet var väl helt okej med andra ord. :)

/Linnéa

Strax ponny-akuten!

Ja, om 10 min är det ponny-akuten som gäller för mig här hemma! Idag börjar dem förhoppningsvis hjälpa deltagarna med deras specifika problem. Hoppas att det blir intressant!

/Lovisa.

Btw..

Förlåt för dålig bloggning.. Ska ändra på det! Puss på er läsare som hänger med och läser trots usel uppdatering nu i helgen, iallafall från min sida.. :)

/ Linnéa

Natural horsemanship!

Som ni läste i Lovisas inlägg här under så var jag också på NH-kursen idag! Det var riktigt intressant faktiskt! 

Det var en kurs där alla fick vara med, alltså gratis. Det var en man som höll "föreläsningen". Han hade hållt på med detta i ca 30år och verkade verkligen veta vad han höll på med och dagens ämne var: Ledarskap! Han tog upp så simpla saker som man egentligen borde veta själv vid det här laget. Man fick sig verkligen en tankeställare efter detta! Saker han tog upp var t.ex. att:

Vi människor är ju världens smartaste djur. Ingen tvekan om det! Men hästar därimot har ju två hjärnhalvor stora som två pingisbollar. Alltså inte alls särskilt intelligenta varelser. Men vi människor tänker inte på det utan försöker ständigt lära hästen VÅRAT språk, istället för att vi, som är hundra gånger smartare, försöker lära oss HÄSTENS språk. Är inte det ganska sjukt? Vi inser inte (och även om vi gör det) så bryr vi oss inte att hästen inte förstår oss! För hästen MÅSTE ju förstå oss! Eller hur? Säger jag åt hästen att sitta så ska den sitta! Eller?...

Njaa.. både du och jag vet ju att en häst inte förstår det! Vi måste alltså lära oss att kommunicera så att hästen förstår och "leka häst". För att vi ska kunna vara högst i rang betyder det att vi måste VISA hästen det, inte genom att säga "nu är jag din ledare och du ska följa mig". Nej, vi måste visa, markera och använda kroppspråket så att hästen förstår oss och vad vi vill! 

Detta var alltså bara ett litet ämne han tog upp idag! Men det var nog det som jag blev mest intresserad utav! Man fick alltså anmäla sig till en 5-gångers kurs där man både jobbar hästen från marken och rider NH. Detta är något jag och Lola skulle passa att vara med på så ska höra lite med mina föräldrar (eller ja, pappa eftersom att mamma är i Thailand..) men det borde inte vara några problem! :)

Vad tycker ni om sånt här? Tycker ni det är hokus-pokus eller ganksa självklart? Och skulle ni tänka er testa på det? :D


Bild tagen från google.


/ Linnéa

Gårdagens pass 28/1-12

Igår följde jag med Linnéa och Lola till Wincents ridhus. Vi gick vid 10 tiden och var framme vid halv 11 lagom uppvärmning!
Börja trava nästan på en gång när vi kom fram och han var så fin redan från början. Jag gjorde volter, tempoväxlingar och halter! Han vart ännu mer lösgjord hur längre vi höll på, så ja det var ett lyckat pass :) Jag körde lite galopp i höger, sen lite i vänster som alltid går bra. Men sen hade tänkt att jag skulle fortsätta lite till i högergaloppen och stärka upp den men då kom det in en till ryttare och det blir så trångt. Och när jag tränar på högergaloppen så måste jag har utrymme och så kunna nästan bara koncentrera mig på Cox och inte andra ryttare om ni förstår!

Var i ridhuset i ca 50 - 55 min och sen skritta vi hem. Var hemma till 12 så ungefär 2 timmar var vi borta!
Känns bra att kunna jobba igenom honom ordentligt och det var skönt att han var så pass fin från början!

Känns som om lite nya körbilder skulle sitta fint nu!



Får duga med en gammal bild just nu!

/Lovisa

NH-teori!

Har kommit hem för ca 1 timme sen från NH-teorin, det var jätte intressant. Så om ni får chansen så ta den!! Jag har iallafall anmält mig nu, så på Söndag kl 14:00 till 16:00 blir det första träningen! :D

Tror jag kan lära mig mycket och att jag får mer tålamod, då jag förstår "hästarnas språk" om ni fattar!



Dålig uppdatering idag med!

Har inte precis vart den bästa blogg dagen. Har vart med Linnéa till Wincent och det gick bra. Kan berätta om det mer imorgon! Imorgon blir det ev. att åka på en teorikurs i NH, kanske blir så att man börja vi får helt enkelt se!!

Men nu ska jag titta lite på tv och sen blir det att sova. Gick upp vid 20 i 7 imorse :(


Dålig uppdatering..

Förlåt, förlåt, förlååååååt för världens sämsta uppdatering! Men har och är verkligen dötrött och dessutom haft ganska ont om tid. 

Jag har faktsikt ingen aning om vad jag ska skriva om heller men kommer säkert på något så imorgon blir uppdateringen normal igen. Nu så ska jag titta på film och så sen sova! Ska upp tidigt imorgon för att gå till Wincent ridhus och träna på skänkelvikningar och öppnor! Blir nog kanon! :)

Hörs imorgon!
/ Linnéa

Morgondagens övning!

Det blir att jag följer med Linnéa till Wincent imorgon, så jag har gjort en övning jag tänkte dela med utav!


Det består utav antingen 2 bommar eller koner, som man lägger över medellinjen på halva ridbanan.
Man kan börja i trav eller skritt vad man känner för, känn att hästen gör 8- volterna så runda som det bara går och att inte dra sig verken inåt- eller utåt på volterna. Genom bommarna eller konerna ska hästen vara rakställd för att sen ställa om sig till den "nya" volten!

Min tänkte imorgon är att jag ska göra denna övning först i trav och sedan galopp. Mellan bommarna så ska jag försöka byta till den rätta galoppen  när jag kommer ut på den "nya" volten. Får se hur detta slutar, förhoppningsvis bra!


Dagens körpass 27/1-12

Idag körde jag på åkern i ca 20 min. Skritta först fram ca 10 min på cykelbanan ocn sedan gick jag ner och jobba i trav på åkern. Han var lite stark idag, men gjorde mycket övergångar, tempoväxlingar och halter för att få honom att lyssna på mig!
Körde mycket på volt, han vart jätte fin i slutet när han inte var lika stark längre och han jobba på! Skritta sedan av 10 min efter cykelbanan. Det var dagens pass och det var inget särskilt vi öva på specifikt så inget att berätta om det heller.

Imorgon ska jag kanske följa med Linnéa till Wincént eller så blir det konditionsträning vid gruvan. Vi får helt enkelt se, men köra ska jag göra i vilket fall!



Nu sovdags!

Har nu pluggat hela kvällen, bra gjort tycker jag själv.. ;) Men nu blir det sängen för att orka med morgondagen och sen är det helg imorgon också! Så skönt, men känns inte som om denna helg kommer bli så lugn som jag skulle vilja iallafall!


Dagens ridpass!

Visst känns det som att det var ett tag sedan jag skrev "dagens ridpass" nu? Det var det också! Sist måste varit i.. lördags va? Ja, jag tror det! Men idag fick jag äntligen sitta upp på min pärla igen! Så skönt att vara tillbaka på hennes rygg. Man förstår verkligen inte hur mycket man saknar det förrän det väl händer något så man inte kan rida.

Iallafall så var det riktigt roligt att rida idag och Lola var pigg (behövde jag ens nämna det..? ;)). Och när Lola är pigg, då är hon PIGG vill jag lova er! Så jag hängde väl mest med, haha. Nej men när hon är så där hetsig och "på" liksom är det bäst att inte ta så mycket i henne eller kräva så mycket utav henne. Det jag kräver är att hon ska "sänka" huvudet och ha alla fyra hovarna på marken så att säga. Men det var riktigt kul idag! Vi galopperade på i ett friskt tempo (hehe) och hade allmänt roligt bara. Lola kändes himla fräsch så det var kul det med! 

Blir alltid på så bra humör efter att jag ridit min pärla! :)



/ Linnéa

Nyheterna från hööks.

Nu är vårkatalogen ute på hööks hemsida!! Så nu ska jag tillbringa engelska lektionen framför hööks hemsida!


Morgondagen.

Tänkte berätta lite om morgon dagen då jag troligtvis inte kommer blogga på hela dagen! Om jag inte har någon rast jag kan skriva ett litet inlägg!
Men annars så kommer det ligga till så här:

*Skolan mellan 8:30 - 15:30.
*Kommer hem runt kvart över 4.
*Fixa stallet snabbt, får högst ta 30-45 min.
*Äta lite snabbt.
*Plugga gärnet, svenskan är prio 1!!!!
*SOVA!!!!!!!!!

Ja, så kommer min dag imorgon se ut. Vill ni byta???

Bild tagen från google.



Snälla mamma?

Detta dressyrschabrak skulle vara suuuuuperfint på Lola, eller hur??? :D




/ Din kära dotter Linnéa


P.S: Det kostar 299kr och köper du två får du 100kr i rabatt D.S

Longering.

Idag longera jag som det stod på planeringen. Hade 1 lina och snodd på honom, och det gick helt okej.

Börja med att skritta fram 10 min på cykelbanan och sen gick jag in i deras stora sommarhage då dem gräver på gärdet som vi har kört tidigare på. Men det skulle vara klart innan helgen antagligen! Men börja iallafall där och trava, men det var is inder snön så han halka till lite då och då. Så jag bytte till den mindre sommarhagen och trava och galoppera lite där! Visst var det lite halt där med men inte lika.
Bara för att det var lite halt + lite utrymme så valde jag att bara fatta galopp och galoppera 3 språng och sen sakta av till trav. Det gick super och han var lyhörd, funka även i höger varv!! :D Trava av honom där och sen skritta vi av 10 min på cykelbanan och jag berömde mycket!

Så det var ett bra pass helt enkelt idag :) Nu blir det plugg och imorgon med, så uppdateringen blir inte den bästa imorgon!

Ny bilder skulle inte sitta fel, kanske kan fota lite i helgen!


Tips tas gärna emot!

Det är så att jag har ett litet problem ang. Lola som jag hoppas att ni kanske kan hjälpa mig med, eller ge mig tips om rättare sagt! 

Lola är nämligen helt avskavd på sina båda haser. Alltså helt kal där. Jag har liksom aldrig tänkt på det så mycket utan har smörjt in det någon gång ibland och alltid sett till att det varit tillräckligt mycket spån i boxen då jag är med 99% säkerhet vet att det är liggsår hon har. Lola drar ju nämligen upp allt spån till kanterna så när hon väl ska ligga ned finns det ju knappt något spån kvar. 

Hovslagaren var ju nämligen här idag och skodde Lola när han såg detta och sa att vi skulle vara försiktiga då sådana "sår" lätt kan bli vattenfyllda (liksom som ett vanligt skavsår) och därmed bli väldigt svårläkt. Sökte lite på nätet nu också och haserna kan bli svullna och varma av detta också vilket inte alls låter särskilt kul. 

Har fått lite tips, av både min hovslagare och av folk som tipsar andra på internet som haft/har samma sak på sina hästar. Ett alternativ var att börja med bädd i boxen för att de inte skulle kunna dra bort spånet men det är helt uteslutet för min del! Bädd är det äckligaste som finns enligt mig! Ett annat var att smörja in och täcka med alla möjliga olika salvor vilket inte heller känns särskilt bra. Tveksam på att det kommer funka. Sedan kunde man även använda såkallade haskydd. Tror att de flesta vet vad det är? Det är det alternativet som känns mest lockande och bäst just nu måste jag säga. Smidiga att sätta på och av, inte farligt dyra och skyddande. 



Kostar 185kr på Hööks. Helt okej, eller hur?

Men är det någon som har något annat tips eller kur som fungerar? Vill ju inte att min prinsessa ska få ont utav detta, eller i värsta fall bli halt och vill därför göra något åt detta väldigt snart!


/ Linnéa

Nyheter från JW!

FLEECELINDOR I 4-PACK JW
KEPS JOHN WHITAKER
HJÄLMVÄSKA JOHN WHITAKER
Bilderna kommer från: www.charlies.se 
Det har inte kommit ut så mycket ännu men finns det något ni är intresserade utav?


/ Linnéa

Dagens körpass.

Jag kan faktiskt erkänna att jag stod i valet och kvalat om jag skulle köra eller inte. Då jag var så sjukt trött och snorig, mamma tycket även att jag skulle strunta i att köra men jag kan inte låta honom vila 5 dagar i rad. Så jag kämpa emot tröttheten och gick ut och skruva i polarpadsen, linda benen och allt annnat!

Skritta sen fram på cykelbanan i ca 10 min och sen gick vi ner på åkern ett tag i ca 20 min och trava, jag öva på tempoväxlingar och volter. Han var dock lite stark och hängande i handen, men vart lite bättre mot slutet. Dock kan jag inte begära att han ska vara så mjuk och så när han vilat i 4 dagar. Men jag tycket det gick över förväntan iallafall!
Jaggav mig med traven när jag tycket det gick helt okej. Skritta sedan av ca 10 min efter cykelbanan. Gick sedan hem och fixa resten av stallet.


Djupa tankar om framtiden..

Okej, tänkte köra ett riktigt tanke - inlägg idag. Ett inlägg fyllt av mina tankar och framtidsplaner, även mitt förflutna. Så var beredda på en massa DEEP SHIT nu! ;)

Jag har oftast alltid haft ganska stora planer för mitt liv. Har aldrig velat vara den där medelsvensson som jobbar på ICA halva livet och är mammaledig resten. Njaa.. det är inte riktigt jag! Jag har stora drömmar och mål som för vissa kanske känns helt knäppa och "to much"..

Jag kommer faktiskt ihåg allt jag velat bli och göra, även när jag var yngre. Hittills har det varit:

→ "Ryttarstjärna". Jag menar vilken ryttare har inte velat bli det? Dock var jag ganska liten då!

→ Jag ville flytta till Houston och bli djurpolis. Ni vet det där pogrammet som går på animal planet, haha? Japp, det var min stora dröm - DÅ!

→ Sedan var det polis som gällde. Ja, ni läste rätt! En simpel polis. Dock ville jag också bosätta mig i Stockholms centrum och leva livet där typ. Har nu insett att det kanske inte riktigt är min grej..


Nej! Nu har jag bestämt mig på riktigt! Nu ska jag bli en EGEN FÖRETAGARE! Jag vill jobba inom ekonomi. Har fått nos på national ekonomi och har valt att plugga det när jag tar studenten. Har hittat en universitet i Luleå, haha. Japp, ni läste rätt.. LULEÅ! Det är ett program som erbjuder allt man behöver för att bli egen företagare och erbjuder en även att plugga en termin utomlands runt om i världen. I princip i vilket land du vill. Hur ballt är inte det på en skala 1 - 10? Jag menar jag ÄLSKAR att vara utomlands och drömmer om ett liv utanför Sveriges gränser så hur perfekt passar inte detta mig då?

Detta gör såklart att mitt liv nu känns ganska tufft och tråkigt. Det känns inte som om mitt liv har börjat än och jag är endå 18 år. Jag menar vad har jag gjort av mitt liv? Det är så mycket jag faktiskt ångrar även om jag inte skulle vara här jag var idag om jag inte gjort dessa saker jag ångrar. Men det kan vara saker som att jag valt fel sällskap att vara med och skolan. Varför valde jag ens att plugga i SALA av alla städer? Eller varför valde jag omvårdnad från början? Hade jag tagit samhäll skulle jag ha tagit studenten nu iår redan. 

Ja, ni förstår hur jag menar va? Tycker faktiskt sådant här är extremt jobbigt att tänka på. Livet kan erbjuda en sååå mycket. Jag känner allt för många som bara ska jobba och ta det lite lungt nu efter gymnasiumet men varför då? Jag tänkte också så i början men nu känns det bara som att man skulle slösa bort en del av sitt liv på.. ingenting i princip. Nej jag vill att mitt liv, mitt riktiga, spännande och roliga liv ska börja och det är helst NU!

Jaha, och så kommer vi till den biten som har med hästar att göra. Hur ska ridning och hästar få plats i allt detta? Faktum är att det gör det inte! Tråkigt nog.. Nej men jag planerar faktiskt inte mitt liv efter hästarna och jag har insett att jag inte kommer bli något och jag vill nog inte heller bli något, och tänker därför inte satsa på det! Säger som många andra - jag håller på så länge jag tycker det är kul, har tid och pengar för det! Har dock bestämt mig för att, om möjlighet finns, ge mina barn chansen att börja rida och det ska vara i tid. Jag anser själv att jag började min "rid-karriär" alldeles för sent. Jag vill ge mina barn chansen att bli något om de nu skulle vilja det. Det är ju inte direkt något jag tänker tvinga dom till men jag tror ni förstår min poäng? 

NU vill jag höra vad ni tycker! Har ni några framtidsplaner? Isåfall varför/vad? Tänker ni som mig att ni planerar mycket i förväg eller tar ni dagen som den kommer? Ge mig massor med svar! :D


401433_363383600354672_166854740007560_1478098_2026754647_n_large
Min framtid är ännu ett oskrivet blad - men jag ska ska göra det till en bok full av text!


/ Linnéa


Tisdag

Struntade att gå på promenad idag. Lola gick runt och pysslade med höstråna som låg kvar på backen och såg ganska nöjd ut och dessutom stod Lovisa i stallgången med Cox så ville inte in där och böka. Nej en hel-vila fick hon idag alltså!

Tänkte göra ett längre inlägg som kommer vara fyllt med tankar om mig själv och mina framtidsplaner - alltså ganska personligt. Får se om den kommer upp ikväll eller imorgon. Men kommer bli kul att se hur ni tänker och om vi har några liknande mål kanske? :)

/ Linnéa

Advice-do-something-stop-text-will-favim.com-275079_large



Sitter i skolan..

.. och väntar på att sista lektionen ska börja som är mentorstid. Kul? Nej! 

Nåja dagen har varit seg.. som vanligt! Fattar inte hur jag ska orka 1 ½ år till. När jag kommer hem så tänkte jag skynda mig upp till stallet och gå ut på en promenad och fixa klart allt så jag kommer hem i skaplig tid idag. Ganska skönt att få ha det klart lite tidigare! :)

Vi hörs ikväll antar jag. Vill ha något roligt att blogga om också men VAAAAD??? 

/ Linnéa



Traktor teori.

Sitter i bibloteket och har traktor teori, jätte roligt eller inte! Är hur trött som helst så vill hem och sova. Men först kör vi en och en halv timme till traktor teori och en och en halv timme traktor körning. Det sista är väl det som är roligast på hela dagen!
Efter skolan blir det att köra, tror det blir att jobba igenom honom lite lätt på åkern. Men vi får se, köra ska jag iallafall göra!



Varför så sent?

Har ni tänkt på att nästan alla ridprogam eller där ryttare eller hästar medverkar är på så konstiga tider. Antingen mitt i natten eller någon annan dum tid på dygnet.
Som ikväll är det kvällsöppet på TV 4 där bl.a Helena Lundbäck och Petra Andersson ska debattera mot Lasse Anrell (han som sa att hästen skulle fått jerringpriset i stället för Rolf- Göran) för er som hade missat det.
Det börjar kl 23:00 och då går iallafall jag och lägger mig! Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker det är alldeles för sent!


Dagen

Idag så gick jag bara en kort promenad med Lola, eftersom att hon har tappat en sko och brukar bli ganska ömfotad valde jag att inte gå så länge utan en bit på ca 10-15min kanske. 

Lola uppskattade det! Hon är verkligen ingen häst som ska stå i en hage dag ut och dag in utan hon behöver aktivering. Lola taktade till och med brevid mig, haha. Så stilig sååå.. ;) Knäppishästen!

/ Linnéa

Tränset.

Titta nyss på mailen och såg att Anneli hade mailat om tränset, så jag får det imorgon! :) Äntligen, kan jag kanske inviga det redan imorgon, men sen får det nog bli mitt tränar - och tävlings träns. Men jag trivs så bra med det så det är lite svårt att hålla fingrarna i styr, men jag får väl försöka!

Kan lägga upp bilder på det imorgon. Även fast det är lika som det jag hade! ;)


Slutprov nästa!

Ja, sista kursdagen före slutprovet nästa måndag. Nu ska här pluggas.. ;) Fick sluta tidigt idag då det gick fort och visa hur man lindar ben och visar häst för hand!
Innan mamma och pappa kom stod jag och mös med Mirte, synd att hon är så gammal för då hade jag köpt henne! Längatar faktiskt efter ridningen, så kanske att jag hoppar in någon lektion då och då, men vi får se!

hopp tävling och stugan 414

Bild från sorf.nu


Musiktips

Låten som spelas i hörlurarna just nu..





/ Linnéa

Respekt!

Det här tycker jag ni alla ska titta på! Mamma visade mig det och det är alltså en fd. travare som visas upp under en travlopp för att visa folk att dessa hästar duger till annat än bara trav och att de inte behöver skickas till slakt bara för att de inte passar inom travet. Respekt till sådant här!




/ Linnéa

23-01-2012

Fick sluta tidigare idag då jag var klar med allt! Så kom hem till kvart över 3, skynda mig ut i stallet så jag hann in och äta!
Nu ska jag snart på kursen, ska tydligen ha lite praktiskt idag som t.ex. att linda ben. Wish me luck! Hahah, när jag lindar Cox ben blir det alltid 1 eller 2 som blir super bra och resten ser ut som jag vet inte vad!

Nej, nu ska jag läsa igenom det vi skulle kunna tills idag.. ;)


Vojlock!

Vem använder en vojlock i dagens läge? Hööks hade tagit in en nu som nyhet, varför kan man undra!?

Fanns bara i svart inne nu, men på bild fans även en i marinblå!



Woohooo!

Vill bara fylla på det som Lovisa nämnde - att vi börjar få mer läsare! SUPERKUL! :D 

Idag har statistiken stigit som bara den och jag hoppas det fortsätter! Tycker detta är riktigt kul och hoppas att ni nya läsare kommer trivas. Som ni ser så finns det en bild på både mig och Lovisa högst upp i menyn. Där kan ni läsa mer om oss om ni undrar vad vi är för typer, haha. 

Nåja, ville väl mest säga..

VÄLKOMNA HIT! :D

/ Linnéa

Sista inlägget för ikväll!

Nu skriver jag sista inlägget för idag, ska snart gå och sova. Tyvärr är det ju skola imorgon, så man måste väl vara någorlunda pigg!
Jag kan säga på en gång att det inte kommer bli så många inlägg från mig imorgon då jag har ganska så brottom när jag väl kommer hem. Grönt Kort Kursen som ställer till allt, men det kommer var så himla skönt när jag väl är klar!!

En positiv sak jag såg var att våran statestik börjar gå upp!! Så nu vill vi ha in lite förslag på vad för sorts inlägg ni vill läsa!

God Natt och så hoppas vi på att Linnéa bloggar imorgon åt er, då jag inte har rikitgt med tid! :)


Veckoplanering v.4 - Lola.

Måndag: Promenad (pga skon).
Tisdag: Promenad (pga skon).
Onsdag: Promenad (pga skon).
Torsdag: Uteritt.
Fredag: Dressyr.
Lördag: Uteritt.
Söndag: Antingen dressyrträning för Bettan eller dressyr i Wincent ridhus.

Jag hoppas innerligt att hovslagaren kan komma tidigare än onsdag kväll då det verkligen inte är bra för Lola att vila så här många dagar. Hon blir som en tickande bomb..

/ Linnéa


Varför visas inte ponnyakuten på SVTplay???????

:( :( :( :( :( :( :( :( :(


/ Linnéa

Do you wanna ride.

Haha, tycker denna låt är så töntig, eller rättare sagt musikvideon. Hahaha och det är verkligen en låt som fastnar på hjärnan!




Veckoplanering Cox v.4

Måndag: Vila pga grönt kort kurs.

Tisdag: Köra.

Onsdag: Longera.

Torsdag: Vila pga plugg.

Fredag: Köra.

Lördag: Köra.

Söndag: Longera.

Den här veckan ska jag fan i mig följa den!!



Ponnyakuten.

Har nyss tittat på ponnyakuten, var lite bättre den här veckan än förra! Men längtar tills nästa vecka då dem säkert får börja träna på sina problem!
Tycker programmet skulle vara en timme istället för 30 min, men man ska väl få plågas till nästa vecka!



Mina åsikter och svar på kommentar!

Hanna om Min utrustning - bett!:
Det är inte EN person som helt plötsligt kommit på att Dutch gag ("pessoabettet") är dåligt. Om man har förståelse för hur bett inverkar på hästen så förstår man att bettet inte är bra, det ger dubbla signaler.

Ett pelhalm som används med korrekt kedja är miljoner ggr bättre.

Kände att jag ville svara på det och kanske uttrycka mina åsikter lite tydligare!


Att pessoabettet ansågs vara dåligt kom ju ganska plötsligt som vi alla vet. Jag har ingen aning om det var ett helt gäng personer som testade det på olika hästar eller hur dom gjorde men på något sätt måste någon kommit fram till det, eller hur? Den personen/personerna som gjorde menar jag på att de kanske bara utgick ifrån en eller två hästar och inte alla miljarder andra hästar som lever här i världen. 

Det jag försöker säga är att oavsett om folk som inte känner min häst säger att det är dåligt så behöver man väl inte utesluta det? Lola trivs på pessoabettet och jag med för jag känner att hon tar stöd på bettet men kan kan samtidigt ta i henne utan att hon behöver krulla ihop sig som jag tycker de flesta hästar gör med pelhambett. 

Samtidigt så förstår jag, liksom alla andra att man kan inte stoppa in ett bett i en mun och inte FÖRSTÅ att det kan skada hästen om det används fel. Det gäller alla bett, till och med det mildaste gummibettet eller varför inte hackamoret? Visste ni att om man rycker för hårt i det så kan man bryta hästens nosrygg? 

Så jag tycker såhär. Trivs hästen med bettet och inte ger några som helst signaler för obehag och att ryttaren förstår hur bettet ska användas och vad det är för bett så tycker jag inte att en tidningsartikel ska bestämma att man inte kan använda det. Att sedan nästan varenda hästmänniska inte vågar stå för vad dom tror och bara följer alla andras tycken tycker jag är ganska patetiskt.. 

Det sorgligaste med oss hästmänniskor är att det dör flera tusen barn varje dag runt om i världen av svält och fattigdom - och ingen bryr sig. Medans nästan alla skapar miljoner olika debatter och diskussioner på sina bloggar om vad för utrustning som är bra och inte bra att använda på sin häst bara för att de kanske har läst en ynka tidningsartikel..

Detta är MINA åsiker! Nu vill jag höra era! Och Hanna, den som säger att ett pelham med kedjor är miljoner gånger bättre än ett pessoabett kan väl du berätta vem det är? Eller har du bara läst det på någon random-blogg som alla andra? :)

/ Linnéa

Söndag

Åh, vilken mysig dag! Hade egentligen velat rida ut i snön idag. Det är så mysigt när det snöar stora flingor och när det faller ner lungt och inte piskar en i ögonen, haha. Jag tror ni förstår hur jag menar?

Iallafall så gick det ju inte rida idag pga att hon inte har någon sko. Lola blir ganska öm då men tyckte inte hon haltade något. Det fick bli lite mys istället. Hovslagaren kommer på Onsdag, om han inte kan en tidigare tid såklart. 

Var iallafall lite extra duktig idag också! Fortsatte nämligen min smörjning utav stigläder, stroppar och sadelgjordar. Sådant som är supertråkigt men som behövs göras och nu är det klart! Skönt! :) Nu tror jag faktiskt jag ska kolla upp hur tävlingsterminen ser ut. Måste givetvis diskutera det med Bettan och mamma också men älskar att börja kolla lite i förväg! :D

/ Linnéa

Klar i stallet!

Är redan klar i stallet, så skönt! Gick även en promenad på ca 10 min. Han beter sig som en hund och en hingst på samma gång! Först går han helt normalt och sen kör han ner mulen i snön och går och luktar som en hund och i nästa sekund så ska han bitas och tror att han har övertaget! Lilla busponny.. ;)



Min utrustning - bett!

Har skapat en ny kategori, nämligen - min utrustning! Tänkte att det kunde vara kul om jag tog kort och berättade lite om olika utrustning jag har/använder på Lola. Lovisa kanske också hänger med på detta, vem vet? :) Tänkte iallafall börja med mina bett!



1. Kimblewickbett med tungfrihet. Köpte det för att använda det i hoppningen på Lola men det visade sig vara alldeles för starkt för henne så nu är det mest Lovisa som lånar det till Cox, haha.

2. Pessoabett. Använde det i hoppningen på Lola. Tycker det fungerar bra på henne och hon trivs på det samt att jag får lite kontroll också. Förstår inte varför alla är så emot det? För att EN person från början säger att det är dåligt? Hur kan den personen bestämma att det är dåligt för alla hästar? Nej, tycker inte sådana teorier är hållbara om jag ska vara ärlig. Det hade varit en annan sak om man såg att det kanske blödde ur hästarnas munnar osv men när det är så pass många som faktiskt trivs med det. Tycker det är mer skjukt att ingen vågar använda det och istället stoppar i stora pelhambett i munnen på dom istället när hästarna egentligen trivs med pessoabettet bäst. Va?

3. Tredelat bett med lösa ringar. Använder det ibland, mest när jag rider ut då det sitter på mitt "ful-träns". Tycker det varken är bra eller dåligt utan Lola trivs på det men kan ibland bli något stark.

4. Tredelat eggbett med gummi. Använder detta i hoppningen eller på uteritten. I dressyren tycker jag hon blir ganska stum i sidorna. Gäller även såklart vid hoppning men där ger det en annan effekt. Lola är ganska känslig i munnen så detta är ganska perfekt faktiskt!

5. Tvådelat eggbett. Mitt favorit-bett. Det fungerar bäst på Lola och hon trivs med det. Finns inte så mycket mer att säga än att det fungerar bäst utav alla mina bett, just nu.

/ Linnéa

Gårdagens ridpass!

Hej! Här kommer ett litet försenat inlägg om gårdagens ridpass. 

Jag hade först inte tänkt rida. Hade ju inte gjort någon planering inför igår heller men när jag väl var i stallet så blev jag ganska sugen på att ge mig ut på en tur så jag gjorde det endå. Men jag kände att ridpasset blev lite hipp som happ, haha. 

Red på vägen ner mot brottet då det låg ganska mycket snö på vägen så valde jag att rida lite fram och tillbaka i trav och skritt för att fortsätta träna på skänkelvikningar och öppnor. Skänkelvikningarna satt hur bra som helst men öppnorna är svåra tycker jag. Känns inte som om vi får till dom nå bra. Red väl i ca 30min kanske. Iallafall så märkte jag senare att Lola hade en sko lös (satt bara i en söm). SÅÅÅ irriterande!!! Så Bernt var snäll och tog bort den men nu är hon alltså skolös och det innebär alltså att det inte blir någon ridning idag. 

Jag måste bara säga att jag var väldigt duktig igår då jag tog mig friheten att putsa alla mina träns. Känns bra att ha det gjort! :)

/ Linnéa



Svar på läsarfråga!

Johanna om Underbara häst!:
Vilket märke är det på sadeln ? :)

Hej Johanna! Svarar här då jag inte riktigt förstod hur man skulle kommentera på din blogg, haha..

Det är iallafall en Stübben. Vet faktiskt inte riktigt vad det är för modell. Men den är iallafall superskön och sitter bra! Rekommenderar den starkt om någon är ute efter en ny hoppsadel! :)



/ Linnéa



Ont i halsen och snorig ;(

Ja, jag vakna upp med världens halsont och helt täppt i en näsborre! Vill inte bli förkyld, vill vara pigg! Men vi får väl se vad det slutar någonstans.
Ska snart gå ut och mocka och fixa stallet, ska även gå en liten promenad som igår. Ja, tråkigt inlägg men något att läsa iallafall!
Har även lite bloggtorka, så kom med förslag vad ni vill läsa om!:)


Inhandlat











Svarta stigläder
Ljusblått dressyrschabrak (såå fint, ger inte rättvisa på bilderna)
Dressyrgjord
Svarta tyglar


/ Linnéa



Gladiatorerna!

Sitter och tittar på gladiatorerna nu, finns ju en del snygga killar med.. ;) Men damerna vann iallafall matchen och imorgon är det dags igen! Ska gå med min lillasyster och titta, så det får bli en promenad med Cox imorgon med och vila på Måndag och sen blir det att komma igång igen på tisdag!


Shopping..

Nu ska jag bege mig upp till stallet och testa allt jag shoppade idag på Lola och på sadeln. Är ju mest "tråkiga" saker som behövdes köpas men en sak var jag bara tvungen att inhandla. Lola kommer bli sååå snygg! Ni får se ikväll. Puss! :)


/ Linnéa

Hahaha att jag inte kan bestämma mig!

Ja, jag fixa bara stallet och gick en promenad i stället på ca 5- 10 min. Det skadar inte egentligen då han har gått ganska så mycket på sistone.
Det var sjukligt kallt, gråkallt på något sätt för termometern visa bara 8 minus. Men jag frös endå när jag var ute och då hade jag inte direkt lite kläder heller.
På benen och fötterna hade jag långkalsonger, ridstrumpor, mjukisbyxor, sockor, termobyxor och mina tjocka vinterstövlar. På överkroppen hade jag underställs-tröja, min vindjacka, fleéceväst, fleécetröja och en vanlig jacka över, endå frös jag och mest om fötterna!

Nu ska jag duscha och sedan blir det innebandy!! :D


Ord!

Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

Ralph Waldo Emerson
- Följ inte där stigen kan leda. Gå istället där det inte finns någon stig och lämna ett spår.




Citat

Ni har säkert sett det förut men det stämmer så jäkla bra..

"En valack säger man till att göra något, En hingst ber man och till ett sto skickar man in två skriftliga ansökningar och frågar om hon skulle kunna tänka sig att göra detta..."




/ Linnéa


Brr..

Jaaa. jag säger nog som Lovisa här under - JAG SKULLE RIDIT IGÅR! Haha.. 

Nåja, vi får väl se hur det blir, hon skulle ju inte dö av en extra vilodag men jag är ganska sträng på den regeln hos mig själv. Ska ju till Västerås idag också men det blir nog inte så sent. Vi får se helt enkelt!

Förresten förlåt för en dålig bloggning igår men tack vare min bloggkompanjon så höll sig bloggen vid liv endå. Måste säga att vi faktiskt är höjdare på att uppdatera, och variera inlägg! Eller vad tycker ni? Vad vill ni se/läsa om? :)

/ Linnéa



Varför?

Varför körde jag inte igår!? Kan någon säga mig det! För idag är det ca 16 minus ute, brr! Men det är bara att klä på sig och se glad ut! En positiv sak är att det ser ut att bli sol.

Efter jag kört så ska jag duscha och sedan blir det dam innebandy elitserien. Ha en bra dag och frys inte ihjäl!


Nu väntar sängen!

Ja, nu ska jag gå och sova. Ska försöka gå upp i skaplig tid imorgon för att hinna köra! Ska nämligen på innebandy match imorgon kväll. 

Skriver mer imorgon, god natt.




Jaa!!

Ja, jag måste verkligen ha haft tur. För tränset jag hitta som var lika som mitt, fanns det 1 kvar av i ponny och svart! Och jag fick köpa det och antagligen får jag det på måndag i skolan, då en lärare på Ösby skulle ta med det. För han åker förbi ägaren till washap varje dag så det passa perffa.

Detta träns kommer jag vara så rädd om!!


Bild från washap.se



Plus- och minus med Hööks nyheter!!

Hööks har inte fått in alla nyheter än, men i slutet av nästa vecka så! Men jag tänkte göra en + - och minus lista på dem prudukterna som kommit ut på nätet!

Aachenträns Hamilton Claridge House

+
- Jag tycket det var fint och lite annorlunda för att vara hööks sortiment.
- Svängt nackstycket som jag älskar.
- Pannbandets färg matchar min outfit-färger så bra!
_
- Det jag tror är att pannbandet kommer inte hålla sig så fint så länge. Då färgerna på pannbandet är sydda tätt med vanlig sytråd.

Var lite svårt att komma på nackdelar men jag skulle vilja ha detta träns. Men nu har jag köpt ett annat så det får räcka för ett tag!!

Ridbyxa Helskodd Sosa HV Polo


+
- Lite dyrare ridbyxor som forhoppningsvis har lite bättre kvalitet.
- Lite tuffare stil på hela ridbyxan.
_
- Har inte förstått det där med en scarf. Jag skulle nog bara bli irriterad för att den var ivägen!
- Påminner mycket om dem andra modellerna på HV Polos ridbyxor.

Alla bilder kommer från hooks.se


Det är det jag tycker något om nu med hööks nyheter! Och somsagt så har ju inte alla nyheter kommit in än, så får göra ett liknande inlägg senare i veckan när alla nyheter kommit!


Kallt!

Haha, jag skrev ju ett inlägg för inte så länge sen om att jag ville hem och köra. Men jag låter han vila och så kör jag lördag och söndag istället. Ska borsta och mysa med honom istället och sen ska jag försöka göra lite inlägg åt er ikväll!


Fint väder och snö!

Sitter på svenskan och längtar tills jag får åka hem! Vill hem och köra, solen lyser och snön ligger vit på marken. Det är sådana här dagar jag vill vara hemma och köra, fota och bara vara. Men nej, då är man i skolan!

När jag kommer hem iallafall så blir det att köra ut, men vet inte vart. Vill köra en liten längre runda så, det blir nog först vid gruvan och sen ner till hagaberg och hem på något vis. Kan förhoppningsvis trava lite överallt nu då det ligger snö på vägar och cykelbanor!


Så här ser träden ut, utanför fönstret. Bild från google!


Fredag!!

Äntligen fredag och jag hade till och med sovmorgon + att jag slutar tidigt! Just nu sitter jag i bibloteket och väntar på att matten ska börja! Sen blir det bussen hem, dock får jag gå från stationen och hem 3,5 km i 12 minus känns super roligt. Men behöver inte sitta och titta på bussen iallafall!

Nej, skriver mer ikväll/eftermiddag om dagens körpass m.m. Hoppas att ni får en bra dag, för det ska jag försöka ha!

Får bli en bild på Cox.. ;)


God Natt!

Även fast jag får sova 1 timme längre imorgon för att jag ska ha sovmorgon ska jag gå och sova nu! Är otroligt trött och längtar faktikst till sängen! Men först ska jag tvätta bort sminket och sen blir det att krypa ner i sängen och försöka somna!



Min fredag den 13, men vart bra till slut.

Det var så här att min braiga longerpass över gick fort till en skit kväll i stallet. När jag kom tillbaka till stallet så skulle Cox klia sig mot dörren och jag hann inte på honom så han fastna med nosgrimman i handtaget och ryckte till. Resultatet av det var att nosgrimman gick sönder så jag vart förbannad och skrek till han (ångrar mig nu). Men jag vart arg för att det var hans bästa träns han någonsin haft och satt som en smäck!
Så när jag kom in så brast allt och jag börja storböla, töntigt men aja!
Mamma bara - kan man inte laga det då?
- Nej, sa jag. Hela sidostycket är sönder och nosmgrimman med så nej det går inte.
Hämta tränset i stallet så att hon fick se hur det såg ut osv. Och det går nog inte att laga :(

Men börja sedan söka på Internet och hitta lika träns fast med vita "flätade" sömmar på nos och pannbandet. Så här såg det ut:

20441 - Träns Lippo

Vet inte om ni ser men hoppas ni fattar!

Titta sedan vidare och kom in på en hemsida som heter Washap som en kusk/ körmedlem i Sorf äger det företaget och hade exakt lika träns som jag hade helsvart med vita sömmar! Vet ni hur glad jag vart!!!! Ingen vet mer än jag! Så jag maila henne och hoppas att det finns kvar för det stod så i webbshoppen. Så nu håller ni alla tummar ni har för min skull! :D :D

Detta är det:


Fast i svart!

Bild tagen från washap.se



Longering!

Idag vart det longering på gärdet med snodd och en longerlina! Han skötte sig fint i skritt och traven, lyssna på kommandona och duktig. Gjorde mycket övergångar ett tag mellan skritt och trav. Även där var han fin!

Övergick sedan till galoppen och han vart lite mer stressad som resultera i lite protester genom att vända in osv. Men gick bättre sen och fick till några fina galoppsteg i höger varv, i vänster går det jämnt bra så avsluta i det varvet och sedan skritta av. Höll på i ca 30 - 35 min och det var ett lyckat longeringspass :D


Torsdag!

Idag stod det ett joggingpass på schemat så ett joggingpass fick det bli! Travade faktiskt bara idag, i ca 30min med skrittpaus också såklart (och självklart fram - och avskrittning).

Dagens utrustning: Dressyrsadel, graman, sporrar, tvådelat eggbett.

Dagens ridpass kändes faktiskt riktigt bra! I början höll jag dock på att ge upp ett tag för att allt kändes hopplöst. Hon var riktigt spänd och att jag sedan ska ställa om min ridning (vilket gör att det blir lite ryckigt i ridningen ibland) var ingen bra kombination. Men då tänkte jag för mig själv att jag ska fan fixa det och inte vara en sådan mes. Så jag red på och efter mycket om och men så lossnade allt. Åhh, vilken känsla säger jag bara! 

Jobbade mycket på skänkelvikningarna idag. De sitter bara bättre och bättre nu vilket är otroligt kul! Tränade även på öppnor men de behövs en del träning på dem känner jag. Nej, är riktigtriktigt nöjd idag! Måste förresten påpeka att jag älskar min nya sadel. Den är såååå skön! Är väldigt nöjd med den också med andra ord, haha! :D





Två bilder från idag! Haha, jag dööör vad sööt. Alldeles frostig är hon, lillsnuttan. :)

/ Linnéa

Gårdagens

Igår så tömkörde jag, trots att allt kändes superjobbigt pga all försening. Mamma var dock jättesnäll och följde med mig upp och fixade stallet under tiden jag tömkörde.

Lola var väl... som en arab kanske? Haha.. Hon sprang runt med svansen högt upp i skyn och med stora luftiga travsteg. Riktigt snygg var hon! Iallafall.. I början så hoppade hon och for åt alla möjliga håll. Efter ett tag började hon faktiskt arbeta och var rätt fin där ett tag, dock väldigt spänd. När Lovisa och Cox sedan skulle köra hemåt så fick Lola tokspel IGEN haha. Hon är lite knasig min häst.. ;)

Men jag tror att alla hästar behöver sådana här pass ibland. Att bara spralla av sig lite liksom! Att dom sedan kan vara lite halvt galna ibland som Lola är ser jag mer som ett friskhets-tecken än olydnad, som många gör. 

/ Linnéa

Nu ska jag iväg och köpa detta till min kära häst..





/ Linnéa

Ingen bra rubrik!

Slutar svenskan snart, och sen bara matten kvar! Efter det är det bara hem och longera Cox, efter det ska jag plugga! Jag vet ju var jag ska göra ikväll iallafall!


Dagens körpass.

Körde på gärdet idag som planerat! Dock vart jag en halvtimme sen i stallet då Cox hade tappat 1 brodd fram och då kunde jag inte bara skruva i en ny på 1 hov utan var tvungan att skruva ur alla 16 brodd eller i detta fall 15 ;) Sen fick jag flytta fram dem som hade suttit "bak" på hovarna och sätta i nya i dem bak på varje sko. Lite smådrygt men det är sådant man får ta när man har häst!!


Kom sedan ut på gärdet iallafall, eller rättare sagt skritta jag på cykelbanan i ca 10 min. Men kom sedan ner på gärdet och börja arbeta i skritt, han var gudomligt fin och lyssna så bra! Övergick sedan till att trava och han var nästan lika fin där :D
Sedan när jag hade travat i högervarv på volt och minskat och ökat, börja jag med det i vänster varv. Då kom Linnéa och Lola ut på gärdet och där vart han stel, osamarbetvillig och otroligt stark. Han vart som han brukar vara efter att han vilat 1 vecka. Så det var bara att börja om och på slutet vart det bättre i traven och i skritten var han jätte fin så avsluta där och var faktiskt nöjd även fast olika oständighter. :D

Skulle dock ha tagit mina polarpads då han fick snöstyltor, men dem lossna ganska så fort men ändå!


Nu ska jag fortsätta äta min B&J så god!! :)


Alla bilder tagna från google.



Tajt med tid - en del av vardagen?

Kan verkligen inte beskriva hur mycket jag hatar klockan ibland! Kom hem sent, eller typ en timme senare än vad jag brukar och nu är hela min dag/kväll förstörd. Kommer inte hinna med någonting, eller jo klart jag kommer men man har ju inte direkt lust att komma hem hur sent som helst och sedan börja plugga..

Åhhh.. dessutom kan jag verkligen inte låta Lola vila. It´s a big nono! Har skrivit att jag ska tömköra och ska göra det också! Men vart finns tiden...?

/ Linnéa




Att ta tempen på sin häst!

Nu tänkte jag faktiskt skriva om ett lite annorlunda bloggämne inom hästsporten. Nämligen "Att ta tempen"! 

Jag kom att tänka på det här om dagen, eller rättare sagt i Söndags när Lola såg lite hängig ut. Visst, Lola kan se mer död än levande ut i vissa fall men i och med att hon även varit lite slö och hängig under ridpasset dagen innan så valde mamma och jag att ta tempen på Lola just in case.

Många tar ju tempen på sina hästar nästintill varje dag för att helt enkelt vara på den säkra sidan. Jag kommer ihåg när jag var nere och praktiserade i ett ungponnystall i Småland. Där var man tvungen att ta tempen på alla ponnyer, som var över 20 till antalet. Man var tvungen att bokföra varenda ponny dag ut och dag in. Det tar ju faktiskt ingen skada så vad gör det? MEN hur många gör det med sina hästar hemma? Jag känner faktiskt ingen. Många gör det någon gång ibland, som jag när Lola t.ex. såg lite hängig ut. Andra gör det aldrig och anser att det inte tjänar någonting till. 



Personligen så har jag inte någon direkt stark åsikt om detta. Utan jag tar tempen när jag tycker Lola ser hängig ut eller "inte är sig själv". Har funderat många gånger på att börja kolla några gånger i veckan om vad hon ligger på för medeltemperatur. Har dock aldrig tänkt följa det slaviskt! 

Ja, som sagt så var detta ett ganska annorlunda ämne att ta upp. Att ta tempen på sin häst är ju sååå självklart för vissa och såå icke självklart för andra. Men hur gör ni? Tar ni tempen varje dag på era hästar? Någon gång ibland? Eller kanske aldrig? :)

/ Linnéa

Onsdag!

Sitter och väntar på att Engelskan ska börja! Slutar halv 4 idag efter matten så då blir det bussen hem och sen ut och fixa stallet!
Jag hoppas att jag får vara på gärdet för idag står "hårdkörning" på schemat. Skulle ju fixa en övning tills idag, men jag tror jag struntar i det och kör lite som jag vill och känenr att vi ska öva på! Jag behöver öva på att ha mina händer stilla när han går i den form jag vill att han ska gå i och så lite mer!

Men jag skriver mer ikväll om passet, så ha det så bra så länge!


Bättre bild på min nya dressyrsadel!



/ Linnéa

Barbackatur

Det fick bli en liten barbackatur runt gruvan idag. Orkade inte byta tillbaka stiglädren till hoppsadeln och jag vill helst inte slita så mycket på dressyrsadeln, även om den är billigare så är den skörare. Sedan tror jag också att det är så att man alltid är lite extra försiktig med en ny sak, eller har jag fel? ;)

Det var iallafall mysigt. Till min stora förvåning så gick det faktiskt att trava en del idag då det låg som ett litet lager snö ovanpå. Tränade väldigt mycket på mig själv idag. Nämligen det som Bettan tjatade på mig om i Söndags. Lika bra att börja träna på det med en gång annars får man väl skäll, haha! ;) Nej men sket faktiskt fullständigt i Lola idag. Tänkte bara på mig själv och såg till så att jag satt rätt, och hade en bra "kroppsställning" så att säga. Lola´s form kom utav sig själv efter ett tag så i slutet var hon riktigt fin! Känns som om jag måste traggla ganska mycket med mig själv nu och inte bara fokusera på Lola. Jag måste kunna rida korrekt innan helt enkelt!

På Lördag så ska vi ev. in till Västerås och då ska jag inhandla ett par stigläder och en sadelgjord. Blir ev. något annat också, hehe! Hoppas på att nyheterna kommit ut! :D

/ Linnéa



Dagens utekörning 17-01-2012

Vart en sväng runt gruvan idag. Först var han jätte fin i framskrittningen, även lite i traven. Men sen helt plötsligt vart han sjukt stark så fick göra halt, skritt, trav, halt, trav osv. Så att han börja lyssna på mig, efter det så släppte allt i traven, jag hade jätte lös kontakt med munnen och han jobba på som aldrig förr :D Så valde att börja skritta av efter det och även där var han fin! Så det var ett lyckat pass :)





Morgonhumor!

Nämen godmorgon! Här sitter man som ett fån, nyduschad och redo för skolan för att sedan få reda på att jag inte börjar förrän 10 över 10. Great..

Nåja, tyckte iallafall ni morgonpigga eller ni som går i skolan kan få någonting att läsa såhär på morgonen. Men just nu lockar sängen jäääääkligt mycket ska jag säger er. Ska nog gå och mysa lite med kissen som ligger där iallafall. Ställer nog klockan utifall, haha. Om jag känner mig själv tar det inte många minuter innan jag somnat.. ;)

/ Linnéa


HAHAHAHA, en liten tecknad serie jag gjorde på mig och Lola för två år sedan. Ibland känns det typ så i verkligheten, haha..

Glöm inte..

RÖSTA PÅ ROFFE IKVÄLL!!!!



Hemma från dagens kurs.

Nu är jag nyss hemkommen från grönt kort kursen. Det var lärorikt även idag, roligt sällskap också :)

Cox fick somsagt vila idag då det var kursen! Men imorgon blir det uteritt, runt gruvan antagligen!


Måndag

Idag så blev det som sagt en liten skrittur för Lola. Red barbacka med långa tyglar så att hon bara skulle få sträcka ut och låta musklerna återhämta sig. Hon var dock väldigt pigg, haha. Taktade för det mest så tror inte direkt att träningen igår tog så hårt på henne precis.. ;)

Imorgon ska vi ut på en tur i skogen! :)

/ Linnéa

I skolan!

Sitter i skolan nu, har rast. Men det jag tänkte säga är att jag har inte så mycket tid till att blogga idag! :( Ska somsagt på grönt kort kurs ikväll och jag slutar halv 4 i skolan och är inte hemma förrens kvart över 4. Så när jag kommer hem så är det att först ge hästarna hö och sedan in och äta och sist fixa stallet innan halv 6. Känner på mig att det kommer bli lite stressigt!

Men nu vet ni hur det kommer ligga till och varför jag inte kommer göra så mycket inlägg!


Ett sista inlägg för idag

Imorgon så ska jag ju bara skitta ut en sväng med Lola så hon får sträcka ut ordentligt! Tycker det är viktigt att slänga in skritturer efter hårdare pass så att kroppen hinner återhämta sig. Nåja, nu till saken.. Det gör ju att jag kommer få lite tid över imorgon så tänkte därför skriva ett lite mer utförligt inlägg om något. Men vad? Ni får jättegärna ge mig tips! Annars så väljer jag något slumpvis bara.. men för er som är intresserade utav att få veta mina åsikter om något har ju chansen att säga det nu! :)

/ Linnéa

Veckoplanering v.3 - Lola.

Måndag: Skrittur.
Tisdag: Uteritt.
Onsdag: Tömkörning/longering.
Torsdag: Dressyr.
Fredag: Vila.
Lördag: ?
Söndag: Dressyrträning för Bettan.

/ Linnéa

Dressyrträning 15/1 -12

Idag blev det som sagt, ganska hastigt inpå, en träning för Bettan. Är verkligen såå glad att vi åkte dit trots att det såg ut som att det kunde bli snöstorm. Fick verkligen bukt på en del "problem" jag haft med mig själv ett tag nu!

Bettan började med att kolla hur sadeln låg då hon kan sådant bättre och hon tyckte den var alldeles perfekt och att vi gjort ett riktigt kap! Att den satt så bra, var billig, välskött och skön måste verkligen bevisat att vi hade turen på vår sida! Så nöjd över den! :D Iallafall.. efter att jag skrittat och travat fram lite så började vi arbeta på volt. Vi minskade och ökade volten hela tiden då det brukar göra att Lola blir riktigt lösgjord och fin! Vi kom igång ganska fort med galoppen idag men höll oss inte till den alls utan galopperade bara några varv och saktade sedan av och lämnade den där. Antar att det inte var så mycket att jobba på? 

Vi fokuserade väldigt mycket på min sits och inverkan idag vilket jag verkligen behövde. Har fått stora knutor i min rygg pga att jag spänner mig för mycket, speciellt i höger. Så det tränade vi på idag samt en del annat. Tycker det gick riktigt bra faktiskt även om det är svårt att ställa om sig. Detta gör ju även att Lola arbetar korrekt. Gör ryttaren rätt - gör hästen rätt. Enkel matematik! Så Lola var riktigt fin idag faktiskt. Sedan så tränade vi även ganska mycket på skänkelvikningar, långa som korta. Dom blev riktigtriktigt bra! Har haft lite problem med dom men nu satt de som en smäck och jag gjorde RÄTT! Är såååå glad över denna träning. Känns som om vi har klivit ett stooooort steg framåt i vår utveckling. Allting känns såå rätt nu! :D



/ Linnéa

Ponny-akuten!!

Om 25 min börjar det alla eller iallafall jag längtar till, Ponny-akuten. Bästa programmet!!

Nej, nu sätta sig i soffan och vänta på första avsnittet! :D


Veckoplanering Cox v.3

Jag hoppas att jag kan följa denna veckolpanering lite bättre än förra!

Måndag: Vila. Jag har grönt kort kurs.

Tisdag: Köra ut. Blir troligtvis runt gruvan.

Onsdag: Köra på gärdet. Ska planera någon övning tills dess!

Torsdag: Longera på gärdet. Med en lina och snodd. Trav- och galopp jobb.

Fredag: Köra ut. Lite längre sträcka!

Lördag:
Vila/wincent/gärdet.

Söndag:
Vila/wincent/gärdet.

Vet inte hur jag gör på lördag och söndag blir iallafall vila någon utav dagarna. Sen blir det något seriösare pass någon utav dagarna. Jag vill helst till Wincent istället för gärdet! Men vi får se helt enkelt.


15-01-2012 Dagens körpass.

Nu har jag fixat klart allt och även kört honom! Körde på gärdet även idag och jobba mycket på volter och tempoväxlingar i traven.

Jag skritta fram ca 10 min på cykelbanan och sen trava jag runt lite på gärdet på halvlånga tömmar. Efter att jag hade travat ett tag korta jag upp tömmarna och börja jobba på volter i både skritt och trav. Han släppte ganska så fort idag i sidorna så passet igår hjälpte nog även fast jag inte fick igenom honom då!

På volterna så minska och öka jag storleken på volten. Det var där han släppte och sen var han fin även på rakspår, men det märks fortfarande att han har det svårt att hålla ihop sig när man kommer ut på "fyrkants-spåret". Galoppera 1 varv åt vardera håll och han vart fin direkt efter jag sakta av, lite, lite stark bara men annars superduper fin!

Passet idag kändes bra och jag är nöjd!


Jag längtar efter att träna för Mia nu!! Men i Februari börjar det igen!



Har ni sett något skrikigare förut??



Vårnytt 2012 – Mirage schabrak från Lami-Cell
Mirage fleecelindor från Lami-Cell
Mirage benskydd 4 set från Lami-Cell

/ Linnéa

Godmorgon..

Godmorgon på er, våra kära bloggläsare! :) Vaknade inte alls för så länge sedan. Hade nämligen stallet imorse så åkte upp till kvart i 7 och var hemma runt 10 över 7. Efter det har jag sovit ända tills nu. Duktigt! ;)

Idag så blir det träning för Bettan. Frågade henne lite hastigt inpå igår och visst gick det. KUL! :D Tror vi behöver en liten genomgång av allt nu efter vinteruppehållet. Då blir det även att träna i dressyrsadeln idag, haha. Snyggt med bruna läder och brunt träns men jaja ska köpa svarta så fort jag kan nu för det ser fasen inte snyggt ut alltså.. 

Nåja, hoppas ni får en bra dag så hörs vi ikväll. Puss! :)

/ Linnéa

Söndag

Idag är det söndag och sista dagen på helgen. Är ensam hemma idag, eller våran hund är hemma också! Men annars är jag själv. Mamma, pappa och min lillesyster är i Stockholm då min lilla syster ska spela innebandy match. Jag själv ska snart gå ut och fixa stallet, efter att dem ätit upp sitt lunch-hö så ska jag köra på gärdet idag med. Men idag bara i trav och skritt. Vill jobba igenom honom och få han lätt och smidig i sidorna! Får se hur det lyckas, skriver om det senare.

Nu innan jag går ut ska jag läsa igenom dem sidorna i grönt kort kurs boken som vi hade till läxa tills imorgon! Ha en bra dag så länge så skriver jag i eftermiddag/kväll någon gång!

image description

Bjuder på en bild på Leija. (Inte den bästa kvaliten)


Lördag

Idag så hade jag ju egentligen tänkt rida ett riktigt svett-pass men i och med att jag fick sadeln igår och att jag trodde att jag ev. skulle hoppträna imorgon (dock blir det tyvärr inget) så ville jag inte ta slut på hennes krafter. Dessutom försov jag mig lite så fick stressa lite, vilket jag hatar.

Började iallafall med att kolla hur sadeln låg genom att longera henne. Satte bara på en lina så lät henne springa för att se att sadeln följde med i hennes rörelser och inte gled fram eller bak osv osv. Den låg faktiskt jättebra, rörde sig inte ur fläcken så valde att sitta upp och känna på det viset. Låg även stilla då efter ett 30min ridpass i alla gångarter. Kanon! :)

Ridpasset då.. TRIST! Haha.. Nej men Lola var verkligen jättetråkig att rida idag. Absolut ingen framåtbjudning alls. Idag var hon på ett sådant här tråkigt Lola-humör när ingenting är bra typ. Dessutom kan jag inte påstå att jag red särskilt bra heller. Inget liksom klaffade idag. Supertrist verkligen då det gått så bra tidigare dagar. 

Red ju mest runt och försökte få igång henne lite men det gick inte. Vi kom verkligen inte överrens idag. Hon tog inte min skänkel för fem öre. Hon var fin för övrigt, väldigt mjuk i sidorna så man kände ju att hon var igenomriden och fin sedan tidigare men nej idag var det verkligen ingen bra dag för oss. Kändes som om en skrittur hade varit bättre, haha. Så valde att avsluta ganska snabbt faktiskt. Hade ingen lust att bråka med henne. Vi fick dock till två superfina vänster-galoppfattningar. Hon brukar ha lite svårt för dom men dessa satt som en smäck! Alltid kul! :)

Hoppas att morgondagens ridpass blir bättre!



/ Linnéa



Dagens stela körpass!

Körde på åkern idag och hade gjort upp som ett "schema" över passet. Vad jag skulle göra ovs.
Det var upplagt så här:

UPPVÄRMNING:
- 10 minuter skritt på hårt underlag.
- 2 varv på gärdet. (1 åt vardera håll)
- Trava igång på halvlånga tyglar gör lite volter här och var. (Öka och samla traven)
PASSET:
- Korta upp tömarna och börja göra volter i skitt.
- Kan även lägga in små serpentiner, först i skritt och sedan i trav. (kan värva med stora serpentiner)
- Galoppera igång i båda varv, läng och korta galoppen.
- 1varv i skritt på långa tömmar.
- Gör övergångar i skritt, när han är lydig börja trava och gör samma sak där.
- Galoppera på en 8-volt (stor) sakta av i mitten och försök byta till rätt galopp. (när man byter volt)

AVSLUTNING/NERVARVNING:
- Börja trava av på "långa" tömmar men fortfarande ha kontakt. Låt han sträcka ut och gör stora volter.
- Börja skritta av 2-3 varv på gärdet. Med kontakt med munnen. (skritta någorlunda fort.)
- 10 minuter avskrittning på hårt underlag.


Kan ju inte säga att det var det bästa passet på året. Han var otroligt stel och dragig, inte ens att han börja slappna av efter hur många volter och övergånger som helst. Han vart bara dragigare och starkare hur tröttare han vart! Så gav mig när han var som finast i traven och sen skritta jag av efter Finntorpsvägen!

Detta passet kan man summera som en dragig oxe från Cox del. Jag tycket att jag skötte mig bra, vart bara lite irriterad över att han var som han var! Men annars behöll jag lugnet!




Ny sadel!

Japp, fick en gissning som var rätt och det var Amanda. :) Klart att det var en ny sadel, dock ingen prestige (tyvärr ;)) utan det var bara överdraget. Köpte nämligen en Claridge House dressyrsadel till Lola och mig. Kommer ju mest använda den när jag ska träna och tävla dressyr. Kände att vi var i behov av en faktiskt och då passar en billigare variant alldeles utmärkt! 

Testade den idag och den låg faktsikt bra. Behövde dock använda padd för att fylla ut den lite. Lola är ju inte så bred om ryggen.. än! Ska testa rida i den imorgon för att se att den ligger stilla. Kommer dock se lite fult ut med ljusbruna stigläder till men äh, duger att testa med! :)


Irriterande att det inte gick att vrida på bilden!!!! Men ni ser ju iallafall lite. :)

/ Linnéa

Liten ledtråd..

Har precis kommit hem från stallet och testat den "hemliga" saken som kom med posten idag. Här är en liten ledtråd om vad det kan vara.. ;)



/ Linnéa

Storm och helg!

Såg att jag inte publicerade inlägget jag skrev imorse. Bra jobbat? Jo, tack jag vet! ;)

Har ni haft någon otur idag? Inte jag.. än iallafall. Eller jo när jag cyklade hem i stormen så kom det världens vind så cykelstyret liksom vände och jag for ut på en äng, haha. Kände mig lite småtöntig när jag fick gå upp på cykelbanan igen, haha.. 

Nu ska jag iallafall till stallet. Blir ju vila idag som jag planerat. Har jag skills eller? Planerar in vila när det är värst väder. Ojoj! ;) Efter det ska jag åka iväg och hämta ut ett..... PAKET! :D Wihoooo. Ni får se vad det är ikväll. Puss! 


Mina två sötnötar :)

/ Linnéa

BLÅSER!!

Ja, det vart ingen körning för mig. För det blåser som attans ute, så jag ville inte riskera att han får något jävla ryck och kärran välter. Så istället så tog jag in både Lola och Cox, så mocka jag och fixa och sist borsta jag av honom!

Nu ska vi åka och handla, ska försöka hitta på något inlägg till senare. Vill göra ett åsiktsinlägg men vet inte riktigt om vad! Hej så länge.


Fredag den 13

Har ni haft någon otur? Inte jag iallafall, eller man ska väl inte säga så för dagen är ju inte slut än! Sitter just nu på Svenskan och slutar snart, dock så snöar det :( Vill inte!

När jag kommer hem så ska jag köra på gärdet, hoppas det går bra! Jag är faktikst lite nöjig över fredag den 13, är lite sådär skrockfull av mig. Men det går nog bra!

Nej, vet inte riktigt varför jag skrev detta inlägg. Har tråkigt så därför!



Uteritt!

Det var ett tag sedan vi red ut på riktigt nu (inte bara skrittar en sväng) och nu förstår jag varför. Det är snorhalt, hårt och mörkt! Gick knappt göra någonting? Jag som hade tänkt galoppera av henne lite energi och bara låta henne (och mig själv) ha kul. Men inte gick det heller..

Skrittade ända fram till gruvan ungefär och där började jag trava lite smått. Det fanns något ställe jag kunde galoppera på, som var typ 5 meter men iallafall. Där tog jag en höger och en vänster fattning sen nöjde jag mig och travade av där det gick och skrittade sedan hem. Kul uteritt? Njaaa. Lola och jag gillar när det är lite fart och fläkt om jag säger så, hehe! ;)

Nåja, detta gjorde iallafall att jag arbeta igenom henne ordentligt i skritten där jag upplever att hon är svårast att komma åt. Gjorde små skänkelvikningar över vägarna samt öppnor. Övade även lite på fram - och bak-delsvändingar. Hon gjorde detta riktigt bra, men man måste vara ganska tuff på henne då hon tycker det är ganska jobbigt. Men hon var iallafall superfin idag med. Hon blir bara finare och finare vilket gör mig otroligt lycklig. Känns som om jag lyckats den här gången, på riktigt! Jag är verkligen världens lyckligaste hästägare just nu! :D



/ Linnéa

Dagens körpass.

Fick köra på gärdet ändå så det gjorde jag! Jag hade kimblewick bettet idag och han skötte sig bra, som alltid med detta bett :D
Vi börja med att skritta fram 10 min efter cykelbanan, sen vart det 30 - 35 minuter "hårdkörning" eller iallafall bara trav och galopp. Vart en liten skrittpaus mitt i på ca 5 minuter. Efter det skritta jag av efter cykelbanan igen i 10 min så sammanlagt vart det ca 55 minuters pass! Men han var endå inte svettig, bra kondis!?

Jag körde mest i vänster varv på volt och ställde igenom osv. Visst körde jag i höger varv med så att han släppte men inte mer. Vill verkligen att han ska bli lika rörlig i höger sida som i vänster, därav att jag kör mycket i vännster varv. Vi försökte även oss på höger galoppen, men jag tycket det är skitsvårt att se i kärran om han tar höger eller vänster. Så måste egentligen ha med en som kan stå och säga om det är rätt eller fel! Vänster galoppen var fin som vanligt!

Passet var verkligen välbehövligt och efterlängtat från min sida. Imorgon blir det också ett pass på åkern om vädret tillåter och då kör vi vanliga bettet och jobbar på där! Så att jag vet att jag får en "riktig" form (ni förstår nog).



Skolan

Hejsan svejsan :)

Sitter i skolan just nu och väntar på att min sista lektion ska börja. Är supertrött verkligen så det ska bli skönt att få komma hem. Måste ju dock till stallet sedan men jag måste medge att jag är ganska sugen på att rida idag. Dessutom så ska jag ju rida ut idag som jag inte gjort på hur länge som helst så tänkte faktsikt släppa lite på pressen och bara HA KUL! :D 

Är förresten jäääkligt glad att jag red på åkern igår för idag har det regnat och då får vi inte vara där. Kände ju det på mig så är glad att jag gjorde som jag gjorde. Sen, grym som man är så hade jag ju gjort en planering efter vädret verkar det som då allt passade in PERFEKT! ;) Hoppas på att det fryser på igen tills på Lördag då det är tänkt att jag skulle rida där igen..

/ Linnéa

ÅHHHHHH!

Jag hatar vädret. Jag skulle ju köra ett litet hårdare pass idag på åkern, men så kan det inte bli! Då det är plusgrader ute. Och jag har inte så stor lust att köra en utekörning idag! Men det är så det blir när man inte har paddock eller ridhus.

Ja, nu vet ni hur det ligger till för min del!


Så himla roligt!

Hahahahaha!!! Jag kan inte sluta skratta, så sjuuuukt rolig film! Kanske inte ibörjan men sen! Sitter här hemma själv och gapskrattar normalt. Men den är jätte rolig om man har samma humor som jag!

Titta och njut!

Jag höll allvarligt på att dö! Killarna gör hela denna film! :P


Dagens ridpass!

Det gick riktigt bra idag också! Lola känns verkligen på topp just nu! Riktigt fräsch.. :)

Red på åkern idag. Vill ta vara på att få rida där då graderna verkar stiga. Red dock inte så länge idag, ca 30min kanske? Helt lagom. Lola var faktiskt inte lika pigg idag, kanske till en början men sedan lungnade hon ned sig ganska rejält. Fick till och med göra en del övergångar för att få henne lite kvick.

Idag red jag mycket på volter, små som stora. Gjorde också mååånga övergångar. Det var väl nästan det som passet handlade om i det stora hela. Tränade och ganska mycket på mig själv genom att sitta ned mycket och försöka slappna av i högerhanden mer. Tyckte det gick bra och Lola var suuuperfin! Hon kunde varit lite mer alert men efter ca 100 övergångar (;)) var hon riktigt fin och gick fram genom att jag bara kom åt henne lite. 

Måste även berätta att jag ska börja hoppa lite smått igen för tränare. Ska bli superkul att komma igång då vi inte hoppat ordentligt på snart 5 månader? Helt sjukt faktiskt. Men det ska bli jättekul verkligen. Vet dock inte när första gången blir än. :)

/ Linnéa

Inne från Stallet!

Nu har jag nästan precis kommit in från stallet. Cox fick vila idag, så jag bortsa av honom och så stöd vi och "pussas" lite, hehe. Han är en riktig liten pussgurka när han vill.. ;)

Om man skulle ta och plugga lite kanske. Skolan börja inte precis lungt utan läxor på en gång + att jag har lite engelska uppgifter som skulle vara klara före lovet men som inte blev av. Whoops! Men ska ta tag i det nu och, så att jag inte sitter med allt sista veckan!


Lite bilder på Cox.

Tänker visa lite bilder på Cox, från förr och nu. Lite roligare med bilder än bara text hela tiden!

Från körträningen den 14 Augusti 2011.

Framskrittning.



Körträningen den 25 September 2011.


Före träningen, hemma i stallgången.


Framskrittning även här!

Betessläpp den 2 Maj 2011.





Körhelgen 2011.









Jag hoppas sådana här inlägg är uppskattade. Kan lägga upp ett till inlägg senare någon dag med mer bilder på honom!







Engelska snart!

Roligt att man hade sovmorgon imorse utan att man visste om det! Kunde tagit en senare buss, men nu är det så! Det är iallafall roligt att träffa alla igen. Men nu ska jag koncentrera mig på engelskan :( Skriver mer eftermiddag/ikväll! :D


Wiiiiiiieee!!

Nu i veckan så kommer en spännande sak komma på posten. Har längtat efter detta hur länge som helst nu så hoppas det passar oss. Någon som kan gissa vad det är?? ;)

/Linnéa

Piggus hästus..

Haha, jaa.. Idag var Lola.. PIGG! Som vanligt då! ;)

Haha,  nej men valde ju att longera/tömköra idag ute på åkern. Efter att jag skrittat fram henne så satte jag på henne snodden som jag valde att spänna ner under magen på henne (tror ni förstår hur jag menar?). Så fort jag satte på den så visste hon att hon skulle få börja trava så då for hon iväg i galopp och brallade, runt, runt. Trodde aldrig skulle få stopp på henne! Hon bara fortsatte och fortsatte. Hon satt nästan ned på rumpan flera gånger för att hon halkade till. Lite läskigt fakiskt men samtidigt bra eftersom att hon fick ut ganska mycket utav sin energi. 

När hon sedan saktade av utav sig själv (tack och lov!) så valde jag att endast skritta och trava. + göra måååånga övergångar. Hon blev faktiskt riktigt fin då. Så fort hon fick göra sig av med lite energi så blev hon hur fin som helst! När hon gått i ca 20min med snodd så tog jag av den. Tror endå på att den ärliga formen ska komma utav sig själv och inte utav inspänningstyglar. Även då  var hon riktigt riktigt fin och man såg hur hon arbetade med ryggen. Tror aldrig hon varit såhär fin förut när man longerat! Min lilla pärla! :)

Nu hoppas jag att hon inte är liiiika pigg imorgon, haha. Då ska jag nämligen rida lite lätt på åkern. Det verkar som om Lola behöver det just nu faktskt, varvat med skritturer i skogen (går ju knappt göra annat..). 

/ Linnéa

Redo!

Nu har jag duschat, noppat ögonbrynen och haft en ansiktsmask. Så nu är jag redo för skolan imorgon, iallafall fysiskt eller vad man säger. Mentalt så skulle jag vilja ligga hemma och sova och ta hand om Cox i den takt jag vill som jag har gjort hela lovet! Men nu är det inte så, om jag ska vara ärlig så har jag faktikst längtat lite efter skolan. Träffa alla igen :D

Jag har iallafall bestämt mig för att inte läsa NV, utan det får bli någon karaktärskurs. Men jag vet inte vilken och det ska vara inne imorgon! Lyckat! Jag kommer iallafall få mer tid för Cox när jag väljer en kurs bara :) Annars om jag valt NV så skulle jag få plugga 24/7. Men nu förhoppningsvis blir det lite lugnare även fast det är mycket plugg, så är det lite mindre iallafall.. ;)

Ska försöka knåpa ihop något litet inlägg som blir tidsinställt tills imorgon. Så att det blir något att läsa här, fast både jag och Linnéa börjar skolan.

Men vi hörs imorgon!



Utekörning idag igen.

Vart en utekörning idag som planerat. Körde samma väg som igår, fast idag vart det bulinsväg också! Han var lite stel och stark både i skritt och trav. Men han vart skapligt fin i slutet i skritten, så där avsluta vi.
Finns inte så mycket mer att säga om dagens pass. Mer än att det gick okej, men inte mer!


Godnatt!

Nu tänkte jag stänga igen datorn för att sedan försöka somna. Ibland önskar jag att jag var en morgonmänniska! Tänk hur mycket lättare livet borde vara..? Men äsch, ibland är det bra att kunna vara uppe ett tag också. ;)

Tänkte iallafall dra morgondagens planer innan.. och de är så att jag och Lovisa ska försöka pilla ihop en ny design till bloggen. Kul va? Hoppas det bli bra! Sedan så har jag inte bestämt mig för om jag ska longera/tömköra eller rida imorgon. Det lutar faktiskt åt longering/tömkörning. Det var ett tag sedan nu och det är ju ganska så kul att göra det när det är ljust ute så det blir nog faktiskt det, haha! Tror Lola kommer uppskatta det ganska mycket också, haha.. ;)








09012012

Var på Grönt Kort Kurs ikväll igen. Jag tycker det är intressant och man lär sig något nytt varje gång, dock har det bara vart två 2ggr.. ;) Visst är det mycket man kan från förut, men nu får man lära sig  hur man kan söka på olika saker osv.
Hade även delprov idag och man fick hjälpas åt så det var inte så svårt! :)

Nu ska jag gå upp och slå på en film tror jag och sen sova. Ska försöka ta mig upp vid 7 halv 8 så att man kommer in i rutinerna igen! God Natt så hörs vi imorgon och förhoppningsvis med en ny design. Då jag och Linnéa ska försöka fixa en ny tills imorgon.


Dagens ridpass.

Hallå! Jag har precis kommit hem från stallet nästan. Så ska snart trycka i mig lite mat hade jag tänkt. :)

Dagens ridpass gick iallafall bra! Skrittade bara, haha.. Nej men eftersom att det endå var så hårt + att jag inte var särskilt sugen på att rida (men hon måste få röra på sig) så fick det bli en skrittur runt örnstugan. En alldeles perfekt runda! Det gick dock ganska fort för Lola  var suuuuperpigg konstigt nog? Hon förvånar mig bara mer och mer den där hästen.. ;)






Hej!

Är nyss hemkommen från en vän till mig så sitter här och väntar på att mamma ska sluta jobbet så jag kan ta bilen till stallet. Hon slutar dock inte förrän 5 så det får bli en sen uteritt idag. Eller om jag bara skrittar ut en sväng kanske? Ja, vi får se! 

Men som ni kanske såg tidigare vad Lovisa skrev, så tas det jättegärna emot tips om vad vi ska skriva om! Vad vill ni se och läsa om? Filmer? Bilder? Mål? Drömmar? You name it!






Dagens utekörning.

Vart ett lugnt pass runt gruvan idag. Var isgata runt hela i princip, så sammanlagt så trava jag ca 100-200 m. Så det vart mest skritt idag som gällde. Där det var glanis lät jag honom gå lite som han vill. Han hittar alltid sin egen väg, som oftast är bäst också.. :)
Jobba han lite smått där det gick, men han var stark ocg osamarbetsvillig så längtar efter passet på åkern igen så att jag kan jobba igenom honom ordentligt.

Nej, nu ska jag plugga lite grönt kort. Har delprov idag och vill helst ha godkänt!


Kallt!

Ja, idag är det riktigt kallt ute. Termometern här visar minus 11,1 brr! Bara att klä på sig i tjocka kläder och slänga på Cox sitt körtäcke, så ska vi nog klara oss.
Ska snart gå ut till stallet och ge dem hö och medans dem äter fixar jag resten av stallet. Ha det gött så länge, skriver mer sen!



Filmen

NU är filmen klar, haha! Drygt? JA! Men nu får ni iallafall se den. Jag är som sagt jättenöjd med henne och som ni ser så har jag graman på henne men den hänger liksom mest där, som jag nämnt tidigare. Använder den bara för att hon ska koncentrera sig och inte tjura ihop så lätt som hon kan göra ibland.. ;)






Lite tips.

Jag vet inte vad jag ska skriva om och ännu mindre vad ni vill läsa! Så det jag vill är att ni skriver en kommentar, om vad ni vill att jag skriver om. Alla tips är guldvärda, det ger även en bättre blogg för er! :D


Seeeegt..

Det går ungefär såhäääääääääär segt att ladda upp filmen på youtube. Den har laddat i ungefär 1 timme nu och det är 80% kvar? Normalt? NEEEEJ!!!



Veckoplanering Cox v.2

Gör en preliminär veckoplanering då jag inte riktigt vet hur mitt schema kommer bli. Om jag slutar tidigt eller sent osv. Men måndag och Tisdag vet jag iallafall, sen resten och veckan blir lite si så där än så länge.

Måndag: Utekörning, lite slapp körning men ändå inte få göra som han vill.. ;)

Tisdag: Utekörning, öva mycket på tempoväxlingar och halter.

Onsdag: Promenad/Vila.

Torsdag: Körning på åkern. Jobba mycket på volt och en heldel galopp.

Fredag: Longering på åkern. Med en lina och snodd, mycket koncentration på traven och galoppen.

Lördag: Vila/utekörning.

Söndag: Vila/utekörning.

Denna planering bygger mycket på att gärdet fortfarande är fryset. Annars blir det mycket utekörning.


Veckoplanering v.2 - Lola.

Måndag: Lugn uteritt.
Tisdag: Dressyr på åkern.
Onsdag: Dressyr på åkern.
Torsdag: Uteritt/skrittur.
Fredag: Vila.
Lördag: Dressyr på åkern.
Söndag: Ev. dressyrträning för Bettan annars längre uteritt.

Veckan kommer säkert ändras lite beroende på vad jag hittar på för övrigt och hur vädret ser ut. Blir det varmare får vi ju inte vara på åkern. Trots kylan hoppas jag att det håller i sig i tag till. Det är så himla skönt att kunna rida igenom hästarna hemma även om det bara är en simpel gräsplätt man rider på!



Mobilbloggning?

Ja, hur mobilbloggar man? Haha.. Det fungerade hur bra som helst på min andra blogg men när man ska publicera inläggen via mobilen så kommer det upp en liten ruta där det står att det inte gick. Lite smått irriterande faktsikt nu när man väl har en mobil man kan vara lite effektivare med och mobilblogga från diverse ställen (ex. stallet). 

Är det någon som vet hur man löser problemet eller har något liknande? HELP MEEEE!!!





Filmen är på g..

Håll ut! ;)



Promenaden.

Gick en liten vända med Cox idag, eller rättare sagt runt Örnstugan. Han skötte sig bra och tyckte nog att det var skönt att få sträcka ut lite.

Innan vi gick så borsta jag av honom och gjorde rent hans sår. Han har fått ett litet sår vid manken, jag tror det är ett skavsår av hans täcke han har haft som sovtäcke så nu sover han utan. Men han tar inte skada av det, då han har ganska mycket päls igen ;)


Dressyr!

Idag åkte vi som sagt till Sorf´s ridhus för lite dressyr. Det blev ett ganska svettig pass på ca 50min även om det inte syntes så mycket på Lola. Bra kondis? ;)

Iallafall så började jag värma upp henne i skritt och trav på volter. Gjorde samma övning som tidigare dagar (okej, förutom igår då), den när jag ställer henne åt vänster om jag rider i höger varv och vice versa. Då blir hon alltid mjuk och fin efteråt. Minskade och ökade även volterna samt flyttade ut hennes rumpa så att hon gick på fler spår samtidigt. Svårt att förklara men nästan som en öppna fast runt på en volt? Haha.. 

I galoppen gjorde jag i princip samma sak fast minskade och ökade volten för det mesta. I vänster har hon det lite svårare men vi jobbar på! Efter en skrittpaus valde jag att ge mig på skänkelvinkningarna. Har dragit ut på det lite då jag själv är jättedålig på det och i och med att Lola nyss lärt sig det + haft en liten vila så visste jag att vi skulle få lov att kämpa ett tag med dom.. vilket vi också fick! I slutet fick vi till ett par helt okej så avslutade då! 

Men hon var jäääkligt fin idag alltså, igenom hela ridpasset. Det var väl skänkelvikningarna som kunde förbättrats men vadå? Nej, är riktigt riktigt nöjd med henne idag! Hon har varit såååå fin hela veckan verkligen. Jag älskar min häst! 

.. Även om hon har sina dagar. ;)



Sorf

Hej! Förlåt för dålig uppdatering. Ska gottgöra er! :)

Var iväg till Sorf idag och red (skriver mer om det sen). Har några filmsnuttar från det. Någon som vill se??




Stallet.

Ska snart gå ut till stallet och mocka och fixa. Blir en kort och slapp promenad för Cox idag, jag tror han kommer tycka det blir skönt.

När jag kommer in ska jag plugga lite. Har lite ångest in för skolan på Onsdag, tänk vad skönt det skulle vara att börja jobba nu! Men skriver mer sen om promenaden :) Ha det bra så länge!


Morgondagen!

Imorgon blir det en promenad för Cox har jag bestämt. Har kört mycket med honom den här veckan, dock inte så hårt men det är endå hans igångsätttningsvecka. Så han förtjänar gått och väl en slapp promenad.

Imorgon för min del ska jag försöka plugga lite grönt kort och göra en biologiuppgift. Ska försöka göra klart sådant som ska var klart lite längre fram, men skönt att ha det klart nu så att jag kan ägna min tid i stallet istället för vid köksbordet med massa uppgifter som blir halvdana pga av att jag inte gjort dem tidigar osv.

Men vi hörs imorgon, för nu ska jag sova. God Natt! :)


Övningen från idag!

Här kommer övningen från idag.

Man kan göra övningen i alla gångrater, men helst skritt och trav till att börja med.
Man svänger in imellan konerna, försöker träffa i mitten av dem första konerna och lika så i andra, men när man kommer till andra paret svänger man antingen åt höger el. vänster. Sen in genom andra paret och efter det svänger man åt andr ahålet och gör en volt där. Så att det blir som en 8- volt, sen ut på fyrkantsspåret igen och gör om övningen.

Övningen går ut på att få hästen följsam och i volterna kan man se vilken sida hästen är stel i. Istället för att köra vidare efter 8-volt så fortsätt tills du tycker hästen är riktigt avslappnad och sen kör vidare.

Min fina häst!

Idag var det verkligen en bra dag för Cox och mig. Vi körde på åkern och det gick verkligen superduper bra, han lyssna och gjorde som han skulle utan större protester. Det enda han gjorde jag kommer på nu var att han sparka bakut en gång i galoppen, men annars hur fin som helst!

Vi öva mycket på volter och tempväxlingar, men mest på volter och att få honom att slappna av i sidorna. Tyckte jag fick honom riktigt fin på volterna och speciellt i vänster varv där han brukar ha ganska svårt att bli fin. Men idag lyckades jag!
Ställde upp 4 koner som jag körde igenom och gjorde 8- volter imellan. (Kan lägga upp övningen i ett eget inlägg)

Galoppera en del idag och han lyssna faktiskt riktigt bra, både på fram- och bakåt hjälper om ni förstår. Trodde han skulle bli riktig jobbig efter att jag "jaga" på honom i galoppen, men jag kunde sakta av när jag ville och utan att behöva bli arg :D
I slutet lyckades jag även få honom att galoppera i höger varv, men jag sakta av den efter ca 2-3 galoppsprång då jag vill kunna beröma för det han gjorde bra!

Trava av honom och han var mjuk i sidorna och lyssna på mig!! Efter passet var han minst sagt svettig så han fick stå inne med fleéctäcket och äta sitt eftermiddags hö!


Jag kan lova att jag var både stolt över mig själv och Cox efter detta pass. Kändes skönt att iallafall få ett bra pass denna vecka!


Lola den oförutsägbara..?

Haha, skämt åtsido! ;) 

Nej men idag var hon lite småtokig. Speciellt i galoppen. Så fort hon hörde något ljud bakom sig, eller inte såg vart ifrån ljudet kom (t.ex. en bil som åker förbi, en människa som pratar osv) så stack hon iväg och hoppade rakt upp och sparkade bakut, haha. Hon är så söt! Det var dock nära att jag ramlade av en gång, haha. Det var så att det kom en bil och så skvätte det upp grus på plåten och då fick hon något ryck så hon stack iväg med mig och sparkade bakut så jag flyger fram och samtidigt bockar hon så att jag hänger över huvudet på henne, haha. Hade hon böjt ned huvudet så hade jag ramlat av men istället så drog hon upp det, som om hon gav mig en knuff så jag åkte bak, så att jag satt framför sadeln och då kunde jag kravla mig tillbaka igen. Haha, herregud vad kul det måste sett ut! Önskar jag fick film på det. ;)

För övrigt så var hon jäkligt fin!!!!! Grymt fin! Så mjuk och rörlig i sidorna så det finns inte. Det var väl bara i galoppen hon tyckte det var lite för tråkigt att arbeta helt enkelt. I traven så jobbade jag henne mycket på små volter och se till att hon inte skjuter ut baken som hon kan göra. Hon måste få in den under sig och arbeta. Hon ger ingenting gratis! Men som sagt, jättefin verkligen! 

Om vi åker til Sorf imorgon så tänkte jag träna på lite sidförande rörelser så att hon "släpper loss" där bak. Fram är hon redan väldigt lösgjord och fin! :)







Fotografering - check!

Jahapp, då var fotograferingen avcheckad. Meningen var att vi skulle få lite hjälp idag och BLI fotograferade men det blev lite ändrade planer så vi fick sätta kameran på självutlösning, haha.

Det var väl inte krångel att försöka få till så att hästarna hade öronen framåt och att samtidigt se någorlunda normala ut själva. Sedan så är det ju inte alltid det lättaste att veta hur kortet blir eftersom att kameran står på ett visst ställe och kan liksom inte följa våra rörelser. Men ja, vad gör man inte? ;) Tror vi fick till något hyffsat kort iallafall! 

Ska väl påbörja designen någon dag när vi har tid. Hoppas det blir så jag tänkt mig!



Läggdags!

Ska gå och sova nu, för att orka upp och fotografera vid 11. Hoppas bilderna kommer bli någorlunda bra. Så hörs vi imorgon! :D



Fotografering imorgon!

Japp! Ni läste rätt! Imorgon kör vi en fotografering inför Stall Bernhardsro´s nya bloggdesign. Det kommer bli GRYMT!! :D





Matcha

Jag tycker det är snyggt att matcha utrustningen både på mig själv och Cox. Mest Cox självklart.. ;) Dock är det svårt att hitta stilren utrustning till shettisar, dock har jag lite tur att han är så pass stor så.
Nu har jag börjat med lindor på Cox istället för benskydd, det är för att han kan inte trava ordentligt med både benskydd och boots som han har på vintern nu. Så har börjat kört med lindor och boots istället och vipps så kan han trava normalt igen :)

Dessvärre har jag bara bruna benlindor så min matchning nu är inte den finaste. Brun, limegrön, marin, vit och röd. Så fint!! Måste skaffa fler boots för den delen också. Har 4 refelxboots som är limegröna och sen har jag bara 2 vita från catago. Så ja, vad gör man åt saken? Inte vet jag när jag är helt pank!

Men skulle vilja ha svarta, vita, röda, marinblå och någon mer färg på lindor och på boots 2 till vita, sen svarta, röda och marinblåa eller något sådant. Frågan är bara när jag ska ha råd med detta?!

Jag har 3 luvor just nu och dem är ganska så stirena i sig så dem går att matcha med många olika färger. Har en i svart, marin och sen min sista jag köpte i Tisdags som är röd. Skulle vilja ha i någon mer färg men det är lika där. Vad finns pengarna?



Jag bara älskar färgerna på Mias benlindor, någon som vill sponsra mig?


Blogg - planer!

Åhhh, jag vet precis hur jag vill ha det här på bloggen. Det kan bli så sjuuukt snyggt och jag har massa ideér. Vi behöver bara lite nya bilder så ska prata med Lovisa om vilken dag vi kan knäppa några. Både hon och jag har ju en systemkamera så det är ju liksom redan kirrat. Den här bloggen kommer bli gryyym! :D

Någons design jag tycker väldigt mycket om är ponnyochryttare.se´s. Stilren men samtidigt väldigt snygg!





Veckans planering!

Tänkte dra planeringen utav de dagar som är kvar utav denna vecka..

Imorgon (lördag): Har fortfarande lite beslutångest. Vet inte om jag ska longera eller rida. Jag ska iallafall hålla till på åkern så det är redan bestämt. Vad tycker ni? Annars om det finns någon rolig övning jag kan rida. Hmm..

Söndag: Det blir nog så att vi åker iväg till Sorf och rider i ridhuset. Det var riktigt länge sedan nu så det är verkligen något jag ser fram emot. Kanske skuttar över något litet hinder också. Vi får se vad vi hittar på. Annars så, om det fortfarande går blir det ett pass på åkern.

Ni får gärna komma med tips till övningar imorgon för det lutar åt att jag rider. Inga bom/hoppövningar utan enkla dressyrövningar bara som inte är allt för avancerade. :)





Innebandy!

Ska snart iväg på innebandy så kommer nog inte bli så superbra uppdatering från min sida. Hoppas att Linnéa bloggar desto mer! Jag har gjort ett tidsinställt som kommer upp senare ikväll. 

Men nu ska jag byta om och sen ta in hästarna. Ha en bra kväll för det ska jag ha!





Dagens tömkörning!

Gick väl ungerfär lika bra som igår och det passet som var igår var ju inte direkt bra! Men hade lite mer tålamod idag, så det var ju ett +. Hade kimblewick bettet idag med och han går ju fint med det, men imorgon ska jag låta honom har det vanliga så han inte "tröttnar" eller rättare sagt kommer på hur man slipper undan att arbeta med detta med.

Idag hade jag ställt upp två cavalettis men först var han "jätte" rädd, men sen verkligen hoppa han över dem och sen trava han bara över dem. Sluta där det gick som bäst där och sen börja jag jobba honom i trav. Gick bra fram tills galoppen där han bara drog iväg och jag höll på att flyga med av kraften som han skapade genom att första hoppa rakt upp i luften och sedan kasta sig rakt framåt i galoppen.
Så ja, där satt jag på en longerlina och tänkte att han kunde galoppera av sig lite men helt plötsligt så var det jätte jobbigt att galoppera. I höger var det näst intill omöjligt och jag höll på att få damp ett tag. Men avsluta när det gick som bäst.

Imorgon blir det att köra på gärdet men ska tänka ut lite små övningar m.m.


Bra stallsko..

Jag har hittat en superbra stallsko! De är varma, bekväma, har bra fäste, lätta att ta på och av, man får plats med tjocka strumpor.. dock så blir de genomblöta fort om det regnat eller liknande så då kan jag inte rekommendera dom men annars så är de helt underbara! 

Det är nämligen ett par... UGGS! Eller ja, fakeuggs haha. Har använt mina i stallet i ca en vecka nu och jag älskar att ha dom i stallet. Passar lika bra att rida i som att mocka i. Har ni ett par hemma som bara ligger och skrotar eller letar efter någon varm men inte klumpig sko att ha i stallet nu under vintertid så ta ett par uggs. Dock inte när det regnar.. jag varnar er! ;)





Finns det någon som redan använder uggs i stallet?



Dagens ridpass..

.. gick ungefär lika bra som igår, om inte bättre. Helt underbar var hon! Jag är så himla glad att allt bara sitter såhär på en gång efter sin vintervila. :)

Red på åkern idag igen. Tycker att det är bättre att uttnyttja det istället för att rida ut när det endå bara är hårt. På Lördag ska hon därimot få komma ut en sväng tänkte jag. Hade även gramanen på idag också och det är som sagt för att hon ska koncentrera sig på arbetet med en gång istället för att springa runt och koncentrera sig på något helt annat. Gramanen hänger mest där liksom. Iallafall så red jag inte så länge utan tycker att 30-40min per pass räcker gott och väl nu när hon inte är helt igång. 

Galopperade faktiskt för första gången idag också. Blev väl ca 4 varv galopp på en stor volt i båda varven. Trodde hon skulle vara lite småsur och kicka eller bara springa på som ett ånglok men icke.. hon var RIKTIGT fin faktiskt! Stolt! :) I övrigt så koncentrerade jag mig på att hon skulle slappna av och gjorde några lösgörande övningar i trav och skritt. 


Åh fyfan! Ser ni hur kallt det var förra vintern? Både jag och Lola var helt uppstoppade av täcken och kläder..

Bästa!

Det här är nog den bästa träningen någonsin med Cox. Det var en träningshelg på Sorf och jag hade Mias man som tränare just denn ahelg och jag kommer aldrig någonsin glömma denna träning. Han lyssna så bra på mig och allt satt verkligen bra kom jag ihåg. Visst var det lite småsaker men inga stora om ni förstår.



Jag hoppas att vi kan få till en sådan här träning snart igen. Men först blir det att stärka upp höger sidan.


Snyggt!

Klämde lite på detta när vi vär inne på Hööks i tisdags. Var riktigt fin faktiskt och tror att det skulle passa Lola alldeles ypperligt. Det är dessutom på rean för endast 149kr! Jag är tyvärr inte ute efter ett nytt schabrak just nu men för er som är så pass på! 





Min mindre braiga häst!

Tömmkörde på åkern idag som sagt och det gick väl skapligt bra ibörjan. Hade kimblewick bettet idag med och han var verkligen fin i traven och skritten :D Sen börja jag att galoppera och det gick inte så bra med tömmar som är 8 M, så jag bad min lillasyster att gå och hämta båda longerlinorna och det är inte det lättaste att ha två linor att hålla reda på när han vänder och hoppar.

Jag hade lust att börja grina efter detta pass, och jag kan väl erkänna att jag kalla honom en del ord jag ångra nu. Det är för att jag vet att han kan om han vill men inte idag, utan idag trotsa han mig totalt. Men jag får helt enkelt glömma detta pass och lägga energi på det passet som kommer ske imorgon. En sak jag tror han har problem med är sitt högra bakben eller rättare sagt hela högra sidan. Jag tror att han har någon liten låsning bak så ska börja stretcha högra sidan nu efter varje pass.

Jag kan även tillägga att jag stod efter passet och hade dåligt samvete över att jag tappa tålamodet så fort och att jag inte kunde behålla lugnet. Men det är som det är nu, man får helt enkelt lära sig av sina misstag.

Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra imorgon, om jag ska köra ett litet hårdare pass på åkern eller om jag ska tömmköra och ställa upp lite små hinder så att han får travhoppa lite i höger varv. Men vi får se vad vädret bjuder på imorgon, det kanske tillochmed blir att vi inte får vara på åkern.

Bild sen i höstas, efter ett löshoppningspass!


Bloggen..

Hallå! Jag vet inte om ni märkt det men jag har setat och gjort några små förändingar här på bloggen. Vill egentligen göra om alltihop men detta är ju som sagt bara en tillfällig design vi har nu. Vi ska nämligen ta lite nya bilder någon dag här så att vi får en liten uppfräschning. Vet redan hur jag vill ha den men Lovisas åsikter ska ju också med såklart. 

Ni får stå ut med att bloggen kommer se ut såhär lite framöver helt enkelt!





Underbara häst!

Det blev ett litet joggingpass på åkern idag. Det är ju endå så hårt ute nu så då passar det alldeles ypperligt att rida där då det är gräs under och därför blir det alltså ett ganska sviktande underlag. :)

Lola var superfin idag. Red inte alls länge utan i ca 30min kanske? Började med att skritta fram henne och sedan värma upp henne i skritt på volter under tiden jag flyttade undan bakdelen för att få henne mjuka upp ordentligt! Sedan började trava och till en början var hon lite studsig och hon fick även små ryck och drog iväg en bit och sparkade bakut. Men jag fortsatte som om ingenting och helt plötsligt släppte allt och hon blev underbar. Körde en övning där jag ställer henne åt fel håll i fel varv. Förstår ni hur jag menar? Rider jag i höger varv så ställer jag henne åt vänster och vice versa. Helt underbar verkligen! Kände riktigt hur ryggen höjdes. Muuuums! 

Avslutade när jag uppnått målet med passet och skrittade av. Stannade dock ett tag och tittade på när Lovisa longerade Cox i galopp, haha. Jaa.. hon får berätta själv hur det gick tror jag! ;)

Wooow, fick till en vacker suddig bild idag på Lola, och även en bild på schabraket jag fick av Lovisa. Superfint!







Torsdag

Godmorgon (he..he)! Hoppas ni haft en bra morgon/förmiddag. Själv så vaknade jag nu, morgonmänniska som man är.. ;)

Nej men sitter här och funderar på hur jag ska göra med Lola idag. Såg i Lovisas inlägg här under att man fick vara på gärdet? Isåfall blir det nog ett lite kortare pass där med gramanen. Tänker fokusera på att få loss henne i sidorna samt försöka hålla hennes 4 ben på backen, haha. En trevlig och stadig form är alltså det jag är ute efter idag (som alltid)!


Muuums på denna form..



Ändring!

Idag blir det lite ändring på planeringen istället för körning blir det tömmkörning/longering på gärdet! Det har fryst på allt slask som var igår och då blir det bara ojämnt att köra. Sådärför blir det som det blir, men det gör inte så mycket.

Skriver mer ikväll som passet.



Dagens körpass.

Som ni såg så körde jag med Linnéa och Lola idag runte gruvan + bulins väg idag! Han var pigg men skötte sig fint ändå, då jag lånade Kimblewick bettet av Linnéa! Vi koncentrera oss bara på traven och skritten idag, tänkte börja galoppera imorgon eller något sådant. Han jobba på riktigt bra och hade dock lite svårt med att lyssna på en när vi skulle sakta av, då vart det gärna att han drog på lite mer.

Hade även ploarpadsen idag som var inte så jätte roliga att sätta på, tog ca 35 min men då hade jag inte klippt till dem till bakhovarna. Hoppas att det kommer gå snabbare nu att sätta på framöver. Men får tacka Linnéa då det var hon som hjälpte mig att skruva fast dem idag! Dock så hjälpte dem otroligt bra mot snöstyltor så helt klart värt besväret tycker jag, vet docj inte vad Linnéa tycker? ;)

Men passet överlag var helt klart godkänt!




Dagens ridpass!

Red ut med Lovisa och Cox idag och om jag sammanfattar Lola såhär: PIIGGGG!! Haha, idag var hon riktigt pigg, hon liksom småtravade på sniskan hela tiden, hoppade och kastade med huvudet. Hon är så söt, haha! 

Vi red iallafall runt gruvan och sedan ned på bulins väg. Det tog dock ett tag innan vi kom iväg då jag var tvungen att skruva i brodd och Lovisa skulle sätta i sina polarpads som jag höll på att bli galen på, haha! Men för övrigt gick det bra. Hade gramanen på henne och det var nog bra för då kunde hon koncentrera sig lite trots att hon var så pass pigg. 





Gina Tricot Grand Prix

Visste ni att klädkjedan Gina Tricot har gjort en ridkollektion genom/med Hööks. Det enda som är lite dåligt är att det bara säljer dem på Borås Grand Prix en tävling som kommer hållas den 9-12 Februari. Lite tråkigt kan jag tycka då iallafall jag inte har chansen att åka ner och köpa.

Jag skulle inte tacka nej till dem här produkterna.



Och någon färg av denna pikée som finns i färgerna vit, svart, marin och rosa. Om jag hade mycket pengar skulle jag köpa en av var färg!


Om ni tittar in HÄR så kommer ni till kollektion!


Vilodag!

Idag vart det vilodag för både Lola och Cox. Vi var inte hemma förrens 5, halv 6 och då tycket vi att det var för "sent" eller rättare sagt lata för att köra och rida. Men jag hade ju faktikst lagt in en vilodag, idag på Cox planering så jag har inget dåligt samvete för det! :)



Shopping - Linnéa

Nu kommer bilder från min shopping idag :) Även julklapparna från julklappsbytet..


Bruna ridbyxor (äntligen, haha har alltid velat ha ett par) från Hööks - 499kr - 150kr rabatt = 350kr. Sicket fynd! ;)


Ridtröja från H&M - 100kr på rean. Tyckte den såg ut att passa för att rida i, haha!


Schabrak från Hööks - julklapp från Lovisa.

Aluminiumskal till iPhone 4 / 4S, Röd

Nu fick det bli en bild från internet men detta är julklappen jag fick från Wilma - ett rosa Iphoneskal.



Shopping - Lovisa

Min shopping och julkappar (hade ju julkappsbyte idag):


Polarpads från Glada hästen - 189kr/pack.


Huva från Hööks - 64kr på rean.


Fleeceväst från Hööks - 99kr på rean.


Vindjacka/tröja från Hööks - 180kr på rean.


Nättäcke från Glada hästen (begagnat) - 100kr.


JH grimma från Hööks - julkapp från Wilma.


Tavla - julkapp från Linnéa. 



Home sweet home!

Hallååå :)

Nu är vi hemma från Västerås igen. Blev en del shopping för oss båda, mest för Lovisa såklart.. ;) Bilder kommer på det sen men först har vi ett stall att sköta vilket känns ungefär såhäääääääär kul. Ni ska bara veta hur mycket sängen lockar och klockan är bara halv 6?

Hörs senare!





Västerås!

Blir Västerås idag med Linnéa som sagt. Men först så kör vi ett litet julklappsbyte, då vi inte kan ha det efter. Då jag har köpt något som antingen ska bytas eller så att hon inte köper något liknande. Kan ni gissa?

Bilder på det kan ni få ikväll/eftermiddagen på både julklappsbytet och om shoppingen. Ha en bra dag!!


Sova!?

Nu blir det sängen. Jag och Linnéa åker till Västerås imorgon nämligen och shoppar. Blir dock inte så mycket shopping för min del då jag knappt har några pengar. Känner mig lite fattig så där, iallafall jämnfört med Linnéa ;) Ska försöka få mamma att sponsra med ett par polarpads iallafall, och få månadspengen utav pappa. Önska mig lycka till med det första.. ;)

Nej, om jag ska vara piggelin tills imorgon är det bara att gå och sova nu!! God Natt :D


Mål 2012!

Jaa, vad ska man säga? 2011 har inte varit ett så bra år för min del, mycket har förändrats. Bytt klass, brytit upp med vänner, utvecklas något enormt med Lola, haft en makalös otur med Lola, gått upp i vikt (haha). Mycket blandat som ni märker..

Känns ganska så skönt att det blir ett nytt år och få börja om allt och denna gång göra det rätt. Tänker framför allt på Lola då. Tänkte skriva upp både kortsiktigt och långsiktiga mål inför 2012..

1. Bli starkare i vänster varv. Gäller både mig och Lola. Verkligen prio 1 känns det som just nu.

2. Få till öppnor/slutor. Vill lära Lola så mycket jag bara hinner nu då (jag vet att det låter fel) hon blir mer värd ju mer hon kan och dessutom så bygger hon helt andra muskler i samband med olika övningar.

3. Komma igång med hoppningen igen. Verkligen någonting som jag vill nu. Ska ju sätta igång henne (tänkte dra en sådan planering någon gång framöver också) nu så då ska vi fortsätta med dressyren ett tag och fortsätta med det vi påbörjade innan vintervilan. Men sedan ska jag försöka att hoppa lite mer med henne. Lite småhinder till att börja med såklart.

4. Komma ut på en lokal dressyr tävling/Pay and Ride/Blåbärsdressyr.

5. Komma ut på en Pay and Jump/Clearround.

6. Ha kul!!!!!

Måste påstå att punkt nummer 6 känns viktigast nu när man inte vet hur länge jag kan ha kvar henne. Jag hoppas dock jag får ha kvar henne tills i slutet av sommaren så jag kan få njuta av denna lilla tid jag har kvar med henne. Vet helt ärligt talat inte vad jag ska ta mig till utan henne.

Men för övrigt då.. Visst är det ganska rimliga mål? Kan ju inte ha mer långsiktiga mål och ni vet ju varför. Tror faktiskt att vi kan uppnå alla punkter bara vi (jag) ger oss fan på att det ska gå och det har jag bestämt att det ska också! Men vi tar en sak i taget.. Först igångsättning! ;)



Mål för Januari!

Då Cox börjar sättas igång denna månad igen efter vintervilan så blir det lite mindre mål som i stort sätt kan nås inom denna måand! Jag vill heller inte lägga upp för stora mål på oss, då allt kommer kännas piss om vi inte kommer någon vart!

1. Träna mycket att få hans högra sida lika stark som hans vänstersida. Jobba mycket med att ställa och jobba på volt. (Även göra upp en schema för stretching) Det kommer bli mycket tömmkörning över bommar och cavalettis.

2. Kommandona ska sitta som en smäck! Han ska fatta på en gång, gäller att vara snäll men konsekvent med detta mål.

3. Konditionen ska förbättras mycket mera. Även fast vi kommit en bit på väg så är det låååångt kvar till toppkonditionen. Här ingår mycket intervall träning i galopp.

Det är dem målen som är mest aktuella nu! Alla dem här 3 målen ska fortfarande tränas på även om vi utvecklas mycket under denna månad så gäller det fortfarande att träna på dem så allt inte "förvinner". Tänker just nu på kommandona.



Inlägget får avslutas med det bästa jag har!


Grönt Kort Kurs.

Nu är jag hemma igen efter en kväll på kursen. Jag trodde först att det var bara jag som skulle vara där, men det var en från hästklassen på Ösby och sen några till igenkända ansikten :) Jag tyckte det var en bra kurs än så länge och det kommer bestå av delprov och sen ett "stort" slutprov sista gången.

Och det var ju lite positivt att höra att ingen än så länge hade misslyckats med provet på Sorf alltså. Så jag kan ju ha lite forhoppningar om att jag också kan lyckas.. ;)


Benskydd, boots och lindor..

Säger denna utrustning er något? Är det utrustning ni använder eller något ni inte ens äger? Om ni använder så använder ni det för att hästen behöver det? För att det är snyggt? Eller kanske för att ta det säkra före det osäkra? Det är det här jag tänkte skriva om nu! Inget superlångt inlägg där jag diskuterar fram och tillbaka med mig själv utan mest om vad jag tycker och om hur jag uppfattar hur andra använder denna utrustning! 



Jag kan börja med att säga att jag använder benskydd, boots och benlindor. Tycker att det är ett smart sätt att skydda hästen på MEN jag använder det dock väldigt sällan.. Lola är inte i behov utav det helt enkelt. Benskydd använder jag vid hoppning eller nu under vintertid då jag anser att det lätt kan hända något då de har brodd eller om det t.ex. är skare på snön och man rider där så kan det bli ganska vasst mot hästens ben. Men aldrig annars. Boots har jag också använt någon enstaka gång när jag haft brodd och lindor tror jag att jag också använt någon enstaka gång på Lola för att det ska se snyggt ut. 

Det finns inget rätt eller fel med detta och det finns ingen som kan bestämma vad folk ska använda på sina hästar MEN jag upplever allt för ofta att man sätter på sin häst alltför mycket och ofta. Om man har en häst som inte behöver benskydd eller boots.. varför sätter man då på dom det? Många gör ju det för säkerhetens skull men njaa.. jag vet inte! Jag tror inte riktigt på det där snacket. En häst är ju endå en häst och om den aldrig slagit sig på benen innan så varför skulle den göra det i din ägo? Visst.. olyckor sker men det är inget jag anser att man kan gömma sig ifrån. Visserligen kan man se till att de minskar men att packa in sin häst för att den ska stå i en hage som är mindre än 2x2 meter så är det lite överdrivet enligt mig.



Boots är något jag bara anser behövs om hästen kliver på sig själv. Jag menar det är ju det dom är tillverkade för? Nu för tiden ser man allt fler använda boots på sina hästar som inte ens behöver det. Många gör det för att det ska se snyggt ut och matcha övrig utrustning. Jag tycker absolut inte det är något fel med detta då det faktiskt kan se snyggt ut men jag skulle aldrig sätta på Lola så mycket utrustning då jag vet att hon inte behöver det. Benlindor är väl det enda jag anser att JAG skulle sätta på Lola för att matcha med schabrak. Aldrig annars!


Jag säger inte vad som är rätt eller fel nu för jag har absolut ingen aning om vad era hästar behöver eller inte behöver. Jag har bara mina egna erfarenheter utav detta, som sagt. Men nu vill jag höra vad NI tycker? Använder ni något utav detta, isåfall vad och när? Använder ni det för att ni behöver, för säkerheten eller utseendés skull? :D




Dagens och gårdagens ridpass..

Igår så red jag faktiskt en stund på åkern som hade frysit på. Eftersom att det var första ridpasset sedan vilan så valde jag att endast skritta. Lola tyckte dock annorlunda, haha. Hon studsade och for runt lite, småstegrade och sådär. Så söt, haha! Satt bara och skrattade åt henne så som hon håller på. 

Idag så red jag ut. Hade tur att det var uppehåll när jag skulle ut för det har varit ett riktigt pissväder idag. Dagens ridpass blev dock inte särskilt långt. Vi har ju skruvat ur brodden på Lola efter att hon vred runt hennes sko tidigare. Nu när det kommit snö och is så var det inte särskilt lätt så efter att ha skrittat och travat upp en bit på vita vägen så som vi kallar det valde jag att vända igen. Lola halkade till ett x antal gånger så för säkerhetens skull fick det bli så. Travade där jag kunde iallafall och jag måste bara påpeka att hon var SUPERFIN, haha! Kom ner i en lång och låg form och riktigt arbetade trots det korta stund vi red. Jättenöjd verkligen! :)





Snart Dax!

Snart blir det att åka till Sorf då! Får se om det bara är jag eller om det kommer någon fler på kursen. Hoppas att det blir roligt iallafall, för det är nytt för iår att ska vara praktiska övningar blandat med teori. Så man kan ju hoppas.

Stallet är även färdigt för idag och gick en promenad på ca 10 min. Alltså inte så långt men det räckte för oss idag då det var sådant förbaskat väder ute! Men jag skriver ett inlägg när jag kommer hem om vad vi fick göra och om det var roligt eller tråkigt!



Hallå där!

Heeeej på er! :)

Känns som om Lovisa har varit väldigt duktig och uppdaterat nu en del det senaste dygnet som bloggen funnits vid liv så nu är det väl min tur. Ska strax upp till stallet och tror jag ska rida ut en sväng. Haha, dessa jobbiga beslut alltså. Det är pissväder ute men Lola skulle behöva röra på sig för att komma igång.. Hmm.. Japp! Det får bli en uteritt. På med galonisarna bara! ;)

image description
Frukost á la Linnéa kallar jag detta..



Godmorgon!

Har just ätit frukost och ska snart gå ut till stallet och fixa det. Blir dock ingen lång promenad idag, då det regnar ute och jag har inte så stor lust att gå långt då.. ;)
Ikväll blir det att gå på gröntkort kurs på SORF, från 18:00- 21:00. Men det blir bra så att jag kan lösa licensen och komma ut och tävla sen!!

Nej, titta lite andra bloggar och sen blir det stallet. Hej så länge!!


1 Januari 2012.

Longera Cox på gärdet idag och det gick väl si så där! Ja, vad ska man säga ett hopp och studds pass från hans sida! Han bocka och stegra omvartannat och tycket det var allmänt roligt.
Tyvärr hade det kommit snö och jag har ju inga snösulor så vart jätte stora snöstyltor, så när han hoppa och studsa så halka han samtidigt. Så vart inget seriöst pass då han hoppa, studsa och halka.
Ska försöka skaffa polarpads nu på Tisdag om jag och Linnéa åker till Västerås vill säga ;)


Veckoplanering Cox V.1

Detta är en preleminär veckoplanering då jag inte vet riktigt när jag och Linnéa ska till Västerås och sen måste jag köpa ploarpads. Och det blir då på Tisdag om vi åker då, så det beror helt på om jag har ploarpads eller inte på Onsdag. Då det har kommit snö här så behöver jag ha dem för att kunna köra.

Måndag: Promenad ev runt gruvan.
Tisdag: Vila.
Onsdag: Köra.
Torsdag: Köra.
Fredag: Longera/Tömmköra.
Lördag: Vila/Promenad.
Söndag: Köra.

Men vi får helt enkelt se hur det blir!



Linnéa Johansson och Lola Marie!

Ja, då tänkte jag ta och presentera mig och Lola lite närmare för er nya läsare som ploppat upp! :)

Börjar väl med mig själv då! Hej! Jag heter Linnéa Johansson och född -93, alltså 18år gammal. Jag har ridit i ca 7-8år nu och allt började på en ridskola. Jag har haft 3 foderhästar inklusive Lola, som jag nu stått som ägare på sedan ca 1½år tillbaka. För övrigt är jag nog en ganska glad person som gillar att vara runt männsikor jag tycker om. Lägger inte så mycket energi på folk jag inte trivs med! Jag gillar att spendera tid i stallet men att få komma ifrån det någon gång ibland är inte mig emot, haha! Jag älskar även att få resa utomlands, vilket är något utav det bästa jag vet! Är också en riktig chokladälskare! ;)

Hmm.. vad mer? Jo! I min ridning är jag bestämd men samtidigt väldigt mjuk. Är även lugn vid stressiga situationer! Därimot har jag ett ganska dåligt tålamod vilket kanske inte alltid är det bästa, haha. Men jag gillar att lära mig nya saker och är väldigt öppen för förslag till en bättre ridning. Sedan är jag också ganska envis. Har ett ridpass dagen innan gått superdåligt så måste jag upp igen dagen efter och ta tag i det! Klarar inte av att ta "ledigt" och låta någon annan rida utan jag själv måste reda ut det tillsammans med Lola. Jag är även ganska skinkig när det gäller utrustning. Inte med vad det är för utrustning men vem som rör den, hur personen lägger tillbaka det osv. Jag gillar t.ex. inte när mamma är där och pillar! Dessutom så lägger hon ALLTD allting på fel plats. Kan bli galen på det, haha!



Lola Marie, eller Lola som hon kallas är då min häst. Hon är ett svenskt varmblod, alltså en fd travare som är född -97. Hon är ca 1.63cm i mkh och världens snällaste, iallafall ibland.. ;) Lola blev travtränad fram tills 3-års ålder (inte riktigt säker) då hon såldes vidare då hon inte passade inom travet. Hon reds in och har blivit riden och utbildad sedan dess. Hon är utbildad L:B dressyr, dvs. Gå i form i alla gångarter, ta galopp från halt, samlad galopp, skänkelvikning, påbörjad öppna, framdelsvändning osv. I hoppningen är hon utbildad till L: D, dvs. 80-100cm banhoppning. Tävlad upp till 90cm lokal med mig. 4 fel är bästa resultat.

Lola är en väldigt snäll och trevlig häst som för det mesta gör allt för att vara ryttaren tillags. Dock så är hon ju ett sto vilket kan medföra en del protester! ;) Man kan sätta upp små barn utan att hon skulle göra något dumt men därimot så behöver hon en rejält bestämt ryttare om du vill att hon ska gå rätt. Hon har sina små knep och arbetar helst inte i onödan om jag säger så. För övrigt så är hon supersnäll i all hantering såsom klippning, lastning, skoning, tvättning osv. Hon kanske inte alltid gillar allt man gör men står för det mesta still och finner sig i det. En livsnjutare till max!

Lola och jag har nyss kommit igång igen efter en liten vila pga ryggont. Så nu satsar vi först och främst med att utvecklas ännu mer i dressyren och hittills har det bara gått framåt. Vi tränar dressyr för en högt utbildad instruktör. Målet är väl att komma ut på några tävlingar nästa år. Hoppningen har vi därimot lagt lite på hyllan men har inte slutat för det! Båda jag och Lola älskar att hoppa så att lägga bort det helt är uteslutet. Även hoppning ska vi försöka komma ut och tävla någon liten tävling nästa vår/sommar.











Lovisa Kanfalk Gustavsson och Svedens Kux!

Hej!

Mitt namn är Lovisa och jag är född år 95, alltså är jag 16år gammal. Jag bor på en liten gård i Sala med eget stall och där bor jag tillsammans med min familj som består utav min mamma, pappa och lillasyster. Jag går första året på Ösbys naturbruksgymnasium med intriktning smådjur. Mina framtidsplaner är väl att bli veterinär så det är det jag försöker satsa på. 

Innan jag fick Cox så red jag på ridskola i ca 5år. Red först 3år ute vid Stall Östersala där Cox då stod som privat ridskolehäst. Där fick jag chansen att rida honom någon gång i veckan. När ridskolan sedan lades ned så köpte min mamma och pappa honom till mig som då var min ridhäst. När jag sedan växte ur honom så körde min pappa och farfar in honom och sedan dess har han gått som körponny. I början så satsade vi väl inte särskilt mycket på det då mitt egentliga intresse faktiskt var ridning men med åren har jag fallit mer och mer för just körning. Cox har nu varit i min ägo i ca 7år och dem har varit helt fantastiska på många sätt och vis. Han har lärt mig otroligt mycket!

För övrigt så är jag en ganska envis men glad person. Har också ett ganska dåligt tålamod.. ;) På min fritid så spenderar jag den mesta tiden ute i stallet eller med vänner. Gillar att spendera pengar på utrustning till både mig själv och Cox. Han är väldigt bortskämd må ni tro.. ;)



Jag har också, som ni kanske förstått en egen shetlandsponny vid namn Svedens Kux, eller Cox som vi kallar honom. Han är född -97, ca 1.10cm hög och används inom körning. Vi tränar regelbundet för Mia Henriksson i dressyr och precision. Hon har hjälpt mig och Cox att utvecklas otroligt mycket som ekipage. Hittills har vi startat ett KM i dressyr där det gick helt okej för att vara våran första tävling. Våra mål är att komma ut och tävla på lokal och regional nivå för tillfället. Vi har en del tävlingar inplanerade nu till våren/sommaren.

Cox är en matglad och sällskapssjuk liten ponny. Han är ganska envis och han testar hela tiden mitt tålamod för att se hur lång tid det tar innan jag blir arg. Men annars är han en go liten krabat som alltid försöker göra sitt bästa!











Välkommen till våran nya blogg!

Hej och välkommen till StallBernhardsro!

Vi som driver bloggen heter Linnéa och Lovisa, och är 18 respektive 16år. Vi har båda två egna hästar och dom står i samma stall vid namn Bernhardsro, därav bloggnamnet! Det kommer en liten presentation om oss och våra hästar om en stund där ni kommer få reda på mer fakta om oss! :)

Vi hoppas ni kommer trivas här på bloggen tillsammans med oss!




RSS 2.0