Nu dejta kudden!

Ska snart gå och sova, ska vara med Linnéa ett tag imorgon! Ända dagen jag är ledig och den ska tillbringas med Linnéa och det är kul, men inte så jätte roligt att sitta på möte från 17:00 till jag vet inte vad! 

Nu är det godnatt, hörs imorgon! :D

/Lovisa

FÖRSTA TÄVLINGEN!

Nu är allt fixat och klart! Ska bara be mamma att sätta in 10 kr till, till TDB! Det var visst en service-avgift på 10 kr som jag inte visste om, men, men!


Licenserna klara och betalda! 


Och jag är även anmäld till min FÖRSTA riktiga TÄVLING!!! Detta är STORT!!! :D 

Nu ska här förbättra kondition och formen ska sitta nu till den 20 Juli! 

/Lovisa

Kalas!

Har nu vart på kalas nu ikväll, trevligt, trevligt! Få tänka på lite annat även fast man har tråkiga saker i huvudet! Vi åt grillat och fika, så det var jätte trevligt! 

Nu- Titta datorn och tv:n! ;)

/Lovisa

...

Vet inte vad jag ska skriva, har jobbat förmiddag! Var stressigt där ett tag, men det löste sig! ;) Linnéa kom även hem igår kväll/natt så ska försöka hinna träffa henne här något också! Är inte så lätt när man jobbar och har 2 hästar! 

Ska snart gå ut och mocka, sen blir det kalas för min storebrors tjej! :) 

/Lovisa

Ovanligt eller inte!

Som ni tidigare vet så har jag bloggtorka och nu orkar jag inte heller skriva om dagens pass! Men ska försöka göra det imorgon! Har ganska så mycket att göra + att det snurrar en del tankar! (Privata saker) men det tar på en kan jag säga! 

Nu sova, börjar jobba kl 9:30 och sen är hela dagen fullspäckad med saker att göra! Hörs! :D 

/Lovisa

Dagens pass!

Har inte kört på några dagar igen... men nu så ska jag ta tag i det! Pappa har fixat kärran nu, så den slår inte lika som den gjorde i början och nu låter den inte heller! Så det är skönt! ;) 

Men körde ganska så kravlöst, han skulle ju gå i form och kliva på framå i alla fallt! Nu när han inte kan komma undan med att gå iform så får jag en del protester från hans sida! Men det är inget jag bryr mig om så, utan smckar bara på han så går han fram igen! 

Finns inte så mycket mer att skriva om, men nu har ni fått veta något i alla fall hur det går! 

/Lovisa

Blogg-torka!

Jag vet inte vad jag ska blogga om, Någon som har något bra förslag?? Återkommer så fort jag kommer på något! 

/Lovisa

Nu jobb!

Har precis kastat i mig lite lunch, vart fil med jordgubbar och kellog´s special K! Gott! :) Nu ska jag snart byta om och cykla iväg för att jobba blir från 14:00 till ca 18:30!
Men hörs ikväll! :D

/Lovisa

Lite nytt i hästgarderoben!

Idag var jag med familjen till Västerås, vi åkte dit för att köpa en ny tv! Men vi kom hem med lite mer, saker bl.a med detta!
 



Saltstenshållare från biltema! 


Urtunnings-sax från biltema! (Hade tänkt köpt på hööks men dem hade slutat med dem)



Hjälmhängare också den från biltema! Har länge tänkt köpa en, men inte blivit av förrens idag ;)




Ett ridtäcke som jag ska ha när jag kör, om det inte passar så säljer jag det! Från hööks.


Flecéetäcke i stl 105 cm från hööks! Egentligen behövde jag inte ha det, men det var REA så var tvungen! 

/Lovisa


 

 

Tråk väder!

Hejsan! 
 
Världens tråikgaste väder är det här idag! Regnet står som spön i backen och det verkar fortsätta! Börjar även jobba  kl 14:00, så tråkigare dag får man leta efter! 

Hästarna står inne så pappa släpper väl ut dem senare, när regnet har lugnat sig! Nu ska jag snart duscha och sen åka och jobba! Ha en bra dag! :) 

/Lovisa

Fullt upp!

Har haft fullt upp hela dagen! Först körde jag Cox, Filippa var även med! Sen var vi och åt hos mormor och nu ikväll har jag vart på körmöte i ca 5 ½ timme!

Nu ska jag snart sova, imorgon jobbar jag kväll! Så vi hörs väl imorgon! God Natt! :D 

/Lovisa

J*vla tv!

Sitter och ska titta på någon film på tv11, men våran tv har vart stöd hela kvällen. Skärmen blir röd osv, tror det är glapp någonstans! Men det är sjukt irriterande, ibland är det borta och sen kommer det tillbaka! 

Hann inte uppdatera så mycket idag heller, var borta hela eftermiddagen så kunde inte blogga då heller! Sen är min blogg.se app konstig också, så går inte att blogga via den heller :( Allt har sugit idag näst intill, så nu ska jag fortsätta att titta på filmen på en "röd" tv! 

Ha, det bra! Så hörs vi imorgon! 

/Lovisa

Förlåt, förlåt, förlåt...

Hann aldrig uppdatera igår, så ber om ursäkt!  Men ska försöka bättra mig, men det säger jag ganska så ofta!
Har ni några tips jag kan blogga om, så kommentera isåfall! 

Nu ska jag snart gå ut med mamma till hästarna och passa in deras greenguarden så att dem kommer ut i gräshagen någon gång! Om det är fint väder i nästa vecka så kommer dem få gå ute om nätterna med! :D

Hörs senare, ha en bra midsommar-dag!
 
 

/Lovisa

Dagens pass - Cox!

Körde med nya kärran idag runt gruvan! Min lilla syster var även med som sällskap, så tack för det! :) Men måste ställa om kärran på något sätt, kunde inte trava knappt då skaklarna slår i själva hållarna! Men vart lite i alla fall! :) 

Han var fin i skritten, men märktes lite att kärran var lite tyngre!

Vart inte så långt inlägg, men det finns inte så mycket mer att skriva om då jag näst intill bara skritta! :( :)

 

/Lovisa 

Nya blogg.se!

Även fast jag inte har valt att skaffa nya blogg.se så har jag fått det! :( Verkar helt knas, men kanske blir bättre när man lärt sig mer osv! 
/Lovisa

Fint väder!

Har fixat hela stallet utom att aktivera någon av dem! Det är underbart väder ute och jag hoppas det hller i sig! Ska snart iväg och jobba till 18:50 så är väl hemma vid halv 8 kanske?
Så om det inte har börjat regna så ska jag få köra på ett utav pappas gärden och försöka jobba igenom honom så gott det går utan tränare!

Nu ska jag snart börja byta om och cykla iväg! Hörs ikväll! :)

/Lovisa

Tösens aktivering!

Tömkörde Tösen idag och hon har ju inget problem med framåtbjudningen om jag säger så! Hon bara går och går, sen när man ska göra halt eller liknande så skiter hon fulständigt i mig! Hon trippar runt och går i volter, inte van med att någon ställer krav!
Så för att börja rätt på en gång med henne så spände jag in henne med ena tömmen så att hon kan börja hitta rätt och rund form! Det gick bättre än förväntat, så det var skönt! :)

När jag sedan vid sista vändplanen på cykelbanan hemåt så ska jag stanna och ta bort inspäningen för att gå henne att sträcka ut! Så för att hon ska stå stilla var jag tvungen att hålla i henne i tränset och då slängde hon upp huvudet så att hon knocka mig rakt på läppen! AJ, då var jag inte glad!

Men förutom det sista så var hon fin, men jag kan säga såhär en ganska så ouppfostrad häst + överskotts energi är inte så lyckat! Så i nästa vecka ska jag testa att köra henne, om selen passar förståss!

/Lovisa



Gårdagens lilla pass + dagens!

Hade bara tänkt gått en kort liten promenad med Cox, men bara för att jag var så nyfiken att testa kärran premiär åkte jag den! Dock inte långt utan ner till farmor och farfar, farfar fick åka med och han tycker det är så roligt! Så när han och jag åkte hem till oss igen och tillbaka, så sammanlagt vart det 4ggr han fick gå!

Det blir nog bra! Dagens aktivering vart vila och imorgon ska jag antagligen köra på gärdet! :D

/Lovisa

Presentationerna!

Presentationerna på mig, Cox och Tösen ska jag skriva och så kommer dem upp senare i veckan! Så då kommer det gå att trycka på bilderna och komma till rätt presentation!
Men då vet ni hur det ligger till osv! :D

/Lovisa


Ang. bloggen!

Som ni vet så har ju Linnéa sålt Lola och slutat blogga här! Så nu ska jag börja organisera upp denna blogg lite mer, så, så fort Linnéa kommer hem från semestern så ska jag säga till henne att jag kommer ta bort hennes inlägg och organisera upp mina!
Så då kommer det bli lättare att hitta osv, men då vet ni hur det ligger till!

/Lovisa

Min nya skönhet!

Nej, det är ingen mer häst! Utan i förrgår så fick jag hem min nya fina kärra, lägger upp lite bilder så får ni se hur den ser ut!
Det är en ponnyrockard/gigg 016l i hel svart! Beställd efter Cox mankhöjd på 1,11, så ingen annan vagn är exat lika!

Vagnen bakifrån, inte det bästa ljuset!

Framifrån!

Spöhållare

Skärmar!

Stöd när man ställer upp den på högkant, så det slipper bli repor!

Även fotstöd så att man kan ta sig upp lätt! Då den är ganska så hög!

Vill även tacka pappa och mamma för att ni betala denna skönhet till mig, det är en förtidig födelsedags-present! :D

/Lovisa

Jobb!

Börja jobba idag på ica Åkrahallen, säljer jordgubbar! Var sjukt nervös imorse och en bit in på dagen, men sen så släppte det! Det var inte så svårt att sköta kassan osv!
Sluta 14:00 idag och imorgon börjar jag 14:00 och går till 18:50 så kom och köp jordgubbar! :D

Ska vara där i 3 veckor och sen blir det 10 dagars uppehåll och sen 3 veckor på kommunen! Nu i efterhand kan jag ju säga att jag skulle hellre sälja jordgubbar hela sommaren, men nu är det som det är!


/Lovisa

Helgens träning!

Helgen var rolig och som alltid lärorikt, men det var skitväder hela helgen regn, regn och åter igen regn! Men ingen var deppig för det, vi höll ju på med det vi alla tycker är roligt HÄSTAR!!
Men jag hade tur och fick köra inne på dressyren Lördag morgon då det var första gången med huvudlag och kärra på så det var därför, jag klaga inte! Även precisionen flyttades in för alla på e.m så hela lördagen fick jag köra inne!

Dressyren som vi börja med på Lördag morgon var han stel och lite små tjurg, ville inte göra allt som Mia ville! Så för att få honom mindre stark och rundre i formen så spände vi in honom med tömmen! Först börja vi med att spänna in nere på selen för att hitta den runda formen och när han börja jobba igenom där så spände vi om så att tömmen satt högre upp, det gjorde vi för att få honom att arbeta i lite högre form!

Vi hade tömmen så hela passet näst intill därför att han ska hitta en stadig form och att han "vågar" gå i den formen! Vi jobba både på volt och fyrkantsspåret, han höll även formen bra på fyrkants-spåret som han annars brukar ha svårt med!
I slutet var han riktigt fin och jobba på bra, då börja vi med att han skulle gå på framåt! Det blir gärna att han går i ett undertempo när han har hittat formen. Så jag fick öva på att driva framåt, medans han inte fick dra upp huvudet! Det var svårt i början, men även det löste sig i slutet!
Skrittade sedan av på långa tömmar!

Precesionen var på Lördag e.m och som ni läste tidigare vart även det inne! Fick börja med att få ner honom i formen i skritt först och sedan övergå till trav! Men han lossna aldrig riktigt, så Mia spände in honom igen! Det var svårare att köra mellan konerna då det blir att han förböjer sig bara i halsen när man spänner in honom! Men det gick väl hyffsat tillslut!
Bytte sida av ridhuset där det var koner uppställda som en volt tog även bort inspänningen, börja att köra igenom dem och ibland så körde vi innanför. Men han lyssna inte tillräckligt tyckte Mia och han ville inte heller släppa i sidorna så Mia hoppa upp och körde!
Han vart finare och hon vet ju även hon ska göra så det var ju ganska självklart ;) Men efter att han släppt någorlunda så fick jag köra igen, hon hjälpte mig genom att ge tips osv! Vart mycket finare i slutet som tur var! :)
Vi kom även fram till att jag skulle byta bett, så jag föreslog att jag skulle kunna ta med mitt kimblewick bett till Söndagen och hon tyckte det var en bra idé!

Maraton vart det på söndagen, man kan snacka om att det regna! Om jag säger att det öste ner så överdriver jag inte, det var som om himmlens alla bortar öppna sig!
Jag fundera ett bra tag och jag verkligen skulle ställa upp, då jag bara kunde brodda i isbroddar men jag bestämde mig för att köra lugnt!
Vid lite över 9 börja vi gå hindrerna för att hitta en väg att köra! Första hindret var jätte enkelt så det kom jag ihåg mest av, sen gick vi vidare till hinder nummer 2 och där bestämde jag och även Ebba att det skulle hon komma ihåg mest av. 3:e och sista hindret var svårast att lära in, var lite mer krånlig väg osv.
Gick sedan iväg och börja göra iordning Cox, pappa hade vart så snäll att han hade broddat i redan! Gjorde iordning han och sen var det dags att köra sträckorna först en trav sträcka på 2,5 km vart lite längre då jag råka köra in en annan väg, titta på den före som körde fel, men vände före dem sen så! Kom sedan tillbaka, då var det dags för skritt-sträckan på ca 900 m. Den tog ca 9 min och det är ca 6km/h han skrittar då, så det är bra! Fortare än vad man behöver skritta på tävling!
Börja sedan köra hindrerna börja med 3:e hindret och det gick inte bra! Det var det värsta hindret, geggigt osv! Han sjönk ner med ena bakbenet så han fick lite panik stackarn! Ebba fick hoppa av och leda honom! För att han inte skulle få något "men" av det så körde vi inte den rätta vägen utan bara rakt igenom 2 ggr!

Gick sedan ner till 1:a hindret och det var enkelt, han sprang på och verka tycka det var roligt! Så körde det 2 ggr!
Sen vart det det 2:a hindret och vägen var inte så svår i alla fall så vi körde även det 2 ggr och det gick super!! :D
Hade även Kimblewick bettet och Mia tyckte att jag hittat rätt bett, så det kändes skönt! Blir att köra med det nu! Sen ska jag även börja köra på tyngre underlag, som gräs och sand! :)

Hoppas ni orka läsa allt, men det var en sammanfattning utav helgen! Vill även tacka Ebba för att du ställde upp som groom i det "fantastiska" Sveirge vädret! Du var även grym på att komma ihåg vägar! :)
Pga av dåligt väder vart det inga kort eller filmer under helgen :( 

/Lovisa



Näst intill klar!

Om ni inte ser designen så tryck F5. Den får duga så länge, lite mer somrigare än den andra i alla fall!
Men bilderna till vänster där det står läs om ... så kommer ni till dem gamla inläggen så ska skriva nytt och lägga in det så man kommer till just den presentationen! Men det får blir ikväll, har suttit i flera timmar och fixat och trixat så nu får det räcka ett tag!

Men som sagt återkommer ikväll med inlägg! Håll koll!

/Lovisa

Gör om!

Om det ser lite konstigt ut så håller jag på att fixa om desigen osv. Ska försöka bli klar så snabbt som möjligt!

/Lovisa

Imorgon ska det uppdateras!

Imorgon ska jag se till att blogga lite mer och även göra tidsinställda, så att ni har något att läsa om medans jag kommer jobba!

Ska även skriva om körhelgen så håll koll imorgon! :D

/Lovisa

Nu teori!

Fullt upp hela dagen, nu ska vi ha teori! Skriver mer imorgon! :D

/Lovisa


Sen kväll i stallet!

Dålig uppdaterin här! Men hela eftermiddagen och kvällen har tillbringats i stallet! Smörjt och packat osv, imorgon och på söndag är det träning för Mia som gäller!

Hörs kanske med lite mobil-inlägg imorgon, men jag lovar inget! :D

/Lovisa

Tömkörning!

Bara för att jag vart hemma idag och skulle ta det lugnt så fick det bli att jag tömkörde med nya huvudlaget runt Örnstugan! Det var jätte bra att gå där för det var en stor lastbil, en traktorgrävare och sen massa bilar, och han reagera inte, så det ska nog inte bli några som helst problem att köra med huvudlaget i helgen!

Men han var lugn och sökte sig neråt, han brukar inte göra det så ofta i tömkörningen! Men idag så :)

/Lovisa


Hemma idag!

Var hemma idag då jag var till läkaren imorse med mina öron och halsen! Fick ta äckligt halsprov och stick i fingret, hatar sådant där men det gick bättre än förväntat ;)
Det var i alla fall ingen halsfluss eller öroninflammation så slipper äta peneclin! :) Så ska gå på alvedon och näs-spray nu ett tag och se om det går över!

/Lovisa

Dagens körpass!

Idag körde jag äntligen igen! Han skötte sig faktiskt helt okej, var några gånger jag sa åt honom men sen vart det bra igen!

Börja med att köra vita vägen och han fick inte slöa i skritten, utan direkt från början skulle han kliva på framåt! Samla upp han och arbeta honom lite i skritt innan jag övergick till trav! Han var lite stark och hängande i handen, men gjorde halt och fortsatte!
I ökad trav så orka han inte hålla formen rikitigt, men så fort jag sakta ner lite så sökte han sig neråt och börja jobba på!
På vägen upp mot Christina Schaktet så trava vi först och flytta lite i sidled sen när vi kommer där det är brantast så fatta jag galopp, för att få honom på baken!
Hade sedan tänkt kört lite på parkeringen, men dem har satt upp några P-skyltar och snören tvärs över planen så där är det ju bara att glömma att köra! Det ända braiga stället också, alltid samma otur! :(

Så jag vände och körde samma väg tillbaka + att jag jobba honom på volt nere på vändplanen! Och jag fick honom någorlunda avslappand!

Är nöjd med dagens pass och det känns bra inför helgen, men mina öron och hals mår inte lika bra! Imorgon blir det läkaren och se vad som är fel, säkert halsfluss eller öroninflammation! :(

Nu ska jag gå och försöka sova tror jag (om det går). Sov gott!

/Lovisa

Min sommar 2012!

Mitt sommarlov börjar på fredag (15/6) och då får jag "ledigt" i 3 dagar sen börjar jag jobba! Känns inte så roligt med min hals nu, men det ska väl lösa sig! :)
I alla fall den 19/6 så börjar jag på Åkrahallen och säljer jordgubbar, lite nervös inför att hålla på med kass-apparaten osv. Men även det kommer nog gå bra!
Jag jobbar där i 3 veckor och sen blir det 10 dagars ledigt och sen börjar 3 veckor med jobb åt kommunen och rensa ogräs i rabbaterna osv!

Sen vet jag inte rikigt hur många dagar eller veckor jag får ledigt efter kommunens 3 veckor innan skolan börjar igen, förhoppningsvis någon vecka i alla fall!
Vissa kommer säkert ligga och lata hela sommaren, men jag får i alla fall lite pengar och det blir bra!
När sedan lönen kommer då blir det att shoppa kläder! ;)

/Lovisa

...

Har ont i halsen fortfarande och jag kämpa mig till skolan, med lite alvedon i kroppen! Är helt klar med biologi kursen nu i alla fall! Bara engelskan kvar och det måste jag göra ikväll, men vet inte hur jag ska orka med att göra ca 3 uppgifter om inte mer + att motionera 2 hästar! Detta kommer ta på krafterna!

Nu ska jag försöka plugga vidare, men det går ju som det går! ;)


/Lovisa

Ont i halsen och öronen!

Ja, jag har ont i halsen och öronen! Vill inte bli sjuk, men tar lite alvedon och kämpar på! Ska gå dem här sista dagarna och sen körkursen i helgen! Sen Måndag får jag vila, sen ska jag börja jobba berättar mer sen om det!

Nu ska jag duscha, sen blir det sängen! Förövrigt så longera jag Cox och sen var även Tösens ägare och hälsa på lite snabbt! Alltid lika trevligt! :D

Sov gott! Så hörs vi imorgon! :)

/Lovisa

Vinnaren är...

...Karoline som bloggar på http://karolinesliv.wordpress.com

Grattis till vinsten!!

Jag kontaktar dig via mail, så håll koll!

/Lovisa

Snart kommer vinnaren upp!

Ska skriva upp alla namn på lappar och sen dra vem som vinner! Så snart kommer vinnaren upp! Håll koll! :D


/Lovisa

Skolavslutning, men inte för mig!

Var på skolavslutning för min lilla syster ikväll, sista året på Kila skola! Hon blir stor, in till stan och börja 7:an, allt går så fort!
Jag själv slutar skolan på fredag, sista av alla i Sala kommun tror jag, men det är som vanligt ;) Har inte så mycket mer att skriva!

Jo, det är många som anmält sig till tävlingen, men som jag sa så presenteras vinnaren imorgon! Nu ska jag vila huvudet, har ont i det! Kanske ett tecken att man i alla fall har en hjärna! ;)

/Lovisa

Dagens aktivering av båda hästarna!

Tösen
Tömkörde henne idag runt Örnstugan! Hon är en pigg liten dam som blir rastlös så fort man gör halt, allt ska gå i 120 km! Jag trodde hon skulle vara lite tröttare än vad hon var då hon verkligen körde rally i gräshagen, men verkar ha blivit tvärtom! ;)
Tog ca 15 min att gå runt och hon vart lite anfådd i alla fall, så det förbättra väl konditionen lite! :)

Cox
Jag stod och borsta honom länge, hade i ögondroppar (då han har ögoninflammation) och tvätta rent några sår han har i anisktet! Vet dock inte var det kommer ifrån! Fläta hans man så att det som är så kort och står rätt upp ska lägga sig med det andra! Så nu ser han ut som pippi Långstrump ;)
Tömkörde även honom, men det vart med huvudlaget och sen gick jag efter vägen! Dels tömkörde jag där för att det ska hända lite mera, kan ju komma bilar osv. Meningen är att jag ska ha det på träningen nu i Juni, vi får se hur det går!
Han skötte sig exemplariskt, inget att klaga på! :)

/Lovisa

3 timmar kvar!

Nu är det 3 timmar kvar innan bloggtävlingen stänger! Så passa på att anmäla er här! --> http://stallbernhardsro.blogg.se/2012/may/bloggtavling.html

Kom igen nu!!!

/Lovisa

Trött...

Har legat och sovit ett tag, så ska strax gå ut i stallet! Ska först mocka och fixa allt sådant som hö, vatten och mat i hinkarna! Sen även försöka hinna tömköra båda någonstans så att dem får röra lite på benen även fast jag har ont i halsen! ;)

/Lovisa

Ont i halsen!

Min lilla syster har smittat mig antagligen, så har ont i halsen! Men ska till skolan imorgon i alla fall, Leija ska med då! Vi har en hund-dag med våran klass på sista sällskapsdjur kursen!
Hoppas att det går över fort, så att jag blir frisk snart! Vill inte vara sjuk! :(

/Lovisa

Imorgon!

Imorgon klockan 00:00 så avslutas bloggtävlingen http://stallbernhardsro.blogg.se/2012/may/bloggtavling.html
så passa på att anmäla er! Den som vinner presenteras på Tisdag den 12/6-12.


/Lovisa

Dagen på Strömsholm!

Linnéa kom vid 8 imorse och hämta mig! Då åkte vi mot Åkrahallen för att handla lunch till idag, vart en sallad + en baugette! Sen slank det även med ett kakpaket ;)

Vi var framme vid Strömsholm vid halv 10 tiden, gick in på området direkt och börja kolla på allt som fanns att shoppa! Titta runt vad jag skulle tänka mig och då såg jag att sövlarna Falsterbo hade kommit in, var tvungen att testa och dem satt som en smäck och var verkligen SUPERSKÖNA. Har aldrig orkat prova ett par ridstövlar förut så jag vart förvånad att jag kunde ha dem, alltid trott att jag hade för stora vader för fina stövlar ;) Men tydligen hade jag fel! :) 
Jag gick vidare utan att köpa stövlarna, då jag var tvungen om det var något annat som locka mer! Men tyvärr så var catago benskydden slut i dem färgerna jag ville ha! Så jag gick vidare och titta, men hitta inget som locka så värst mycket!

Vi gick fram och tillbaka mellan shopping-området och tävlingsbanorna, tog lite kort osv. Vid kvart i 1 gick vi till bilen och åt våran goda sallad! Jag sa även till Linnéa att jag skulle testa ridstövlarna en gång till och antagligen köpa dem!
När vi sedan hade ätit upp gick vi tillbaka till tävlingsområdet och titta först lite på 145 cm hoppningen, om jag inte minns fel! Fota även lite där, ni får bilderna imorgon! När vi smält maten så gick jag och prova stövlarna, dem är verkligen sjukt sköna!
Men när jag fick höra att det var 2:a sortering på dem och så fort dragkedjan vart vikt så gick den sönder, så efter att jag hört det bestämde jag mig för att inte köpe dem! Sen så kör ju jag och när det är tävling kommer dem ändå inte synas för jag har ju förkläde!
Kan ju erkänna att jag ångrar mig lite nu, men ska köpa ett par chaps istället senare!

När jag hade bestämt mig för att inte köpa dem så köpte jag ett par handskar för 79 kr och sen ett lika träns som jag har i svart fast i brunt denna gång för 298 kr. Ni får även bild på dem sakerna imorgon!

Det var det ända jag köpte i hästväg, men ändå ganska skönt att ha lite pengarna kvar! ;)

Vi kände oss klar på själva tävlingen och skulle ta bilen till Strömsholms sadelmakeri som ligger vid alla ridhus och stall! Dem brukar ha bra erbjudande där också, men när vi kom till parkeringen så var vi inparkerade mellan 2 bilar, så vi kune inte komma därifrån!
Vi gick till några funtionärer och dem kontakta några som skulle ropa ut i högtalarna att någon av dem 2 bilägarna som stod ivägen skulle flytta på sig så att vi kom ut! Men det tog närmare 2 timmar, jag var irriterad på människor som ärligt talat tänker med arslet när dem parkerar! Ursäkta ordspråket, men hur tänker folk när dem parkerar så här?
Foto: Höjden av otur är nådd, inparkerade mellan massa bilar!! Hur tänker vissa människor egentligen!

Så när vi äntligen kom ut så hade ju Strömsholms sadelmakeri stängt, så vi åkte till Donken och körde en drive thru. Det fick bli en cola och en Mc Flurry Daim! Det var gott kan jag lova!

Dagen var lyckad och det var uppehåll hela dagen, det tackar vi för! :)

/Lovisa

Strömsholm!!

Det är i alla fall uppehåll och solen börjar skina igenom molnen! Dem hade fått in Falsterbo stövlarna igen om dem var underbara så sitter och överväger om jag ska köpa dem! Men vi får se, det visar sig! ;)

/Lovisa


Regn...

Vart så klart regn när vi ska till Strömsholm! :( Men jag titta på en väderprognos och vid 11-12 tiden skulle det bli uppehåll i alla fall och sen skulle väl solen skina igenom! Hoppas det stämmer, det fr väl vara mulet bara det inte regnar säger jag!!

/Lovisa

Förlåt!!

Igår orka jag inte blogga om dem passen och idag har det vart stressigt då jag firat min kusin som tog studenten! Så bloggar imorgon kväll, när jag kommer hem från Strömsholm!

Nu ska jag sova så att jag får komma till Strömsholm någon gång! TAGGA STRÖMSHOLM!!

Hörs imorgon!

/Lovisa

Surt!

Såg att det var många som köpt Falsterbo stövlarna i Strömsholm på Skara Hästsport för bara 999kr, men nu var dem redan slutsålda! :( Men ah, sånt är livet!


/Lovisa

Väntar på Ebba!

Är ledig idag och imorgon, så vart långhelg denna vecka! Men i alla fall så står jag och väntar på Ebba uppe vid styrars!
Hon ska vara groom åt mig den 16-17 på träningen, så hon och även jag vill att hon ska vara med i alla fall en gång innan träningen och få se hur det går till!

/Lovisa


Gårdagens pass!

Longera Cox igår och han skötte sig helt okej, lite mer protester bara men annars gick det bra! Börja med att skritta fram som vanligt och sen fick han sedan trav igång i normalt tempo när vi hade gjort det i båda varv så fick han köra mellantrav för att få utlopp av sin energi!
Börja sedan med galoppen och han hade lite problem i höger, men avsluta sedan när han kunde hålla den galoppen 1 varv! I vänster tyckte han att han kunde testa mig och börja krångla lite, men jag blir inte irreterad så mycket längre i longeringen på honom så jag sa bara åt honom att sluta och sedan visa ut han på volten!

/Lovisa

Strömsholms tävlingarna!!!

3:e året gillt blir det för mig och Linnéa att åka dit! Jag bara älskar det, jag skulle lätt kunna bo i Strömsholm så fin omgivning! Men nog pratat om det, jag och Linnéa åker dit på Lördag och tittar och shopping för min del! Ska försöka hålla i mina pengar om det går vill säga! Förra året handla jag upp 2600 kr, men jag använder allt!!

Förr om åren så har jag och Linnéa bott kvar för att vara där alla dagar, men nu så blir det bara en dag! Lite tråkigt men bättre än inget! Första året bodde vi på markenteriet och förra året hos Linnéas moster, var skönt med en liten mini-semster då från sina egna hästar och drömma sig bort ett tag! Skulle vilja dit på Söndagen också för att se lag-SM, men har dock ingen skjuts! :(

Jag längtar tills på Lördag, jag vill uppleva känslan igen! TAGGA STRÖMSHOLM!


/Lovisa

Lite kort om dagen!

Var i skolan idag till halv 12 då jag åkte hem för att hovslagaren skulle komma till Cox och Tösen! Det gick super, Cox fick nya skor runt om och Tösen vart verkad!
Gjorde sedan stallet och även det gick väl bra, även fast man önskar slippa det!
Snäll som jag är så hjälpte jag pappa att flytta hans fårskallar, jag kan inte säga att jag hatar fåren. Men det skulle vara så mycket skönare om dem inte fanns...

Cox fick vila pga att hovlslagaren var här och Tösen börja jag longera lite lätt men sen såg jag att hon halta på vänster bak lite lätt! Jag tror att antingen tog hovslagaren lite, lite för mycket men annars tror jag att det kan vara en lätt stukning efter att hon snubbla! Så jag tog in henne direkt.
Imorgon ska Cox köras och om Tösen ser ut att vara okej så går jag en promenad eller tömkör efter vägen lite lätt!

/Lovisa

På väg hem

Sitter just nu på bussen på väg hem för att ta in hästarna innan hovslagaren kommer!

Hörs senare! :)

/Lovisa


Kort vecka!

Ska bli superskönt att bara gå imorgon med och sen ledig resten av veckan! Sen är det bara en vecka kvar efter det! ;)
Men imorgon går jag till halv 12, då hovslagren kommer till båda hästarna! Så måste åke hem då, men det gör inget för mig! :)
Sedan är det ju nationaldagen på onsdag och sen är vi komplediga torsdag och fredag för att vi fick jobba på Ösbydagen och sen vill dem väl inte ha oss där när 3:orna tar studenten!

Så ska göra lite tidsinställda imorgon som kommer upp lite då och då!



/Lovisa

Longering - Cox!

Som ni kanske förstod så körde jag inte Cox, utan jag longera honom också! Han var rätt så lugn för att ha vilat i x antal dagar!

Börja med att låta honom skritta fram i en ganska så högt tempo, så att han börja flåsa lite lätt! Övergick sedan till trav och han lyssna bra, inget att klaga på mer än att han gina lite på volten!
Så jag fortsatte till galoppen och han vart lite halvt galen, men han kunde galoppera någorlunda fint i höger, ja ni läste rätt! Han fatta den galoppen på en gång, men kunde inte hålla den på det tvära delen av volten på dem första försöken, men sen så kunde han göra det ett varv så avsluta höger galoppen där!
Bytte sedan varv för att galoppera lite i vänster och han galopperar ju, men han kan bli så mycket finare i vänster!

Några gånger när det vart slängtrav när han sakta av självmant i galoppen så trodde jag att han var en liten arab! Han lyfte svansen lite lätt och höjde huvudet, min lilla tokhäst!

Det kändes absolut jätte bra och det var verkligen en liten chock att han kunde hålla galoppen i höger!


Gammal bild!

/Lovisa

Dagens pass - Tösen.

Ny vecka och nya möjlighter! Lite mer än en vecka kvar i skolan, underbart!

Hade tänkt att tömköra, men det var näst intill svart på himmlen och meterologerna hade "spått" åska så det fick bli longering framför stallet! Jag vet faktiskt inte om hon blivit longerad förut men hon skötte sig super för att vara kanske första gången någonsin!
Hon ville gärna dra sig inåt mitten till mig några ggr och sen även övergå till trav emellanåt, men jag visa bara ut henne och när hon börja trava så sakta jag av henne och börja om igen i skritt!
Efter ett tag så la jag in lite trav och hon lyssna bra!

Helt klart nöjd med detta pass, sen att det börja regna i slutet är det inget man kan göra åt! ;)

/Lovisa

Ska bli ändring...

Nu ska det bli ändring på bloggandet och aktivering utav hästarna! Imorgon ska jag börja om på nytt, Cox ska köras och jag ska testa att tömköra Tösen!
Jag hade ju skrivit upp ca 4 veckors promenader, men blir lite ändring på det! Så börjar tömköra nu (inget hårt arbete) för sedan skulle hennes ägare komma och hjälpa till första gången jag sätter på kärran och ska köra!

Igår hade jag tänkt köra men det regna hela dagen och hästarna var näst intill dyg sura så tog in dem vid 2 och så fick dem stå inne resten av dagen med mysiga fleéce-täcken!
Och idag blir det inte heller körning, jag håller på att plugga och sen väntar det att fixa stallet!

Nu vet ni hur det ligger till så hörs vi antingen ikväll eller imorgon! :D

/Lovisa

Linnéa här!

Hej på er alla! Hur mår ni? Hoppas att allt är bra. Ni har ju inte hört av mig på ett tag men jag tror ni förstår varför.

Tänkte iallafall bara berätta att jag har skrivit ner lite känslor på min förra blogg - lolamarie.blogg.se, för er som vill titta in där (vet att några undrar). Jag kommer senare, när jag orkar, berätta om hur Lola har det och mer om hennes nya hem samt vårat sista ridpass. Så om ni känner för att läsa ett deprimerande inlägg så kan ni alltså göra det där. Annars så skulle jag hålla mig till denna blogg och följa Lovisas vardag. Det kan jag säga er, är lite mer uppmuntrande. Jag mår inte så bra för tillfället nämligen. Jag försöker visa annat, men innerst inne är jag jävligt sårad vilket alla som sålt sin bästa vän kan förstå.

Aja, var väl det jag tänkte säga. Kommer alltså inte skriva mer här så för er som inte fortsätter läsa på min andra blogg - Tack för mig!

/ Linnéa


9 dagar kvar!

NI GLÖMMER VÄL INTE BLOGGTÄVLINGEN HÄR PÅ BLOGGEN!!! DET ÄR 9 DAGAR KVAR TILLS DEN AVSLUTAS.
HÄR ÄR LÄNKEN TILL TÄVLINGEN ----> http://stallbernhardsro.blogg.se/2012/may/bloggtavling.html

KOM IGEN NU OCH TA CHANSEN!!




/Lovisa

Omotiverad!

Jag tror jag är omotiverad till allt just nu! Skola, hästarna ah näst intill allt!

Det var länge sen jag kände så, men nu när det börjar närma sig sommarlov och man har massa uppgifter kvar som måste göras för att få betyg då tappar man lusten!
En sak till att jag är omotiverad till att köra och hålla på med hästarna är nog att jag är ensam i stallet, det har verkligen blivit TOMT! Förut så kunde vi ta en tur ihop när det kändes som sämst, men nu så tänker jag för mig själv jag tar det imorgon och så fortsätter det...

Men idag får båda hästarna vila jag är trött och ska försöka göra klart några till uppgifter, har flera i engelskan och 2 i Biologin! Men det hinner nog bli mer till nästa vecka... vet inte riktigt hur lärarna tänker att lägga prov osv. sista veckorna, spelar ingen roll vad det är för lov så är det jämnt stressigt före loven!

Imorgon ska jag köra Cox och Tösen ska promenars, ska även göra om hennes igångsättning! Men återkommer till det!

Nu ska jag snart "kämpa" mig ut till stallet och mocka, fixa det där j*vla hö osv. Ska även försöka hitta tillbaka min motivtion som gömmer sig någonstans!

/Lovisa

RSS 2.0