Tråkig blogg!

Nu är bloggen tråkig, jag har ingen bloggmotivation och jag har inte kört heller!

Idag så var jag och Linnéa väg och måla hinder och sen fixa stallet, vid 5 vart det att fixa fåren och nu har jag och mormor ätit tacos!
Hade tänkt kört idag, men det blåste som jag vet inte vad! Sen så motionera han sig själv i hagen så han rörde lite på sig iallafall ;)

Nej, nu ska jag snart gå och sova för att orka gå upp kl 06:45, fattar inte hur jag ska orka men det visar sig väl! :)

Hörs imorgon, ha det bra! :)

/Lovisa

Påsklov!

Idag är det Fredag och påsklov!!! Äntligen säger jag, måste vila upp mig och verkligen ta tag i skolan nu. Känner hur allt ligger och släpar främst i Engelskan :( Men nu på lovet ska jag försöka hinna ikapp lite iallafall och det skulle inte skada om jag hann göra klart allt!

Men nu ikväll så ska jag, Ebba och Rebecca till SORF och titta på löshoppning och sen blir det att äta pizza med dem! Trevlig start på lovet!

Imorgon blir det målning av hinder ute på Ösby, och sen på Söndag ska jag till SORF och titta på Anders Eriksson som ska tömköra och lite sånt!
Inte nog med det så har jag hand om fåren imorgon kväll och Söndag, för mamma och pappa åker till Katrineholm och tittar på innebandy-cup som min lillasyster spelar!

Nej, vi hörs ikväll eller imorgon! Så ha det bra så länge!


/Lovisa

Hur kommer det kännas?

Något jag tänkt väldigt mycket och ofta på är hur det kommer kännas efteråt jag sålt Lola? Jag förstår såklart att det kommer kännas tungt och jobbigt ett bra tag men sen då? Livet går vidare, det vet jag men hur känns det och framför allt.. Vad gör man?

Som nu så har jag ju alltid stallet att åka till. Det är och har ju liksom blivit ett måste och krav i vardagen. Jag kan ju inte strunta i att inte åka dit en dag som t.ex. De som spelar fotboll kan ju alltid strunta i en träning för att de känner sig lite krassliga men vi med häst MÅSTE ändå åka upp och sätta hästens behov före våra egna. Det är inget vi kan klaga över eftersom att vi själv valt det men poängen jag försöker komma fram till är att nu när jag inte kommer ha det där måstet eller kravet.. ja, vafan ska jag göra då? Det är inte direkt så att jag förevigt kommer sitta och deppa på en stol i resten av mitt liv men ni som har hästar har nog känt samma känsla att livet nästan blir lite meningslöst på något konstigt sätt?

Ni kanske tycker jag låter deprimerad eller psykiskt störd men jag lovar att flera utav er känner samma sak eller har känt det. Eller varför inte upplevt det? Stallet och Lola har endå varit min trygghet i 3 år nu i April/Maj och det är jävligt tufft att inte ha den där tryggheten längre. Det är som att ta bort en stor del utav ens liv och det kan försvinna på en ynka sekund. Så fort en ny ägare skriver på pappret så är hon inte längre min och det tar.. vadå? 3 sekunder? 3 SEKUNDER från att först vara min till att vara någon annans..

Lovisa och jag pratade faktiskt om det idag att hästar är INTE en sport.. utan det är en livsstil! En livsstil där man måste offra såå mycket men som även ger en så mycket tillbaka och enligt mig gör en till en bättre människa. Eftersom man lär sig ta ansvar och hand om en annan varelse. Att lära sig sätta någon annans behov före sina egna är svårt men vi hästmänniskor klarar det för vi älskar det vi gör och håller på med! 

Även om texten kändes lite luddig så hoppas jag att jag fick fram något utav mitt budskap men ska för säkerhetens skull sammanfatta det såhär: Jag är rädd att jag alltid kommer känna mig tom efter jag sålt Lola. Kommer hålet fyllas igen någongång? Hur kommer det kännas och vad ska man göra utav all fritid man får? Antar att jag kommer in i det "normala" livet också tillslut men fan vad tomt det kommer bli alltså..

Ni som sålt eran häst.. Hur kändes det efteråt? Klart man känner sig ledsen och deppig ett tag för det har jag också upplevt men bortsätt från det. Var det svårt att ställa om sig och tar det lång tid innan man slutar sakna känslan av att åka upp till stallet? Skulle betyda massor om ni som tror ni gått igenom något liknande berättar lite om hur ni kände efteråt. Tack! :)

/ Linnéa



Dessa tre dagar!

I Tisdags så valde jag att rida ut ett lite mer kravlöst pass. Red barbacka dessutom vilket var ett tag sedan. Man märker verkligen hur mycket Lola gillar det så måste göra det oftare. Antar att jag inte gjort det pga att hon varit så himla pigg. Hon liksom sticker och far åt alla möjliga håll och då är det inte lätt att hålla sig kvar haha! ;) Det gick iallafall superbra! Red runt stenhavet så hon fick lyfta på fossingarna ordentligt. Mjuk och fin efter två dagars träning måste jag säga! 

Igår så vilade hon helt.

Idag så red jag ut en sväng igen. Hade ju planerat att klättra lite så så fick det bli! När jag red fram så kändes hon superfin och mjuk i mun och sidor så kom igång med galoppen ganska snabbt och fick en lugn och harmonisk galopp. Klättrade sedan några gånger upp och ned i skritt eller galopp för en backe som är superbra enligt mig. Efter det vet jag dock inte vad som hände för då blev hon helt plötsligt superspänd och sådär överpigg så det nästan blev jobbigt. Hon studsade omkring och jag vet inte allt vad hon gjorde men fick henne lugn efter en del galopp och då fick jag tillbaka henne till den där lugna och fina Lola hon var innan tokspelet. Hon var väldigt fin när vi travade av och det kändes skönt då hon varit lite spänd då de senaste dagarna! Så det kändes ganska bra endå! :)



Älskar min pärla! :)

/ Linnéa

Plugg!

Tyvärr hinner jag inte skriva idag heller :( Jag har 2 skolarbeten som ska vara klara imorgon och jag har inte ens börjat! :( Dålig tajming, hatar när man skjuter upp allt till sista dagen. Men så är det nu och finns inget att göra.'

Men då vet ni hur det ligger till så hörs vi antingen senare eller imorgon! :)


Så här känns det just nu!! :(

/Lovisa.

Selen!

Nu i eftermiddag/kväll så har Anneli vart här och testa selen! Jag bestämde mig för en BRUN iallafall, nu byter vi färg helt här! ;) Men den är jättefin och sen ska jag skaffa en annan kärra troligtvis, som går att beställa i vilken färg som helst!

Så nu ikväll har jag smörjt dem delarna som vart kvar här hemma, det var saker som skulle juteras på dem t.ex. fler hål och lite sånt!

Förhoppningsvis är det klart till April då körträningen är och kärran jag troligtvis kommer få/köpa kommer isåfall i början på Maj! :D

/Lovisa.

Uppdatering suger för min del!

Jag har inte tid att blogga, nu ikväll har jag kört och sen vart det matte-plugg resten av kvällen. Tråkigt men det behövs och sen fick jag hjälp av Jonas igår så nu fattar jag iallafall!

Men ska försöka blogga imorgon och i helgen ska jag försöka göra lite tidsinställda som ska komma upp som i nästa vecka!

Men nu sova för att orka med morgondagen!

/Lovisa

Bilder från idag.











Bilderna är något suddiga men det var bara för att det började skymma. Som ni ser så red jag på kimblewick bettet. Vet inte om det fungerade så bra som jag ville men något bättre än det tvådelade iallafall.

Förresten är det bara jag eller ser jag endå ganska liten ut på Lola? Jag är trots allt 1.69 cm lång och Lola är ca 1.64cm hög. Tycker vi matchar varandra riktigt bra storleksmässigt, eller vad säger ni?

/ Linnéa

Hemma

Nu sitter jag här framför datorn, mätt och belåten! Har för ca 30min sedan precis kommit hem från stallet. Blev ganska sent idag eftersom vi var iväg till Sorf och hoppade lite, eller ja.. skuttade.

Är faktiskt riktigt nöjd med Lola idag. Jag gjorde en del ryttarmissar och la henne lite tokigt några gånger men det blev bättre och bättre ju mer vi hoppade. Vi får ju inte glömma att jag är lika ovan att hoppa nu som Lola.. ;) Jag började iallafall med att rida fram Lola i alla gångarter. Red ganska okomplicerat och fokuserade mig bara på att få henne lyssna fram för skänkeln och bak för sätet. Kändes bra faktiskt, lite nonchalant vissa stunder men annars bra! 

Vi travhoppade sedan ett litet cavalettihinder på 30cm kanske? Hoppade det i båda varven och tillslut även i galopp. Försökte bara komma igång lite lätt men innan vi hittade rytmen var det lite svårt. Dock ett bra sätt att börja på när man som vi är lite ringrostiga! Sedan så kom vi igång och hoppade två räcken på ca 50cm. Vi rullade på där och försökte bara hitta ett bra tempo. Ibland så gick det lite väl fort så fick lägga in små volter och ibland sakta av och börja om. Men för övrigt tycker jag endå det gick bra! Man märkte på Lola att hon tyckte det var riktigt roligt. Hon överhoppade sig på varenda hinder och språng vi tog, haha. I slutet så byggde vi iallafall ihop en liten oxer då det är det hon känner sig mest osäker på (och jag med för den delen) så den låg väl också på runt 50-60cm. Vill endast leka runt lite på dessa höjder så vi båda får lite självkänsla med oss i bagaget. Var också riktigt noga med att berömma ordentligt efter varje språng vi tog vilket gjorde att Lola bjöd bättre och bättre för varje gång. 

Tycker även Lola fått en finare teknik och hoppar upp sig MYCKET bättre än förut. Antar att det är musklerna som börjat kommit på plats. :) Är riktigt nöjd iallafall, med oss båda. Har lite bilder att bjuda på från när vi galopperade och travade av en stund på slutet så de kommer i ett separat inlägg strax! :)

/ Linnéa

Måndag

NU - Stallet!

Drar till Sorf och skuttar lite. Kommer ev. upp bilder eller kanske film? ;)

/ Linnéa


Vilohelg!

Har blivit en vilohelg för Cox, igår var vi till Västerås och idag har jag inte haft tid. Har vart runt överallt, men imorgon ska köras. Vet inte om jag kommer göra någon veckoplanering eller inte, vi får se imorgon!

Men nu vet ni hur det ligger till, men nu ska jag duscha och sen blir det sängen! Får ju sova en timme mindre, inte bra, kommer vara huuuuuur trööööööött som helst imorgon!

/Lovisa.

"Klar"?

Något jag tänkte på idag när jag red för Bettan var att jag börjar känna mig väldigt nöjd med det jag och Lola gjort nu. Det känns nästan som om jag börjar känna mig "klar", om ni förstår hur jag menar?

Jag kommer aldig känna mig helt klar på Lola. Den känslan kommer aldrig komma men idag när jag skrittade av henne efter träningen så kände jag hur pass nöjd jag var med det jag och Lola åstadkommit sedan i slutet av sommaren. Det var liksom då vi tog nya tag från att inte haft några direkta mål med våran framtid. Det var när träningarna för Bettan började som vi satte upp mål och på så sätt kändes det mycket lättare att även inse att jag och Lola skulle skiljas framåt sommaren. Men även om vi fick rimliga mål och en ny start så hade jag även känslan av att vi aldrig skulle hinna med något eller uppnå något och att jag förmodligen inte skulle utvecklas särskilt mycket. Därför skulle jag heller aldrig känna mig nöjd med vad jag och Lola gjort under detta halvår som nu gått. 

Men oj vad fel jag hade! Nu står vi här, jag och Lola, med nästan alla dessa mål uppfyllda. Skänkelvikningar - check. Vänstergaloppen - check. Formen - check. Min sits - check. Förstår ni vad jag menar? Jag är verkligen HELNÖJD! Visst, alla dessa saker + massa fler har en hel del som måste jobbas vidare på och som kan bli ännu bättre! Men från att inte ens ha kunnat skänkelvikningar eller från att ha setat som en påse potatis i sadeln så har vi utvecklas sååå mycket! 

Så.. från att inte ens trott att jag skulle kunna känna mig nöjd så måste jag nog ändå erkänna att jag faktiskt är det! Jag är riktigt nöjd dessutom! Så det som kom fram till mig idag var att jag tror jag snart känner mig redo att släppa taget om Lola. Missförstå mig inte.. Jag vill verkligen inte sälja Lola men eftersom att jag måste för alla parters bästa så tror jag snart det är dags. Fast vi har dock ett moment kvar att komma igång med innan försäljningen kan börja och det är hoppningen. Jag tänker inte sälja Lola förrän hon är igång med den och inte förrän hon känner sig helt säker att hoppa en bana på ca 60cm. Det är nog målet i hoppningen innan hon säljs - att hon ska hoppa en bana på ca 60cm med självsäkerhet och att vi gör det snyggt! Jag förväntar mig självklart inte att allt ska sitta, såsom avstånd och galoppbyten efter hindren men att kunna hoppa en enkel bana på ca 60cm utan svårigheter tycker jag låter bra! Sedan så får den nya ägaren bygga vidare på den grunden helt enkelt. 

Tänkte avsluta med en liten text jag skrev i ett tidigare inlägg för ca en månad sedan:
"Som ni förmodligen redan förstått så ska Lola, innan sommaren, läggas ut på annons. Det är fortfarande lite osäkert när men ni kommer märka och jag kommer inte lägga ut henne förrän jag känner mig "klar" eller hur man ska uttrycka sig. Det är ju klart att jag aldrig kommer känna mig helt klar tillsammans med Lola men jag vill liksom att det ska kännas bra och att vissa saker ska sitta innan." 

Jag tycker jag snart har uppfyllt det kravet jag satte då - Att vi ska känna oss "klara". Vi har bara en liten bit kvar nu innan vi tar det stora steget. Steget som kommer få mig känna mig både stolt och värdelös på samma gång..



/ Linnéa

Veckoplanering v.13 - Lola.

Måndag: Hoppning - Sorf.
Tisdag: Uteritt.
Onsdag: Barbackatur.
Torsdag: Uteritt - backträning.
Fredag: Vila.
Lördag: Uteritt.
Söndag: Ev. dressyr/hoppning - Sorf.

/ Linnéa

Om jag inte skulle sälja Lola..

.. Så skulle jag köpa ett rött dressyrschabrak och ett marinblått allroundschabrak från Charlies. GRYMT snygga!





/ Linnéa

Dressyrträning 25/3.

Idag så åkte vi iväg på dressyrträning för Bettan igen. Lola har ju känts väldigt fin nu senaste tiden som ni säkert märkt så tyckte det var dags att visa upp Bettan att det rullar på som det ska. 

Idag fick vi faktiskt rida en övning vi aldrig gjort förut - en med konor inblandade. Det stod sex konor uppradade, tre på varsin sida med kanske 5 meters mellanrum? Äh.. jag visar er övningen såhär istället: 


De svarta är konorna och det röda är vägen jag red. Ni ser pilarna jag ritat ut så följ dom så förstår ni, eller? Haha är inte särskilt bra på att rita eller förklara men jag tror alla förstår? Denna övning gjorde vi iallafall i trav. Här kommer galoppövningen:


Jag tror alla förstår den här också, eller hur? Inte så avancerat och man bytte självklart håll på övningen också så ni inte tror jag red åt samma håll hela tiden. Men båda övningarna var roliga men krävde MYCKET ben, haha. Var helt slut efteråt och Lola med tror jag! ;) I vänster hade hon lite svårare för galoppövningen men jag tycker hon gjorde det riktigt bra och Bettan med. Fick mycket beröm över hur fin hon blivit och jag kan inte annat än hålla med. 

Vi övade även på lite skänkelvikningar och dom tycker jag sitter ganska bra nu. En del finslipningar behövs såklart men hon förstår och gör för det mesta rätt. Tränade lite på skänkelvikningar i galoppen också men där har hon lite svårt med balansen fortfarande för att orka flytta bakdelen så det blir lite vingligt och farten ökar något men annars gick det bra! 

Fick väldigt mycket beröm över att hon blivit så fin, speciellt i galoppen och att hon fått en finare form. Jag håller med! Lola har verkligen blivit fin och Bettan säger varje gång att man aldrig kunde tro att Lola ens är tränad inom trav. Blir lika stolt varje gång, haha! 

/ Linnéa

Livet är inte inte alltid en dans på rosor

Vill först och främst bara förklara att jag inte mått särskilt psykiskt bra den senaste veckan vilket har lett till dålig uppdatering. Vill bara be om ursäkt för det även om det känns som om det är det enda jag gör nu för tiden. Men jag hoppas verkligen ni förstår mig. Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu och jag har en väldigt stor ånger inuti mig. Det har varit bråk och en massa annat under veckan vilket har medfört att jag har blödit näsblod nästan varje dag, och pga stress så knarkar jag ipren mot huvudvärken. 

Jag vill bara att ni ska veta att det inte alls är någon rolig period för mig just nu så jag hoppas ni inte tar allt för illa upp att uppdateringen är sämst från min sida. Men ska komma igång, jag lovar! Känner att det inte är rätt mot Lovisa att hålla på såhär! 


/ Linnéa

Ni glömmer väl inte...

..att ställa fram klockorna ikväll/natt. Det blir sommartid nu, visst få vi en timme mindre, men det är det fan värt!! Ljusare kvällar är ett STORT +, då slipper man stressa ute i stallet för att hinna köra innan det bli så jätte-mörkt.

Men nu kommer det inte bli mörkt förren klockan 19:30 på ett ungefär, UNDERBART!!

/Lovisa

Vila!

Vart vilodag idag för Cox, hade tänkt kört. Men var ner på stan på förmiddagen och nu på eftermiddagen/kvällen var jag med till Västerås och titta på Wilmas innebandymatch!

Men imorgon ska jag köra lite längre och ha ROLIGT!! Var längesen, vi får se vart jag kör!

/Lovisa

Sommarvärme

När man går in i boxen för att mocka och det flyger upp en massa flugor från skiten - Ja, då vet man att det är vår på riktigt! ;)




/ Linnéa

Tömkörningen!

Idag vart det tömkörning som planerat! Vi hade våra duster ibörjan, innan han fatta att det inte var någon idé att tjaffsa! När jag väl hade fått honom att slappna av så kom Linnéa och Lola i galopp bakom oss, så då vart han stel igen! På ett sätt tyckte jag att han inte vart lika avslappnad, men ändå i fin form! Hoppas ni förstår!

Jag gick först på vita vägen, och sen in vid stenhavet för att Cox ska få lyfta lite på fötterna! Han har blivit lite slö på det, förut när han var van att gå i skogen så snubbla han knappt aldrig. Idag tror jag näst intill han var i varenda sten på stenhavet! Men det går ju inte direkt att köra i skogen osv. Men jag tror jag ska lägga in minst ett tömkörningspass i veckan, då han ska få gå i skog och mark för att återigen lära sig att lyfta på hovarna!

Jag klättra även upp för en liten backe vid gruvan, som man inte heller kan göra med kärra. Så det är också sådant man kan göra när man tömkör, för sådant kan inte jag heller göra när jag kör.

Det skulle inte skada precis att variera underlaget heller, lite mer ojämnt underlag är det vi går minst på! Sen att han lär sig lyfta på benen lite mer och tänka är bara ett +. Sen kommer nog lite andra muskler att aktiveras på ett annat sätt!

Jag kände att jag fick ut något, men jag är inte helt nöjd! Så imorgon kör vi ett litet mer seriöst pass på förmiddagen, så få vi se hur det känns!

God Natt! ¨

/Lovisa

Matte

Sitter på matten nu och gör inget som vanligt, för att jag inte fattar! Har funderingar på att hoppa av, men ska tänka på det fram till lovet som är vecka 14.

När jag slutar 10 i 2 så kommer mamma och hämtar mig vid stationen! Då åker vi till Granngården och handlar hundmat m.m! Vidare hem för att tömköra Cox, tycker förövrigt att jag hållit min planering bra denna vecka. Än så länge har jag följt den exakt! ;)

/Lovisa


Tränsskyltarna!

Ni kom väl ihåg bloggtävlingen vi hade, man kunde vinna tränsskyltar! Det var ju ett tag sen men nu har iallafall skyltarna kommit fram till vinnaren! Vi fick bilder av Isabelle på hur dem vart, så jag tänkte visa er!



Isabelles blogg http://trisseminhest.blogspot.se/

Sen ett stort tack till http://dekaltext.com/

/ Lovisa.

Gårdagens körpass 22/3

Igår körde jag vid gruvan igen, men nu körda jag lite mer seriöst. Vi körde på volt inne på parkeringen och öva på att hitta ett bra arbetstempo, som inte var det lättaste. Anntingen var det hyper- trav eller så var det så långsamt att han nästintill skritta! Men i slutet vart det helt okej trav.
Jag fick även jobba en del på formen då han var ganska så stark och stel i vänster varv, men det släppte på slutet och jag fick honom att jobba i en låg- och avslappnad form!

Så passet gav iallafall något och jag tyckte jag fick ut det jag ville !


/Lovisa

Onsdagens pass!

Körde vid gruvan och övade på kommandon, han var riktigt fin! Lite stark emellanåt, men annars lydig! Vi körde i ca 40 min, fram och tillbaka på den långa vägen vid gruvan!

Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket av passet, det blir så när man inte bloggar på en gång! :(

/Lovisa.

Sova!

Jag har noll insperation till bloggen, vet inte vad riktigt jag ska blogga om osv. Så om någon har något förslag är det bara att kommentera!
Vill bara visa att jag lever och att jag ska blogga om dagens pass imorgon, då jag är så trött och ska gå och sova nu.

God Natt och sov gott!

/Lovisa

Dagens pass!

Idag körde jag äntligen, vart en sväng vid gruvan. Linnéa följde med, med Lola, men sen skritta vi av åt varsitt håll!

Jag börja med att skritta ner till Bulins väg, sen på den vägen trava jag. Sedan uppe vid gruvan så körde jag den långa vägen från Christina Schaktet och ner till vändplanen vid västerås-vägen. Sen asfaltsvägen upp till Styras och hem!

Jag hitta en lagom arbetstrav mellan mina galoppturer. Jag koncentrera mig mycket på att få av honom energi och det tycket jag att jag fick. 4-5 galoppturer upp från vändplanen och till Christina Schaktet, skritta sedan halva ner och sen trava resten, och så vidare. Han flåsa på bra på slutet, så det gav nog lite på konditionen också!

Har inte så mycket mer att säga om detta pass, jag var helt klart nöjd med tanke på att han har vilat i flera dagar!

Imorgon blir det att öva på kommandona! Se om han lyssnar eller inte ;)

/Lovisa.

Väntar!

Sitter just nu och väntar på min buss som kommer kvart i 3. När jag kommer hem ska jag köra vid gruvan, som planeringen lyder så ska jag hitta ett bra arbetstempo men även få av honom energi! ;)

Selen passa inte, Mia trodde att han kunde ha Shettis i stl. Men han behöver ha ponny, så får den sen. Anneli skulle höra av sig!

Men jag skriver senare ikväll om dagens pass, sen ska min kväll bestå utav plugg! :(


Stressigt!

Sitter just nu på bussen och är på väg hem! Blir en stressig kväll, ska först kasta åt hästarna sitt hö, sedan äta något själv. Vidare ut och fixa stallet för att sedan borsta Cox och lasta in honom i transporten. Blir sedan SORF hela kvällen, så ingen mer uppdatering idag som det verkar!
Visar bilder på selen någon dag i veckan! :D
/ Lovisa


Veckoplanering Cox v.12

Måndag- Vila, följa med till Sorf och prova selen.

Tisdag- Köra, hitta ett bra arbetstempo och få av honom energi.

Onsdag- Köra, öva kommandon. 

Torsdag- Köra, jobba på volt på gruvans parkering.

Fredag- Tömmköra. 

Lördag- Köra, blir antagligen något kort.

Söndag- Köra, en längre runda och bara lulla på. HA ROLIGT, känns som det kan behövas!


Det var min vecka och nu ska jag hålla den!!

/Lovisa

Veckoplanering v.12 - Lola.

Måndag: Kort promenad.
Tisdag: Uteritt - gruvans parkering.
Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Hoppning - Sorf.
Fredag: Vila.
Lördag: Uteritt - backträning.
Söndag: Dressyrträning för Bettan.


/ Linnéa

Igår

Igår red jag iväg till gruvans parkering som jag planerade och red igenom henne lite i både trav och galopp. Känner att jag måste lägga mycket mer arbete i skritten än vad jag gör i nuläget. Ska nog ta en dag nu i veckan där jag riktigt satsar på att få en bra skritt med mycket driv bakifrån!

Haha, iallafall.. Det kändes bra igår! Hon var lydig och fin. Både traven och galoppen kändes väldigt okomplicerad men måste säga att vänster galoppen var finast. Fick inte till samma flyt i höger som vi brukar ha. Ni vet man vill ju känna att man rider i uppförsbacke men samtidigt ha ett friskt tempo och det fick vi till i vänster men inte riiiktigt i höger. Men jag klagar inte! Det är vänster hon haft så jäkla svårt för men inte längre och det gör mig alldeles glad inombords.. att vi faktiskt lyckats med det! :D

Jag känner verkligen hur framstegen kommer på löpande band nu och det är såå kul verkligen! Det är mycket jobb kvar och jag är faktiskt lite skeptisk till att säga hur bra allting går just nu för det är då det alltid brukar komma något bakslag.. att Lola blir halt eller att vi hamnar i en svacka. Ni känner igen det va? Men kan verkligen inte sluta skryta om att det faktiskt går jävligt bra för Lola och mig just nu! Det gör mig så glad verkligen! :D


/ Linnéa

Idag och imorgon!

Idag har jag och pappat mockat ut hagen igen, från allt skit som tinat fram igen! Så nu är det rent ett tag till iallafall, även fast det är lerigt så är det inte skit iallafall som ligger och ser förjävligt ut!
Cox kommer få vila idag med och imorgon då det är körmöte. På Tisdag kommer jag köra och sen blir det som vanlig igen! :)

Men kommer lägga upp en veckoplanering här senare så att ni ser vad som ska hända. Men ha det bra så länge! :)

/Lovisa

Förlåt!

Förlåt att jag inte uppdaterat tidigare, men jag har vart ner på stan och fixat stallet. Jag hade tänkt kört Cox idag, men efter att jag tagit in honom och borstat honom så var jag helt slut! Så han fick vila, dock har jag lite ångest över att han fått vila! Har väl någon infektion i kroppen, men bara jag är frisk tills på Måndag! Har inte tid att vara hemma från skolan + att det är körmöte på Måndag och att jag får min sele! :D

Men nu ska jag kurera mig så att jag inte blir så jätte sjuk!


/Lovisa

Vilodag!

Cox får vila idag, jag börjar bli förkyld igen! Inte roligt, mamma har smittat mig :( Men han fick vila idag och sen imorgon får jag köra igen!

Nu vet ni hur det ligger till och jag ska vila hela kvällen och ta det lugnt. För imorgon är det pluggdag, tråkigt men behövs :(

/Lovisa

Sponsring!

Det jag har skrivit att jag var så glad efter Söndags träning har med att göra att jag har blivit sponsrad av Mia och hennes man Ståle. Eller det är deras företag Lövsveen gård har sponsrat mig med en sele! :D :D Ni ska veta hur glad jag är!!

Jag fattar inte att det är sant än ;) Men ska maila Anneli på washap, (för det är därifrån selen kommer) om när jag kan hämta den!

Jag lovar att jag ska fota den nya selen sen så ska ni få se!

Mamma och pappa kommer köpa en vagn åt mig, men den kommer inte in i lager förren den 1 juni och det är lite sent så jag letar efter begagnade men vi får se!

Lövsveen Gård

/Lovisa.

Friday

Hejsan :) Hoppas ni alla har haft en bra dag! Det har jag.

Jag kom väl hem från skolan för ca en halv timme sedan. Blir att åka upp till stallet nu, Lola ska vila. Imorgon blir det dock en heldag i stallet. Ska fixa kaninburen, städa sadelkammaren, ev. göra rent lite utrustning och så ska ju allt det vanliga fixas också, såklart! Måste även ner på stan då och köpa hårfärg. Ni vill inte veta hur mitt hår ser ut just nu.. förfärligt äckligt, haha! Misslyckad blondering igår - CHECK!

Men nu ska jag ta och röra på fläsket. Juste.. påminde just mig själv att jag ska motionera en hel del denna helg också, haha! ;)

/ Linnéa


Håll koll idag!

Idag kommer jag avslöja något roligt, iallafall för mig. Men det blir någon gång på eftermoddagen/kvällen då jag slutar skolan 10 i 2, men när jag kommer hem så ska jag köra och fixa stallet!

/Lovisa

Dagens ridning!

Vill bara säga först innan jag berättar om dagens ridpass att jag gick ut och gick med Lola igår i ca 40min. En rask promenad så både hon och jag flämtade lite i slutet, haha. Men ni vet väl att en rask promenad är väldigt bra för hästar att träna upp sin kondition? ;)

Nåja.. tillbaka till dagens ridpass! Red till gruvans parkering idag för att rida lite där på en volt. Var perfekt underlag med tanke på all is som smält undan. Det enda negativa jag kan komma på med det är väl att Lola (+ all utrustning) blir alldeles lerig, haha. Ridpasset gick iallafall superbra! Red faktiskt nästan bara i galopp och rullade på. Jäääklar vad fin och bärig hon blivit i galoppen säger jag bara! Ojoj, den här pollen har en del att ge på dressyrbanorna med mer träning! Så underbar fin! Det känns så kul att jag äntligen fått till den. Har kämpat i snart 1 år med, speciellt hennes vänster galopp men nu sitter den nästan lika fint som höger! Det känns verkligen bra just nu och nu ska vi bara jobba vidare och få allt sitta ännu bättre, såsom skänkelvikningar och öppnor. Även hoppningen ska vi komma igång med, iallafall igång på ca 60-80cm nivå innan hon säljs. Så vi skyndar långsamt - sakta men säkert! :)

Hon har iallafall blivit en riktig kanonhäst inom dressyren! Blev riktigt pepp på att träna massor nu! Ska rida på gruvans parkering på Lördag med och på Söndag blir det träning för Bettan! Känns inte helt fel! ;)

/ Linnéa



Lite bilder från iPhonen!

Tänkte visa lite bilder från iPhonen, jag tar lite kort med den. Men visar dem aldrig för er så tänke göra det nu!

Den första bilden jag tog med iPhonen.

I söndags, innan körträningen! :)

Tussilagon som växer bakom stallet, VÅÅR!!!

Ja, det var liet "nya" bilder. Iallafall för er!

/Lovisa

Dagens tömkörning!

Tömkörde idag, stod ju på planeringen att jag ev, skulle longera men pga att det inte finns något gärde fick det bli tömmkörning efter Finntorpsvägen!
Han var faktiskt riktig fin, visst vart han lite hängande i handen men inte som han vart förut! ;)
Vi träffa på Karin och Jonas, Karin tyckte att han börja bli fin i hullet. Förrut så har hon alltif tycket att han vart tjock, men man får det man jobbar för ;) Men det var roligt att höra iallafall! 

Gick förbi Stora Hällsta där finns kor och Cox hatar dem. Även fast dem är inne så känner han lukten, så fick leda honom förbi där. Han stegra och höll på, och dem har taggtråd där på sidorna om vägen så jag tog det säkra före det osäkra. Vill ju inte ha en häst med sår pga att han kasta seig ner i diket eller något sådant!

Men när vi gick hem samma väg sen så behövde jag inte leda honom, men då visste han att det kanks inte var så farligt!
Han skötte sig faktiskt, så det var skönt!

/Lovisa.

Gårdagens pass!

Körde runt gruvan igår och öva kommandon, jag kan beskriva honom med 1 ord och det ordet är STARK. Han drog som en oxe och mina händer och armar var helt öma efteråt. Han var pigg och för att komma undan arbetet så drar man bara iväg!
Jag öva lite på kommandona och man kan ju inte klaga på att man inte fick någon reaktion, så fort jag sssa så var det fort iväg i mellantrav. Så ja, vad säger man!?

Nej, så jag var inte så jätte nöjd med passet. Men man får se det positivt, hela förra veckan gick kanon! :D

/Lovisa

Skriver imorgon!

Är jätte trött så orkar inte skriva om dagens pass nu. Utan jag gör det imorgon, så bloggar då! Ha, en bra kväll så hörs vi!

/Lovisa

Biologi!

Nu börjar biologin, sen engelska och sist men inte minst matte :(

Efter skolan blir det att köra min lilla gris, öva kommandon är det som gäller! Ska även försöka plugga lite ikväll, men vi får se hur det går! ;)

/Lovisa


Måndag och Tisdag

Jäklar vad hurtig jag har varit dessa två dagar, haha! Kände att det faktiskt är dags att börja tänka på beach 2012.. ;) Närå. Men behöver komma igång så igår var jag ut på en timmes promenad i högt tempo och idag tog jag en springtur/powerwalk på 40min. Går väl an med musik i öronen, haha! 

Sedan har jag såklart varit i stallet också och även det förbränner väl några kalorier.. ;) Igår red jag ut en sväng vid gruvan. Backtränade lite och galopperade en del! Lola kändes faktiskt riktigt fin att rida men något stark. Använde kimblewick-bettet  och det känns faktiskt bra att rida ut med nu när hon är så pass på.

Idag blev det ännu en uteritt vid gruvan. Rider dock olika varje gång så oroa er inte, haha. Tog vanligt tredelat och graman på henne idag. Hon kändes okej att rida.. Satt fast något i höger men hade fin galopp! Blev något ofokuserad i slutet men som sagt.. helt okej! 

Har inte bestämt vad det blir imorgon men förmodligen en uteritt. Tills på torsdag ska jag fråga Karin om hennes paddock så då blir det ev. ett pass där då! 


Bild från idag

/ Linnéa

Vilodag!

Vart vilodag idag istället för Cox, för jag tyckte att jag inte hann med! För när vi kom hem så hade en tacka lammat så var tvungen att stänga in den osv. Så då drog tiden iväg och jag tyckte han kunde ta vilodagen lika väl idag som imorgon! Sen slapp jag stressa och så hann jag i tid till farmor och farfar!

Nu ska jag titta på tv så hörs vi imorgon!!

/Lovisa

Traktor teori!

Sitter just nu på lektion och dör av tristess, pluggar på traktorkortet! Håller på med repetionen så det är inte så mycket kvar, men det är sjukt tråkigt!
Blir lunch om ca 40 min sen ska vi köra traktor, hörde en som sa att vi skulle köra med kärra. Hur ska detta sluta? Kan ju hoppas att skolan och att alla elever överlever efter att jag kört!;)

Slutar 10 i 2 så tar den bussen hem, är hemma vid typ halv 3 och då ska jag ut och köra! Kommer inte bli så bra uppdatering från min sida i eftermiddag/kväll då jag ska bort till min farmor och farfar! Kan ju hoppas att Linnéa bloggar men det visar sig väl!

Värt inlägg? Nej, men tänkte att ni har något att läsa! Ha, det bra så hörs vi sen! :D


/Lovisa



Dagens pass!

Idag körde jag vid gruvan, ett ganska så kravlöst pass! Han var riktigt fin och mjuk. Han var riktigt med på kommandona idag, så fort jag sssa så börja han trava. Jag kunde reglera tempot bra idag, så om jag fortsätter att öva kommandon nu så kommer han lyssna ännu bättre inom en snar framtid!

Finns inte så mycket mer att säga om passet, utan att det var faktiskt roligt att köra idag då han lyssna på mig mer! Sen att det var ca 10 grader varmt gjorde inte saken sämre!

/Lovisa

Riktigt vårväder!

Idag har jag studiedag och vädret är underbart 10 + grader i skuggan! Men jag ska sätta mig och plugga och sen ska jag gå ner till mammas jobb vid halv 1. När vi kommer hem så ska jag köra vid gruvan och sen duscha och allt annat jag skrev på listan igår!

Nej, ta fram böckerna och se om jag kan bli något klokare eller inte! Ha, det bra så länge så hörs vi! :D

/Lovisa.

God Natt!!

Är glad just nu, har aldrig tänkt att det kan bli så här bra!! ;)

Har studiedag imorgon och jag skulle verkligen behöva plugga, så ska försöka hinna med detta

• Städa mina hyllor i sadelkammaren.
• Plugga matte och engelska (dem värsta ämnena)
• Göra en riktig makeover, noppa ögonbryn, raka benen och ha ansiktsmask! :)

Det är det + att jag ska köra ett litet lätt pass! Sova nu då klockan står på 09:00 ;)

/Lovisa


Veckoplanering v.11 - Lola.

Måndag: Uteritt - backträning.
Tisdag: Ej bestämt ännu (ev. dressyr)
Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Skrittur.
Fredag: Vila.
Lördag: Uteritt - backträning.
Söndag: Dressyrträning för Bettan.

/ Linnéa

Hemma igen!

Nämen hallå där! Nu sitter jag här hemma i Sala igen - med internet, haha! 

För er som missat så har jag varit i Hudiksvall över helgen hos mina släktingar vilket har gjort att jag inte kunnat vara ute på internet något, eller jo genom mobilen såklart men som jag sagt hundra miljoner gånger så fungerar inte min blogg-app haha. Ska försöka fixa det! 

Idag så var jag upp till stallet på eftermiddagen och red ut en sväng på Lola. Var riktigt mysigt när solen var framme. Hade en känsla utav att Lola skulle vara pigg och stark så valde att rida med kimblewick bettet då hon drar iväg med mig så fort hon får chansen annars. När hon är såhär pigg så vill jag kunna plocka ihop henne lite mer och få henne arbeta. Det gick iallafall bra! I böjan var hon riktigt fin men på vägen hem så fick hon något frispel så då började hon så som hon gör ibland att hon studsar och hoppar samt springer iväg med mig, haha. Hon är lite halvt knäpp ibland men för himla söt! Backtränade lite också och hennes galopp kändes riktigt fräsch idag, trampade på bra! :)



/ Linnéa

Veckoplanering Cox v.11

Måndag: Köra ett lugnt pass och få bort ev. träningsvärk!

Tisdag: Köra, öva tempoväxlingar!

Onsdag: Vila.

Torsdag: Ev. longering annars körning!

Fredag: Köra vid Mellandammen!

Lördag: Köra.

Söndag: Gå en promenad!

Jag tycker det är bra om man nästintill kör som vanligt dagen efter träning. Kanske inte köra ett hårt konditionspass men köra lite lugnt!

/Lovisa

Gårdagens körpass!

Körde runt hela gruvan, alltså in på vita vägen! Dock var det lite halt men det gick helt okej ändå. Sakta av till skritt där det var som halast!
Jag skritta och trava bara lite, så inget avancerat. Utan ett lugnt pass före träning var det helt enkelt!

/Lovisa

Körträningen den 11 Mars!

Idag var det träning som gällde, har inte tränat sen i November så det satt verkligen på sin plats!

Jag fick mycket beröm av Mia idag, nästan på allt! Han har hittat en stadig form nu så ska fortsätta att jobba på med det, men det är inte det som är nummer 1 nu!
Utan nu är nya mål som ska nås, han ska bli kvickare på mina kommandon. När jag sssar så ska han börja trava osv. Han är för bekväm, men även nu när han börjat hitta sin korrekta form så blir det att dem kommer in i ett stadie då dem inte vågar ta för sig om ni förstår. Dem går i ett undertempo, men det ska ändras!

Ibörjan av passet så jobba vi på volt, små och stora i båda varv! Vi öka och minska volterna lite då och då så att det blir som sidvärtsrörelser så att får honom igenomställd och att trampa under sig! Han höll en bra form och det har han inte gjort innan så det betyder att han har blivit duktigare!
Efter att dem satt som dem skulle så börja vi på en ny sak idag. Börja att jobba honom på rakt spår, förut har det bara vart på volt för att kunna hitta formen som nu sitter!
Vi gjorde så att på långsidorna så skulle han trava på som vanligt men jag skulle hålla honom på en rak linje men halsen/ framdelen ska gå lite innanför spåret som en öppna elle sluta eller vad det nu är för skillnad! Haha jag är inte så haj på det än ;) I höger varv var det jättelätt men i vänster fick jag kämpa lite mer, men det avslutades bra. Får jätte bra råd av Mia som verkligen hjälper mig, hon vet exakt vad vi behöver hjälp med! Men det är väl så en tränare ska vara? ;)

Efter att vi hade fått igenom det som vi ville så börja vi med tempoväxlingar! Mia ställde upp koner på halva fyrkants-spåret och vid varje skulle jag göra någonting! Först var det samlad trav mellan en sen vart det mellan trav och efter det vart det kortsida och där var det en bra arbetstrav som gällde! Han var lite seg och lyssna inte alls på mig som Mia ville, så Mia körde några vrav och visa hur han skulle reagera när jag "piska" på honom! Han vart jättelydig sen :D Så nu är det som ska tränas på tills nästa gång!

Var även med på dem öppna träningen som var 45 minuter efter min träning så Cox var lite trött, men det var inget hårt pass! Vi öva bara lite på sånt vi gjorde på min vanliga träning, så ingen fara!

Vi får se om det kommer upp någon film eller inte, vet inte riktigt vilken kvalitée filmerna vart i när pappa filma! Det var första gången han filma med min kamera så kanske blir någon liten snutt!

/Lovisa

Svar på kommentar!

Fick en kommnetar av anonym som jag tänkte svara på!


Hej Anonym!

Jag tycker att det är en bra första häst, dem är otroligt lättlärda och oftast samarbetvilliga när det gäller att lära sig nya saker!
Men en sak jag tänkte på, du ville inte rida för att du inte har tid! Men en shettis tar nästan lika mycket tid som en större häst och det tar oftast längre tid att köra. Då det är mer saker som ska på och spännas osv.

Det jag kan ta upp som kanske inte är så viktigt, men som man ska ha i bakhuvudet är att man växer alltid ur en shettis (mindre ponnyer överhuvudtaget), och när man väl ha gjort det så går det ju inte att rida på dem om man kanske kommer på det efter hand! Men du skulle ju köra så då, är det ingen fara!
Som jag nämde tidigare så tar en Shetlandsponny lika mycket tid som en "vanlig" häst! Och behöver näst intill aktiveras lika mycket också!

Något som är positivt med Shettisar kan jag också ta upp!
Det behöver inte så mycket mat och är ganska så billiga i drift!
Dem är otroligt lättlärda och oftast arbetsvilliga, men kan vara väldigt envisa ibland!

Jag kan inte komma på så mycket mer nu att skriva om, men är det något ni/du saknar svar på är det bara att skicka iväg en till kommentar så svarar jag på den också!

/Lovisa

Tänkte bara säga...

Jag ligger just nu i sängen och är jäkligt taggad tills imorgon. Det som är lite drygt är att klockan ringer kl 06:30 :( Men gör inte så mycket, har studiedag på Måndag så!

Nej, sova för att orka med morgondagen. Träning kl 10:15 och sen är jag även med på den öppna träningen kl 11: 45 tror jag det var! :D

/Lovisa


Allt klart!

Nu är allt klart på listan som jag skrev igår. Så nu har jag nyss ätit, kyckling, potatissallad och sallad smarigt!  Ska snart ta fram naturgodiset och bädda ner mig i soffan framför melodifestivalen!

Har inte så mycket mer att säga, tänker ta "ledigt" från bloggen ikväll och återkommer imorgon med inlägg om dagens pass och sen om träningen!
Ha, en bra kväll så hörs vi imorgon!! :)

/Lovisa.



Morgondagen!

Imorgon har jag fullt upp, har massor som ska göras så jag tänkte göra en lista!

- Mocka, fixa hö, vatten och krubbamat åt både Lola och Cox, då jag tar hand om Lola i helgen!

- Måtta in det nya tränset som jag säkert köpte för minst 1 och en ½ månad sen.

- Gå in och byta om, ska ner till mormor och äta lunch!

- Kommer hem och ska köra! (Köra ganska så lugnt och kort)

- Smörja lite på selen och allt annat, göra rent kärran.

- Packa och allt annat som ska göras inför Söndag.

/Lovisa

Mellandammen!

Körde vid Mellandammen idag, dels för att byta väg och sen kunna galoppera av honom lite energi! Han var lika fin som vanligt om inte finare än dem andra dagarna.
Han är nästan alltid fin i skritten så det är inte så ovanligt längre, ibörjan av traven så var han lite stark men hade fin form. Så jag gjorde lite halter och sen fortsatte vi trava vidare och det vart bättre, sen fatta vi galopp och först vart det ett litet glädjeskutt, men sen fortsatte vi i ett ganska så normalt tempo!
Kom ner till asfalts biten där man är tvungen att skritta så jobba honom där, och han var riktig trevlig!
Efter det kom galoppsträckan (det är en väg som är ca 400 m) galoppera där 2 ggr fram och tillbaka så sammanlagt så vart det 1600m. Sakta av i kurvorna, där man inte ser om det kommer bilar eller inte. Men annars så var det galopp hela vägen, han kunde även galoppera i ett lungt/samlad tempo så jag var nöjd.

Kom sedan till avtravningsbiten men där var han lite trött så han vart lite hängande i hande igen. Men det kan jag förstå! Sen skritta vi av från Annedahl och hem tog ca 20- 30 min perfekt avskrittnings bit efter ett ganska så hårt pass! :D


/Lovisa

Dålig uppdatering i helgen..

"Oj, vad ovanligt" tänker säkert ni nu, haha. Men det är nämligen så att vi ska iväg över helgen. Vi ska åka upp till mina släktingar som bor i den norra delen utav Sverige, haha. Lovisa ska vara snäll och ta hand om Lola en dag så ett stort tack till henne! :) Men vet som sagt inte hur mycket tillgång till dator jag kommer ha och min äckliga blogg-app till mobilen fungerar inte så.. 

Men om vi inte hörs förrän på Söndag så önskar jag er en trevlig helg! Puss! :)

/ Linnéa



Dagens ridpass!

Idag så red jag ut en sväng i snön. Japp, ni hörde rätt.. SNÖN! Även om det inte var särskilt mycket så är det endå jävligt deprimerande..

Iallafall.. Red som sagt ut en sväng. Fick bli en runda runt gruvan. När jag inte planerar så lutar det oftast åt det, haha! Hon kändes faktiskt riktigt fin idag! Mjuk i sidorna och med på noterna liksom. Vi träffade dock på Tova och hennes ponny efter halva ridturen ungefär och efter det blev hon lite smått galen som vanligt = spänd. Det är lite tråkigt med Lola när det blir så faktiskt. Det kan gå superbra men så händer det något nytt och då är resten av ridpasset förstört nästan för hon blir så ofokuserad. Lite tråkigt att behöva börja om hela tiden men som sagt.. hon kändes mjuk och fin vilket var kul! :)



/ Linnéa

Dagens utekörning!

Körde samma väg som igår, han var jätte fin idag med i formen. Dock fortfarande lite stark och pigg, men gjorde mycket halter och ryggningar idag och han vart faktiskt bättre! Körde lite på gruvans parkering och jag koncentrera mig på min blick och hans tempo. Han vart lite hyper ibland, men han lugna ner sig på slutet. Trava sedan av och sen vart det att han fick skritta av i ca 15 min på långa tömmar.

Var ute i ca 40 min och det kändes faktiskt super, längtar efter Söndag nu!!


/Lovisa

Grey's Anatomy!

Jag trodde att jag kunde gå och lägga mig tidigt ikväll, men så blev det inte. Grey's Anatomy hade säsongs premiär ikväll och det är dubbel avsnitt och det kan man inte missa!
Vet inte om jag duschar nu ikväll eller imorgon bitti, vi får se!

Nu ska jag titta klart, får se om jag börjar grina som jag gjorde på första avsnittet. Det var så sorgligt! :(

/Lovisa


Dagens snabba körpass!

Körde idag och han var piiiigg, men ändå inte som jag hade trott! Visst var han stark emellanåt, men annars var han faktikiskt riktigt fin!
Jag börja med att köra Bulins väg och där trava vi, han kunde behålla formen riktigt bra även fast det gick i ganska så ökad trav. När vi kom upp från Bulins väg vid gruvan ville Cox gå hem åt Styras hållet, men det ville inte jag så då gjorde han galopp-skänkelvinkning, avancerat här förstår ni ;)
Han var så pigg att han kunde inte ens skritta normalt, han takta hela vägen både bort och hem, annars brukar han gå så långsamt när vi går hemifrån, men inte idag!
Vi trava och skritta bara idag, vi jobba lite på volt i trav inne på parkeringen vid gruvan. Han var lite stark, men han gick i en någorlunda form iallafall!
När jag trava av så trava jag av i ett undertempo, då han var så pass stark och ville hem! Så var tvungen att lugna ner honom!

Passet var helt okej, han kunde ha varit lite mindre stark så hade passet nästan vart perfekt :D

/Lovisa.

Promenad

Idag så gick jag en promenad med Lola för hand. Hade ju planerat in en skrittur men valde att röra lite på mig själv också, haha så så fick det bli! Tycker faktiskt det är ganska viktigt att låta hästarna "återhämta" sig efter ett rätt krävande arbetspass dagen innan. Liksom allmänt bara sträcka ut och bli av med ev. träningsverk i kroppen. Jag skrittar och ibland travar lite alltid dagen efter jag tränat eller tävlat. Mjukar upp hästens muskler som kan blivit lite stela under nattens gång!

Hur tänker ni ang. hästens aktivering dagen efter träning/tävling? :)

/ Linnéa

Engelska!

Sitter på Engelskan och håller på med att översätta texter, bara 20 min kvar på denna lektion. Sen blir det matte med Bengt, längtar verkligen eller inte ;)

Kommer hem runt kvart över 4 idag, så då ska jag ut och köra på en gång! Dock är det ju ljust ända till 6, så det är lungt!

/Lovisa.

Kort promenad!

Jag bestämde mig för att det fick bli en kort promenad, vart runt Örnstugan! Har var sjukt pigg och jag skulle nog ha kunnat köra då han inte vart så ömfotad, men aja nu är det som det är!

Han hoppa, studdsa och kasta med huvudet, busponny. Så jag vet vad jag har och vänta mig imorgon, så vi får väl se om passet slutar i ett gruvhål eller inte ;) Skämt åsido, men han har vårkänslor och överskotts energi så det är ingen bra kombination.
Nu ska jag snart titta på BB och sen sova, skolan ända till halv 4 imorgon så inte så bra uppdatering imorgon!


/Lovisa

Framtiden..

Har länge tänkt på att jag kanske borde skriva ett sådant här inlägg så att ni förstår vad som försigår med Lola och våran framtid ihop!

Som ni förmodligen redan förstått så ska Lola, innan sommaren, läggas ut på annons. Det är fortfarande lite osäkert när men ni kommer märka och jag kommer inte lägga ut henne förrän jag känner mig "klar" eller hur man ska uttrycka sig. Det är ju klart att jag aldrig kommer känna mig helt klar tillsammans med Lola men jag vill liksom att det ska kännas bra och att vissa saker ska sitta innan. Dessutom så ska vi hinna med att komma ut på både dressyrbanan och komma igång och hoppa lite mer. Som sagt, ni kommer märka och framför allt känna på er då jag faktiskt utvärderar här på bloggen om hur det går för mig och Lola, både hemma, på träning och tävling. 

Grejen är iallafall den att jag nästa termin påbörjar mitt allra sista år i skolan. Känns lite sjukt när jag tänker på det men jag vet att det kommer vara något extremt mycket då, både plugg, student och andra saker såsom universitets-mässor, resan till Bryssel med Samhäll C osv. Ja ni hör, det blir en hel del (= en hel del kostnader). Så efter snart 5 år med både foderhästar och egen häst så har jag VALT att lägga det på hyllan ett tag och sälja Lola. Det ska bli både tråkigt och skönt på samma gång faktiskt - att inte behöva tänka på någon annan än sig själv. Okej, det där lät fel.. men när man har en egen häst så är det nästan som att ha ett barn? Haha. Man måste alltid passa den, ta reda på skiten, mata den och aktivera den. Dag ut och dag in! Jag sitter inte här och säger att jag har pinat igenom mig dessa 5 åren då de har varit de bästa i mitt liv och hästarna, speciellt Lola, har gett mig otroligt mycket!

Så ja.. jag vill ju gärna behålla Lola men samtidigt så behöver jag både pengar och tid vilket jag inte har om jag behåller Lola och de känns inte rättvist mot någon utav oss faktiskt. Då känns det mer rättvist att hon får komma till någon ny och göra den ryttaren lika lycklig som hon gjort mig. Känner faktiskt att detta, även om jag kommer må otroligt dålig när Lola säljs, är ett moget och vuxet beslut utav mig då man ibland måste inse att det inte kommer gå ihop. Om jag vill kunna göra allt sista skolåret måste jag sälja Lola för att ha råd. 

Känner att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här så tänkte faktiskt göra en kategori för alla dessa inlägg. Har så mycket jag vill förklara och det är nog faktiskt inte för er utan mest för mig själv. Jag vill gå igenom varje detalj och att allt ska kännas rätt. Just nu gör det de men vill verkligen inte avsluta det genom att må dåligt och känna att jag gjorde ett dåligt val. Försäljningen och bearbetningen kommer gå sakta för att ALLT ska kännas rätt! 

Men är det någon som vet att ni är intresserade utav en väl utbildad, superfin ridtravare nu till sommaren så hör av er!

/ Linnéa


En utav de första bilderna på Lola som togs för snart 3 år sedan..

Dagens ridpass!

Idag bar det av till Sorf för en genomkörare i dressyr! Kände verkligen att det var på tiden. Måste komma igång ordentligt nu!

Det gick iallafall superbra! :D Vi blev lite förtjänade dit så hade typ 40min på mig att skritta fram och av samt själva ridpasset då. Körde mest basic liksom, skritt, trav och galopp på volt och rakt spår. I början var hon lite väl på och något stretig men hon släppte till riktigt fint sen! Galoppen måste nog ha varit ridpassets höjdpunkt. Hennes vänster galopp var såååå fin. Åh, ville aldrig sluta galoppera, haha men hon tyckte det var ganska jobbigt och var alldeles svettig efteråt så ett kort men intesivt pass blev det alltså idag. :)

Nu när jag rider såhär så märker jag verkligen att Lola blivit riktigt fin! Jag märker det inte lika mycket på Bettan-träningarna om jag ska vara ärlig för då tränar vi hela tiden på nya och lite svårare saker vilket gör att Lola inte alltid orkar hålla formen så bra men när man bara rider i alla gångarter utan så mycket mer så orkar hon bära upp sig något enormt, jämfört med tidigare! SÅ himla kul när man märker skillnad och när andra runt omkring ger beröm efter beröm. Härlig känsla! :)

/ Linnéa 



Färdig!

Fick sluta vid halv 3, så han med 20 i 3 bussen iallafall. Bättre än att vara kvar till halv 4 :)

Har gjort klart stallet, ska snart äta och sen ska jag ut och gå med Cox som planerat. Det finns ett probelm, jag har inte kommit på vart jag ska gå! Vet inte om jag vill gå långt, mellan eller kort! Så vi får helt enkelt se, skriver mer ikväll hur det vart!

Ha, det bra så länge så hörs vi som sagt sen!

/Lovisa.

Cox #3

Här kommer 3:e och sista delen av bilderna jag tog i Lördags!





Är så stolt att jag kan göra inbakade flätor nu ;)


Ska försöka fota i helgen igen om det är fint väder och om jag har tid! Sen så får ni nog en film av körträningen också!

/Lovisa

Lång dag!

Jag trodde jag skulle sluta vid 2 idag, men som det verkar nu så slutar jag halv 4. Schemat hade tydligen ändrats, stackars mig :(
Men idag kommer det bli en promenad med Cox, vet inte vart än men det kommer jag nog på under dagen! :)

Ja, jag hoppas att eran dag börja bättre och att ni får en fortsatt trevlig Tisdag! :D

/Lovisa

Hovis-dag?

Haha, ja jag säger som Lovisa! Idag så var hovslagaren här (hade totalt glömt bort det när jag gjorde veckoplaneringen så det resulterade till att Lola fick en vila idag) och skodde Lola. Tog ut snösulorna då det förhoppningsvis inte kommer någon mer snö.. och om det gör så hoppas jag på någon cm bara, haha! Lola verkade tycka det var skönt men blev lite otålig på slutet bara. 

Imorgon blir det därimot ett svettigt dressyr-pass på Sorf. Vi ska bort i helgen så därav ingen träning för Bettan. Måste verkligen komma igång riktigt ordentligt med Lola nu. Dvs hårdträning. Tänkte kolla om man kanske får gå till Karins paddock någon gång i veckan om isen smält undan? Hoppas! :) Måste även komma igång med hoppningen lite mer nu. Känner hur pressen stiger..

Iallafall hoppas ni har haft en bra Måndag! Vi hörs mer imorgon, puss! 

/ Linnéa


(okej, tänkte faktiskt lägga upp en ny bild här men min internet är så segt så ni får se den imorgon istället även om det kanske inte är värsta bilden precis, haha..)


Bakar!

Jag håller just nu på att baka chokladmuffins, hur gott som helst! :D Ska snart ta ur dem ur ugnen, om ni ville veta. Vill inte göra er avundsjuka om jag säger så, haha!! ;)

Cox har fått fina fossingar igen och han verka glad, han sov nästan iallafall så skönt tyckte han att det var!
Nej, nu ska jag ta ut muffinsarna ur ugnen, ta in hästarna och sen fika! :D

/Lovisa



Cox #2

Här kommer del 2 av bilderna jag tog i Lördags!






Kommer komma ett inlägg till imorgon!

/Lovisa



Sitter ensam på bussen!

Just nu sitter jag själv på bussen på väg hem! Var ju tvungen att sluta tidigt pga hovslagaren, just på den roligaste dagen också:( Men vad gör man inte för sin häst ;)

Cox kommer få vila idag och min kväll består utav massa plugg, sådant jag borde gjort på lovet ;) Men gör det nu istället, inte bra!

/Lovisa


Testar

Testar iPhone appen


Veckoplanering v.10 - Lola.

Måndag: Uteritt.
Tisdag: Dressyr (ev. hoppa något hinder) på Sorf.
Onsdag: Skrittur.
Torsdag: Uteritt.
Fredag: Vila.
Lördag: Vila.
Söndag: Uteritt.

/ Linnéa

Vad tror ni?

Tror ni att Cox skulle passa som helrakad, alltså hela kroppen, huvudet och benen rakade. Har funderat på det, men vet inte om jag vågar!

Vad tror ni?


/Lovisa

Veckoplanering Cox v.10

Äntligen kommer en veckoplanering från min sida till er!

Måndag: Vila, hovslagaren kommer!

Tisdag: Promenad, antagligen lite ömfotad.

Onsdag: Köra.

Torsdag: Köra.

Fredag: Köra.

Lördag: Köra.

Söndag: Körträning, ÄNTLIGEN!!!!

/Lovisa.

Promenad runt Örnstugan!

Fick bli en promenad runt Örnstugan, tog ca 20 min. Kunde gått på 10 min, men stanna att prata med några! Stanna även vid farmor och farfar, Cox fick hårdbröd och sockerbitar. Cox tyckte det var jätte gott, men det tycker han om allt ätbart ;)

Kommer snart upp en veckoplanering inför kommande vecka så håll koll!

/Lovisa

Cox #1

Jag lova er nya bilder och här kommer en del av dem!



Haha, min lilla gris!



Kommer ett inlägg imorgon med!

/Lovisa



Söndag den 4 Mars.

Har tittat på starten av Vasaloppet, är tradition i våran familj att äta frukost framför tv:en, när starten går! :) Men nu ska jag klä på mig stallkläder och gå ut och mocka, fixa hö, vatten och krubbmaten. Sen kanske det blir ett körpass eller så går jag bara en promenad med honom! Skulle inte vara fel att köra för han kommer få vila Måndag och ev. Tisdag beror på hur ömfotad han blir!

Men nu stallet, sen duschen! :)

/Lovisa

Om morgondagen!

Imorgon ska jag försöka hinna köra, men det är inte säkert jag hinner! Ska nämligen till Västerås och titta på Sala Silverstadens Damer, sista matchen för säsongen. Det är länsderby, dem möter Västerås laget Rönnby! Så vi åker från stan redan vid 12 - tiden och jag vet inte när vi kommer hem!

Ska försöka hinna fixa stallet före innan vi åker, men vi får se om jag hinner! Så om det inte bli någon uppdatering imorgon så vet ni vad jag befinner mig! :D



/Lovisa.

Dagens utekörning!

Idag vart det en längre runda som planerat, körde vid Mellandammen. Det var fortfarnde lite hårt på vissa ställen, men det gick att göra det jag ville iallafall! Börja med att man skrittar i ca 15 - 20 minuter efter cykelbanan och sen komemr det en krusväg där jag travar första biten och sen galopperar. Han var jätte pigg i galoppen, men lyssna även på tillbaka hjälper! :) Sen kommer det en bit där man får skritta pga asfalt, men det gör inte så mycket då man kan jobba honom i skritt. Sen kommer nästa trav och galoppsträcka, vart mest trav där idag då det var fortfarande lite hårt!
Efter det blir det en perfekt bit att trava av och lugna ner honom, sen kommer det en rejäl avskrittningsbit på ca 40 min! Men ibörjan brukar jag skritt jobba honom och sen får han skritta av på långa tömmar!

Han var riktigt fin idag, avslappnad redan från början. Efter galoppen vart han lite stark, men det övergick snabbt till det bättre igen! :D Jag är jätte nöjd med dagens pass!! :)

Ny bild faktiskt, kommer ett eget inlägg imorgon med dem bilderna! :)

/Lovisa

Tack alla ni!!

Ska även säga TACK till er andra som medverka i bloggtävlingen. Trodde aldrig att vi skulle få så många medverkande, men nu hoppas jag att andra företag vill sponsra bloggen till fler bloggtävlingar framöver! Och att ni även då vill vara med!! :D

/Lovisa

Så här gick det till när vinnaren lottades fram!

För att ni inte ska tro att jag fuskar så har jag tagit bilder på hur jag gjorde!

Först skrev jag upp alla som medverka på lika stora lappar, med mailadress så att jag skulle kunna vet vem som var vem då vissa hette lika! ;) 



Sedan
så vek jag ihop alla lappar! 



Efter
det så la jag det i en burk!



Sedan drog mamma vinnaren!!!! 


Som
vart Isabell!!! http://trisseminhest.blogspot.com/



Stort GRATTIS till dig! Har skrivit en kommentar till dig och mailet skickas snart! :D

/Lovisa


Nu ska vinnaren dras!

Ska skriva upp alla namn på lappar och sen dra vem som vinner! Så återkommer senare om vem som vann!!

/Lovisa

God Morgon!

Har nyss vaknat, så ska snart äta frukost! Men det var inte det jag skulle skriva om!

Utan att idag ska jag köra Cox en liten längre tur, ska även lägga in galopp hoppas bara att det bli + grader. Men det tror jag är sol ute iallfall! 
Ska försöka fota lite nya kort på honom, men dem blir säkert inte så roliga. Men bättre än inget!

Sen avslutas även BLOGGTÄVLINGEN idag, så ska dra en vinnare senare idag!

/Lovisa

Välja bort!

Inlägget som jag skrev igår ----> http://stallbernhardsro.blogg.se/2012/march/mars-1.html där skrev jag att jag var tvungen att välja bort saker för att kunna orka med allt! Det jag kommer välja bort är NH-träningarna, det känns som jag kan hitta dem övningarna på internet och läsa mig till det! Visst skulle det vara roligt att fortsätta och få experthjälp, men jag har inte tid!

Jag måste börja prioritera mina val och ideér här i livet, det går ju inte till så att man kan hoppa på allt roligt och strunta i det tråkiga. Utan man måste mixa det roliga och det tråkiga så att det bli något mellanting. Jag kommer ha mycket i skolan + att Cox ska motioneras och hållas i trimm inför kommande träningar och tävlingar!

Men det är så det ligger till och jag ska sätta mig imorgon eller på Söndag och planera upp saker som jag vet kommer hända framöver osv.

/Lovisa

Hej igen!

Usch vad dålig jag är på att blogga! Får skuldkänslor varje gång jag tittar in på bloggen och ser Lovisa uppdatera så flitigt så men har man bloggtorka så har man. Känns dessutom lite trist att aldrig ha några nya bilder att visa er. MÅSTE knäppa några snart men hur? Jag har ingenstans att rida för att det ska kunna bli fina bilder.. Undrar hur Sorf´s paddock ser ut? ;)

Nej men i vilket fall så ska jag försöka bättra mig. Lite inlägg har jag ju endå klämt in här och var men ska trappa upp det ännu mer nu, lovar! Idag hade jag dock en anledning till dålig bloggning. Har nämligen jobbat hela dagen så mamma har ridit Lola idag, haha. Hon berättade att hon blivit lite rädd och att Lola var halvt galen. Jo.. så kan beskriva henne just nu - GALEN, haha! Men jag tycker bara det är kul när man har lite energi att arbeta utifrån.

Igår och i förrgår så red jag ut. Perfekt underlag, dock lite väl isigt på vissa ställen men har man broddar så funkar det kanon och is sägs vara riktigt bra underlag för hästens ben! Iallafall så har det gått helt okej att rida. Hon var varit pigg, spänd och stark. Men efter ett x antal upprepade halter osv så har hon oftast alltid slappnat av och blivit helt okej fin! Men skulle verkligen behöva rida igenom henne samt ta ut henne på en riktig galopprunda. Kanske blir något utav dessa alternativ imorgon? :)

/ Linnéa


1 dag kvar!

Imorgon avgörs bloggtävlingen så ni som inte hunnit anmäla er gör det nuuuuuu!!!!

Här hittar ni inlägget http://stallbernhardsro.blogg.se/2012/february/bloggtavling-1.html

/Lovisa

Dagens pass!

Idag var Filippa med igen, alltid trevligt med sällskap! :) Vi körde vid gruvan och det blåste som jag vet inte vad, så han var pigg och hoppa åt alla håll! Som tur var så skena han inte iväg iallafall!
Han var rätt så stark men imellan åt så höll han en fin form i både trav och skritt. Men sen var det bara att vara så stark som möjligt och sen gärna skygga för allt som rörde sig i vinden! ;)

Kan inte säga att jag fick ut så mycket av passet, men bättre än om han hade vilat!

Gammal bild, som vanligt!

/Lovisa

Vila!

Cox fick sin vilodag idag och jag tror han tyckte det var skönt!
Istället så har jag, wilma och pappa mockat ut hagarna från den värsta skiten, dock finns det en del kvar men det sitter fast i isen. Så det får man ta när det börjar smälta undan igen!

Imorgon kommer även mammas kompis barn igen, Filippa! Vi ska köra någonstans men vet inte vart än, får tänka på det över natten! Nu blir det Big Brother och sen sängen! God Natt!

/Lovisa

Hovslagaren!

På Måndag kommer hovslagaren, lite trist att han ska komma första dagen man är i skolan men annars hade jag fått vänta hur länge som helst! Och han behöver verkligen verkas och slå på skorna igen då hans båda bakskor sitter löst! Det liksom klapprar/klirrar när man travar, men så kan det vara!

Han har ju aldrig haft bakskor så länge han har stått oss mig så det är säkert lite ovant och så kan han inte "glida" lika mycket när han vänder nu och då tar skorna skada och så börjar dem glappa! Men på Måndag så återgärdas det! :D


/Lovisa

Mars!

Nya månad och nya möjligheter! Jag har beslutat att jag ska planera upp mitt liv lite mer nu, har massor med saker som är i luften samtidigt och jag måste tyvärr välja bort vissa saker för att orka med, och vissa saker som jag skulle vilja välja bort kan jag inte göra det med :(

Det ska även bli skönt att komma tillbaka till skolan och få träffa alla igen efter 3 veckors parktik och en veckas lov. Nu kan jag även planera Cox´s veckor så att ni också kan få veta lite i förväg vad vi ska göra!
Nu hoppas jag att Mars blir en bra månad för alla våra bloggläsare också!

/Lovisa

Inlägg i Februari!

Vi sa ju att vi skulle jämnföra varje månads inläggs statestik och det tänker jag hålla!

I Januari gjorde vi 179 inlägg!


I Februari har vi gjort 266-179 inlägg = 87 inlägg!


Vi har alltså bloggat jätte lite i Februari men vi får tänka på att det är mindre dagar i Februari + att jag (Lovisa) har haft praktik och Linnéa har haft bloggtorka. Men nu siktar vi mot Mars och vi ska försöka blogga mera än i Februari iallafall!

/Lovisa och Linnéa

RSS 2.0