Om bloggen!

Som ni har märkt så är det inte så mycket uppdatering på denna blogg nu förtiden, jag jobbar och hästarna rör väl sig inte så mycket! 
Nu när jag skaffat min andra blogg lovisagustavssoon.blogg.se så är tanken att jag bara ska skriva om dagens pass och ibland kanske det kommer in något annat inlägg. Men annars kommer nog det jag gör utanför hästarna komma på den andra bloggen! 

Så nu vet ni hur det ligger till och vill ni ha mer uppdatering än här så titta in på lovisagustavssoon.blogg.se 

/Lovisa

Söndagens körning!

I Söndags så körde jag och Linnéa tillsammans, hon hade Tösen och jag hade så klart Cox! Vi körde mellandamms-rundan!
 
Cox- Han var lite slö i början av passet så fick driva lite hela tiden för att få honom att gå framåt! Men efter att Tösen kom om oss så ville Cox ifatt så då fick jag istället bromsa in honom! Formen variera lite, men vart inte så mycket tänka på det faktiskt utan jag satt och skratta åt Linnéa och Tösen! Haha!! Ni skulle ha sett dem! ;)

Tösen- Jag har väl inte så stor koll på hur hon var då det var Linnéa som körde! Men som det såg ut så drog hon ner huvudet och ville bara fram, och Cox fick absolut inte komma förbi när hon låg först! Först vart det travartrav och sen när inte det räckte till tog hon till galoppen! 

Hoppas ni fick lite hum om passet! 

/Lovisa



Tråkig blogg?, Jag vet!

Denna blogg är verkligen tråkig just nu, men bloggar dessto mer på lovisagustavssoon.blogg.se!
Men jag kan berätta att hästarna har tagit lite sommarvila, men idag ska jag och Linnéa köra dem i alla fall! ;)
/Lovisa  

Dött här på bloggen!

Har haft en jobbig dag idag, begravning av min morbror som ni säkert har läst på min andra blogg! Så det har inte vart så mycket aktivering utav hästarna! 
Vi får se hur det blir imorgon, Linnéa kommer så vi skulle ta en pw och sen får vi se om vi kör dem! 

Om ni vill ha mer uppdatering så läs min andra blogg http://lovisagustavssoon.blogg.se  


/Lovisa  

Grattis min lilla plutt!!

Idag fyller världens bästa shettis, nämligen Cox!! Han blir hela 15 år, min lilla bubbe!
Grattis bästaste häst!!







<3 <3 

/Lovisa

Skaffat ny blogg!

Har nu skaffat en personlig blogg där jag ska försöka att inte blogga om mina hästar så mycket så dem som är mer intresserad av mitt privat liv får kolla in på http://lovisagustavssoon.blogg.se inte för om jag vet att jag har något annat liv utanför mina hästar hahah ;) 

Men titta gärna in så hörs vi på båda bloggarna imorgon! 

/Lovisa

Fikat!

Är ute vid Anders och fikar, ska snart hem så ska fixa lite med bloggen osv + en annan sak som ni kommer märka av! Men hörs sen! ;) /Lovisa


Gårdagens pass - Cox!

Finns inte så mycket att skriva om det passet, jag ställde inga krav eller något sådant! Utan vi var bara med som sällskap till Tösen, så vart bara lite körning i alla gångarter Så det vart inte så ansträngande och inte så mycket att skriva heller! ;) /Lovisa


Gårdagens körpass - Tösen!

Som ni läste i Linnéas gästinlägg här igår så vart Tösen körd igår så nu ska jag berätta lite mer utförligt!

Tösens ägare kom hit igår för att testa köra henne första gången här hemma, så Ebba (tösens ägare) körde Tösen med sulky och så, då vi inte visste om Cox gamla sele funka!
Jag körde Cox och Linnéa satt bredvid i kärran, det ända som hände att Cox vart lite rädd för korna men Tösen brydde sig inte!
Tösen låg bakom Cox så hon småtrava hela tiden, men det var för att försöka komma förbi Cox men det lyckas inte ;)

När vi kom hem igen så tyckte Carin (Ebbas mamma) att vi skulle prova min gamla sele om den funka. Den var lite förstor, men gjorde lite nya hål så det funkar nog ett tag till! Så då testa vi att köra i den med mina saker så vi tog ett varv till runt gruvan och då fick jag köra! Ebba satt med i kärran, hon vet ju hur Tösen fungerar så det var skönt att ha Ebba med sig första gången!
Men det gick hur bra som helst, visst var hon på och ville trava fort,fort, fort hela tiden men hon var inte dum eller något utan hon lyssna både på kommandon för att öka och sen även minska eller stanna! Det ända hon gjorde var att dra ner huvudet, men det gör hon för att hon vill springa fortare osv.
Annars gick det hur bra som helst, hon kunde även skritta normalt där hon skulle skritta osv det var nog bara för att Cox var med första varvet hon ville tävla lite!

Detta kommer bli ett roligt projekt att skola om och jobba med, så positiv till allt som har med jobb att göra! Med lite tid och tålamod kommer detta nog bli kalas! 


/Lovisa
 

Frukost på altanen!

Solen lyser ju så måste passa på att vara ute! Just nu sitter jag och äter frukost på altanen, gott! ;) /Lovisa


Skriver imorgon!

 

Lite uppdatering kan ju vara bra..

Hallå där! Dags för en uppdatering kanske? Ja det tycker jag med! Har dock varit lite upptagen de senaste dagarna med både det ena och det andra. Linnéa har ju varit här som vanligt.. (Har hon inget eget hem?). Blir så trött asså.

Körde Tösen för första gången idag men mer om det senare! Ska göra ett utförligt inlägg senare om hur det gick. Tror detta kan bli riktigt bra :) Just nu ligger jag här med huvudet i bordet, trött som få under tiden Linnéa sitter och skriver detta. 

NÄÄÄÄMEN det är ju jag (Linnéa) som skriver!!!! Sicken suprise! :D Ville bara säga att ni inte är ensamma om att tycka att Lovisa borde uppdatera sin blogg mer, eller hur? Jag tjatar och tjatar så tillslut tog jag saken i egna händer, hehe. Om ni vill så kan ni få gå in på min blogg också och checka lite, hihi ;) 

www.linneajohanssoons.blogg.se

SES DÄR! :)

/ Linnéa

Tråkiga nyheter!

Hejsan! 

Jag har en liten tråkiga nyhet att komma med, fick ett samtal nu i eftermiddag att Silverhästen är inställd! Det är pga att det har regnat så mycket här i Sala igår och idag!
Blir så ledsen för att detta så fort vi kommer igång är det ALLTID något, men får väl se fram emot nästa tävlingen som förhoppningsvis blir den 25 augusti.

Länk till sala allehanda där dem skrivit om Silverhästen --> http://salaallehanda.com/nyheter/sala/1.1739114-silverhasten-stalls-in 

Förövrigt så fick Cox vila idag, men han longerades både igår och iförrgår!

/Lovisa 
  

3 veckors jobb!

Börja jobba på kommunen idag, vad ska man säga! Inte det roligaste jobbet jag testat på men det blir bra när lönen kommer sen! ;)
Det sliter på en kan jag säga, jobbat 1 dag och helt slut men förhoppningsvis blir det bättre när man kommit in i tiderna och rutinerna! Klockan ringde halv 6 imorse, och jag börja jobba halv 7 sluta sedan 4 i eftermiddag! 

Imorgon blir det ännu tidigare när jag får cykla ner så måste gå upp 5, fattar ni klockan 5 det 'är ju nästan mitt i natten ;) Nu ska jag snart sova, god natt! :)

/Lovisa

Lördag och Söndag (idag)!

Lördag:
Var en fullspäckad dag, börja med att åka ner på stan med mamma och min lilla syster, för att sedan hem och äta lite snabbt! Vidare på att fira min kusins barn i efterskott, sedan hem och mocka! När jag precis kommit in så fixa jag sallad till maten och sen efter att vi hade ätit färdigt precis så ringde Linnéa och fråga om vi kunde hitta på något!
Inte för att vi gjorde så mycket, satt och titta på klipp med William Spetz och tjocka godis och dricka! Vart en sen kväll!
Cox och Tösen vila! 
Söndag (idag):
Klockan ringde 08:00, väckte Linnéa som kom upp efter att jag sagt till 3 ggr (måste vara rekord) sen äta frukost och fixa fika!
Satt på oss kläder och åkte sedan till Örnstugan och lasta på 2 lotteristånd som ska användas på Silverhästen som kiosk och dommarbås! Vidare till Sorf för att hjälpa till en stund på fixardagen, jag och Linnéa klippte gräs sen vidare hem och inte gjort något alls!

Skulle longerat Cox, men börja regna och åska som vanligt... så han fick vila idag med....inte bra! :( Imorgon ska han köras på åkern, då ska här tränas dressyrprogram!

/Lovisa 
  

13/7 Fredag

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag, men ni har ju fått lite uppdatering med bilder i alla fall! Tänkte berätta om fredags-kvälls promenad!

Meningen var att jag, Linnéa och Wilma skulle gå runt gruvan, men det vart lite längre... var ute närmare 2 timmar och gick!
Vi gick mot gruvan först, men sen så svängde vi ner förbi rockland och över Västerås-vägen. Sedan styrde vi oss mot kvarn-kiosken och köpte galss och festis! Gick sedan upp bakom lärkan och förbi sofielund, för att sedan svänge upp på el-ljusspåret och sen hem!
Skönt att gå, men om man hade tänkt motions- och nyttighets mässigt så hade man kanske skippat glassen ;)

Så det var fredagens händelse, Cox och Tösen vila!

/Lovisa 

Tösen gärdet 7/7 fail




/Lovisa

Cox gärdet 7/7 fail



/Lovisa

Promenerat!

Har vart ute och gått ikväll, kan berätta mer imorgon! :)

/Lovisa

Cox gärdet 7/7 del 3






/Lovisa

Fredagen den 13 Juli!

Undra vad man ska råka ut för, för otur idag!? Förhoppningsvis inget... men det visar sig väl senare under dagen! Jag har planer på att köra Cox någon gång under dagen och även sätta upp en "bana" ute på gärdet 40x80 meter för att kunna öva dressyr- programmet!

Men nu först ska jag vila ett tag, tar på krafterna att ligga rädd till ca 00:00 inatt och sen gå upp 07:00! Men hörs sen! ;)


/Lovisa

 

 


Torsdag!

Gissa vem som kommer idag igen... inte så svårt Linnéa såklart! :) Den här sommaren kommer vara den tråkigaste sommaren föralltid (näst intill) men just nu när jag har vart ledig i 10 dagar så jobbar Linnéa och sen när jag börja jobba så är hon ledig! Visst finns helgerna och dem 2 sista veckorna innan skolan börjar igen... men ändå! Sommaren 2010 var den bästa sommaren, vi hade grymt roligt och hitta på massor med saker! Men nu är det som det är...

Jag har funderingar att köra på åkern idag, men det kanske är för blött! Skulle börja öva på lite saker i dressyrprogrammet som vi hade svårt med förra gången! Som t.ex. rygga, serpentinbågarna, ökningarna och volterna näst intill allt. men aha så är det!

Nu ska jag försöka hitta insperation till något roligt eller åsiktinlägg här! Men jag lovar INGET!

/Lovisa

Gårdagens körpass!

Körde runt gruvan igår, Linnéa var även med som sällskap i vagnen! Han var tjaffsig i munnen igår, jag tror det beror på att han ska testa en då han inte vill gå iform! Han kommer ju inte undan med arbetet när han har kimblewick- bettet! Men jag var hård på honom igår, men när han gjorde rätt berömde jag! 

Det var i vänster varv man inte fick ta i honom knappt, jag var lätt i handen och bara lirka lite och la på spöt försiktigt för att få honom att ställa sig åt rätt håll, men ändå så drog han upp huvudet och hoppa åt sidan! Jag körde ett tag på parkeringen men fick han aldrig att lossna i vänster!
Han vart lite orolig tror jag för han bajsa så jag hoppa av och tog bort det, så då fick Linnéa köra honom! Roligt att se någon annan köra honom och få se hur han ser ut från "marken"!
Linnéa fick honom att lossna bra i vänster och han gick jättefint, så tack för det! :)

När hon hade fått igenom honom så hoppa jag upp och hon hoppa av kärran för att jag skulle galoppera och bara för att han har svårt i höger- galopp så skulle hon kontrollera om det vart rätt! Vi fick kämpa lite men sen så, vi galoppera först 3 varv i höger! Han behöver bygga upp dem musklerna och det roliga är att han galopperar så mycket bättre i höger när han väl kommer i rätt galopp!
Jag fatta höger galopp 2 gånger till och det var lite svårare dem gångerna men jag gav mig inte! Nu ska han bara lära sig at när jag lägger spöt på höger så ska han fatta högergalopp och tvärtom!

I slutet var han jättefin och det känns bra att han släpper efter lite arbete i alla fall! Jag och Linnéa diskutera lite att jag skulle köra med vanligt träns och kimblewick- bett någon dag och en annan dag prova mitt vanliga 2 delade med huvudlaget för att se om det är bettet eller huvudlaget han reagerar på eller om det som sagt bara dumheter för att testa en! Men det kommer väl visa sig!

/Lovisa  

Tösen gärdet 7/7 del 3








/Lovisa



Cox gärdet 7/7 del 2









/Lovisa

Hur ska detta gå!?

Det är 9 dagar kvar till Silverhästen och det bara regnar! Det betyder att jag inte kan vara på åkern och köra = inte öva på dressyrprogram! Men om det inte blir fint snart så får jag väl lov att köra där så att både han och jag har någorlunda hum om vägen osv!

Idag ska jag även skriva ut dressyrprogrammet och sen någon presentationsdel dem skulle ha in i sekriteriatet på Silverhästen! Så det ska jag göra idag!

Sen i eftermiddag/kväll kommer troligtvis Linnéa och då ska jag lura med henne ut på en tur i kärran, men det vet hon inte än... ;)

Hörs senare! :D

/Lovisa 

Tösen gärdet 7/7 del 2









/Lovisa

Nehe!

Var nyss till granngården och köpte en flughuva med öron till Cox! Se om den passar sen bara! Jag märkte här om dagen att hans öron var helt uppätna näst intill, dat var sår osv! Så kände att det var dags, hade en förut men på den var öronen för små, så nu köpte pappa en rambo fly mask! 


Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, lutar åt att städa sadelkammaren, sen behövs Cox köras eller om jag longerar idag, vi får se! 

/Lovisa

Cox gärdet 7/7 del 1








/Lovisa

Tösen gärdet 7/7 del 1









/Lovisa

Cox pass 7/7

Körde äntligen på gärdet igår och han var lite si och så! I höger varv var han jätte mjuk och fin i skritt och trav, men inte i galoppen som vanligt! I vänster så var han stel till en början men jag jobba på volter och lösgjorde honom, i slutet var han näst intill lika fin i båda varven!

Som jag nämnde tidigare så hade han jätte svårt att fatta höger galopp, men jag gav mig inte förens han fatta rätt galopp och då galoppera vi 2 varv och sen fick han massor med beröm!

Vi öva även på att rygga och travökningar i slutet lite grann och det gick bra! :D

En bild från Cox pass, resten kommer i separata inlägg senare! 


/Lovisa

Tösens pass 7/7

Igår så var jag på åkern och longera/tömkörde, det gick över förväntan faktiskt! 

Börja med att skritta fram och det är inte det lättaste med henne, allt är bara trav,trav och åter trav i huvudet! Men efter att ha skrittat någorlunda i ca 2 varv så börja vi med traven!
Hon är rolig att arbeta med då hon har sådan bra framåtbjudning och atomatiskt så börjar hon sänka sig och komma ner i en fin form!Så det ska bli roligt att börja köra henne sen!

Vi öva inte på något speciellt men att intruducera att lyssna på ss-ljud som är = trav och prooo= sakta av osv! Hon lär sig otroligt snabbt och det är super, detta kommer bli ett roligt projekt att utbilda vidare! :) 

Det märks även att hon är ett sto, egen vilja har hon minst sagt! Då när hon tröttna på mig, så kunde hon vända hur som helst och linda in sig i longerlinorna, precis som Cox gjorde ibörjan! Men Tösen hade även flera "trick" i huvudet som hon ville visa! 
Jag kom vid ingången till hagen och skulle vända ifrån den, men det ville inte Tösen så Linnéa peta på bogen och då stegra hon, knas häst! Det var inget elakt utan hon bara ställde sig rakt upp och liksom "titta på mig" hahaha! Cirkus häst nästa? 

Bjuder på en bild, resten kommer upp i separata inlägg senare! 



/Lovisa
 

Bloggtävling!

Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-
b


/ Lovisa

Smakprov från Tösens pass!


/Lovisa

Dåligt väder...

Det skulle ju bli SOL idag, men istället är det mulet och regn :( Jag som ville ha nya kort på hästarna, kan ju hoppas att det skiner upp mot kvällen!
Just nu sitter jag och tittar på voltige SM, medans jag väntar på att Linnéa ska smsa och säga att hon är vaken, men jag lär väl få vänta ett tag till om jag känner henne rätt ;) 

Här är länken till live tv, det är på SORF SM går iår! ----> http://ridsport.qrodo.tv/ 

/Lovisa

SEMESTER!!!!

Nu har jag äntligen "ledigt" några dagar, SKÖNT!! Men som jag nämnde tidigare blir det inte ledigt så! Men får ju välja vad jag vill eller inte vill göra ;)

Berättar mer imorgon vad jag gjorde med hästarna ikväll! Även imorgon om det blir fint väder så får ni lite nya bilder, Linnéa lova fota om det vart fint väder osv! 

Nu- SOVA är trött i både huvudet och benen! 
God Natt!

/Lovisa

Mina 10-dagar ledigt!

Under min mini-semester ska jag hinna med och göra detta! 

- Städa stallet ink. sadelkammaren! 
- Städa mitt rum (grundligt)
- Hålla igång hästarna!
- Hinna vara med kompisar osv. 
 
Det kommer väl ta ca 10- dagar sammanlagt, haha! ;)


/Lovisa

Sista dagen på ICA!

Idag är det min sista jobbdag på ICA, skönt!! Jobbar från 14:00 till 18:30 sen blir det mini-semester i 10 dagar! Vet inte om man kan kalla det semester heller, för det är mycket som ska göras här hemma!
Men man får bara vara hemma i alla fall eller göra det man vill! 

När jag kommer hem ska jag köra Cox och eventuellt longera eller gå en promenad med Tösen! Dte visar sig! Ha en bra eftermiddag/kväll! :D

/Lovisa

Käms!

Cox har nu fått vila i några dagar igen och Tösen ska vi inte ens prata om! Jag vet att om 15 dagar ska jag starta min allra första tävling osv, men det har vart extremt mycket nu och jag har inte orkat! Men nu ska det bli ändring på det!

Pappa har slagit hö nu och just på ett gärde jag får vara på sen, förhoppnings kör han in det imorgon så att jag kan köra Cox där imorgon kväll i alla fall! Annars får jag köra någon annan stans! 
Men från och med imorgon ska han börja hålla igång på riktigt igen...! Även Tösen ska sättas igång!

Nu vet ni hur det ligger till osv.

/Lovisa
 



Som ni säkert förstår!

Så var det en jobbig dag igår, jag jobba inte och låg bara och sov näst intill! Det är även därför jag inte mått så bra på sista tiden, då han vart sjuk en längre tid! Men han har det bra nu! <3 

Hästarna fick vila igår och idag vet jag inte vad jag ska göra med dem! Vi får se vad det slutar! 

/Lovisa

<3

<3 Vila i Frid älskade morbror <3 

Bloppis!

Jag har tänkt att sälja mitt ridtäcke jag köpte förra veckan!


 
Täcket är i stl 115 cm och endast testat om det passa! Jag har tänkt mig 199 kr + frakt eller högstbjudande! 
Kontakta mig via: [email protected] 

Dagens aktivering av båda hästarna!

Linnéa var även här ikväll, lika trevligt varje gång! Även fast jag inte mår så jävla bra, men skönt att kunna prata om det osv! Det betyder mycket för mig! :) 

Men vi tog en promenad runt Örnstugan med båda hästarna, Linnéa tog Tösen och jag Cox! Så det tog ca 15 min att gå, perfekt för Cox att få sträcka ut efter passet igår!

/Lovisa

Dagens pass!

Som jag nämnde tidigare så var Linnéa med i kärran och allt blir så mycket roligare! :) Vi hade tänkt att köra igenom gruvan för att jävlas lite, då det var gruvans dagar! Men det var ponny ridning efter den vägen och ville väl inte riskera att något barn skulle åka i backen!

Men istället så åkte vi över västerås vägen och körde konditionsträning med Cox, vart massor med galopp och trav! Han behövde detta kan jag lova, hans kondition måste starkas upp ännu mer nu! Han krånglar lite med kimblewick bettet, men han protesterar mest för att han inte vill gå i den formen jag vill... egen vilja kallas det! Men när han väl kommer ner i formen så går han kalas!

Jag öka- och samla honom i galoppen och det vart bättre och bättre för varje gång jag samla ihop honom! I slutet kändes det som om han var ledlös, så mjuk och fin! :D När vi kom hem sen så bada han i svett, så borsta av honom och smörjde på flugsalva och spruta på flugmedel, spola sedan av benen med kall-vatten!

Det var en bra dag idag, sällskapet gjorde det ROLIGT! Hahaha!! :D <3 

Finns både tråkiga och roliga minnen med dig/er, men det är dem roliga som fastnar!! ;)

/Lovisa

Tack bästa du!

Idag var jag med Linnéa, var skönt att kunna få prata ut lite! :) <3 Vi körde även eller Linnéa åkte med och vi skratta och "upplev" gamla minnen! Hahaha, hade roligt idag i alla fall och det var ett bra tag sen sist!

/Lovisa 

Visste ni att..

...jag kom in på ett gymnasie nere i Norrköping som samarbetar med Kolmårdens djurpark! Men jag tacka nej och börja på Ösby!

Gymnasiet heter Himmelstalunds-gymnasiet och ligger nere i Norrköpning. Som man sett på bilder så har dem jätte fin skolmiljö osv. Får även vara inne på Kolmården och ha lektioner med den kända veterinären Bengt Röken.
 
 
Jag tacka nej för att just då hade dem inget elevboende och jag ville ha med Cox och då fanns ingen stallplats! Men iår så har dem renoverat upp rum osv, så nu finns det elevboenden där! På himmelstalund fick man även sova över på helger, det får man inte göra på Ösby!

Här är skolans hemsida! ---> http://www.nbg.nu/se/himmelstalundsgymnasiet/hem 


/Lovisa



 

Nästa inköp!




/Lovisa

RSS 2.0