Måndag 30/4

Sista April idag, tiden går så sjukt fort. Det är bra på ett sätt men ändå inte, men snart är sommaren här :D Ikväll ska jag ner på stan med Ebba, Becca och Rebecka finns inte så mycket att göra i Sala men det får gå. Bättre än sitta hemma och ruttna, haha :)

Ska även köra Cox med nya selen idag, pappa kommer gå med för säkerhets skull. Man vet ju aldrig!

/Lovisa

Soligt!

Idag var jag på hundkurs igen och hon var lydigare idag och fatta vad hon skulle göra!
Mitt ansikte mår dock inte så bra helt svullet på högra sidan och rött, tur att det är långhelg ;)
Hade ju trott att jag skulle köra nu ikväll, men jag orkar faktiskt inte och sen var det tydligen möte i Örnstugan, men jag vet inte om jag kommer orka gå!

/Lovisa

Dags för ännu en dag!

Nu är vi på väg till ännu en dag på hundkursen, mitt ansikte är alldeles rött sen igår och rödare lär det bli idag. Men jag klagar inte på solen utan det är underbart! :)
Hörs ikväll igen, då ska jag antagligen köra med nya selen, spännande! :D

/Lovisa


Lång dag!

Jag orkar inte blogga har vart ute sammanlagt ca 10-11 timmar idag, det var skönt när det inte blåste för annars var det lite små kyligt!
Lite färg i ansiket har jag allt fått, men jag vet i alla fall att jag kommer somna ovaggans ikväll! Blir lika imorgon halv 9 till ca 4 så kommer nog vara dubbelt så trött imorgon!

Men jag tycker det är jätte intressant att se hur man verkligen kan få sådan kontroll över sin hund på en dag, visst är det inte helt klart men en bra bit på väg och sedan får man erfarenhet att lära sig vidare!
Men Dennis är verkligen duktig och vet vad han talar om, och det märks att hundarna har respekt för honom!

Hörs imorgon kväll för som sagt finns ingen mottagning där ute i skogen! ;)

/Lovisa

Hundkurs!

Idag kommer det vara lite dött här på bloggen! Jag ska nämligen med och titta på hundkursen som vi ska gå med våran hund!
Det är i Huddunge och mitt i skogen, så finns ingen mottagning och det är = ingen mobilbloggning på hela dagen, skulle jag tro :(

/Lovisa


Dagen!

Idag var jag i skolan till halv 12, tog 20 i bussen. Fick även selen som jag la upp bilder på! Skulle på möte idag som sagt men det var ju inte förrens halv 3 och jag orka inte cykla hem och sen ner igen så jag, Ebba och Becca gick och fika på Schelins, gott!
Gick sedan till bibblan med dem och satt och prata lite, trevligt!

Var sedan på det där mötet och nu kan jag berätta! Det var en arbetsintervju på Åkrahallen för att sälja jordgubbar där i sommar och jag fick det :D Glad tjej!



/Lovisa

Bilder på selen!

Inte dem bästa bilderna då han inte kunde stå still och det börja precis regna! Så bjuder på 3 :)




/Lovisa

Nu är det dags...

att ta tag i med min motion. Kan inte hålla på och äta massa onyttigheter hela tiden, men det är ju så gott! Men från och med 1 Maj så är det slut med kaffe bröd, dricka och annat! Godis har jag vart utan sen nyår, men istället äter man kaffe bröd :(
Så nu när jag hoppat av matte 2 så kommer jag sluta dem här tiderna.

Måndag:
15:30
Tisdag: 11:10
Onsdag: 13:50
Torsdag: 13:50
Fredag: 13:50

Så då kommer jag ha tid att gå på gym i alla fall 2 dagar i veckan, sen ska jag försöka promenera någon gång i veckan + att jag ska börja cykla till stationen (när det är fint väder)
Naturligtvis så ska jag börja lite lugnt så att jag inte tröttnar igen... men ska i alla fall hållas fram till Sommralovet!

Vi får se hur detta slutar... men måste börja någonstans ;)


Detta ger en lite mer motivation!

/Lovisa

Regn!

Har vart regn här i eftermiddag/kväll så Cox fick vila! Men ska försöka hålla igång i helgen!

Får även min sele imorgon så då ska pappa bara svettsa dit lite grejer på kärran, så kan jag börja köra med den! :) Men det blir nog på Måndag eller tisdag om jag har tur!

/Lovisa

Dagens aktivering!

Cox har åkte transport sammanlagt 3 timmar idag och han har skött sig kanoners! Men jag tänkte att det har vart så mycket intryck idag med allt så jag tänkte att jag tömkör lite med huvudlaget.

Så jag fick vara på gärdet för pappa om jag skritta, jag kan erkänna att jag trava lite också ;) Men jag "körde" mellan koner och över lite cavalettis och det gick super! :)
Jag höll på i ca 20-30 min, ville inte hålla på längre då han redan hade fått så mycket intryck under dagen som jag nämnt tidigare!

Men det gick klart helt okej, men mer övning behöver han självklart! :)

/Lovisa

Gårdagens körpass!

Körde med Linnéa och Lola igår med, han var finare och lite lugnare så det var ett +. Men han drar ju fortfarande för mycket, det blir ju som en ond cirkel när han är stark.
Jag vill ju vara lätt i handen, men istället blir jag hård och stark i handen. För jag måste ju hela tiden hålla tillbaka honom för att det inte ska bli race. Men så fort han blir lätt i handen berömmer jag och är stilla med mina händer :)

Vi körde först vita vägen och där koncentrera jag mig på att få honom lugn och lyssna på mig, lyckas till viss del. Körde sedan ca 20 min på Gruvans parkering och han kunde galoppera jätte fint i höger varv, så nu ska bara jag hela tiden förlänga tiden/ varven i höger, för att han ska bli ännu finare. I traven slappna han av fint och jag kunde få honom att bli lätt i handen, så det var bra det med! :D

Skritta sedan hela vita vägen och hem, på långa tömmar för att få honom att sträcka ut ordentligt i ryggen!

/Lovisa

Min lilla eller stora ponny!

Ja, vi var som sagt och slutmätte honom idag och han sluta på 111 cm. Alltså vart han liten B- ponny. Gör väl inte så mycket men skulle inte skadat med att han höll sig vid 107 cm.

Så nu blir han B-ponny min lilla gris! ;)

/Lovisa



Gissa!

Hur hög tror ni Cox vart? En ledtråd är över 1 M ;)

/Lovisa


Nu är vi på väg...

till ATG - kliniken i Borlänge, åter kommer med vad han sluta på i mankhöjd efter 14: 00! :D


Slutmätning!

Ska och slutmäta Cox imorgon, åker till Romme travbana eller rättare sagt deras ATG-klinik. Vi får väl se vad han slutar på för cm.

Han skulle egentligen vara slutmätt när han var 8 han med som alla andra hästar, men vi kör när han är 15 istället ;) Nej, meningen var ju att han skulle gå här på gården bara och vara en sällskaps häst och köras lite då och då runt gruvan t.ex. Men nu vart det ju så att han ska ju bli en liten tävlingsponny och då måste dem ju vara slutmätta för att ens kunna anmäla i TDB. Så imorgon visar sig det om han blir en shettis eller en övervuxen shettis, spänande!

Jag är ledig hela dagen imorgon då vi åker redan halv 12. Dem kör drop in från 14:00 och vi ska se till att vi är där först! :) Så jag får även lite sovmorgon, skönt!!

/Lovisa

Vart ingen...

ponny till mig, buhuu :( Nej, men det kunde jag listat ut, utan att fråga mamma och pappa ;) Men man kunde i alla fall försöka! ;)
Här är annonsen på lilla skönheten och jag känner på mig att hon kommer bli något om rätt köpare, köper henne!!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=603970

Bilderna från annonsen!

Sött shettis sto!. Hästar säljes

Sött shettis sto!. Hästar säljes

4 år och jätte fin i kroppen! Jag vill haaaaa!!! 

/Lovisa

Utekörning 23/4-12

Körde ut idag runt gruvan med Linnéa och Lola, han var spänd och osamarbetsvillig ibörjan! Jag gjorde mycket halter och igångsättningar mellan skritt och trav, för att hitta en mjuk övergpng istället för att han ska kasta sig framåt! Lyckades helt okej i slutet, men det kan förbättras en hel del!

Körde på gruvans parkering mestadels och försökte jobba igenom honom i sidorna, även där var det helt okej i slutet!
Han var stark imellan åt och fick lite ryck då och då, men annars var han fin! Galoppera även på volt och han kunde hålla galoppen i höger varv också, men fortfarande inte lika bra som i vänster. Men det är bara att fortsätta öva på som med allt annat!
I slutet lyckades jag få igenom allt så gott som det gick i sidor och nacke! Men det var ju helt okej, men inte rikigt den där wow upplevelsen.

Han fick skritta av i ca 15 min på hårt underlag hem och jag tror han tycket det var riktigt skönt! :)

/Lovisa

Jag vill ha!

Har hittat ett shettis sto som jag vill ha, dock kostar hon 10 000 kr. Och dem pengarna har inte jag... någon som kan erbjuda sig att sponsra?
Hon ver verkligen pricken över i eller under ! om man utrycker sig så!

Hon var 4 år, inriden och påbörjad inkörning!!
Jag vill ha denna skönhet, men det tror jag inte mamma och pappa vill höra!

Kanske ska prata med dem och se, där av inga bilder. Men om dem säger nej (troligtvis) kan jag länka annonsen.

/Lovisa

Dagens körning!

Körde idag och ja, vad ska man säga! Han var pigg och ryckig, och det var inte så skönt med min nacke!
Men vi trava och skritta bara, men jag fick han någorlunda i form och han var inte så jätte hängande i handen!

Körde även lite på gruvans parkering och han var faktikst rikigt fin där, kunde gå i en stadig form i mallan trav var det nästan! Han var till och med lätt i handen! ;) Körde i ca 45 min, men skulle ha behövts mer!

/Lovisa

Provridningen

Jahapp.. då var första provridningen avklarad! Tyckte tjejen red henne bra och var väldigt mjuk i sin ridning. Tänker inte säga mer än så men kände hur klumpen i halsen växte när jag såg någon annan rida Lola och veta att snart kanske hon inte är min längre. Är ett sånt kontrollfreak när det gäller Lola. Vill aldrig släppa taget..


Min fina fina häst..

/ Linnéa

21/4-12 Lördag!

Jag tänkte först och främst börja med att säga ett stort tack till min älskade mamma och lilla syster för hjälpen i stallet, var skönt att slippa det idag pga min nacke. Men det märks att jag har kontroll behov när det gäller stallet, jag var med där ute när dem fixa så att jag såg att det blev rätt ;)

Men min nacke mår bättre, men jag har fortfarande ont :( Men jag hoppas jag kan köra imorgon, för han är verkligen pigg, det märktes ikväll när jag skulle ta in honom!

Nu ska jag snart gå och sova, är jätte trött! God Natt!!

/Lovisa

Lördag

Idag red jag ut en vända barbacka. Det var verkligen inget avancerat alls utan ställde lite och gjorde lite övergångar men inte särskilt mycket mer än så. Kändes faktiskt bra även om hon var lite stark och pigg. Hon satt dock inte fast någonstans vilket var skönt. Ibland känns hon lite låst i höger sida nämligen.

Var i stallet i ca 3½ timme idag, haha. Fixade nämligen en del inför imorgon också. Då är det första provridningen som gäller. Har lite blandade känslor men för det mesta känns det bara bra. Verkar vara en gullig tjej men ett krav jag har är att Lola ska få vara någons nummer 1 som hon har varit (och fortfarande är såklart) för mig. Vill inte att hon ska vara "en i mängden" typ, haha. Tror ni som äger hästar förstår vad jag menar?

Gjorde iallafall rent sadel, träns, fårskinnspad och sadelgjord. Bara för att det ska se lite vårdat ut till imorgon, haha. Klippte även lite smått på Lola såsom hovskägg, under käken, man osv. Vill ju endå att dom ska få ett bra första intryck imorgon. Kanske är lite nervös endå? ;) Haha nejdå! Är inte alls nervös faktiskt utan är nog mest rädd tror jag..



/ Linnéa

Usel uppdatering..

Hallå där! Har haft ett litet break på en vecka snart från bloggen. Inte för att jag tycker jag har bloggat tillräckligt för att göra mig förtjänt utav det men det blev så bara. Ingen lust och ingen tid helt enkelt. Men tänkte ändra på det nu faktiskt!

Den här veckan har inte känts bra planeringsmässigt heller. Som jag nämnt tidigare så är det värsta jag vet att låta Lola vila oplanerat och denna vecka har det blivit så alltför mycket. Får ångest bara jag tänker på det! Men kan ju iallafall berätta lite som hänt under veckans gång iallafall..

Lola har haft lite känningar för kolik tror vi. Så på Onsdagskvällen/natten satt mamma och jag uppe i stallet några timmar. Kändes ju sisådär.. Men vad gör man inte för sin kära häst? Det börjar iallafall med att Anki i stallet hade märkt att Lola var alldeles blöt under täcket, alltså svettig och det brukar hon inte vara. Så hon smsade mig och berättade det. Mamma och jag valde att åka upp och kolla läget, ta tempen osv. Hon hade lite feber då det låg på 38,4 grader. Hon har vanligtvis 37. Sedan stod hon i den där ställningen som om hon hade hon i magen (benet inåt under magen) och hon hade varken druckit eller bajsat något. Så vi tog bort allt hö, gick på promenader varje kvart och tog tempen igen. En timme senare hade det sjunkit ner till 37,2 grader. Vi gick lite till i väntan på att hon skulle bajsa. Vi lämnade stallplanen runt 5 över 12 och då hade hon bajsat två gånger och hennes mage lät för fullt. SKÖNT!

Sedan så har vi varit iväg till Sorf också och tränat lite. Säger bara.. Åh, vad jag älskar den här hästen! Måste säga att det kommer kännas jävligt tufft att sälja henne nu. Det är liksom nu hon är rolig att arbeta med och det är nu vi kan bygga vidare på massa andra små saker såsom svårare övningar och utmaningar. Red först dressyr och flyttade henne mycket för skänkel då för att mjuka upp henne. Gick bra! I galoppen gjorde jag en övning där jag la in massvis med 10-meters volter där jag antingen ställde inåt eller utåt. Gick super i vänter varv men i höger var det lite trixigare att få henne slappna av. Gjorde även mycket övergångar och rullade över några bommar i både trav och galopp också som låg utspridda. Superfin verkligen! Sedan var det dags att hoppa lite och jag säger bara WOW! Hon har sååå mycket potential denna häst alltså. Nu menar jag inte att hon kan tävla banor på 1.20 men jag tror ni förstår vad jag menar? Kom först på ett räcke i trav i båda varven och övade på att även landa i trav. Övergick sedan till galopp där jag gjorde på lite olika sätt. Gjorde t.ex. halt ca 8m framför hindret och fattade galopp och höll henne lugn ända fram. Vissa gånger rullade allt bara på och jag hoppade det efter en volt osv. Ja men ni fattar.. Gick superbra! Höll henne hela tiden rak framför hindret och rak efter hindret och inte en enda gång fick hon till slängtrav. Hoppade också en oxer som stod framme. Hon stannade till första gången på den då jag red en för dålig anridning till hindret men sedan hoppade hon glatt på. Hon har ju en liten skräck för oxrar så det jag tränar på nu är att bara bygga upp självförtroendet på lägre oxrar där hon känner att det är LÄTT och KUL! Hoppade ett lite högre språng sedan på räcket och avslutade med det. Var faktiskt bästa hoppet på hela passet då hon hoppar bättre ju högre det är! Nej men hon var riktigt fin! :D Travade sedan av med helt långa tyglar. Bra för ryggen!

Oj, vilket jobbigt inlägg! Hoppas ni orkade läsa, haha. Men nu tänkte jag dra på mig stallkläderna iallafall och dra mig upp till stallet. Hästen ska motioneras, stallet ska fixas, utrustning ska rengöras och putsas och kaninburen ska städas... Provridning imorgon..

Hörs sen! :)

/ Linnéa

Gamla foton på mig och Cox!

Lite bilder på dem första åren med Cox! Dock är dem in-scanade i datorn så inte den bästa kvaliten!

Lilla tjockisen! 


Drog släden på vintrarna! 


Red i Karins paddock första eller andra året jag hade honom. 


Skulle säkert ut på en runda runt gruvan eller liknande! 


Han gick i sin älskade skogshage och hade aldrig täcke och hade aldrig vart rakad! 

Min lilla söta gris har verkligen förändrats genom åren!

(Bilderna är inte i ordning i årtal!)

/Lovisa

Jag hatar det här...

Jag hade planer på att gå över till Hyttskogen idag med Linnéa och Lola. Men det är så att jag vakna klockan 5 imorse och hade jätte ont i nacken, kunde knappt ta mig upp ur min säng!
Kom i alla fall upp efter ca 5 min och gick ner och värmde vete säcken, tog sedan 2 Alvedon och gick och la mig igen! Kunde somna om igen till 8 i alla fall, men har fortfarande ont :(

Så att köra är bara att glömma, sen ska mamma hjälpa mig med mockning, vatten och hö. Så mina planer idag är bara att glömma. Hade tänkt köra först och sen mocka åt kaninerna men det är ju som sagt bara att glömma!

Nej, så min dag kommer bestå utav plugg, inte för att det kommer skada men det är så jävla tråkigt!


/Lovisa


Äntligen Fredag!

Jag sa ju att jag skulle uppdatera som idag/ kväll och det gör jag!! :D Här i Sala så har det snöat nästan exakt hela dagen och det gör det fortfarande :( Hade mitt Nationella prov idag (muntligt) och det gick faktiskt bra, berätta om min relation till Cox. Så nu är det gjort, men läxor och prov är inte slut för det :(

Hade tänkt tömköra idag, men pga snön så fick han vila. Jag tror inte han lider, men det kommer jag göra imorgon när jag ska köra! För mina armar och fingrar kommer nog vara rätt så möra då ;)

Nej, nu ska jag hjälpa mamma att hacka grönsaker och sen blir det tacos, mums! :)

/Lovisa

Fullt upp!

Ska bara berätta att bloggen kommer ligga i sista hand nu tills på Fredag eftermiddag för min del! Jag har nationella prov på Fredag och jag ska hinna öva på det imorgon + köra Cox så tiden räcker inte till :(

Men hörs på Fredag!

/Lovisa

Tömkörning med nya huvudlaget!

Jag tömkörde idag med det nya huvudlaget, han var såååå duktig! Jag trodde han skulle bli stressad och vara lite bråkig, men inte ett dugg eller jo förresten när vi var nästan hemma hoppa han rakt upp i luften 2 ggr men annars inget mer!

Jag hade först tänkt att bara tömköra efter cykebanan fram- och tillbaka men han var så snäll och hade ett bra tempo i skritten så gick runt Stampers! Han var verkligen jätte duktig, nästan det första vi gjorde var att möta en bil, någon som lasta ur plattor och en som sprang förbi samtidigt och han brydde sig inte, cool häst!?
Gick sedan vidare och hela tiden var han avslappnad och jag kunde dra fötterna i gruset utan att han brydde sig, visst han lyssna bakåt men ingen tendens till att vända sig om eller bråka!
Han var nästan bättre att tömköra nu än med vanligt träns, nej men han fick mycket beröm efter vägen och när vi kom hem så klappa jag om han och berömde!

På Fredag tömkör jag igen! :D

/Lovisa

Dagens pass 17/4-12.

Körde runt gruvan idag, han var pigg men ändå inte så jätte överladdad så jag hade ju kontroll! ;) Men jag öva mycket på det jag fick tips på av Mia, som att göra halter och verkligen vänta på att han ska slappna av i nacken! Det tyckte Cox var super-tråkigt han backa, kraffsa med hoven och var allmänt dryg. Fick till vissa halter bättre än andra!

Jag galoppera inget alls, utan koncentrera mig på skritten och traven att få honom avslappnad där! Gjorde många,många övergångar för att få honom lyhörd och det fick jag! :)

Jag tyckte passet var lite si så där, ibörjan var han lite stel, sen vart det lite springit, sedan tyckte han att det var super tråkigt att stå still men sista trav-biten och skritten var helt okej faktiskt!


Imorgon ska jag tömmköra min lilla gris med nya huvudlaget, det kan sluta hur som helst kan jag säga!

/Lovisa

Utprovning av selen!

I Söndags hjälpte Mia mig att testa ut selen ordentligt! Vissa delar var lite stora, så ska bara göras mer hål (lämnade in den till Anneli igår). Annars satt den bra, lovar att det kommer kort på när den när den kommer tillbaka!

Jag som trodde att huvudlaget var förstort, men det var det inte! Utan skulle också bara göras lite hål i, men det gör jag själv!

Ska även nu i veckan och fram till nästa träningstillfällig (19 maj) köra minst 1 gång i veckan med huvudlaget, ibland blir det nog fler gånger! :D

/Lovisa

.



"Don't walk in front of me -
I may not follow
Don't walk behind me -
I may not lead
Just walk beside me -
and be my friend."


/Lovisa

Körmöte!

Förlåt för dålig uppdatering, men har vart på körmöte nu ikväll! Men återkommer imorgon :)

Sov Gott!

/Lovisa

Körträningen den 15 April!

Var körträning idag och det satt inte fel kan jag säga! Denna vecka som har gått nu har vart en jobbig vecka med körningen, har inte hittat det flytet som vi hade innan men det kanske kommer tillbaka nu!

Iallafall så börja med att skritta fram ute i ca 30 min självständingt och jag trodde att det skulle bli ett hemskt pass, då han verkligen var på tårna! Men när vi väl kom in i ridhuset så "dog" han, jag fick driva hela tiden!
Det är det att ute får jag jobba med att ta tillbaka honom och inne blir det att driva hela tiden, så det finns inget mellanting!

Så vi öva mycket på tempoväxlingar och att han ska lyssna på mina kommandon! Vart bra i slutet och hans form vart även den bra! :D Kändes som jag fick igenom det som jag inte har fått igenom ibörjan av veckan, så det var skönt! :)

Denna övning körde vi idag för att han ska lyssna på mig, den är kombinerad tempoväxling - kommando bana.


Man börjar vid "C" och kör en volt i arbetstrav mellan konerna.
När man kommer ut från volten och vid hörnet vid "M" så kör man mellantrav till konen (B)som kommer.
När man kommer vid "B" saktar man ner till arbetstrav och gör en stor volt mellan konparen.
Efter volten kör man ner till kortsidan i mellantrav och sedan saktar ner till arbetstrav och gör en volt vid "A" mellan konerna!
Kommer sedan ur volten och så börjar mellantrav till "E" och där blir det en stor volt igen.
Kommer ur volten och kör sedan mellantrav till "C"

Så gick övningen till och i slutet var han riktigt fin och lyssna på mina hjälper och röst! :)

I slutet gjorde vi övergångar mellan halt, skritt, trav och även där släppte det och han förstod vad jag mena med mina kommandon osv.

Denna träning börja sisådär kändes det som, men det ändrades snabbt då jag fick hjälp av Mia hur jag skulle arbeta honom!

Ev. film kommer i veckan!

/Lovisa

Veckoplanering v.16. - Lola.

Måndag: Promenad/Vila.
Tisdag: Sorf - Hoppning/markarbete.
Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Hoppning.
Fredag: Barbackatur.
Lördag: Längre uteritt.
Söndag: Provridning.

Denna vecka som varit kan jag inte påstå har varit särskilt påfrestande för Lolas del men jag tror det har varit bra för henne att få ha tagit det lite lugnare en vecka med endast uteritter och skritturer. Veckan som kommer blir det därimot lite mer fart i så att säga. Ska iväg till Sorf och hoppa igenom henne ordentligt och bygga upp hennes självförtroende ytterligare eftersom dressyren sitter väldigt bra nu så satsar vi lite på markarbetet och hoppningen.

På söndag därimot så är det första provridningen som gäller. Tror att denna tjej som ska provrida henne kan passa riktigt bra faktiskt och det bästa tycker jag är att hon inte bor så långt härifrån vilket gör att man lätt kan åka och hälsa på! Nej men om jag ska vara ärlig tror jag denna tjej kan passa in på Lola riktigt bra men ja, vi får se! :)

/ Linnéa

För ovanlighetens skull..

Bara för ovanlighetens skull idag så valde jag att tömköra Lola. Hade endå gott om tid idag och passade därför på att göra det. Tycker det är sååå tråkigt men väldigt nyttigt så satte på Lola tömkörningsgjorden osv och drog med Lovisa ut på en tömkörningsrunda. Hade snodd på henne också. Tycker egentligen inte om snodd men hade inget bättre alternativ så fick bli den endå..

Det gick iallafall bra. Tycker om varierad träning och känner mig alltid lika lättad efter att jag gjort något sådant här med Lola för det händer inte så ofta så därför mår man liksom bra efteråt, haha! Låter skittöntigt men jaa.. så är det iallafall. Tömkörde endast i skritt och klättrade upp för en backa 2 ggr också. Man såg hur Lola drog i med baken, haha (jag och Lovisa med för den delen. Satans så jobbigt det var). Gick också över ett såkallat "stenhav" där hon fick lyfta på fossingarna. Lola snubblar knappt längre så allt ridande i skogen har väl gett resultat antar jag. :)



Nåja.. vi hörs senare med en veckoplanering! Ciao :)

/ Linnéa

Dagens körpass!

Körde runt gruvan som vanligt, dax för en annan väg snart kanske? ;)
Han var lite lugnare idag än igår, men jag fick aldrig till någon stadig form! :(
Jag börja med att skritta i ca 15 min och sen gjorde jag galopp fattning och sen efter några galopp steg, sakta jag av till skritt. Han behöver lära sig att lyssna bättre kan jag säga!
Vart inte så mycket trav idag faktiskt utan näst intill bara galopp och skritt, ca 500 m trav max sammanlagt!
Skritta sedan av 20 min på hårt underlag!

Jag galoppera mkt därför att jag ville ha av han lite energi tills morgondagen! ;)

/Lovisa


Gårdagens körpass!

Körde igår och jag var både trött och så var det kallt, det gjorde ju inte saken bättre av att det blåste! Körde vid gruvan och in bulins väg, han var ju pigg och sen när det blåste så vart han ännu starkare så det vart dragkamp mellan oss! Inte roligt när det blir så! :(

Men jag körde inget krävande utan jag körde bara ett varv runt gruvan i alla gångarter! Finns inte så mycket mer att säga om detta pass!

/Lovisa

Tvättar kärran!!

Håller på att fixa kärran nu tills imorgon! Just nu står den och torkar efter en välbehövlig tvättning, jag kan lova er att den var skitig ;)
Efter att den torkat ska jag olja in lite delar på den som brukar gnissla sedan är nog allt klart tills imorgon!
Jag har packat och smörjt resten av mina saker, så det ska bara packas in i bilen imorgon!
När jag kommer in lovar jag er att skriva om gårdagens och dagens pass! :)
/ Lovisa


Dagens ridpass

Red ut en sväng på förmiddagen idag. Red ingen särskilt ansträngande runda utan jag ville endast fokusera på att få henne i lång och låg form då jag arbetat henne i en hög och kort ett tag nu. Dock upplever jag att hon är ganska svår att lägga i en lägre form och hålla henne kvar där. Gick väl sisådär idag men är endå nöjd! Lola var riktigt mjuk och fin i sidorna idag och lugn. Vet ni hur skönt det var att slippa en trippande och explosiv häst? Haha.. Nej men är riktigt nöjd med henne idag. Red med graman också för att underlätta och ge stöd. Tyckte det fungerade bra faktiskt!

Förresten så har jag fått lite mail ang. Lola idag. Känns ju lite magen kan jag säga men fick ett mail av en tjej som inte bor alltför långt bort som lät bra tycker jag! Ska ringa upp henne snart tänkte jag och höra lite. :)


Hörs sen!

/ Linnéa

Förlåt för igår!!

Orka verkligen inte uppdatera igår kväll, var så trött och ville bara ta det lugnt! Men idag ska jag försöka uppdatera lite mer, men först stallet och fixa allt där som köra, mocka osv. Sen ska även min gamla sele smörjas inför träningen imorgon! :D Längtar till jag kan börja använda min nya! ;)

Nej, ha en bra dag så länge så hörs vi senare!

/Lovisa

Orka!!!

Ja, jag och pappa stod och fixa selen i ca 2 timmar? Kom inte riktigt ihåg hur länge, men det vart länge. Vi visste inte hur den skulle sitta först och så! Testa sedan huvudlaget och det var stort så jag strunta i att tömköra och gick en promenad med pappa runt gruvan och in över stenhavet så att han fick lyfta på fossingarna!

När vi kom tillbaka så kom mamma ut och då kom jag på hur en del saker på selen skulle sitta, men nu är det några remmar som ska kapas av så är det bra sen tror jag!

Vart heller inga bilder, då det var skymmning när vi kom tillbaka och kom på hur selen skulle sitta! Men imorgon kanske?

/Lovisa

Mördarpasset

Japp, ni läste rätt! Idag fick Lola sig ett riktigt mördarpass! Eller ja.. "mördar"pass, haha!

Dagens ridpass bestod utav ENDAST galopp (och skritt såklart). Började med att skritta igång henne i ett ganska friskt tempo. Rullade sedan direkt igång i galopp. Kändes sådär! Stod upp i fältsits för att få igång henne lite. Hon kändes ganska slö faktiskt! Men när jag fått igång henne lite så taggade hon till ordentligt faktiskt! 

Det var DÅ arbetet började. Red in på gruvans grus/sandplan och red runt där i galopp. Jag minskade, ökade, red små och stora volter, saktade av, fattade galopp, ställde inåt och utåt. Ja, ALLT! Mitt mål var att få henne i en kort och hög form och verkligen få henne "på rumpan". Red såklart i båda varven och hon kämpade på fint. Lola tyckte detta var superjobbigt! Hon kom inte undan med något för så fort jag kände att hon slappnade av lite väl mycket så ökade jag galoppen för att sedan samla ihop henne igen, göra en halt och sedan fortsätta. 

Testade faktiskt även på den förvända galoppen och gissa om jag blev förvånad när jag märkte att hon kunde hålla den? :D Gjorde inte en sån stor affär utav det utan fattade bara den "andra" galoppen och höll kvar henne i samma form. Galopperade några steg, avbröt och öste med beröm! Min fina flicka! :D

Måste dock påpeka att Lola såg ut som en svettig gris efteråt och hennes ben var alldeles spaghetti-mjuka, haha.. Så ja enligt Lola var det nog ett riktigt mördarpass, haha! ;)

/ Linnéa

Testa!

Idag blir det att testa hela nya selen, vi ska försöka göra så att min gamla kärra passar till selen så länge! Vi får se hur det går, ska även tömmköra med nya huvudlaget, han kanske inte gillar det alls, vi får helt enkelt se hur det går!
Ska även fota nya selen, så kan ni se hur den ser ut osv! :)

/Lovisa

Billigt!

Detta täcke skulle jag vilja ha, dock vet jag inte om han kan ha 115! Det är den minsta storleken på detta täcke! :( Men vi får se om jag köper det eller inte. :)

/Lovisa


Gårdagens braiga körpass!

Körde äntligen igår och jag hade förberätt mig på ett hemskt pass, men som tur var så var han riktigt fin! :)

Börja med att skritta lite längre än vanligt, då jag ville hitta ett bra grundtempo. Börja sedan trava, öva mycket på kommandona då att när jag ssssssa så skulle han öka traven och när jag sa prooooo så skulle han minska traven osv, han vart rikigt fin redan från början.
Kom sedan ner vid vändplanen och han börjar förstå nu att det inte går att gina genom volten. Så volterna vart faktikst rikigt bra!
Efter några varv där nere så vände vi upp mot Christina Schaktet, först så trava vi en bit för att jag skulle ha kontroll och han skulle INTE dra iväg. Så när jag kände att jag hade kontrollen fatta jag galopp och galoppera på bra, i ökad galopp först och sen för att känna att jag hade kontrollen minska jag och längde lite här och var.
Galoppera upp 2 ggr först och skritta ner, sen hade jag inte tänkt att koncentrera mig på formen, men han var så jäkla fin så jag jobba honom på volt på gruvans parkering och han vart lite dragig, men då fick jag en utmärkt chans att öva på mina kommandon!

Efter ett tag på volten vart han äntligen avslapnad så skritta och trava ner till vändplanen igen för att sedan galoppera upp en sista gång!
Träffa även på Linnéa och Lola före sista galoppturen och han vart lite spänd och skulle ha koll på Lola först. Men efter att vi sagt hej och lite så så galoppera jag och Cox vidare och han vart nästan avslappnad på en gång igen! :D

Trava sedan av honom på lilla vägen vid Christina schaktet och sedan ner vid Bulins väg, han var rikigt fin hela vägen och sen på cykelbanan fick han långa tömmar och mycket beröm!!

Jag är verkligen glad att detta passet var bättre än vad jag trott, var glad över Cox när vi kom tillbaka till stallet! :) Min älskade häst! ♥ 

Bild sen sommaren 2010!
Känns som lite nya bilder inte skulle sitta fel!

/Lovisa

Ändringar!

Min planering är ju redan förstörd, så varför inte strunta i den helt!? Det var tänkt att jag skulle tömmköra med nya huvudlaget imorgon, men jag måste verkligen köra och galoppera av honom, även öva kommandon! Så dagens pass får bli imorgon ocn sen på Torsdag tömmkör jag!

Men veckoplaneringen för denna vecka kan ni stryka, utom träningen på Söndag!!

/Lovisa

Missat?

Jag vet inte om ni missade filmen jag la in i annonsen på Lola. Det var iallafall också en sammanfattning från träningen i söndags. Sååå.. lägger in den här igen så får ni som vill kolla! Hoppningen i slutet är ju självklart inte ifrån söndagens träning.





/ Linnéa

Avmaska eller inte avmaska!?

Läste senast en artikel idag om parasiter (mask i detta fall) oss häst, ni hittar den HÄR om ni vill läsa själva. Men jag tänkte berätta lite kortfattat!

Avmaska eller inte avmaska, ja det är frågan! Jag tycker att många hästägare avmaksar sina hästar helt i onödan många gånger. Dem jag vet avmaskar bara utan att kolla upp före om hästarna har mask eller, det gör att parasiterna blir resistenta (avmaskningsmedlet tar inte bort parasiterna) mot avmaskningsmedlena. Det har blivit en mutation (ändring i kromosomerna) på parasiterna som gör att resistenten ärvs vidare till nästa generation parasiter.
Detta gör att avmaskingmedlena kommer sluta hjälpa och parasiterna överlever, detta i slutändan gör att vi kommer inte få bort maskarna från våra hästar.

Det stod även att forskare hade tagit 184 hästars gödsel och 10 dagar senare när avmaskningsmedelt hade verkat så tog dem prover på gödslet och det visa sig att ändas 40 % av hästarna var parasit fria. Det blir alltså ca 74 hästar! Detta tycker jag är skrämande!

Forskare har vetat detta länge att avmasknings preparaten inte är lika effektiva längre, men ändå så har det inte kommit några nya medel på dem senaste 30 åren!

Sen ska man inte använda samma avmasknings- medel hela tiden, utan man ska byta. För om man använt samma medel varje gång man avmaskat kan paraisterna vara resistena mot just det meldet!!

Det är dem som avmaskar sina hästar i onödan som bidrar till att vi som inte avmaskar våra hästar i tid och otid, inte har några läkemedel mot detta i slutändan!
För det är ju inte bara på deras hästar som det orsakar utan om en häst som man kanske inte behövt avmaska på ca 5 år får mask, så är det ändå resistena maskar dem får för det kommer från dem hästarna där det inte går att bota!

Jag ska inte säga alla ska göra som mig, men jag rekommenderar det! Jag skickar in ett kolla masken prov varje år och får svar om Cox har mask eller inte! Jag har ALDRIG avmaskat Cox på mina 8 år som ägare, då det inte behövts! Och jag ser ingen anledning till att avmska då dem inte har någon mask!
Det är som att behandla ett friskt djur mot någon sjukdom dem inte har, men man tror det!

Hur gör ni? Har ni tänkt så här långt förrut? Kommentera gärna hur ni gör och varför, alltid roligt att läsa/höra hur andra gör!


/Lovisa

Back to school..

Känns ju sisådär att behöva skriva det men nu är det ca 2 månader kvar tills sommarlov så det ska bli jäkligt skönt måste jag säga! Längtar som en tok! 

Lola fick förövrigt vila idag. Det regnade och mamma fyller år idag så vi firade henne. Därför tyckte jag det passade alldeles ypperligt att låta henne stå idag. Gick en 30-40min rask promenad med henne igår och hon lunkade på bra med mig där. Lola tycker det är supertråkigt att gå på promenader. Hon vill gärna ha lite fläkt och fart, haha ;) Men imorgon är det iallafall ridning som står på schemat. Har inte bestämt ännu vart jag ska rida men det brukar alltid lösa sig i slutändan. 

Vill bara säga detta också innan jag avslutar..

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! Älskar dig! :)


/ Linnéa

Min planering sprack.

Hatar regn, när jag satt på bussen och skrev förra inlägget så regna det inte så mycket. Men när jag skulle gå ut vid 3- tiden så öste det ner, så bestämde mig ganska så snart att han får vilodag :( Bara så ni vet jag HATAR detta väder!!!
Bjuder på en bild på det fina vädret genom vindrutan på bilen!
/Lovisa


Dåligt väder!

Sitter på bussen och är på väg hem! Längtar inte till att köra idag, det regnar och är kallt men sånt är livet när man har häst :(
Ska öva på kommandon och galoppera av han sin överskotts energi idag, får se hur han sköter sig!
/Lovisa


Tillbaka till vardagen!

Imorgon börjar skolan igen, så då är det tillbaka till vardagen igen :( Vill vara ledig en vecka till, känns som jag inte vart ledig alls pga snöstörs-jobbet! Men sånt är livet!

Nej, gå och sova. Klockan ringer 06:15 imorgon bitti, kommer nog vara trött då! En positiv sak på schemat är att jag slutar 11:10 på Tisdagar (om det inte ändras) :)

God Natt!

/Lovisa

Körpasset idag 9/4-12

Jag hade hoppats på ett lugnt och avslappnat pass idag, men det vart helt tvärtom!

Börja med att skritta fram som vanligt i ca 10 min och sen trava igång, han var stark ibörjan med så växla mycket mellan trav, skritt, halt osv. Han började kännas bättre så jag tänkte att detta pass blir nog ganska så bra tillslut, men det skulle jag bara ha glömt!
Han var faktiskt förvånandsvärt samarbetsvillig nere på vändplanen, där vi annars brukar tjafsa. När jag sedan vände upp på vägen upp mot Christina Schaktet så vart han så fruktansvärt stark, jag gjorde halter och galoppera en del. Men det vart bara sämre, när vi kom upp till gruvans parkering så var det bilar på den bästa planen så fick ta bussparkeringen och den är inte den bästa men den fick fungera idag.
Jag fick aldrig igenom honom i sidorna och han vart starkare och starkare, kändes som vi var på ruta 1 igen! Gav mig på parkeringen, då jag kände att det var ingen idé att tjaffsa. Han behövde galoppera av sig sin energi så jag trava ner till vändplanen igen och sen vände jag upp igen och lät han galoppera FORT, inte för att det vart bättre men har sådan överskotts-energi som han behöver bli av med!

Galoppera på lilla vägen vid Christina Schaktet och sen trava jag av på Bulins vägen och dem sista 2 stegen max var helt okej.
Men detta pass drar vi ett streck över och sen ser vi fram mot morgondagen istället!

Några citat eller vad det kallas jag tänkte på idag;

Glöm dina bekymmer imorgon kommer nya.

Utan motgång, ingen framgång!

/Lovisa

Stallet nästa!

Färdig jobbat med snöstören nu för iår iallafall, har jobbat 23 timmar sammanlagt! Skönt att det är klart och kommer kännas ännu bättre när pengarna sitter på konotot! :)

Nu blir det att gå ut och köra min lilla gris, hoppas att han inte är lika stark idag som han var igår och i förrgår! Men det får ni veta när jag kommer in! Då ska jag smörja selen, försöka plugga lite och sen skriva lite blogg-inlägg! :)

Hörs om ett tag!


/Lovisa

Godmorgon!

Godmorgon kära läsare! Hoppas ni sovit gott. Gick upp för 45min sedan så ska snart ta och käka frulle haha, eller lunch som vissa av er kanske skulle säga. ;)

Fick en kommentar igår utav Lolas förrförra ägare där det stod såhär:

Tove om Till Salu!:
Jätte fin hon har blivit Linnea. Blir alldeles tårögd :)Lycka till med allt och ge henne en puss på mulen från mig.

Blev så glad över denna kommentar! Jag kan inte än annat hålla med om att Lola blivit superfin. En film eller en bild säger verkligen inte allt. Ni ska känna känlsan när man rider henne! UNDERBAR! Även om det känns tufft just nu så är jag så nöjd över vad jag och Lola utvecklats senaste tiden. Jag ska hitta världens bästa hem till Lola som förtjänar henne. Hon kan så mycket mer än det som kommer fram på filmen! 

Tack Tove! Dina ord betyder mycket :)

Hörs senare hörrni!



/ Linnéa


Läggdags!

Ska ta och gå upp och lägga mig och sova! Imorgon är sista dagen på lovet, tråkigt :( Och inte nog med det så blir det att plocka snöstör ca 4 timmar kvar, men det kommer kännas skönt när pengarna sitter på kontot!

Nej, men för att orka med morgondagen så måste jag gå och sova! Hörs imorgon efter jobb och körning!

/Lovisa

Veckoplanering Cox v.15

Måndag: Köra och jobba igenom honom på gruvans parkering.

Tisdag: Köra, koncentrera mig på kommandona.

Onsdag: Tömmköra med nya huvudlaget.

Torsdag: Köra.

Fredag: Tömköra med nya huvudlaget. (Testa hela selen själva)

Lördag: Känna igenom honom inför Söndagens träning.

Söndag: Körträning för Mia. (Testa in nya selen ordentligt)


Som det ser ut nu så blir det ingen vilodag, men det kan ändras. Men ska försöka hålla detta vecko-schema.

/Lovisa

Till Salu!





Typ: Varmblod -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1997
Namn: Lola Marie
Trevligt varmblodssto - 97. e. Giant Force u. Selfroya. 1.63cm i mkh. Hon är utbildad tom. LB dressyr med lite skolor och skänkelvikningar. Hon har en taktfast trav och en bra galopp. Utbildad tom LD hoppning, tävlad 90cm lokal. Löshoppad 1.10cm. Riden och utbildad sedan 3-års ålder. Aldrig startad. Snäll och oklomplicerad i alla lägen såsom trafiksäker, lastning, skoning, klippning, spolning, vaccinering osv. Snäll att rida ut ensam och i grupp på. Barn - och djurvan. En riktig superkompis!

Film: http://www.youtube.com/watchv=AJHq_kVIf0A&feature=youtu.be

Maila [email protected] för mer information, bilder och vidare kontakt då jag har svårt med regelbundna tider. Endast seriösa gör sig besvär!

20.000kr inklusive all utrustning och utprovad Stübben-hoppsadel. 17.000kr utan sadeln.
LB dressyr / LD hoppning
Pris 17 000 kr




HÄR ÄR RIKTIGA ANNONSEN http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=598769

/ Linnéa

Film från dagens träning kommer snart

Håller på att ladda upp en film på youtube just nu och den har hunnit laddas upp så mycket som.. 2% just nu.. SEEEGT! Haha..

Nej men när väl ska visa er en film, ja då funkar det inte! Irriterande. Om jag har tur så kaaaanske den är klar imorgon om inte det händer ett mirakel typ. :(

Jaja, vi hörs nog om ett tag. Då kommer en stor sak komma upp här. Tråkigt såklart.

/ Linnéa

P.S Nu är den videon på 5% WOOOOWW!!! ;)

Detta skulle inte sitta fel...








Som ni ser satsar jag på brunt och svart!

/Lovisa

Dagens utekörning 08042012

Elsa var med idag, så jag lät han bara springa av sig sin energi. Han var stark idag med, men inte som igår ;) Elsa fick köra när det var dags att skritta av och det gick bra det också!

Vilket roligt inlägg!! skämt åsido, men finns inte så mycket mer att skriva om!

/Lovisa

Dagens pass!

Idag körde jag med Linnéa och Lola, trevligt med sällskap. Dock så blir Cox helt knäpp, så det är både roligt och tråkigt att ha sällskap om ni förstår! För Cox kan verkligen inte koncentrera sig, men sista stegen vart helt okej.
Men han sprang som aldrig förr och han var jätte, jätte stark så mina armar och händer var helt ömma efteråt!

När vi skulle skritta fram och av så vart han aldrig riktigt avslappnad, utan han takta hela tiden! Men hoppas att passet imorgon blir bättre!

/Lovisa

MUMS


/ Linnéa

Påskafton

Ska väl börja med att säga Glad Påsk till alla kära läsare innan jag drar dagens ridpass :)

Red ut tillsammans med Lovisa och Cox idag. Var ett litet tag sedan, men alltid lika trevligt med sällskap! Red barbacka idag med. Tycker det går mycket bättre då! Lite svårt att arbeta henne i galoppen på samma sätt men annars är det superbra (bra träning för mig också, haha ;)) Red mest för att göra av med henne energi som var enorm. Hon ville småtrava nästintill hela tiden och kunde inte skritta avslappnat för en sekund. Hon reagerade på varenda ljud och ja.. jag vet inte allt! Cox var lika tossig han så passet gick väl ut på att försöka hålla dom i skinnet, haha! Men Lola var fin som vanlig och var riktigt mjuk i högersidan idag. Känns som om jag fick igenom henne väldigt bra i Torsdags! :)

Imorgon blir det träning för Bettan.. på både gott och ont faktiskt! Ni får veta imorgon.. men tror inte det kommer som en chock iallafall och de flesta utav er kan nog redan gissa..


Min lilla skruttfia :)

/ Linnéa

Dagen!

Som Linnéa skrev tidigare så har vi städat sadelkammaren imorse, vart helt okej. Bättre än förut vart det iallfall! Cox fick vila då jag jobba i eftermiddags, plockade snöstör! Sen nu ikväll så var jag på kalas oss min farbror och hans fru, var trevligt! Fick skratta en del, ah roligt var det iallfall! ;)

/Lovisa.

Gårdagens pass! (Onsdag)

Vart att köra vid gruvan igår också! Ibörjan var han helt okej, sen vart det lite tjaffs om att han inte ville ställa sig på volten nere vid vändplanen, så där fick jag jobba honom ordentligt. Jag gav mig inte förrens han gjorde som han skulle, och då fick han givetvis beröm!
Det jag var mest nöjd över var hans galopp, han var som en dröm. Vi började med att han galoppera i höger och bara det var en överraskning, men det som slog ALLT var att jag hade kontakt med tömmarna men han hängde inte i dem utan han bar upp sig själv och galoppera jätte samlad och i en bra form dessutom! Gissa om jag var glad när vi trava av sen efter Bulins väg!?

Det var ett tag sen jag vart överraskad av honom, men det känns som om det kommer bli fler sådana pass då flera muskler börjar ta rätt plats! ;)

/Lovisa

Städning utav sadelkammaren imorse..



Lovisas hyllor är till vänster och mina är till höger. Blev en jäkla skillnad måste jag erkänna, haha! Från att täckerna hängt ner till golven och att mellersta hyllan var fullproppad (den hylla man kommer åt lättast och blir därför så att man kastar dit allting, haha) så är detta helt okej, eller hur? ;)

/ Linnéa

Dålig uppdatering..

Jag tror att både jag och Lovisa varken har tid eller lust för bloggen just nu för uppdateringen är inte den bästa. Trots påsklov är tiden knapp för bloggens del. Jag tänkte iallafall ta och berätta lite om veckans pass är nedanför så ni vet vad jag och Lola pysslat med :)

Måndags: Red ut en sväng barbacka. Hon kändes superfin och mjuk efter Söndagens hoppning. 

Tisdag: Promenad för hand. Gick ner till brottet med henne så hon fick känna lite på vattnet. Självklart tvingade jag henne inte men hon stoppade glatt ner en hov och munnen i det kalla vattnet och lekte runt lite. Tror dock hon också tyckte det var lite småkyligt. Kolla in bilden här nedan bara hur hon lyfter upp överläppen, hahaha! 



Onsdag: Red ut barbacka och backtränade lite. Gick bra och hon var väldigt fin, något stark dock. Tror Lola trivs mycket bättre utan sadel. Blir mindre spänd och lättare att komma åt!

Torsdag (idag): Red över till Wincent ridhus för att köra ett riktigt svettigt dressyrpass! Åhhh så fin hon var idag! Red fram henne påvägen dit i alla gångarter så när jag väl var framme så kunde jag börja rida ordentligt på en gång. Började med en övning där jag gör en volt i varje hörn i ridhuset. Typ en 10m volt. På ena sidan så ställer jag Lola utåt (genom volt, på raksida och genom volt igen) och på kortsidan så ställer jag om henne inåt och rider samma sak där fast hon alltså är ställt inåt än utåt. Detta gjorde att jag fick igenom sidorna på henne så tyckte det var en övning som passade oss bra men hon tyckte dock det var svårt och jobbigt så efter denna övning fick hon en skrittpaus på ca 10min.

Efter skrittpausen så blev hon en riktig tjurmupp och kickade till så fort jag kom åt med skänklarna. Lola brukar göra så när hon tycker det är jobbigt eller nu när hon fäller hår. Förstod att det bara var dumheter så plockade upp ett spö och "slog" till henne en gång när hon höll på att kicka. Jag kommer inte ihåg senast jag använde spö på Lola så hon blev alldeles till sig, stackarn. Men jäklar vilken respekt hon fick för mig sedan. Hon gjorde inte en enda sur min under resten utav ridpasset. Lämnade ifrån mig spöet direkt när jag märkte att hon slutade och berömde henne massor. Hon var KLOCKREN genom hela ridpasset sedan. Gillar självklart inte att använda spö men jag ser det endast som en tillrättavisning. Hon la faktiskt av med sina dumheter och ibland gäller det att vara lite tuffare och inte sitta och mesa med dom! Tränade iallafall på lite svårare övningar idag som vi inte gör så ofta. Såsom serpentinbågar, skänkelvikningar, travlängningar osv. Lola var riktigt trött efter detta men hon hade endå en sådan härlig energi i sina rörelser. Allt kändes riktigt bra helt enkelt! :)

På vägen hem så kände jag hur Lola hade lust att bara få springa så kunde inte hålla mig från att testa på hennes travar-trav. Brukar göra det då och då men det blir allt mer sällan. Och jäklar vad fort det går alltså, haha! Satt där och garvade för mig själv för kan bara tänka mig hur fult det måste sett ut, haha! Dock ett smart sätt att låta Lola sträcka ut kroppen efter ett hårt dressyrpass och dessutom fick vi en riktigt glad och rolig avslutning! :)

/ Linnéa



Gårdagens körpass!

Körde runt gruvan och han var pigg, men ändå ganska så lyhörd! Dock vart han stark emellanåt, men gjorde mycket övergångar från alla gångarter och till slut lyssna han rikigt bra!
Han var stel i både höger och vänster varv, men efter lite volter och så så vart han även fin i sidorna! Trava sedan av efter Bulins väg och där vart han lite taggad igen, så fick variera mellan halt, skritt och trav! Stod sedan och prata med han som bor där i ca 20 min, Cox tyckte det var super tråkigt. Men det är nyttigt att kunna stå stilla också, dock fick jag hoppa av och hålla i honom då han bara backa och steppa runt ;)

Men jag vart förvånad att han inte hade något annat hyss för sig under turen, men det hjälpte nog att jag longera honom i Måndags!

/Lovisa

Dagens små planer!

Jag vet inte om jag berätta i Lördags om att jag fick hem resten av min sele, men det fick jag iallafall!  Så idag så ska den smörjas. Så idag ser det ut som följer.

- Fixa jokernummer till min lillasysters fotbollslag.

- Ge hästarna hö.

- Mocka, fixa hö osv.

- Köra vid gruvan, antagligen!

- Smörja selen.

- Plocka snöstör.
Så ser min dag ut, alltså fullspäckad! ;)

/Lovisa

Bortskämd!?

För någon vecka sedan så vart jag anklagad av en att jag var bortskämd, vissa vet av vem och dem som inte vet av vem så är det inget som dem har med att göra!
Men jag tänkte skriva hur jag uppfattar mig själv som, sen är det säkert andra som tycker helt annorlunda om mig!

Jag kan inte säga att jag inte får saker, men jag kan inte heller säger att jag får allt jag pekar på!

Men det jag får/fått kanske inte är så jättebilligt alltid, men det jag gör hemma så jämnar det nog ut sig i längden.
Jag lagar mat när mamma jobbar kväll, nu i helgen tog jag hand om fåren när mina föräldrar var bortresta och sen brukar jag hjälpa till med andra saker som behövs göras både inne och ute.
Det är sällan någon av mina föräldrar hjälper mig i stallet med mockning osv, visst det är min häst och jag klagar inte, utan jag jämnför bara med dem som iallafall minst 2 gånger i veckan får hjälp av någon av sina föräldrar!

Vissa handlar kläder i mängder och får sitt studiebidrag eller liknande, men jag handlar kanske kläder max 1 gång per månad och då är det inte mängder utan kanske en tröja eller ett par bysxor osv.
Jag fick 500 kr av mitt studiebidrag förut, men nu har jag sagt att mamma och pappa får behålla det då jag har ganska så mycket utgifter nu. Jag köper hellre saker till Cox än till mig själv, vissa kanske tycker detta låter sjukt men jag prioriterar det istället.

Saker som jag fått som är dyra nu på sista tiden kan jag förklara varför jag fått lite kortfattat! 

Systemkameran - var en födelsedagspresent för 2 år sedan, det var det ända jag önska mig och sen har mina föräldrar gjort en deal. Om man inte har druckit alkohol, använt droger eller likande tills man var 15 så fick man 2-3 tusen. Och istället för att jag skulle få det i "handen" så la dem, dem pengarna på kameran också!

Iphonen - har mamma inte köpt utan det är abonemang som vart billigare än det vi hade innan och sen vartd et bara ett + att Iphonen var med i själva erbjudandet!

Selen - Det har inte ens mina föräldrar lagt en krona på. Utan jag vart sponsrad utav min tränare, men om inte Mia hade gjort det så har mina föräldrar köpt den. Men nu vart det en mindre utgift och det var bara bra!

Oftast när jag handlat saker till Cox så är det mina egan pengar jag har spart själv, om vi ska ta ett exmpel så när jag och Linnéa var till Strömsholm 2011 så handla jag hästrealterade saker för 2600 kr, max 500 kr kom från mamma och pappa. Dem andra hade jag spart och jobbat ihop själv!

Nu i sommar kommer jag att sommarjobba inom kommunen och idag har jag börjat plockat snöstör för kommunen, så jag försöker hjälpa till så mycket jag hinner och orkar för att få ihop pengar!

Sen ska jag inte krypa under stolen med att jag inte skulle tacka nej till att ha lite mer pengar, men då tänker jag på dem som inte har något alls! Då inser man hur bra man har det! ;)

Såhär tycker jag om mig själv, jag vet nog att flera tycker annorlunda men det är det alltid och alla har olika åsiker och så får det vara!
Men det jag blir less på är när någon kommer och säger till mig att jag inte gör något för att få skakerna jag vill ha, men jag tror ingen vet rikigt vad jag gör hemma för att få det att funka!

Hoppas ni orka läsa mitt inlägg, som nog vart lite osamanhängande men jag vill bara skriva av mig lite!!


/Lovisa

Longering!

Idag vart det att longera Cox, han har inte rört sig på 4 dagar innan så han var piiiiigg!! 
Mitt mål med longeringen var att han skulle få springa av sin energi tills han lugna sig av sig själv! Efter ca 5 min galopp- och trav race så vart han lugn :)
En positiv sak var att han kunde galoppera någorlunda bra i höger också, känns som om musklerna börjar komma på rätt ställe. 
Bytte sedan ut longerlinan mot tömmar, för att öva lite på det jag fick lära mig igår! Det gick helt okej, men gjorde inte så avancerat utan mest det som var basic!

Imorgon blir det att köra igen och förhoppningsvis så är han lite lugnare än idag! ;)

/Lovisa

Veckoplanering v.14 - Lola.

Måndag: Uteritt - barbacka.
Tisdag: Promenad/jogging - för hand.
Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Uteritt - backträning.
Fredag: Vila.
Lördag: Uteritt.
Söndag: Dressyrträning för Bettan. (Bettan ska rida)

Kanske drar mig iväg till Wincent för ett extra dressyrpass på antingen Onsdag eller Torsdag!

/ Linnéa

Dagens ridpass!

Red ut en sväng barbacka idag. Hade egentligen ingen alls lust till att rida överhuvudtaget men Lola var tvungen att röra på sig så gav mig ut en sväng. 

Ridpasset blev riktigt lyckat vilket var riktigt kul! Lola kändes fräsch och med på noterna. Red som sagt barbacka och hon arbetade på riktigt fint i en högre form. Galopperade en bt i båda galopperna, lossade henne i traven även om hon var mjuk där så skadar inte lite lösgörande arbete och sedan skrittade vi över stenhavet så hon fick lyfta lite på benen. Mysigt ridpass, helt klart! :)

/ Linnéa

Hoppning

Idag så åkte vi iväg till Sorf för att fortsätta att hoppa igång Lola lite och för att filma lite till en försäljningsvideo. Förstår ni hur nära vi är nu när vi till och med filmar för att göra iordning en FÖRSÄLJNINGSVIDEO? Åh, vill inte ens tänka tanken..

Det gick iallafall helt okej! Lola är superduktig för att ha hoppat ca 3 gånger på 6 månader men jag därimot (hehe) är lite sämre. Känns som om jag förstör mer än vad jag hjälper ibland men vi båda är gröna så vad mer kan man begära liksom? Vi hoppade iallafall en bana på ca 60 cm och en oxer på ca 50-60cm kanske? Fick med några skutt på film och vill liksom visa hur hon ser ut nu i försäljningvideon.. inte hur hon såg ut för 1 år sedan för det är en jäkla skillnad. Visserligen var vi ute och tävlade då i hoppning men det är ju inte där vi är nu utan hon måste komma igång mer och bli mer säker i sig själv innan man kan hoppa på de höjderna igen. 

Men som sagt.. det kändes helt okej! Lola skötte sig som sagt super. Lite het och lite väl på i början men lugnade ner sig i slutet vilket var skönt! 

Filmerna får ni inte se nu utan det kommer senare när hela videon är klar. Ska filma dressyren också och där blir ni nog lite mer chockade över hur fin hon blivit och vad hon lärt sig under dessa månader. :) Men filmen kommer inte ut förrän annonsen gjort det.


Lolis igår :)

/ Linnéa

RSS 2.0