Plugg!

Jag har inte tid att blogga för massa plugg återkommer i helgen någon gång!

/Lovisa

Onsdag!

God Morgon! Jag sitter just nu på stationen och väntar på Ebba och bussen.
Går egentligen till 10 i 2 idag, men jag stannar kvar till halv 4 och pluggar, ni ska se min hög med rester i Engelskan och även i vissa andra ämnen!

När jag kommer hem är det snabbt ut i stallet och fixa där, båda hästarna får vila idag för att jag ska till Västerås! :)

Hörs senare!

/Lovisa


Gårdagens aktivering - Tösen!

Nu har hennes 4 veckors igångsättning med promenader börjat! Och det känns bra att komma igång och få ta sig an utmaningen med henne!

Men i alla fall så gick jag efter Finntorpsvägen fram till Finntorpet och vände! Hon är absolut inte rädd för något vid tillfället, hon vet vad hon vill och ska bara fram! Hade egentligen tänkt gått förbi bondgården med kossorna, men tydligen var slaktbilen där så vände! Onödigt att hon ska bli skrämd för det, så får ta det någon annan dag!

Men hon är ju stark så hade med mig ett spö (absolut inte för att slå) utan jag hade det för att peta lite på henne när hon t.ex. drog så skulle hon gå bakom mig och när hon hade gått där ett tag fick hon gå fram och gå bredvid sidan på mig.
Men så fort hon drog så fick hon gå bakom igen! Gjorde även lite halter här och var, men jag tror inte hon har fattat vad det är bra för ;) Det är väl det att hon har stått ganska så länge och ingen har ställt krav på henne så hon blir lite tjurig på mig! Men hon gör absolut inget illa, utan hon drar ihop överläppen och gnuggar den mot min hand eller i luften och har öronen lite halft bakåt, hon är söt! ;)

/Lovisa

Gårdagens körpass!

Körde som vanligt runt gruvan, men tog även in Bulins väg så lite omväxling! Men börja på vita vägen och han samla ihop sig bra i skritten så öka på skritten och sen satt igång i trav! Han vart lite hängande i handen så jag gjorde halt och börja sedan om med skritt och sedan börja vi trava igen och det vart faktiskt riktigt bra!

När vi kom ut på vägen upp till Christina Schaktet så kunde han samla ihop sig fint och var inte alls hängande i handen! Ville jobba igenom honom lite till så gick in på gruvans parkering framför receptionen, men då kom det 2 bilar var av en var en husbil så det var bara att flytta på sig!
Så istället gick jag ner Bulins väg och där blir han alltid lite hängig och dragig så jag gjorde lite halter osv för att få honom "normal" igen och det lyckas jag med! :D

Jag är helt klart nöjd med detta pass!

/Lovisa

Förlåt för dålig update!

Jag skäms! Jag har inte bloggat "riktigt" på någon dag nu och det är inte okej!
Men hur ska jag kunna förbättra mig är frågan! Nej, men det tar ca 1 timme extra i stallet nu med Tösen + att jag har massor med läxor att ta igen, mest i engelskan och det är mitt värts ämne!

Men det är ca 2 veckor kvar i skolan och jag vill i alla fall få godkänt i engelskan så det kommer kanske inte bli så mycket uppdatering men ska i alla fall försöka uppdatera mer än nu!

I helgen kanske jag  även kan ta mig tid att göra en provisorisk design så länge, men jag lovar inget!

/Lovisa

Gårdagens körpass!

Var med Linnéa igår och då hann jag inte blogga, så gör det nu istället!

Vi börja med att ta vita vägen och han var stark, men inte lika som han brukar han kunde söka sig neråt ibörjan! Efter vita vägen så brydde jag mig inte så mkt om formen utan lät han galoppera ett tag och sen när vi kom upp till Christina Schaktet så fick Linnéa ta över! Hon bestämde att vi skulle ta en glass vid receptionen så åkte upp där och så satt vi på bänkarna och åt dem, Cox stod bredvid snällt och tiggde galss!

Vi fortsatte ner över Bronäs och in genom skogen bakom gruvan och det var bra för då fick han lyfta på hovarna, sen är det en jätte bra galoppväg där så galoppera fram och tillbaka en gång! Fortsätte sedan vidare hem efter cykelbanan!

Jag kan säga att det var nog bland den slappaste kör-rundan för Cox någonsin, men han behöver väl ha det ibland också! ;)

/Lovisa

Upptagen!

Har inte hunnit blogga så mycket alls idag, 1 inlägg som inte ens var roligt att läsa bara som en påminelse! Men jag har vart med Linnéa idag så ägna tiden med henne och beställde biljetter till STRÖMSHOLM den 9 juni åker vi!! 3:e året gillt! :D
Vi körde även, men jag berättar mer imorgon! För nu ska jag försöka hålla mig vaken till Loreen ska sjunga!

/Lovisa

Ni glömmer väl inte!?

Att anmäla er till bloggtävlingen HÄR. Den avslutas den 10/6 så kom igen!



/Lovisa

Åka och hämta Leija!

Leija som är våran hund som dem flesta kanske vet! Men natten till Onsdag så kräktes hon och mådde inte så värst bra så vi beslutade att åka till Strömsholm. Dem kunde inte hitta något fel då, mer än att hon fått en allergisk reaktion av något! Så vi fick åka hem igen och hon var ju inte helt bra, hon kräktes lite och var fortfarande hängig! Men veterinären sa att det skulle ta några dagar så vi skulle bara vänta eller åka in om det vart sämre igen och det vart det!
Igår före 10 någon gång börja hon kräkas och hade fått diarée så mamma och pappa åkte in med henne, dem var där vid halv 11 kanske och kom inte hem förrens vid 9 utan Leija! Dem ville ha henne kvar då dem tyckte hjärtat slog för långsamt, det kunde bero på att hon hade någon sorts magsjuka och hjärtat orka väl inte med alla kräkningar!

Men idag vid halv 4 ska vi hämta hem henne och dem tror hon är en allergisk hund, men dem vet inte riktigt mot vad än vad det lät som! :( Vill inte ha en allergisk hund, tänk om hon är allergisk mot damm eller liknande då vet jag inte vad som händer! :(

Jag måste hinna göra något med Cox om det blir tömkörning eller vanlig körning visar sig senare!


Min lilla tokfia!

/Lovisa

Härlig Fredag!

Jag fixa så jag slapp svenskan idag, vi har egentligen grupp-arbete men ingen i min grupp kommer på svenskan då dem är lediga så då slapp jag med!! Inget jag klagar över precis då det är så pass varmt och skönt!! :D

När jag kommer hem blir det att ge hästarna lunch-hö och sen lägga sig på studsmattan i en timme och SOLA!! Jag blir aldrig brun men om jag börjar nu så kanske jag får lite färg till mitten av sommaren ;)

Nej, rörigt inlägg men nu vet ni hur det ligger till! Sen ska jag även hinna köra Cox och gå promenad med Tösen innan vi har städkväll efter våran väg! :)

Ha en fortsatt bra solig fredag så hörs vi senare :)

/Lovisa


Dagens pass!

Känns som om jag bara bloggar om dagens pass, måste börja skriva lite intressnta inlägg snart tror jag! Även statestiken har gått ner igen :(

Men om jag ska berätta om dagens pass var han stark och stel ibörjan! Fick göra halter och tempoväxlingar och det gick helt okej! Vägen upp till Christina schaktet börja han söka sig neråt i traven, men var fortfarande stark så jag var inte helt nöjd! Så jag tog några varv inne på parkeringen för att få honom avslappnad, traven var okej i början sen la jag in galopp och i höger vart det kors-galopp och sprinng galopp. Så då stressa han upp sig själv så la av när han fick till en normal höger galopp!
Trava sedan av och han vart riktigt fin, om jag ska klaga på något så kunde han vart lite mer avslappnad och inte lika stark! :)
När jag sedan skritta av sedan ställde jag honom åt båda hållen och sen fick han långa tömmar och sträcka ur ryggen! :)

/Lovisa

Testa!!


/Lovisa

Tösens planering!

Jag har ju inte skrivit hur jag ska lägga upp Tösens planering så tänkte dra det så kort som möjligt!
Hon är ju som sagt en "gamal" travare och har stått i ca 1 eller 2 år, ska inte säga exakt hur länge hon stått! Meningen var att hon skulle bli avels ponny men då hon inte trivs att bara stå så fick hon komma till oss, och ska sättas igång!
Men jag har ju inte brottom att få igång henne, för Cox är nummer 1!! ;) Men jag ska ju börja skola om henne, men det kommer ju som sagt ta ett tag och jag prioriterar det efter Cox och lite efter skolan ;)

Men Tösens första 4 veckor nu ska se ut så här:
1:a Veckan - 3 promenader
2:a Veckan - 4 promenader
3:e Veckan - 5 proemader med inslag av trav!
4:e Veckan - 5 promenader med inslag av trav och backklättring!

Jag vill inte gå för snabbt fram så tänker tillbringa dem här veckorna åt promenader/ springning och klättring i backar! Vill få upp flåset på henne så att hennes kondition börjar stärkas upp igen!!

Just nu har hon ganska långa hovar, men hovslagaren kommer den 5/6 men fram tills dess ska jag gå promenader som det står på schemat!! ;)

Återkommer sen med vad som händer efter dem där veckorna!
Denna veckors planering gäller från och med nästa vecka!


/Lovisa

Cox aktivering!

Möte idag i Örnstugan så vi gick en rask promenad med inslag med löpning på vissa ställen! Sjukt varmt var det i alla fall, men ska inte klaga jag älskar detta väder!! :D
Men Cox var slö och jag fick dra fram han, men när jag börja springa så ville han tävla så då vart det lite mer fart! Men skritten var hemsk! ;)

Power walken tog ca 40 min om man inte går fort eller springer lite så tar det ca 50-60 min så ja. Men jag skynda faktiskt då jag skulle på möte så det var väl ett av skälen att det gick så pass fort!

Han börjar bli lite tjock igen, men det ska det bli ändring på!

/Lovisa

Som ni säkert gissat...

... så har båda fått vila! Kom hem vid lite före 9 och då var det bara att packa hö, mocka osv! Så imorgon kör jag Cox och går en promenad med Tösen, hoppas bara inte det blir åska eller dåligt väder!

/Lovisa

Strömsholms djursjukhus!

Jag hade ju hoppats på att inget förhinder skulle komma så att jag skulle kunnat kört idag med och hela veckan! Men med min vanliga otur nu på sista tiden så vart det inte att jag kunnat kört idag!

Leija hade tydligen spytt hela natten och när jag kom hem idag så var hon svullen i ansikte och framben, så nu har vi vart på Strömsholm i ca 5 och 1/2 timme! Fått vänta på att få komma in bara i rummet i ca 3-4 timmar :( Och nu sitter vi och väntar på svar på röntgen! Hoppas att det ser bra ut och att vi får åka hem snart! :)

/Lovisa


Tösens aktivering 21/5

Idag gick jag och mamma med Tösen runt gruvan! Hon var verkligen inte rädd för något och verkligen cool i sig själv, det var som att gå som en duracell-kanin hon var verkligen framåt och vill utforska nya saker!
Gick upp mot Styrars först för att sedan gå upp mot Gruvan och sen ner över stenhavet och vita vägen och hem! Jag trodde hon skulle snubbla fram (inte illa mot travare, men dem bruka snubbla), då dem är vana att gå på jämnt underlag! Men hon lyfte verkligen på hovarna och hon snubbla inte en gång, whioho!

Det märks att hon tyrs sig till den som leder henne då hon verkligen vill gå tryckt mot en, lite drygt emellan åt! Men ändå lite mysigt att hon gillar en! ;)

Ny bild från igår! :)

/Lovisa

Dagens körning!

Äntligen säger jag! Nu hoppas jag att inget inträffar som gör att jag inte kan köra denna vecka heller! Förr,förra veckan så hade jag ingen motivation då jag kände att jag var tvungen att ta en pause! Sen förra veckan så vart jag ju sjuk så körde bara Måndag och Tisdag. Så nu hoppas jag att denna vecka blir bra med akitvering för Cox!

Om jag ska berätta lite om dagens pass så körde jag som vanligt runt gruvan! Han var lite starkare igen, så vart mycket halter och igångsättningar! Efter en hel del halter, mest vart det när jag skritta så vart traven riktigt fin tillslut! Han kunde gå i en helt okej stadig form och det är jag nöjd med efter såhär många dagars vila!

När jag sedan skritta av så flytta jag honom i sidled och även formen där vart jag nöjd med! Så det var ett helt okej pass!
Sen var det bara ett STORT + att det var ca 20`C i skuggan, så körde i t-shirt så det var verkligen summer feelings :D

Ny bild från igår! ;)

/Lovisa

BLOGGTÄVLING!

Nu har jag fått chansen att ha en bloggtävling i samarbete med Tail By T!
Det ni tävlar om är antingen ett tagelarmband i modellerna classic, classic med namnskylt eller love! Eller varför inte välja ett bettarmband i färgen svart eller lila. För att se modellerna i bild så gå in på tail.se
Jag har själv velat köpt ett sådant här armband, så jag tycker ni ska ta chansen!

För att vara med i denna tävling så ska dessa instruktioner följas:

1. Lägg ut bilden här nedan på din blogg/facebook/bilddagbok.

2. Länka till denna här bloggen och till www.tail.se .

3. Om du har facebook gå in och gilla sidan http://www.facebook.com/tagelarmband

4. Lämna en kommentar här under där det står att du medverkat i tävlingen och länken till inlägget eller där ni lagt ut bilden! Glöm INTE att skriva eran mailadress och namn!

Så! Enklare kan det inte bli så sätt igång och va med du också! :)






*Tail By T står för frakten med vadderat kuvert när armbandet är klart, vinnaren får stå för frakten när ni skickar in taglet!

Tävlingen avslutas Söndagen den 10/6-12 Lycka till! :)

/Lovisa




Dags för ny design!

Ska ta lite nya kort på Cox och Tösen någon dag så att jag kan knåpa ihop någon ny design! Känns som det behövs, dels för att Linnéa har sålt Lola och sen för att jag har tröttnat på nuvarande designen!

/Lovisa

Kommer bli tomt...

...stallet kommer aldrig bli sig likt! Jag vet inte riktigt hur många år Linnéa har stått nu i Stall Bernhardsro, men många med minst lika många hästar som man behövt ta farväl av :( Lika jobbigt varje gång! Man har trott flera gånger att Linnéa ska få sluta med det hon älska för olika saker, men hon har fått ha kvar sin älskade Lola då det var henne det handla om dem gångerna! Men nu var det på allvar och hon hade även bestämt det själv, men dett är svårt att förstå + att det kommer bli tomt!

Ingen som man kan rida ut med och få så många minnen med igen, vi har många roliga och en del tråkiga minnen! Men jag tror jag kommer ihåg alla näst intill!
Det kommer vara tyst när man går ut i stallet och om det var det när man kom ut så hade hon antagligen kommit under den tiden man mockat eller fixat resten av stallet! Så det var väldigt sällan man inte träffa på varandra, men nu kommer det i alla fall inte hända varje dag eller veckor! :(

Lola var också speciell på sitt sätt, alla smeknamn hon fått stå ut med som te.x älgen, tjockis osv. Ingen mer Lola att säga ifrån åt när hon sprang och skulle jaga bort Cox i hagen, eller varje gång hon drog öronen bakåt när man gick förbi med Cox i stallet! Kommer aldrig upplevas mer med lilla Lolis mer! 

Sitter här och försöker hålla tillbaka tårarna, men det är svårt! Men jag ska se till att vi inte tappar kontakten, för dem minnena vi har tillsammans går inte att glömma så lätt! :)

Den sommaren när vi åt brago kex på studsmattan, vi måste näst intill ätit 30 paket den sommaren och mamma vart tokig!!
Eller den gången Cox skena och du höll på att dö av skratt!
Eller våra/mina galna shoppingturer i både Globen och Srömsholm, vi kör 3 året gillt i år!
Ja, om jag skulle ta upp alla minnen så skulle detta inlägg bli ännu längre än vad det blir nu! ;) Så dem här minnena får räcka, för dem andra vet näst intill bara vi!

Nu ska jag inte skriva längre, så här kommer lite bilder istället!

Nästan ett år sen, men känns som igår! Tokisarna!


Känns också som igår!


Ja,vad säger man ;)


Avlsutar med denna bild!! <3

Hoppas ni orka läsa och kände att jag behövde få ut detta!


/Lovisa

God dag!

Lördag idag fast det känns som Söndag eller liknande! Lola har åkt nu och det vart lite tårar som alltid, lika jobbigt varje gång!Tog även lite kort, har en liten plan om dem sen! Men mer om det någon annan dag! ;)

Jag har ju som sagt haft ont i magen några dagar nu, men idag när träningen egentligen skulle vara så är det helt okej! Men nu är det försent och det är nog lika bra att jag vilar hela helgen och så tar jag tag i hästarna på Måndag!
Så nu vet ni hur det ligger till!

/Lovisa

Jag lovar dig, att någon dag, så ska det bli du och jag igen.





















/ Linnéa

Sista kvällen..

Har haft en rolig dag men en vän och jag tror jag behövde det om jag ska vara ärlig. Har förnyat mitt pass också. Ska nämligen åka iväg i två veckor nu i juni. Tror jag kan behöva det och bara glömma allt här hemma faktiskt!

Nu ska jag iallafall åka upp till stallet och påbörja min allra sista stallkväll med Lola. Jag ska spendera hela kvällen där och tänker inte stressa för något. Vill spendera så mycket tid med henne som möjligt nu för imorgon kl. 09.30 rullar släpet ifrån stallplanen med Lola i och kommer hem tomt igen..

Jag vet inte hur mycket mer jag bloggar nu den här helgen men jag tror ni förstår varför. Tänkte iallafall göra ett tidsinställt till imorgon. Med MYCKET känslor..

C ya!
/ Linnéa

Träningen avbokad!

Jag verkligen hatar detta!!! Jag har ju inte skrivit om dagens pass osv på bloggen på 3 dagar, det är för att jag har blivit sjuk! Har haft jätte ont i magen och imorse vid halv 5 vakna jag av att jag hade världens huvudvärk!!

Så mina dubbla körpass imorgon blir avbokade, men dock måste jag betala för dem ändå över 700 då det var dubbla imorgon så det är lite surt :(

Men det värsta är om jag mår mycket bättre imorgon så kommer jag få spader på detta!! Men får sikta in mig på körhelgen den 16-17 juni och då har jag förhoppningsvis min nya kärra!

/Lovisa

Stormtösen-Tösen!

Som jag har skrivit tidigare så har vi lånat en till ponny, det var det jag och familjen var och titta på när jag la upp bilder på skyltar mot Heby!

Ponnyn har faktiskt ett namn och det är Stormtösen men kallas Tösen! Hon är ett  shettis sto född 2000 och är en "gamal" travare efter:


Färgen på henne är brunskimmel och hon går inom gränsen i mankhöjd 106 cm mäter hon!

För att berätta lite mer om henne så kommer hon från Vittinge och vi ska låna henne ett tag framöver då Lola säljs och hästar får ju inte gå själv och Cox vill ju ha sällskap! Så du har vi fått chansen att låna lilla Tösen.

Meningen är att jag ska sätta igång henne och försöka skola om henne till att köra klassikst men vi får se! Dem närmaste veckorna ska jag i alla fall tömköra och se hur hon beteér sig!

Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva om henne så visar lite bilder istället så får jag väl berätta mer efterhand i andra inlägg om jag kommer på något mer! 




Ska försöka ta mer bilder någon annan dag, men nu ser ni hur hon ser ut!

Ps. ska raka henne nästa helg! Ds.

/Lovisa

I will never forget you my friend..


/ Linnéa

Vila igår

Igår fick Lola vila. Var verkligen sjukt trött när jag var där + att en ny liten tös kom till stallet igår så kände att jag bara skulle bli i vägen. Tror Lovisa kommer berätta mer ingående om det senare dock! ;)

Idag därimot så blir det till att PACKA, TVÄTTA, SMÖRJA osv osv inför Lördag. Är inte ett dugg sugen på det då jag vaknade med dundrande huvudvärk. Dessutom så ska jag rida Lola, vet dock inte vart ännu men vill rida. Vill rida någonstans där jag inte ridit på länge och där vi kan bara mysa och ha kul ihop. Vill även ta lite bilder på henne och mig idag eller imorgon. Låter så sorgligt att skriva att jag vill ha ett par allra sista kort på oss.. men så är det ju.

Nej, dags att sätta fart om jag ska hinna med allting! Blir en låång dag i stallet idag känner jag på mig! Dock inte mig emot då jag ska ta vara på varje litet hö-strå som ska packas, eller varje bajsplutt i boxen som ska mockas ut. Jag har två dagar kvar och dom tänker jag fan ta vara på också!

/ Linnéa

Ny häst i stallet!

Ja, ni läste rätt! En ny liten ponny kom till Stall Bernhardsro idag! Orkar tyvärr inte berätta nu, ni får veta mer imorgon!

/Lovisa

Gårdagens utekörning 15/5-12

Vart körning som det stod på veckoplaneringen! Jag trodde han skulle vara crazy men han var faktiskt helt okej att köra!
Jag koncentrera mig bara på skritten och traven så jag ägna ca 20 min åt skritt och han vart så fin där! Jag var tvungen att lägga in några halter här och var, men annars var han fin och jobba på bra! Börja sedan trava och så fort jag kände tendens att han drog så gjorde jag halt och vänta på att han skulle slappna av i nacken! När han väl gjorde det berömde jag och sedan skritta några steg för att sedan fortsätta i trav. Det gör jag för att det inte ska bli ett sådant ryck från halt till trav!

Han vart riktigt fin i traven och han höll faktiskt formen igår också det det var ett STORT +!!
Sedan när jag skritta av så flytta jag honom i sidled över vägen för att få honom ännu mer lösgjord och det lyckas jag med!


/Lovisa

Kvällstankar..

Då var det Tisdag.. och bara 4 dagar kvar tills Lördag. Hur ska jag klara detta? Helt ärligt.. Jag har ingen aning.

Ibland känns det inte riktigt som att jag har fattat det ännu.. att från och med Lördag så är jag inte längre hästägare? Eller att från och med Lördag så mister jag min allra bästa vän? HELT sjukt om jag får säga det själv. Jag sitter här och funderar just nu. Det känns som om att jag kommer vakna upp på Söndag morgon och åka iväg till stallet som vilken dag som helst. Men att sedan inse, att juste! Jag har ingen häst, ingen hobby, ingen bästa vän. Jag har inget!

När jag lämnar över det blåa grimskaftet så kommer inte längre den mörkbruna, vackra, lite knäppa men underbara hästen vara min längre. Läste lite i köpesavtalet och så fort hästen sätter ut sin ena hov, från transporten på den nya ägarens mark så är den inte längre min. När jag läste den meningen så högg det till i hjärtat, rent ut sagt! Även om jag vet att Lola kommer till ett superbra hem och att den nya ägaren är supergullig och erbjuder ett livslångt hem så är det jävligt jobbigt och INGEN, absolut INGEN kommer veta hur den känslan känns för mig när jag åker därifrån, med ett tomt släp bakom mig. Fyfan..

Jag försöker att blicka tillbaka till den dagen när jag fick Lola. Eller rättare sagt, tog henne på foder. Hur hon klev ur transporten, nyfriserad och blank. Hon hade sitt fina, gråa fleecetäcke och en nysmord lädergrimma på sig. Jag kommer ihåg hur fin jag tyckte hon var då och hur lycklig jag var! Att veta att jag förmodligen aldrig kommer få känna den upplevelsen igen med Lola är svårt att inse. Lola har funnits där för mig, i vått och torrt. I alla lägen. Jag har varit både arg, ledsen och glad när jag ridit henne. Jag har gråtit och skrattat på hennes rygg. Jag har verkligen upplevt varje känsla som går att uppleva på hennes rygg. Vi har haft de mest underbara stunder tillsammans, men även de allra jobbigaste..

Så för att sammanfatta allt så kommer ingen någonsin förstå det jag och Lola har tillsammans. Många känner säkert samma sak med sin häst/ponny men jag vet att det jag och Lola har kommer jag aldrig uppleva med någon annan häst. Hon har satt allt för djupa spår i mig för att jag ska kunna lämna mig ifrån henne så lätt. Men trots allt detta kan jag inte sluta le. Le och blicka tillbaka på alla underbara minnen vi har skapat hon och jag. Jag kommer ihåg den minsta, lilla detalj vi har upplevt tillsammans och jag är stolt över varenda en utav dom. Så nu på Lördag har jag bestämt mig för, att om det är rätt väder såklart, lämna över Lola i hennes gråa fleecetäcke och i en nysmord lädergrimma och ge den nya ägaren det jag fått uppleva i lite över 3 år nu.. Lycka!


Jag kommer aldrig glömma allt du gjort för mig. Aldrig någonsin..

/ Linnéa

Gårdagens tömkörning!

Tömkörde igår vid gruvan, fast jag gick upp över stenhavet! Det vart väl inte så mycket att gå iform utan jag hade mest jämnt på att se till att få honom lugn då han var pigg och så blåset det! Inte den bästa kombinationen efter 5 dagars vila!
Körde lite klättring i backe och det gick bra, man ser hur ryggmusklerna jobbar på!

/Lovisa

Bloggtävling på ge!

Säger inte så mycket mer nu, men denna tävling kommer bli bra! Jag själv skulle vilja ha denna sak, absolut! Tävlingen kommer upp nästa vecka någon gång, så håll koll här!

/Lovisa

Veckoplanering Cox v.20

Måndag: Tömköra med nya huvudlaget!
Tisdag: Köra, känna på hur han känns i trav och skritt.
Onsdag: Köra, öva kommandon!
Torsdag: Tömköra med nya huvudlaget!
Fredag: Köra, "känna" igenom sidorna och lösgjordheten lite lätt!
Lördag: 2 träningspass för Mia på SORF!
Söndag: Promenad!

Jag brukar annars köra ett pass dagen efter träning, men nu blir det 2 pass på Lördag antagligen ett dressyr- och ett precision pass! Så då får det bli promenad och sträcka ut lite!
Sen att jag lagt in 2 tömkörningspass är att på Lördag ska jag koppla på kärran också när han har huvudlaget på så då vill jag att han ska ha gått lite med det innan!

Nu ska jag hålla denna planering för han kan inte hålla på att vila som han gjorde förra veckan och från och med Fredag gäller det att jag planerar, ni kommer att få veta varför i veckan!

/Lovisa



Helgen och morgondagen!

Helgen har vart jobbig men roligt, först i Lördags så jobba jag på Ösby-dagen och var då tvungen att gå upp 06:15 så vanlig "skol-tid" vart det då!
Sen idag så var jag ju med på vall-hunds kurs och det var ju också roligt, men ännu en tidig morgon så lika tid som igår och sen vara ute hela tiden så det tar på krafterna!
Så det vart ingen sovmorgon denna helg alls, men får tänka att det är kortvecka nästa vecka går bara Måndag, Tisdag och Onsdag!
För att skriva om Cox som denna blogg egentligen handlar om så fick han vila idag, men han fick en behövlig ryktning i hagen och han stod stilla och njöt hela tiden! Körde även lite "frihetsdressyr" som att han skulle trava efter mig när jag sprang och vände när jag vände osv! Han fick morotsbitar som belöning ;)

Imorgon ska jag köra och känna om det har blivit någon bättre efter vilan. Jag HOPPAS!!! Jag vill att han blir som han var innan vi bytte sele!
Denna vecka måste jag även lägga in tömkörning med nya huvudlaget då jag har dubbla körpass på Lördag!


/Lovisa

Dagens ridpass!

Red faktiskt över till Hyttskogen idag! Det var ett jäkligt bra tag sedan så kände att det var dags. Måste ju ta tillfälle till att rida där man inte ridit på ett bra tag nu när det bara är en vecka kvar.. 

Vi satsade iallafall bara på att ha kul och det hade vi också! Det blev en hel del galopp faktiskt och mycket träning i backe. Finns ju motionsspår där inne i skogen som är väldigt backiga. Där finns det en slinga jag brukar skritta och jäääklar vad Lola flåsar, haha. Supernyttig träning med andra ord! ;)

Men hade faktiskt en baktanke med att ut och dra på lite i galopp och det var att hon skulle länga ut ryggmusklerna ordentligt. Jag har nämligen tyckt det varit lite svårt att få henne i en lägre form den senaste tiden och att endast rida i hög form tror jag inte är så bra så därför valde jag att få henne sträcka ut ryggen ordentligt idag! 

Nej men det var ett riktigt mysigt pass faktiskt! Hoppas på fler sådana i veckan som kommer! :)


Färsk bild från idag..

/ Linnéa

Hit ska Lola flytta..

Tänkte nu berätta lite om vart Lola kommer befinna sig från och med Lördag. Vill egentligen inte ens tänka på det men tänkte iallafall berätta lite om det..

Lola är nämligen såld till en supertrevlig kvinna i 30-40års åldern. Hon har själv en ridtravare men den är nu 23år och ska pensioneras så hon letade efter en ny kompis att rida och ta hand om. Hon rider mest ut i skogen och tränar dressyr lite då och då för rolighetens skull. Alltså ingen tävlingsmänniska! Hon ville ha en mysig häst att trivas med och utvecklas lite med helt enkelt. 

Anledningen till att jag valde att sälja Lola till henne var för att Lola snart fyller hela 15 år. Så jag menar, lets face it.. hon är inte purung längre och därför satsar jag hellre på att hitta ett livslång hem till henne där hon får stanna och bara få göra sånt hon tycker är kul. Visst, jag vet att Lola har mycket kvar att ge och skulle säkerligen platsa på dressyrbanan med mer träningen men jag vet att det Lola tycker om ALLRA MEST är att få ridas ut och mysa, ta ett pass på banan någon gång ibland, hoppa någon stock i skogen osv. Ja, men ni fattar! Så därför valde jag att ge Lola ett sådant hem och samtidigt som hon får komma till en seriös, kunnig och vettig hästmänniska.

Så ja, det kändes alltså mer än rätt att sälja Lola till detta hem som ligger i Kolsva, Köping. Så det är heller inte så jättelångt borta vilket gör att man kan hälsa på och se hur hon har det vilket känns viktigt för mig! Lola kommer få gå med 3 andra äldre ston (Lola får lite att bossa över med andra ord, haha ;)), så Lola blir alltså yngst i gruppen. Dom går just nu på lösdrift så det kommer Lola också få göra fram tills hösten då dom även håller på att bygga ett stall så det ska vara klart tills dess. Så ja, jag tycker detta verkar vara ett superbra hem för Lola vilket känns skönt att ha hittat! :)

Här är några bilder därifrån: 






Stallet som håller på att byggas..


Lolas nya polare, haha!

Så jaa.. vad tror ni? Jag tror det kommer bli jäkligt bra om jag får säga det själv :)

/ Linnéa

På vallhunds- kurs!

Vart att jag följde med på vallhunds- kurs idag i alla fall! Leija sköter sig bra och hon kommer nog vara ännu tröttare idag än igår! ;)
/ Lovisa


Dåligt samvete...

...av att inte kört sen i Tisdags, inte bra men så kan det vara! Vet inte hur det blir imorgon heller, ska med på vallhunds-kurs i Tärnsjö med Leija tror jag! Men vi får se, ska tänka lite mer på det ikväll så får jag se!

Hade ju Ösby-dagen idag och det var faktikst ganska så roligt! Mycket folk som trängdes i djurhuset!

Jag tänkte lite mer på Cox oplanerade vila, så tror jag att det är ganska så bra att han fick en liten längre vila så att han hinner smälta allt nytt med sele osv.
Vi får väl se imorgon eller på Måndag om han går bättre!

/Loivsa



Snart dags att dra sig upp mot stallet..

.. för att fixa stallet och ge hästarna lunch-hö (har ju stallet nu i helgen). Våra hästar får ju lunch-hö två gånger om dagen vilket jag tycker är bra faktiskt men lite drygt att passa in tiderna bara.

Lola vilar iallafall idag! Hon har ju inte fått någon riktigt vila denna vecka så eftersom jag inte har någon lust idag så passar det bra! Igår red jag ut en sväng i regnet barbacka. Fokuserade bara på att få henne i en låg och avslappnad form. Hon kändes riktigt fin faktiskt! :)

Nej, dags att byta om kanske! Hörs senare!



/ Linnéa

...

Ingen bra rubrik, hatar detta väder och jag är inte så glad att jag behöver gå i skolan imorgon men så är det när det är Ösby- dagen!

Dagens aktiviering vart vila idag med, jag har dåligt samvete att jag inte kört honom på 3-4 dagar! :( Men det har vart dåligt väder + att idag var familjen ute och åt på Månsols, mums!

Imorgon blir det inte så bra uppdatering då jag som sagt "jobbar" och sen ska jag försöka hinna aktivera Cox på något sätt!

/Lovisa

Friday..

Jahapp.. då var det fredag igen! Tiden går fort och om en vecka från och med nu så sitter jag förmodligen här helt tom inombords. Kan inte fatta att DEN dagen snart är här..

Iallafall.. nu ska vi inte vara dystra! Fasst det är ju en ganska dyster dag så varför inte? ;) Haha nejdå! Sitter iallafall här och funderar på vad jag ska göra idag med Lola. Röra på sig måste hon iallafall men jag vet inte hur. Har ingen lust att varken rida, tömköra, longera.. inte ens gå på en promenad. Haha trist! Jaja något utav det blir det iallafall. Återkommer om vad! :)

(Okej jag lovar att försöka ta lite nya bilder snart också, haha)

Ha en bra fredag hörrni!

/ Linnéa

Gissa hästen!

Gissa vem denna lilla skönhet är?



Svaret kommer nästa vecka!

/Lovisa

Om Lolas nya hem..

Förlåt för att informationen om vart Lola hamnar har dröjt lite men det kommer nu i helgen som kommer, jag LOVAR! Tänkte ju inte ta allt i detalj för er men vill iallafall berätta lite om hennes nya hem! Sedan så vill jag bara säga till Susanne och Tove som jag vet läser detta att jag kommer meddela er också :) Vi alla är väldigt måna om Lola har jag märkt och tro mig, jag kunde inte ha hittat ett bättre hem åt henne!



/ Linnéa

Blött ridpass..

Ja.. det kan man verkligen kalla det! Red ut i spöregnet idag nämligen. Mamma och jag gick endast en promenad med henne igår så kände att jag var tvungen att rida idag. Det ska nämligen regna imorgon och på Lördag också. Man måste ju planera sina dagar.. ;)

Tänkte iallafall bara rida en liten uteritt för att hon skulle få röra på sig men hon var så jäkla osamarbetsvillig och tråkig (trotsade allt jag bad henne om) så kände att jag var tvungen att rida igenom henne mer ordentligt. Haha, jag är inte den som tycker om att ge upp i första taget om jag säger så.. ;) Iallafall så red jag på gruvans parkering. Det var perfekt underlag nu när det regnat. Red mest grundläggande med bestämde mig för att inrikta mig på övergångar. Så övergångar efter övergångar, HELA tiden. Detta fick henne verkligen på bakbenen. Började i trav och övergick till galopp. Högergaloppen kändes dock för dagen väldigt kantig. Fick ingen fin, rund och go galopp som jag vanligvis får i höger varv så det var lite tråkigt men i vänster var det väldigt fin därimot. Fick henne dit jag ville ha henne men det kunde dock ha blivit snäppet bättre. Vet inte riktigt vad det var men hade velat haft lite mer power. Red ganska länge idag så jag skrittade av henne ordentligt efteråt så ev. mjölksyra skulle försvinna. Men helt okej skulle jag sammanfatta dagens, väldigt blöta ridpass!



/ Linnéa


Regn, regn kom en dag, kom igen en annan dag!

Jag är så jävla trött på detta väder! Har vart uppehåll ända fram till ca kl 3 sen börja det ösa ner, inte roligt! Jag som även hade tänkt kört Cox men jag orkade inte trotsa regnet så jag bortsa honom och mös lite!

Nu ska jag plugga lite tror jag och sen ev. skriva lite inlägg till bloggen, beror på om jag orkar eller inte ;)


/Lovisa

Tisdagens ridpass!

Som jag skrev lite snabbt i Tisdags kväll att det var som en dragkamp! Det är inte roligt kan jag lova, mina armar och händer var ganska så öma efteråt!

Körde vid gruvan och bara ägna mig åt skritt och trav, han var någorlunda fin imellanåt men inte som med kimblewick bettet. Han drar fram huvudet så att jag ska "tappa" tömmarna för att sen öka farten och dra, han vet ju hur man kommer undan arbetet! Men ska tänka ut/ leta på några bra övningar som man kan göra för att få honom att lyssna på mig och inte dra.
Jag vet inte vad det är med han, överskottsenergi kanske?

Så detta pass var ingen höjdare, men ska fråga Mia nu den 20 Maj om hon har någon bra övning och även förslag på starkare bett jag kan ha när jag kör hemma! För det är ju då han är så här, aldrig på en träning han drar så där! Så det är ju även svårt att förklara/visa mitt problem på plats!

/Lovisa

Förlåt...

...att jag lovat er att blogga om gårdagens pass idag, men gör det imorgon! Ska även berätta en till rolig sak imorgon som kommer synas mycket här sen framöver!

Föressten är det ingen som ska gissa på vad jag var och gjorde ikväll, flera ledtrådar - sällskap, inom gränsen för sin ras!

Nu borde det vara lätt!

/Lovisa

Gissa vart vi är på väg till...

Vart tror ni att jag är på väg någonstans??
Ett litet tips!!
/Lovisa.


Lola SÅLD!

Japp.. ni läste rätt! Lola är numera SÅLD. Dock till ett superhem men det känns i hjärtat må ni tro. Berättar närmare om det här senare. Just nu känns allt fortfarande så overkligt..



/ Linnéa

Regnet öser..

Sitter och tittar ut genom fönstret och funderar på hur jag ska göra med Lola idag, haha! Är inte direkt på ridhumör när regnet öser ner framför en..

Meningen var egentligen att vi skulle tränat för Bettan men det blev inställt pga vädret. Kanske ska skippa att rida huvudtaget idag? Men då betyder det att jag MÅSTE rida resten utav veckans alla dagar och om jag tittar på vädret i telefonen så ska det regna ända fram tills lördag. Hmm.. får nog suga på den här karamellen ett tag till ;) Haha..

/ Linnéa

Skriver imorgon...

...orkar inte skriva om dagens dragkamp återkommer imorgon!

/Lovisa

God Morgon!

Sitter nu på Stationen och väntar på Ebba och bussen, råka cykla 10 minuter för tidigt! Men det gör inte så mycket när det är så pass fint väder :)

Slutar halv 12 idag så tar 20 i 12 bussen från skolan! När jag kommer in till stan, så går jag och gymmar i ca 1 timme. Sen blir det att cykla hem igen och köra Cox, en fullspäckad förmiddag alltså! :)

Ha en bra Tisdag så hörs vi senare i eftermiddag! :)

/Lovisa


Dagens körpass!

Körde vid gruvan idag igen som vanligt!
Hade kimblewick bettet idag med och han blir en helt annan häst, jag kan flytta honom i sidled, ställa honom åt det håll jag vill + att minska t.ex. traven utan dragkamp! Sååå skööönt!! Men som jag sagt förut ska jag inte köra på det jämnt utan nåhon gång ibland så att han blir lite lyhördare på hans "vanlig" bett! Så imorgon kör vi 2- delat igen och se hur han känns!

För att komma till passet så började jag med att skritta fram i ca 10 min på långa tömmar, för att sedan korta upp tömmarna och skritta ca 5 min innan jag börja trava! Han var nästan fin från början, bara lite stel i sidorna men det lossna på slutet!
I alla fall så hade dem lagt på nytt grus på vägen från vändplanen upp till Christina Schaket så det var super underlag så passa på att galoppera en hel del! Han lyssna både på fram- och tillbaka kommandon så det var skönt!
Jag galoppera upp 3 ggr och sen när jag vände ner igen så trava jag ner hela vägen 1 gång och sen dem andra 2 ggr så skritta jag först halva vägen och sen trav halva!
Han vart lite andfådd efter det men inte svettig, så ca 6 ggr galopp upp kanske skulle göra nytta, så att hans kondition stärks upp ännu mer!
Trava sedan av igen efter vita vägen och då flytta jag honom för "skänkeln" (läs spö) och han var jätte dukig så han lossna i sidorna osv. Detta passet satt bra, nu ska vi se hur det går med det 2 delade imorgon! ;)

När vi kom hem spola jag av benen med kallvatten och sen fick han äta lite gräs, han blir så glad då! :)

Bild från betssläpp 2011!

/Lovisa

Har lite nyheter till er..

Men mer om det imorgon.. 

Godnatt! :)




/ Linnéa

Klantigt..

Haha jaa.. jag tänkte berätta för er om vad som hände i torsdags tror jag det var. Eller var det onsdags? Jaja.. vilket som!

Jag hade ju tänkt låta Lola vila helt då så jag lät henne beta lite gräs vid sidan av stallet en stund. Wilma var med där ute också. Helt plötsligt så sa Wilma att jag skulle göra en uppvisning för henne och jag, cool som man är (haha), hoppar upp barbacka på Lola i endast grimma och grimskaft. Jag gjorde "Jorden runt" travade och till och med galopperade en snutt på ladgårdsbacken, haha. Tog även ett litet trav-race och jäklar vad Lola bockade, haha. Hon tyckte det var superkul! Jag smackade på henne och la mig ner över henne, skumpandes, haha och fy vad kul hon hade. Var nära att åka i backen där faktiskt men som tur var fick jag upp huvudet på henne. 

När jag skrittade av henne lite så tänkte jag låta henne beta lite gräs under tiden jag skulle sätta på mig skorna på hästryggen. Jag hade nämligen tagit av mig dom innan. Så under tiden Wilma håller i grimskaftet så ska jag sätta på mig ena skon. Jag drar upp benet lite och då känner jag hur jag sakta glider ner på ena sidan och plötsligt ligger jag på backen under Lola, haha. Helt sjukt. Hon var så hal så jag gled av? Är det ens möjligt? Både jag och Wilma skrattade och hoppades på att ingen skulle sett för fy så pinsamt att GLIDA (??) av en häst. Haha jag önskar verkligen det hade blivit filmaat. Så jävla fult! Haha..

Så mitt tips till er är: Sätt aldrig på er skor på hästryggen när ni rider barbacka!

Det var allt för mig, tack och hej! ;)

/ Linnéa

Tömkörningen!

Som jag skrev igår så skulle jag tömköra idag och så fick det bli! Börja med att gå vita vägen fram till Stenhavet svängde in där och kom fram vid Christina Schaktet! Fortsatte upp mot ett stället där vi är på Påsken och sen ner så vi kom fram vid stenhavet igen!
Vill att han ska få se lite annat än gamla vanliga vägen vid gruvan + att det är bra att han får lyfta på fötterna!

Jag skrapa i marken med fötterna och han reagera inte, när jag slog med spöet i marken bredvid honom vart han lite på tårna och hoppa till men inget mer! Är glad att jag har en sådan okompicerad häst!! :)

/Lovisa

Morgondagens planer!

Har inte så mycket att göra imorgon, men det jag ska göra ska jag göra ordentligt och vissa saker ska jag försöka göra klart helt!

- Tömköra med nya huvudlaget! Blir där det är grus som låter då jag kan skrpa fötterna i gruset så han vänjer sig för ljud!

- Plugga, måste fan ta tag i Engelskan har massor som inte är klart! Så några uppgifter ska bli klara imorgon! Har även ett prov på Måndag som jag ska läsa på till, handlar om hundavel!

Sen är det säkert andra saker som dyker upp under dagens timmar!

/Lovisa

Försäljningen utav Lola..

Jag har ju inte nämnt så mycket om försäljningen utav Lola eftersom att jag inte vill skriva en massa när allt är så oklart. Men tänkte iallafall uppdatera er lite..

Vi har haft en som varit här och provridit som gillar henne (och vi gillar henne) och vill köpa henne men det är några beslut som fattas innan, vilket kan ta tid.

Vi har också fått en massa mail från olika länder och från folk ifrån Sverige som är intresserade.. MEN de vill antingen ha Lola på prov i några månader först eller ha henne på foder före köp. Detta är något vi inte kan göra pga stallplats osv. Men imorgon så kommer det en ny och ska provrida. Hon kommer redan kl. 10 så det blir en tidig morgon, haha. Det är iallafall en kvinna ifrån Köping så avståndet känns väldigt bra. Hon lät supergullig så hoppas att det kan vara något :)

Nu vet ni iallafall lite mer, och vem vet? Ni kanske vet ännu mer redan imorgon..



/ Linnéa

Dagens utekörning!

Idag körde jag igen, var ju 2 dagar sen sist! Jag ville inte ha en till körpass med dragkamp så jag låna Linnéas kimblewick bett.
Han var lite slängig med huvudet, men ingen dragkamp! Tänk om jag kunde ha sådana här dagar varje dag, det gäller bara att fortsätt träna!

Men körde vid gruvan + bulins väg! Hade även med Wilma som sällskap fast på cykeln!
Jag ägna mig bara åt skritt och trav, och det gick hyffsat! Men man kan tänka sig att det inte skulle ha gått så här bra med vanligt 2- delat, men vem vet!? Det visar sig väl nästa gång jag kör, ev imorgon om jag inte ska tömköra!


Nya bilder skulle inte skada, inte heller en ny design!

/Lovisa

Dagens aktivering!

Hade först tänkt longera, sen luta det mot tömkörning, men till sist så vart det en promenad runt Örnstugan på ca 10 min. Vart ett högt tempo, ni kan fråga min lilla syster som sa - måste du gå så fort!? Men jag tänkte att Cox behöver röra på sig och det skadar inte med ett högt tempo!

Men sen vart det en "fika-/godis pause" hos farmor och farfar för Cox. Sockerbit och hårdbröd, min lilla bortskämda gris!

Det var dagens aktivering och imorgon ska jag köra, hoppas på fint väder!! :)

/Lovisa

Orkar inte med detta!

Jag hade skrivit ett ganska så långt inlägg om gårdagens körrpass 2/5. Men det försvann, åhhh :(

Men för att sammanfatta det passet så körde jag runt gruvan, han drog och var stark men när jag jobba honom på parkeringen så slappna han av någorunda i traven, så då fick han beröm! 

Ja, det var verkligen sammanfattat, för jag hade skrivit mycket mera men det får duga!

Dagens aktivering för Cox vart en vilodag ;)

/Lovisa

En ledtråd..

Lovisa och jag har nämligen smidit små planer till framöver.. Är dock inte 100% bestämt ännu men varför inte köra tredje gången gillt? ;)

En ledtråd..



/ Linnéa

Prommis..

Det blev en liten prommis idag med Lola. Eller liten och liten men den var nog på en timme iallafall! Klättrade lite med henne också i en ganska bra backe som finns där. Klättrade upp och ned 5 ggr. JOBBIGT SOM FAN!!

Nej men Lola flåsade på och jag med, haha. Undrar vem som flåsade mest egentligen? ;) Lät henne beta lite grönt efter vägen också så hon vänjer sig sakta men säkert. 

Förresten så har jag en himla rolig historia att berätta om vad som hände igår.. Tror bara det är jag och Wilma som förstår hur roligt och töntigt det var men kan ju dela med mig iallafall, haha. Fast det får bli imorgon! 



Puss på er!
/ Linnéa
 

Dagens utekörning!

Som ni säkert redan läst så körde jag tillsammans med Linnéa och Lola! Det var ett tag sen men fortfarande lika trevligt med sällskap! :)

Hade nya selen idag med, börja med att ställa krav redan i skritten och jag fick aldrig igenom honom. Så börja trava för att se om det släppte, men icke sa nicke! Han drog fram huvudet och ner för att sedan köra på som en ångvält! Om han bara kunde förstå sitt eget bästa, men gör något djur det?

Börja sedan galoppera men med den nya selen så blir det jätte skumpigt, kärran sitter inte "fast" om ni förstår (får ta bild någon dag) så den åker upp och ner hela tiden i fästena osv. Så jag sakta av efter ca 100 m. Så jag hoppas att det blir bättre med nya kärran sen! Men det visare sig väl, sen tror jag att Cox kommer gå bättre när han vant sig vid bakselen!

Avskrittningen sen kunde han slappna av någorlunda i, men även det kan bli bättre!


/Lovisa

Gårdagens körpass!

Igår så körde jag med nya selen, pappa var med så han fick dra ca 90 kg extra! Men det gör inte så mycket då nya kärran kommer väga mer än min nuvarande gör så!

Men jag körde i alla fall runt gruvan, och det gick kalas! Nya selen lägger ingen vikt på ryggen så det kommer göra att han kan jobba utan tryck! Ställde inga krav då vi bara skulle testa så att det fungera så som draglinor, baksele osv.
Men vi skritta och trava lite grann och selen inverka som den skulle så ingen fara, gäller bara att se så att selen sitter som den ska annars kan man tappa kärran eller åka in i Cox! :O

/Lovisa

Veckoplanering v.18 - Lola.

Onsdag: Uteritt - klättring.
Torsdag: Barbackatur.
Fredag: Vila.
Lördag: Obestämt.
Söndag: Obestämt.

Vi får se hur jag gör i helgen men resten av veckan blir ganska lugn faktiskt.

/ Linnéa

Dagens ridpass..

..blev en barbackatur tillsammans med Lovisa och Cox. Inget märkvärdigare än så precis, haha!

Det gick iallafall bra! Red mest lite mjukgörande med henne om jag även gjorde igår. Det känns som om jag kommer åt henne bättre när jag rider barbacka så jag fortsätter göra det. Det jag gjort dessa två dagar är att rida lite skänkelvikningar över vägen, ställt henne åt båda hållen lite då och då i låg form. I galoppen strävar jag efter att vara mjuk i handen och få henne slappna av och galoppera op i en fin form!

Som sagt.. inget märkvärdigt. Men det gör Lola väldigt mjuk och fin i kroppen :)



/ Linnéa

Lola + Storbritannien?

Haha njaa.. tror inte det va! ;)

Jag har nämligen fått två mail från två olika personer och dom båda bor i Storbritannien? Haha.. och båda vill köpa Lola. Tror att det kan vara något slag utav hästhandlare men de låter så seriösa så det nästan är läskigt. En vill ge Lola som en bröllopspresent till sin dotter och den andra vill bara ha Lola som "husdjur".

Jag säger dock såhär.. Lola ska stanna INNANFÖR Sveriges gränser. Man vet ju faktiskt aldrig vad det är för människor om man aldrig får träffa dom.



/ Linnéa

NY månad.. NY start!

Japp! Nu har jag bestämt mig! Ska göra en nystart här på bloggen. Måste verkligen ta tag i det för jag tycker ju det är kul att blogga men jag vet inte.. har bara inte orkat. Det är mycket annat som tar energi just nu! Försäljningen utav Lola påverkar nog ganska mycket som ni kanske förstår..

Men en NY start börjar från och med idag! Så ikväll kommer det alltså uppdatering ifrån min sida, det vill ni inte missa, haha! ;)

Förresten så hoppas jag att ni alla hade en trevlig Valborg igår!

Utvecklingsbart sto!. Hästar säljes
Bild från träningen i söndags..

/ Linnéa

Sköna Maj, välkommen. Till vår bygd igen...

Ja, ny månad och ännu mer möjligheter förhoppningsvis! Hade en trevlig kväll igår, var roligare än jag trodde! ;)
Kom hem halv 1 så är lite trött fortfarande men har massor att göra idag så har ingen tid att vila!
Det här ska jag försöka hinna med idag:
- Städa rummet.
- Plugga.
- Köra Cox och fixa stallet.

Dags att sätta fart kanske, men först frukost!

Hörs senare med gårdagens pass och dagens pass!

/Lovisa

RSS 2.0